AMA Recap: Orchid – ikke bare VPN, men et helt personvernettverk

Vi vil gi et stort rop til samfunnet vårt for eksplosjonen i går kveld med vårt siste oppføringsprosjekt – Orchid! Vi var glade for å ha Dr. Steven Waterhouse, medstifter og administrerende direktør i Orchid for å dele sin forretningsinnsikt og strategier med oss, samtalene var forståelige og morsomme. Vi følte definitivt varmen og lidenskapen!

Orchid muliggjør en desentralisert VPN-løsning (Virtual Private Network) som bruker et globalt utvalg av båndbreddeleverandører til å koble sammen enkeltpersoner og samtidig opprettholde personvernet, slik at brukerne får et mer åpent og tilgjengelig internett.

I løpet av AMA svarte Dr. Steven Waterhouse på en blanding av spørsmål om Orchid og OXT fra samfunnet vårt sammen med noen live Q&A på slutten av økten. Les nedenfor for våre sammendrag høydepunkter fra AMA med Orchid!

Økt 1

Q1: Hva er bakgrunnen din og hvordan kom du til ideen om å lage Orchid?

A1: Siden de tidlige dagene på nettet og de forskjellige selskapene jeg var involvert i, var jeg alltid opptatt av to ting: Sentraliserte vs desentraliserte arkitekturer: Internett var opprinnelig designet for å være desentralisert. Den var faktisk designet for å motstå en større katastrofe. Så gjennom årene har vi bygget Internett til der det er i dag, har det skjedd en rekke endringer i den originale designen.

Disse er først og fremst et resultat av de tekniske begrensningene til klienten: serversystemer, dvs. vi er sentraliserte, f.eks. store internettportaler på grunn av klienten: serverdesign.Dette fører til forretningsmodeller som vi ser i dag, f.eks. sporing av brukere og salg av brukerdata for å sikre lønnsomhet Jeg tror desentraliserte arkitekturer som Ethereum og Orchid der vi utnytter Ethereum er bedre for visse typer applikasjoner. Den andre ideen jeg har vært bekymret for lenge er privatliv, og vår observasjon før vi startet Orchid var at nåværende VPN-leverandører også er sentraliserte og ikke har innebygd personvern ved design..

Inspirasjonen til Orchid var hva om noen kunne kjøre en VPN-node eller bygge sitt eget VPN-nettverk. Og noen år senere er det det vi har bygget.

Q2: Adopsjon er en av de viktigste faktorene som alle prosjekter trenger å fokusere på for å bli mer attraktive for investorer. Hva er Orchids plan om å adoptere flere adopsjoner?

A2 :Så på Orchid er vi spesielt fokusert på adopsjon. Vi er et av få prosjekter som har en applikasjon som både brukere og nodeleverandører kan bruke, og som løser et problem for mennesker som er håndgripelig og ekte. Vi har nå iOS- og Android-apper og snart Dekstop-apper, og vi har fokusert på merkevarebygging og design nøye. Vi har innovert nye ideer i klientappene for å gjøre det enklere for brukere å gå ombord i et Web3-miljø og samtidig opprettholde en desentralisert tilnærming til personvern. Vi er imidlertid klar over at det er veldig viktig å få brukere som ikke vet hvordan de skal bruke kryptovaluta, og vi jobber med løsninger for å aktivere denne funksjonen. Vi er også veldig glade for å lansere med OKEx siden det åpner for nye markeder, ikke bare for OXT, men også for vår klient – og så oversatte vi nylig vår app, hvitt papir, nettsted, dapp etc. til mandarin, russisk, indonesisk og japansk

Spørsmål 3: Fortell oss grunnen til at brukere skal bruke Orchid. Hva er fordelene Orchid gir?

A3: Så med en vanlig VPN stoler det du gjør på å stole på en VPN-leverandør med dataene dine. Den VPN-leverandøren er forhåpentligvis pålitelig, men det er tusenvis av VPN-leverandører globalt, så hvordan ville du vite det? Med Orchid sender klienten trafikk til flere VPN-leverandører, og trafikken kan være "hoppet" eller rutet mellom flere VPN-leverandører. Også med Orchid kan hvem som helst kjøre en VPN-node slik at du kan kjøre en selv, eller sette opp en for vennene dine. Dessuten er vår VPN-ledningsprotokoll ny, og trafikken vår ser mer ut som videotrafikk som zoom enn en vanlig VPN-protokoll. Dette har betydelige fordeler. Og til slutt med Orchid kan du også laste opp et program eller en ny krypteringsalgoritme til leverandørens noder og bruke det – så protokollen vår er tilpasningsdyktig her er noen av våre nye oversatte appskjermbilder.

Q4: Det er mange VPN-er og meldingsapper som er tilgjengelige og fungerer bra i det nåværende markedet. Hvorfor er den desentraliserte VPN-plattformen bedre enn sentralisert? Hva er de ekstra fordelene med desentraliserte apper i stedet for sentraliserte ?

A4: De grunnleggende ideene er:

1. Du kan ikke være sikker på at du kan stole på en VPN-leverandør. Orchid bruker flere leverandører og hopper også trafikken mellom dem for å forbedre personvernet.

2. Alle kan kjøre en Orchid-node og bli en leverandør, så det gjør det mulig for folk å lage sine egne nettverk.

3. Ved å bruke OXT og våre smarte kontraktsdesigner, er vi i stand til å gjøre flere ting med dette nettverket, for eksempel å betale for innhold, kjøre kode osv..

Så nettverket handler ikke bare om VPN. Det er mye mer der inne.

En av de viktigste tingene vi har funnet ut er hvordan vi skalerer Ethereum-betalinger for å jobbe med datanettverkshastigheter. Våre "sannsynlige nanobetalinger" muliggjør raske transaksjoner og gjør det også mulig å betale til leverandører for ting som båndbredde (f.eks. VPN eller Wifi eller Mesh-nettverk), lagring, behandling eller innhold.

https://blog.orchid.com/introducing-nanopayments

Q5 : Hvordan har du det når OXT vil bli oppført på OKEx? Hva er fordelene med denne handlingen i lang tid for fremtiden til OXT? Et prosjekt må prestere utmerket for å være oppført på en toppnivåutveksling som OKEx, hvor godt er prosjektet ditt?

A5: Først og fremst er vi glade for å jobbe med OKEx – teamet der er fantastisk og profesjonelt. Og vi er også glade for å bli med i dette samfunnet og lære av dere alle og få tilbakemelding på hva du trenger og hvordan Orchid kan hjelpe. Som jeg sa tidligere, er vi glade for å øke vår globale dekning. Vi lanserte i desember og ble notert på Coinbase, men brukte deretter måneder på å finne ut hvilken børs som ville være neste, en som ville gi oss bred global dekning og en profesjonell plattform. Og så begynte vi å jobbe med OKEx og er glade for å lansere med dem. OKEx tilbyr oss ikke bare en flott utveksling og fellesskap, men også dekning til mange deler av verden, og derfor oversatte og markedsførte vi også appen vår og nettstedet til disse språkene for å støtte samfunnene – ikke bare for handel, men også for å gjøre det mulig for mennesker for å få tilgang til appen vår.

Det er viktig med et app- og leverandørnettverk som vårt som bare fungerer hvis $ OXT er tilgjengelig for å ha bred dekning i mange geografiske markeder..

Så langt som prosjektet vårt, har vi vært heldige å ha et fantastisk team på Orchid og også mange venner og støttespillere fra de første dagene av blockchain-rommet. Disse menneskene har hjulpet oss med å komme dit vi er, og vi tror dette er bare begynnelsen på vår reise. Målet vårt er å få nettverket vårt brukt til mange formål globalt.

Spørsmål 6: Hvor mange partnere jobber OXT med? Hvem er de?

A6: Vi har mange partnere. På nettverkssiden har vi lansert ved å samarbeide med pålitelige og private VPN-leverandører, inkludert privat internettilgang, Boleh, VPN Secure, Tenta, Liquid og andre. Vi jobber også med noen av de største navnene i krypto som OKEX (!), Coinbase, Ledger, Bloq, Bread Wallet og mer. Følg med på TG og blogg og twitter for flere partnerskap som kommer snart.

Spørsmål 7: Kryptomarkedet blir overfylt med blockchain-prosjekter og tokens, det som gjør OXT forskjellig fra andre prosjekter?

A7: Jeg er enig i at det er mange prosjekter der ute. Dette er naturlig i en innovasjonssyklus.

Andre eksempler på dette skjedde var dotcom-boblen på slutten av 90-tallet, og det samme skjedde med sosiale medier, mobile osv. . Vi har også vært veldig forsiktige med hvordan vi bygger virksomheten vår og lanserer produktene våre. Og vi er også åpne for å lære av nye ideer og prosjekter når de utvikler seg og samarbeider med dem.

Q8 : Har COVID-19 påvirket prosjektet?

A8: Om noe understreker den nåværende krisen viktigheten av VPN-tjenester som Orchid’s. Etter hvert som regjeringer i økende grad henvender seg til innbyggerovervåking, mens folk jobber hjemme ved hjelp av hjemmetilkoblinger mer enn noensinne, er VPN-er viktigere enn før. Teamet vårt har jobbet eksternt siden oppstarten, så sosiale distansertiltak endrer ikke hvordan vi fungerer som et selskap. Vi fortsetter å bygge fart, med denne oppføringen på OKEx som en viktig milepæl for å gjøre vårt personvernverktøy tilgjengelig for alle. Vi er alle veldig opptatt av COVID 19. Vi har nylig aktivert appen vår gratis for journalister i løpet av denne tiden for å øke deres sikkerhet og personvern, og vi har også fokusert mer på desktop-appen for å tilby Orchid til folk hjemme akkurat nå. Jeg håper dere alle er trygge og sunne i løpet av denne tiden.

Q9: Kan du forklare mer om multi-hop-arkitektur, og etos med åpen kildekode? Hvorfor ville det gi "enestående digitalt personvern i en tillitsløs kontekst" mens man bruker den?

A9: Når du bruker en vanlig VPN, kan VPN spore alt du gjør fordi de dirigerer trafikken din. Men når du bruker multi hop, kan ikke flere VPN-noder spore deg på samme måte, siden IP-adressen din har blitt skjult under humle

Åpen kildekode-tilnærmingen vi mener er viktig i sikkerhetsapplikasjoner, og du bør være bekymret når du bruker en app som ikke er åpen kildekode. Vår åpen kildekode finner du her: https://github.com/OrchidTechnologies/orchid

Q10: Hvorfor ga du prosjektet navnet ditt? "Orkide"? Er det en historie bak?

A10: Navnet Orchid kom til oss tidlig i selskapets liv. Vi vil ha noe som representerer en mer "naturlig" internett. Vi tror ikke at sporing, sentralisering og så videre er det "naturlig" og vårt design – fra bildene vi bruker til koden vi skriver gjenspeiler det ehos.

Q11: Hvordan brukes OXT-tokens? Hva er fordelene for langsiktige OXT-holdere?

A11: OXT-valuta brukes til å drive nettverket. Brukere betaler for tjenester til leverandørnoder ved hjelp av OXT. I tillegg brukes OXT i en stakesammenheng for å annonsere leverandørtjenester – for eksempel hvis en leverandør har mye båndbredde, vil den annonsere den muligheten ved å sette mye OXT og så videre.

Spørsmål 12: Kan du kaste mer lys over sikkerhetssiden til Orchid-økosystemet? Hvor sikker er orkidéens struktur? Hvilke tiltak har blitt tatt?

A12: Først og fremst er teamet vårt utrolig fokusert alltid på dette problemet. Vi har modellert mange forskjellige spillteoretiske angrepsmodeller og er alltid gjennomsiktige om hva Orchid-nettverket tilbyr når det gjelder personvern. Vi har også fått utført flere sikkerhetsrevisjoner – vi publiserte resultatene på bloggene våre, tror jeg.

Økt2

Q1: Mange kryptostarter som er bygd av en gruppe talentfulle team blir vasket ut på grunn av vanskeligheter med innsamling av token eller andre ukontrollerbare faktorer som bjørnmarked som til slutt førte til fiasko. Vi lurer på hvordan OXT vil bryte slike barrierer.

A1: Takk for dette spørsmålet. Vi har alltid hatt et langsiktig syn på å bygge selskapet vårt. Vi har et talentfullt team innen teknologi, men vi har også et talentfullt team innen drift og virksomhet, og dette gjenspeiles i vårt lille magre team og langsiktige tilnærming til virksomheten. Uten å avsløre intern økonomi kan jeg forsikre at vi vil være der lenge og planlegger å fortsette å fokusere på dette prosjektet veldig seriøst.

Spørsmål 2: De fleste VPN-er kaster hastighet mens de bruker dem! Hvordan løser Orchid dette problemet?

A2: Vi vil at du skal teste Orchid og se hvordan den sammenlignes! Foreløpig har vi gjort hastighetstester og er i stand til å streame videoer selv over statlige brannmurer.

Spørsmål 3: Når vi tar et prosjekt, vil vi vanligvis være bekymret for hastighet, sikkerhet, transaksjoner og potensialet til tokens! Hva ser Orchid på disse faktorene, og hvordan vil du håndtere det? Har du noen fremtidige oppdateringer som du er glade for å dele med oss?

A3: Jeg snakket om betalingshastigheten tidligere. Vår nanopayments-design muliggjør skalering til datanettverkshastigheter – dvs. hver pakke inkluderer en betaling. Jeg diskuterte også sikkerhet et par ganger. Håper det hjelper. Vi har noen triks her. Vi bruker en ny VPN-nettverksprotokoll basert på WebRTC. Selvfølgelig vil alt som bruker en enkelt eller flere VPN-noder legge til forsinkelse, men i testene våre har vi klart å streame video og videochatt uten problemer.

Spørsmål 4: Som vi vet, har hvert vellykket prosjekt noen historier bak kulissene, hva er historien bak OXT-suksess? Hva var den visjonen da den først kom fram som en idé? Er det noen spesielle prototyper eller kommende OXT-oppdateringer som du vil vise / dele med oss?

A4: Vi har mange historier :) Kunne gjøre en hel AMA på historiene til Orchid og før da jeg var på Pantera. Teamet vårt har vært gjennom mange konjunkturer, og vi er erfarne og i stand til å tåle denne stormen også. Når det gjelder det som kommer neste gang, er den stasjonære klienten vår på kort sikt. Vi har noen spennende nye ting like etter det, og vi vil teste disse snart med samfunnet vårt. I utgangspunktet gjør det lettere for folk å betale for VPN – mye enklere.

Q5: Hva er hensikten med OXT-token? Hvilken rolle spiller det i økosystemet ditt? Hva er produktets modenhetsnivå?

A5: Orchid Network gir et nytt betalingsrammeverk som muliggjør per pakkebetaling av trafikk. Node-leverandører betales ved bruk av sannsynlige mikropayments som blir innkassert av Node-leverandører mot Orchid Tokens; et insentiv designet for å oppmuntre Node-operatører til å tjene OXT for deres overskytende båndbredde. I sin tur kan brukere bruke sine OXT-tokens for å få tilgang til et desentralisert båndbreddemarked hvor alle kan operere og bli en node.

Spørsmål 6: Kan du fortelle oss noen av funksjonene i Orchid App?

A6: Orchid er best i klassen til å håndtere brukerdata. De fleste VPN-er logger og selger til og med brukerdata. I motsetning til disse leverandørene er Orchid forpliktet til de høyeste standardene når det gjelder å beskytte brukere, og logger eller samler derfor ikke inn noen brukerdata.

Orchid er åpen kildekode.

Orchid er ikke bare et VPN, det er et helt personvernettverk. Orchid er et helt privatlivsnettverk, et markedssted hvor mange VPN-leverandører kommer til å selge båndbredden. Når du blir med, kan du velge mellom leverandører, velge den beste VPN-en for din unike situasjon, eller konfigurere flere VPN-er. For å starte nettverket samarbeidet Orchid med flere høykvalitets VPN-tjenester som har vært i drift på nettverket siden dag 1. PIA, en av de mest populære Open Source VPN-ene med millioner av brukere, er et eksempel på en leverandør du kan finne på Orkide.

Orchid er pay-as-you-go, og vanligvis billigere. Orchid krever ikke kredittkort. Orchid tilbyr en helt ny måte for brukere å kontrollere personvernet sitt. Den første og eneste VPN-en som tilbyr multi-hop-konfigurasjoner på tvers av flere leverandører, slik at ingen enkelt leverandører kan få tilgang til det fulle bildet av deres aktivitet. Tenk deg forskjellen mellom å kaste et følsomt dokument i søpla og makulere det i små biter. Flere humle betyr at trafikken din går gjennom makuleringsmaskinen, slik at den sannsynligvis aldri kan rekonstrueres.

Spørsmål 7: Hvorfor trenger en VPN-tjeneste et token?

A7: Det er flere måter OXT-token gir verdi til brukere i Orchid-nettverket:

Orchid-klienten er tilgjengelig via iOS, Android, Linux og Microsoft. Sannsynlige mikropayments brukes til å sikre nettverkssikkerhet og randomisering av insentiver for Orchid Node Providers (dvs. alle som har en datamaskin eller et sett med servere). Denne peer-to-peer-båndbredden bruker tokens for å betale Node-operatører for overflødig og ubrukt båndbredde.

En båndbreddebidragsyter – Alle kan betjene en Orchid Node. En node installerer Orchid-klienten; kobler en enhet som en node (eller et sett med noder) og kan deretter stake tokens for å øke sjansene for belønning i nettverket. Bidragsytere til båndbredde kan delta ved å sette Orchid-tokens (OXT) i bytte mot medaljonger, som gir trafikkforespørsler, muliggjør en desentralisert identifikasjon av forsyningssiden (dvs. autentisering) og legger til kraftige sikkerhetsinsentivmekanismer som ligger i nettverket.

En forbruker av båndbredde – For første gang kan brukere betale direkte for en privat, sikker internettforbindelse. For å starte klienten, installerer en bruker Orchid VPN, legger til Orchid-tokens i lommeboken, og kan deretter få tilgang til internett gjennom en brukervalgt bane for å sikre en sikker forbindelse hvor som helst i verden. Bak kulissene betaler en bruker Orchid-tokens (OXT), og får deretter krav på “billetter” på det bassenget; kreve utbetaling av billetter en av ti tusen der hver billett er en gyldig mikropayment som betaler ut Orchid tokens (OXT) til båndbreddebidragere på P2P-båndbreddemarkedet. Brukere betaler bare for båndbredden de bruker.

Q8: Hva motiverer grunnleggeren Orchid ?

A8: Morsomt spørsmål. Jeg motiveres av å løse problemer i den virkelige verden. Jeg er ekstremt bekymret for personvern og overvåking og sensur globalt og om å løse problemer for folk som opplever problemer rundt dette. Jeg er også motivert av å få adopsjon og bygge veldig kule produkter!

Q9: Jeg tror DeFi endrer forholdet vårt til penger, investering, kreditt og gjeld. Hva er planene for ORCHID å trives i DeFi-rommet?

A9: Ok, dette virker utenfor emnet, men det er interessant. DEFI er et interessant rom. Jeg tror for tiden tilnærmingene basert på Ethereum kan møte noen problemer igjen snart, men vi vil se. Jeg tror noen av de nye kjedeløsningene som Vega vil bidra til å løse disse problemene. For Orchid spiller vi i det stakingbelønningsområdet ved å la leverandører sette OXT for å annonsere sine tjenester, og deretter tjene OXT ved å tilby tjenester. Det er som en Airbnb med båndbredde eller andre ressurser. Vi jobber også med en teknikk som gjør det mulig for folk å stake OXT mot en leverandør selv når de ikke kjører en node – i utgangspunktet delegere sin innsats

Q10: Vi antar at Orchid alltid søker fremragende partnere og brukere vokser kontinuerlig. Vil du dele med oss ​​hva som er hemmeligheten bak denne vekstraten?

A10: Vi jobber veldig hardt! Og vi har et utrolig team som er lidenskapelig og fokusert, spesielt nå vil jeg gjerne svare på alle disse spørsmålene. Du kan nå meg på @ orchid7 og TG-gruppen vår på orkide er https://t.me/OrchidOfficial

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map