Ant Groups Cross-Border Blockchain avduket foran Golden Week Holiday

En ukentlig oversikt over blockchain og kryptovaluta nyheter fra Kina og Hong Kong

Overholdelse og sikkerhetstemaer er toppene i overskriftene i den kinesiske kryptovalutaen og blockchain-sfæren denne uken etter at det kinesiske departementet for offentlig sikkerhet uttalte at digitale valutaer har blitt en hvitvaskingskanal for ulovlige spilloperatører, noe som fører til en årlig RMB-utstrømning nummerert i billioner. I mellomtiden ga den kinesiske nasjonale sikkerhetsdatabasen ytterligere veiledning om blockchain-sikkerhet ved å publisere den første rangeringsstandarden for blockchain-sårbarheter..

Her er alt du kanskje har savnet angående disse historiene (og mer) i ukens utgave av OKEx Insights ‘China Market Watch.

Ulovlige spilloperatører flyttet billioner av RMB ved hjelp av digitale valutaer

Liao Jinrong, generaldirektør for den internasjonale samarbeidsavdelingen under det kinesiske departementet for offentlig sikkerhet, sa at ulovlige gamblingoperatører har vært ansvarlige for en årlig utstrømning på over en billion RMB.

Liao understreket at noen spillere brukte digitale valutaer for ulovlig overføring av midler. Han mente at synderen av utstrømningen er mangel på tilsyn med mistenkelige transaksjoner fra tredjepartsinstitusjoner, betalingstjenesteytere, selgere og e-handelsplattformer..

Viktige takeaways

 • Ifølge Liao er det vanskeligere å spore transaksjoner i digitale valutaer enn de i fiat-valutaer på grunn av samarbeid mellom betalingsfirmaer og kriminelle organisasjoner – noe som viderefører den vanlige fortellingen om at kryptovaluta brukes av kriminelle..
 • Den kinesiske regjeringen har forsøkt å undertrykke overføringen av midler fra ulovlige spilloperatører ved å øke kostnadene for å åpne betalingskontoer i ikke-finansielle institusjoner, øke effektiviteten når de identifiserer uvanlige transaksjoner og kreve bruk av virkelige navn for kontoinnehavere.

Den første rangeringsstandarden for blockchain-sårbarhet publisert av Chinese National Vulnerability Database

Kinas nasjonale sårbarhetsdatabase utgitt sin standard for rangering av sårbarhet i blockchain 27. september..

I følge CNVD er det fire kategorier i rangeringsstandarden for blockchain-sårbarhet:

 1. Offentlige blokkjeder
 2. Konsortium-blokkjeder
 3. Smarte kontrakter
 4. Økosystemer

Viktige takeaways

 • Som nevnt av CNVD, skyldes behovet for å etablere en rangeringsstandard for blockchain-sårbarheter fra mangel på standardisering i bug-bounty-programmer som tilbys av forskjellige blockchain-prosjektgrupper..
 • CNVD uttalte også at det er 412 blockchain-sårbarheter funnet i Kina, hvorav 100 av dem er klassifisert under høyrisikokategorien.

Ant Group avduket Trusple for handel over landegrensene

Ant Group, et tilknyttet selskap av den kinesiske e-handelsgiganten Alibaba Group, avduket sin grenseoverskridende blockchain-plattform "Trusple" å støtte små og mellomstore bedrifter.

Bygget med begrepet "tillit gjort enkelt" i tankene, har Trusple som mål å redusere tillitsproblemene som fører til forsinkelser på forsendelse og betaling. Trusple-smartkontrakten brukes til å utføre handelsordrer og behandle betalingsoppgjør automatisk for kjøperens og selgers banker.

Viktige takeaways

 • For å optimalisere de grenseoverskridende prosessene på Trusple, har Ant Group inngått et samarbeid med anerkjente globale banker – som BNP Paribas, Citibank, Deutsche Bank og Standard Chartered.
 • Bortsett fra blockchain-initiativer, Ant Group nylig lanserte sin virtuelle bank, Ant Bank, i Hong Kong. Ant Bank er den sjette grenløse utlåneren i Hong Kong, og den vil samarbeide med AlipayHK for å tilby utlånstjenester til sine 2 millioner brukere.

Kinas produksjonsaktiviteter forblir robuste før den gylne ukeferien

Denne uken falt aksjemarkedet i Kina og Hong Kong litt. Fra pressetiden handles Shanghai SE Composite og CSI 300 for øyeblikket til 3 218 og 4 587 – med et ukentlig tap på henholdsvis 1,88% og 1,4%. I Hong Kong falt Hang Seng-indeksen med 2,24% denne uken og ligger for tiden på 23 503.


 De kinesiske og Hong Kong aksjemarkedene falt noe. Kilde: Handelsøkonomi, Investing.com

Kinas nasjonale statistikkbyrå kunngjort at produksjonsinnkjøpsforvalterindeksen i september nådde 51,5 – opp 0,5 fra august. Ifølge NBS er den robuste PMI i september et resultat av utvinning fra både tilbud og etterspørsel. 

Viktige takeaways

 • Den kommende gylne ukeferien vil sannsynligvis øke forbrukernes etterspørsel tidlig i oktober.
 • NBS la til at den økende produksjonen og nye bestillinger av mat og drikke er de viktigste driverne for PMI i september.

OKEx Insights presenterer markedsanalyser, inngående funksjoner, original forskning & kuraterte nyheter fra kryptoprofesjonelle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map