Bitcoin i 2017 mot 2020 – Denne gangen er det annerledes

En sammenligning av Bitcoin-bullen i 2017 til 2020 og hvordan markedet har endret seg

Kryptosamfunnet var vitne til et historisk øyeblikk i forrige uke da prisen på Bitcoin – som hadde brutt 2017-tiden den 16. desember 2020 – postet en ny rekord av $ 34,684 3. januar 2021. Ser vi tilbake på 2020, overgikk Bitcoin de viktigste aktivaklassene og bokførte en årlig gevinst på 303,5%, starter året på $ 7193 og avslutter det på $ 29,022.

Mens kryptomarkedshypen i 2017 ble drevet av fremveksten av innledende mynttilbud og spekulativ handel, viste markedet i 2020 tegn på modenhet drevet av sterke nettverksfundamenter, institusjonell etterspørsel og økende adopsjon i detaljhandel..

For å markere disse endringene sammenlignet og vurderte OKEx Insights det nåværende Bitcoin-oksemarkedet mot 2017-bommen i lys av følgende faktorer:

  • Grunnleggende nettverk
  • Institusjonell etterspørsel etter kryptovaluta
  • Markeder for kryptovalutaderivater
  • Adopsjon av kryptovalutaer i detaljhandel

Grunnleggende nettverk

Nettverkshashrate og adresseanalyse er blant de viktigste beregningene som brukes til å vurdere tilstanden til Bitcoin-nettverket.

Hash-hastighet måler prosessorkraften til hele nettverket, og øker ettersom flere gruvearbeidere forplikter seg til det. En høy hash-hastighet sikrer effektivt et nettverk og forhindrer angrepsvektorer som 51% -angrepet.

Sammenlignet med 2017 er den nåværende hashfrekvensen i Bitcoin-nettverket betydelig høyere, noe som gjenspeiler generell interessenters tillit. I 2020 så vi en all-time høy hashrate på 146 millioner, noe som også resulterte i et all-time høyt gruveproblem på 19.99 billioner i begynnelsen av november. Dette er i sterk kontrast til 2017 da hashfrekvensen bare traff 15,26 millioner på topp og gruvedrift vanskeligheter toppet på 1,93 billioner.

Spesielt så vi også Bitcoins tredje belønningshalvering finne sted i 2020, og mens det var bekymringer rundt gruvearbeidere som forlot nettverket på grunn av redusert lønnsomhet, har vi i stedet sett mer vekst siden den gang, noe som gjenspeiler interessenters tillit til Bitcoins levetid.

Bitcoins hashrate og gruvedrift nådde heltidshøyder ved slutten av 2020. Kilde: Blockchain.com

Veksten av aktive adresser i Bitcoin-nettverket gjenspeiler også adopsjon til en viss grad, da det indikerer brukervekst. Mens det var et innledende fall i antall aktive adresser etter Bitcoin-boom i 2017, fikk antallet nok en gang fart og nådde 1,19 millioner i slutten av 2020. Imidlertid har det ennå ikke krysset heltidene på 1,25 millioner fra 2017 på grunn av den relative mangelen på nye deltakere det siste året.

En annen nyttig beregning på kjeden er antall adresser med 1000 BTC eller mer. Ser på statistikk fra Glassnode, dette tallet vokste fra 1600 tidlig i 2018 til 2275 i desember 2020. Dette viser akkumulering i denne perioden av hval og institusjoner, noe som er et annet positivt tegn og tillit til Bitcoins nettverk og verdiperspektiver.

Antall adresser med en balanse på minst 1000 BTC fra 2017 til 2020. Kilde: Glassnode

Bobby Ong, medstifter av CoinGecko, fortalte OKEx Insights at generelt har grunnleggende Bitcoin-nettverk vokst enormt siden 2017:

"Jeg vil si at alle grunnleggende nettverksmålinger har vokst betydelig siden 2017. Nettverket er mer modent enn tidligere, og vi ser større institusjoner som støtter BTC. I disse dager bærer store børsnoterte selskaper som MicroStrategy og Square BTC i statskassen. PayPal har også begynt å selge BTC til sine kunder. Store banker har også startet [inkludert] Bitcoin-dekning i sine forskningsrapporter. Alle disse betyr modenhet i Bitcoin-økosystemet."

Institusjonell etterspørsel etter kryptovaluta

Sammenlignet med Bitcoin-boom i 2017, er den nåværende Bitcoin bull run hovedsakelig drevet av sterk institusjonell etterspørsel etter kryptovalutaer. Veksten i denne etterspørselen er tydelig i følgende segmenter:

  • Store Bitcoin-investeringer fra ledende finansinstitusjoner
  • Massiv vekst i kryptofond og institusjonelle Bitcoinhvaler
  • Konkurranse mellom Wall-Street giganter for å lansere kryptorelaterte tjenester

Store Bitcoin-investeringer fra ledende finansinstitusjoner

Under Bitcoin-boom i 2017 var institusjoner svært skeptiske til kryptoaktiva og var kritiske med hensyn til vekstutsiktene. For eksempel JPMorgan Chase-sjef Jamie Dimon gjentatte ganger Smalt Bitcoin det året og påvirket prisen negativt.

Siden den gang har vi sett et stort skifte i institusjonell stemning da store navn begynte å søke Bitcoin og kryptoeksponering det siste året. MicroStrategy avslørte for eksempel et Bitcoin-kjøp på 250 millioner dollar i juli 2020, etterfulgt av ytterligere 50 millioner dollar Kjøp i begynnelsen av desember. Tre måneder etter MicroStrategys første investering, Square Inc.. investert $ 50 millioner i Bitcoin, mens forsikringsgiganten MassMutual kunngjort et Bitcoin-kjøp på 100 millioner dollar og et anskaffelse av NYDIG på 5 millioner dollar.

Denne trenden, som er satt til å fortsette, er i sterk kontrast til 2017, og den gjenspeiler den økende aksept av Bitcoin som en alternativ ressurs, og gir den mer verdi.

Massiv vekst av kryptosikringsfond og institusjonelle hvaler

Mens det var lite institusjonelle investeringer i Bitcoin i løpet av 2017, har kryptoinvesteringer fra hedgefond hatt en enorm vekst de siste tre årene. Totalt forvaltningstall for globale krypto hedgefond doblet til over 2 milliarder dollar i 2019 og er forventet til å tredoble seg innen utgangen av 2020. I tillegg økte andelen kryptosikringsfond med et AUM over $ 20 millioner fra 19% til 35% i 2019.

Akkumuleringen av Bitcoin av institusjonelle investorer kan også sees i tilsig og mønstre av ubrukte transaksjoner eller UTXO-er. Som det fremgår av diagrammet nedenfor, har det vært en betydelig akkumulering av Bitcoin av institusjoner det siste året, spesielt fra november og utover.

Massiv akkumulering av BTC av hvaler sett i november og desember. Kilde: Hvalkart, OKEx Insights

Gråtoner er den tidligste og største Bitcoinhvalen blant finansinstitusjoner. Som det første investeringsmidlet for digital valuta som oppnådde status som et rapporteringsselskap for United States Securities and Exchange Commission, kjøpte Grayscale Bitcoin Trust først BTC i 2015, og aksjene eies av mer enn 30 institusjonelle investorer. Gråtoner økte også sine BTC-beholdninger under den nylige Bitcoin bull run, og la til 55.015 BTC i november og 72 950 BTC i desember. Fra og med 4. januar 2021 har GBTC 572644 BTC eller 18,99 milliarder dollar i eiendeler under forvaltning.

Grayscale Investments BTC-beholdning de siste seks månedene. Kilde: bybt.com

Wall Street-giganter konkurrerer om å lansere kryptohandelstjenester

Mens de fleste av de store navnene på Wall Street var svært skeptiske til Bitcoin i 2017, har vi sett en endring av mening fra de samme skeptikerne, som nylig har begynt å lansere kryptorelaterte tjenester..

Fidelity Investments er en av de banebrytende Wall Street-gigantene som kom inn i kryptorommet. Selskapet satte først opp sin digitale arm, Fidelity Digital Assets, og lanserte kryptovaretjenester i 2018. For å imøtekomme den økende etterspørselen etter Bitcoin fra familiekontorer, har Fidelity også lanserte Fidelity Digital Funds i august. Fondet forvaltes passivt og oppbevares av Fidelity Digital Assets. Bortsett fra Fidelity, er også Standard Charters fintech-arm, SC Ventures inngikk samarbeid med Northern Trust for å lansere krypto-depotløsninger for institusjonelle kunder.

Sammenlignet med kryptovervåkning er kryptohandel en mer opphetet slagmark blant bankgiganter på grunn av enorm institusjonell etterspørsel. Hviterusslandbank, for eksempel, lanserte landets første kryptohandelsplattform i november, og dette ble fulgt av en foreslått myk lansering av DBS Digital Exchange støttet av Singapores største bank i desember. Andre bankgiganter lanserer angivelig også sine egne kryptohandelsskranker, inkludert Standard Chartered, BBVA, State Bank of India og Japans SBI Hgamle.

Ong hos CoinGecko mener at konkurransen om å lansere kryptorelaterte tjenester blant Wall Street-giganter bare vil intensivere i fremtiden, noe som resulterer i høyprofilerte fusjoner og oppkjøp. Han fortalte OKEx Insights:

"Til slutt vil Wall Street ønske seg et stykke av denne kryptokakaen, og det vil være aktiv M.&A i rommet der institusjonene vil søke å skaffe seg eksisterende aktører for å kjøpe bransjekunnskap og kundeforhold. Vi ser det ikke ennå, men det vil skje snart."

Markedet for kryptoderivater viser forfall i 2020

Bortsett fra markedshypen drevet av ICO, markerte Bitcoin-boom i 2017 også begynnelsen på et spirende kryptoderivatmarked. Cboe var den første tradisjonelle tjenesteleverandøren til lansering vanlige Bitcoin-futureskontrakter 10. desember 2017, og hver kontrakt representerte 1 BTC. CME fulgte Cboe til lansering sine egne Bitcoin-futures en uke senere, og hver CME-kontrakt representerte 5 BTC.

Mens Cboe stoppet notering av Bitcoin-futures i mars 2019 på grunn av mangel på detaljhandelinteresse, har kryptoderivater vokst voldsomt siden den gang. Drevet av sterk institusjonell etterspørsel, den samlede åpne interessen for Bitcoin-futures nådde en heltidshøyde på over 10 milliarder dollar tidlig i januar 2021.

Samlet åpen interesse for Bitcoin futures. Kilde: skjev

Dette voksende kryptoderivatmarkedet er en av de grunnleggende faktorene som støtter Bitcoin-oksekjøringen i 2020. Derimot kan det samme markedet uten tvil spratt 2017-boblen.

Kommenterer tilstanden til kryptoderivater, fortalte Emannuel Goh, medstifter av data analytics firm skew, til OKEx Insights:

"Derivatprodukter har hatt en enorm vekst siden 2017, først med den hurtige fremveksten av futures og evigvarende bytter, og nå med opsjoner. Vi tror dette har bidratt til en bedre prisoppdagelsesprosess for Bitcoin og til slutt bidrar til å redusere volatiliteten."

Detaljhandel adopsjon av Bitcoin

Adopsjonen av Bitcoin i detaljhandelen fikk et enormt løft i 2020 etter PayPals beslutning om å støtte Bitcoin og andre ledende kryptovalutaer. Betalingsbehandlingsgigantens kryptotilbud er nå tilgjengelig til amerikanske kunder, og selskapet planlegger å utvide tjenestene til Venmo i 2021.

Spesielt var det mange tidlige forsøk på å øke Bitcoins detaljhandeladopsjon i 2017. For eksempel Storbritannias-baserte digitale bank Revolut lanserte sine cryptocurrency-tjenester i 2017, slik at brukerne kan kjøpe og handle BTC, LTC, ETH, BCH, XRP og XLM i støttede regioner. Mens Revolut har sett betydelig vekst siden den gang, gjorde tilbudet ikke Bitcoin mer brukbart.

Med PayPal som ble med på stedet det siste året, kan vi forvente en massiv adopsjon i løpet av det kommende året. Sammenlignet med Revolut, som har 12 millioner brukere, Paypal har hundrevis av millioner, og det er videre i stand til å utnytte datterselskapet Venmo, som har 52 millioner brukere og dominerer mobilbetalingsmarkedet blant amerikanske tusenår.

Som oppsummert av Henri Arslanian, PwCs globale kryptoleder, er PayPal en stor gevinst for Bitcoin:

"Mens andre betalingsfirmaer i USA, som Robinhood eller Square, allerede tilbød tilgang til krypto, er PayPal langt større og mer internasjonalt."

Konklusjon

Bitcoin-bommen i 2017 ble i stor grad drevet av spekulasjoner og ICO-hypen. Denne hypen begynte å avkjøles tidlig på 2018 på grunn av regulatorisk press fra US SEC, hvis styreleder, Jay Clayton, advarte investorer mot ICO på grunn av prismanipulering og lovlighetsproblemer. Denne utviklingen, kombinert med tilgjengeligheten av futures, resulterte i en kryptovinter gjennom hele 2018 og det meste av 2019.

Sammenlignet med Bitcoin-bommen i 2017, er den siste bull run ikke drevet av ICO-sprøytenarkoman. I stedet var vi vitne til brede endringer – det være seg økende institusjonell interesse, regulatorisk klarhet, markedets modenhet, detaljhandeladopsjon eller sterkere nettverksgrunnlag – som validerte Bitcoin og ga den anerkjennelse som en gyldig aktivaklasse som det er verdt å vurdere. Kort sagt, denne gangen er det virkelig annerledes.

OKEx Insights presenterer markedsanalyser, inngående funksjoner, original forskning & kuraterte nyheter fra kryptoprofesjonelle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map