Amerikanske banker omfavner blockchain, mens institusjoner fortsetter å signalisere interesse for BTC

Ukens nyheter – Kryptovalutaverdenens største historier i uken

2021 har startet sterkt for blockchain- og kryptovalutaindustrien. Den fremste digitale eiendelen, BTC, har nådd nye høyder av all tid (igjen) ettersom banker i USA finner lov til å bruke offentlige blokkjeder og stablecoins.

Åpen interesse har også steget for ETH-opsjoner og futures, mens den ledende altcoyns markedsverdi har nådd en helt ny høyde. I mellomtiden har Stellar-nettverket blitt tappet av Ukraina for utvikling av sin egen sentralbank digitale valuta.

Her er alt du trenger å vite om disse historiene, og mer, i ukens utgave av OKEx Insights ukens nyheter.

Stablecoin-volumer satte ny rekord da amerikanske banker tillot å bruke offentlige blokkjeder

I et tolkningsbrev publisert Mandag 4. januar uttalte kontoret til valutaovervåkning i USA at nasjonale banker og føderale spareforeninger kan bruke både offentlige blokkjeder og stallmynt til bosetninger.

Nyheten kommer sammen med en ny rekord for justert stablecoin-volum på kjeden. Det totale stablecoin-volumet den siste måneden i 2020 var $ 178,34 milliarder – en økning på 11,3% fra forrige rekordhøye i september – som rapporterte av The Block.

Viktige takeaways

 • Banker og spareforeninger har nå lov til å kjøre noder, slik at banker effektivt kan bruke offentlig kontrollerbare blokkeringer for å validere, lagre, registrere og gjøre opp betalinger.
 • Eksisterende lover må fortsatt overholdes, og banker og spareforeninger må fortsatt være i samsvar.
 • Tolkningsbrevet validerer i hovedsak eksistensen av stablecoins og styrker utbredelsen i årene som kommer.

Etterfølgende handelsvolum har økt jevnlig siden omtrent juli 2020. Kilde: Messaris Stablecoin-indeks

Ethereums åpne rente og markedsverdi nådde nye høyeste tider

Aggregerte åpen renter på ETH-opsjoner satte nye høyder sist helg sammen med futures OI som toppet seg på $ 2,65 milliarder dollar, ifølge The Block – bemerket at OKEx utgjorde en andel på 17,8%. OI på opsjoner utgjorde samtidig 1,22 milliarder dollar.

I mellomtiden nådde markedsverdien av ETH en ny heltidens høyde denne uken. Målingen nådde en topp på $ 152,279 milliarder dollar, ifølge data beregnet av TradingView.

Viktige takeaways

 • Etterspørselen etter ETH har økt de siste månedene, sammenfallende med lanseringen av Ethereum 2.0s stakingskontrakt.
 • Den økende etterspørselen og interessen for ETH har nok en gang skapt for høye avgifter når de samhandler med Ethereum-baserte DeFi-protokoller og desentraliserte børser.

Den totale markedsverdien av ETH nådde en ny heltidshøyde denne uken. Kilde: TradingView

Three Arrows Capital har den største GBTC-posisjonen

Denne uken lærte vi via en arkivering med US Securities and Exchange Commission at det Singapore-investeringsselskapet Three Arrows Capital har en posisjon i Grayscales Bitcoin Trust som utgjør totalt 36 969 BTC – verdt omtrent $ 1.526.265.165, per tidspunktet for dette skrives.

Viktige takeaways

 • Three Arrows Capitals posisjon er den største i Grayscales Bitcoin Trust, og står for mer enn 6% av GBTCs beholdning.
 • Disse nyhetene kan bli tatt som enda et signal om at institusjonelle investorer hoper seg på institusjonsfokuserte BTC-produkter – som i det minste kan være ansvarlig for den nylige prisstigningen.

GBTC har steget, speilet prisen på BTC. Kilde: TradingView

Ukraina tapper Stellar for utvikling av CBDC

Departementet for digital transformasjon i Ukraina har angivelig samarbeidet med Stellar Development Foundation for å bistå i utviklingen av landets egen sentralbank digital valuta og digitale eiendomsstrategi.

Viktige takeaways

 • Stellar finner en brukssak i en verden av regulert digital økonomi. Den tyske banken Bankhaus von der Heydt planlegger å utstede en euro-festet stablecoin ved hjelp av protokollen, og den tyske regulatoren BaFIN signerte nylig utstedelsen av tokeniserte obligasjoner på Stellar.
 • Prisen på XLM har steget med 138,7% de siste syv dagene, i skrivende stund – til tross for at kryptovalutaen selv kan spille liten eller ingen rolle i utviklingen av et ukrainsk CBDC.

Prisen på XLM på OKEx har steget de siste dagene. Kilde: OKEx

JPMorgan spår ‘ikke-bærekraftig’ $ 146 000 + BTC-pris

Strateger ved amerikansk multinasjonal investeringsbank og holdingselskap for finansielle tjenester JPMorgan Chase & Co. har spådd en potensiell BTC-prisøkning til over $ 146 000, ifølge et notat publisert på mandag.

Prisen på BTC handlet til en ny heltidshøyde over 41.000 dollar i dag, men har siden gått til rundt 39.780 dollar.

Viktige takeaways

 • Gullbaserte fond ser betydelige utstrømninger når utbredelsen av Grayscale Bitcoin Trust øker – noe som tyder på at institusjonelle investorer tar BTC over den tradisjonelle safe-haven eiendelen.
 • JPMorgans spådom, hvis det skulle gå i oppfyllelse, ville komme langt i retning av å styrke det populære konseptet med BTC som "digitalt gull."
 • JPMorgan bemerket også at "slike prisnivåer vil vise seg å være uholdbare" – noe som antyder at vi kan være i de tidlige-til-midten stadiene av en BTC-boble.

OKEx Insights presenterer markedsanalyser, inngående funksjoner og kuraterte nyheter fra kryptoprofesjonelle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map