3 nye DEX-aggregatorer blir one-stop-butikker for DeFi-handelsmenn

1inch, Tokenlon og Matcha har vist seg å være DeFis hotteste nye desentraliserte børser.

Det desentraliserte finansmarkedet har økt i popularitet de siste månedene, og ingen steder er det mer tydelig enn i desentraliserte børser. Det totale handelsvolumet på DEX nådde nesten 60 milliarder dollar i januar. Dette tallet er allerede høyere enn de to forrige høyeste månedlige volumene til sammen.

Basert på aktuelle volumprognoser er det en god sjanse for at februar-volumet vil være på nivå med januar. I januar nådde Uniswap 25,86 milliarder dollar når det gjelder månedlig volum – først. Det ble etterfulgt av SushiSwap til $ 12,23 milliarder og Curve Finance til $ 6,28 milliarder, i henhold til data fra Dune Analytics. Prisen på Uniswap og SushiSwaps styringstoken økte til nye høyeste tider i midten av februar, og Curves opprinnelige token, CRV, steg med 400% på en måned.

Det er verdt å nevne at protokoll 0x ble nummer fire i januar med et månedlig handelsvolum på 5 milliarder dollar. I motsetning til de tre beste er 0x imidlertid ikke DEX. Det er en DeFi-protokoll som forskjellige DEXer kan bygge og dele likviditet på. Det er også en forespørsel-om-tilbud, eller RFQ, plattform der DEX-er bygget på den kan be om tilbud. 

DEX-handelsvolumene nådde heltidshøyder i januar. Kilde: Dune Analytics

I skrivende stund er de beste DEX-ene med flest brukere det siste døgnet Uniswap, 1inch, Matcha, SushiSwap og Tokenlon, i henhold til data fra DeBank. OKEx Insights har allerede dekket Uniswap og SushiSwap i detaljer i tidligere artikler. Som sådan vil denne artikkelen være mer fokusert på de tre andre nye navnene.

1inch har raskt anskaffet brukere. Med mer enn 4000 aktive brukere daglig 18. februar, har det blitt den nest mest populære gatewayen for DeFi-deltakere – bak Uniswap. Den mindre kjente Tokenlon rangerer femte med rundt 600 daglige brukere. Matcha, som har overrasket mange, overgikk SushiSwap på tredjeplass med over 3 300 daglige brukere. Både Tokenlon og Matcha ligger imidlertid langt bak volumet. 

Emerging DEX aggregators tiltrekker seg brukere. Kilde: DeBank

1inch er den største DEX-aggregatoren, til tross for kontrovers

1 tommer kilder likviditet fra flere DEXer for å gi de beste potensielle valutakursene for tradere som bytter tokens. DEX-aggregatoren har nærmet seg 20 milliarder dollar i totalt volum med sitt syv-dagers volum bryte 1,6 milliarder dollar, per data fra Dune Analytics. Generelt kan aggregatorer tiltrekke seg flere brukere og volum for DEX-er, da de tilbyr en prissammenligningstjeneste med muligheten til å optimalisere glidning og avgifter.  

Vi brukte prissammenligningsfunksjonen til DeBank, et mer nøytralt tredjeparts nettsted, og fant at valutakursen på 1 tommer i mange tilfeller var mer attraktiv – spesielt når man utfører store handler. Dette kan skyldes det store antallet støttede kilder og sine egne likviditetsbassenger, hvor likviditetsleverandører kan tjene 1INCH tokenbelønninger. 

Valutakursen på 1 tommer er mer attraktiv når man handler store beløp. Kilde: DeBank

Spesielt viser Pathfinder-funksjonen på 1 tommer hvordan den oppdager de mest effektive bytterutene på tvers av ledende DEXer for å fullføre den avbildede 1 million USDT-handelen.

1-tommers Pathfinder-funksjon viser rutingen av en 1 million USDT til ETH-bytte. Kilde: 1 tomme

Imidlertid a siste artikkel fra 0x-teamet oppgir at den best siterte prisen ikke alltid resulterer i den best justerte prisen. I virkeligheten gjør optimalisering for å vinne noterte priser en aggregator til å lokke flere brukere. Dette er en viktig faktor for 1-tommers suksess i tiltrekke over 135.000 brukere og nesten 800.000 totale transaksjoner på veldig kort tid.

1-tommers volum vokser ekstremt raskt, med likviditetsbelønninger som spiller en rolle. Kilde: Dune Analytics

Et annet kontroversielt poeng er at 1inch får inntekter gjennom positiv glidning – forskjellen mellom en notert pris og en realisert pris, for næringsdrivendes bekostning. For eksempel kan 1 ETH siteres til 1500 USDT, men avregnes til en realisert pris på 1490 USDT, noe som resulterer i en positiv glidning på 10 USDT.

Interessant, 1 tommer kaller glidningen som et spredt overskudd og lar token-stakerne bestemme fordelingen av overskuddet. Dette kan hjelpe 1INCH tokenpriser på kort sikt. Siden handelsmenn alltid ser etter bedre priser og ikke vil gi bort glidningen, trenger vi tid til å se de langsiktige effektene av denne modusen – spesielt siden den årlige avkastningen for å sette 1INCH tokens har nå falt fra 200% til mindre enn 15%.

Bedømt ut fra den nåværende ytelsen til tokenprisen, førte den omfattende effekten av den forrige UNI airdrop til at mange brukere opprettet flere adresser før 1INCH airdrop for å motta tokenbelønninger – noe som fikk sin tokenpris til å møte et massivt utsalgspris etter det begynte å handle. Imidlertid har prisen på 1INCH steget fra mindre enn 1 USDT til nesten 5 USDT på OKEx. I skrivende stund handler 1INCH rundt 5,10 USDT med en markedsverdi på omtrent 490 millioner dollar. Med en total forsyning på 1,5 milliarder tokens, ville den fullt utvannede verdien være rundt $ 7,6 milliarder dollar – men tidslinje for sine tokenutslipp viser svært begrenset vekst til slutten av 2021.

Etter en bølge av utsalg steg 1INCH-prisene fire ganger. Kilde: OKEx

Tokenlon, med blandede mekanismer, har god økonomi

Tokenlon, en DEX opprettet av imToken – den største kinesiske Ethereum-lommeboken – nylig utgitt sin januar-datarapport, som viser et sterkt månedlig volum på 2,23 milliarder dollar, samt unike adresser som når 18.960. 

Tokenlon vedtar den ovennevnte 0x-protokollen for handel, som bruker en ordrebok eller videresending utenfor kedet for å sitere de beste prisene, men fullfører transaksjoner i kjeden. Det bringer profesjonelle markedsprodusenter for RFQ og har nylig lagt til andre kilder til likviditet i kjeden, for eksempel Uniswap og Curve Finance. Sammenlignet med tradisjonelle automatiserte markedsføringsmekanismer, som Uniswap, har Tokenlons blandede mekanisme ikke bare lavere glidning, men reduserer også tilbakeføringsraten.

På den annen side er svakheten ved denne blandede modellen også åpenbar – det vil si at den velger en sentralisert server for front-end-interaksjon og informasjonsaggregering, og bare 26 kryptovalutaer er notert på børsen.

Det meste av volumet på Tokenlon er gjennom profesjonelle markedsprodusenter (svart). Kilde: Dune Analytics

Ser vi på Tokenlons handelsvolum, begynte det å stige raskt fra september 2020, noe som kan tilskrives dets handel gruvedrift og henvisningsprogram. Det har oversteg 7 milliarder dollar i totalt volum, med et syv-dagers volum på rundt 500 millioner dollar. Det høyeste månedlige antallet handelsmenn nådde 27 000 i desember 2020. 

I DEX-sektoren er det bare Uniswaps styringstoken, UNI, som har flere innehavere enn Tokenlons. UNI har for tiden 161 252 innehavere, iht Etherscans data, mens Tokenlons LON har 47727 holdere – overgår SushiSwaps 34 501 SUSHI-holdere. Disse tallene hjelper til med å forklare dens popularitet i Kina.

Tokenlons volum økte etter å ha startet sitt program for gruvedrift. Kilde: Dune Analytics

Mer imponerende nådde Tokenlons siste 30-dagers totale inntekter $ 6,08 millioner – som er fjerde etter Uniswap, SushiSwap og 1inch, i henhold til data fra Token Terminal. Dette gir Tokenlon et lavt pris-til-salg forhold på 18.32, som er veldig nær Uniswap 18.40. Til sammenligning har SushiSwap et pris-til-salg-forhold på 8,87, som leder DEX-sektoren.

Tokenlon mottok 6,81 millioner dollar i inntekter de siste 30 dagene – og ble nummer tre blant de beste børsene. Kilde: Token Terminal

Tokenlons nåværende P / S-forhold på 19,78 er sammenlignbart med Uniswap. Kilde: Token Terminal

Tokenlon har for øyeblikket en markedsverdi på 135 millioner dollar, og den fullstendige utvannede verdien er rundt 1,34 milliarder dollar, basert på en maksimal tilførsel på 200 millioner tokens. LON ble notert på OKEx i slutten av desember – og etter en periode med prisoppdagelse begynte LON å øke med mer enn 500% den siste måneden. Hvis Tokenlon kan opprettholde sin nåværende inntektsvekst, kan verdsettelsen på dette stadiet fortsatt anses som rimelig.

LON oppnådde en 10 ganger prisøkning etter å ha blitt notert på OKEx. Kilde: OKEx

Matcha er populær blant DeFi-investorer for sin gode opplevelse

Under panseret bruker Matcha også 0xs API. Selv om ingen innfødte tokens er utstedt ennå – og dermed ikke har insentiver til tokenbelønning – har mange DeFi-brukere allerede brukt denne DEX-aggregatoren som deres DeFi-gateway. Dette er fordi Matcha alltid har fokusert på å gi handelsmenn den best justerte prisen, det er hva en bruker mottar etter at en transaksjon er fullført i kjeden, og gass og avgifter er betalt. Matcha legger også stor vekt på produktdesignet og front-end-opplevelsen, og det virker veldig detaljvennlig.

Matcha har akkumulert 3,28 milliarder dollar i handelsvolum fra omtrent 174.000 handelsmenn. Det er grunn til å tro at denne mer detaljvennlige DEX-aggregatoren vil tiltrekke seg enda mer trafikk i fremtiden. Handlere vil også se på om Matcha vil tilby et token-tilbud.

Handelsvolumet på Matcha har økt dramatisk de siste 30 dagene. (Begrensede bestillinger er gruppert under Matcha, mens andre typer ordrer utført på Matcha er gruppert under 0x API.) Kilde: 0xTracker

OKEx Insights presenterer markedsanalyser, inngående funksjoner og kuraterte nyheter fra kryptoprofesjonelle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map