Bitcoins 2. juni Flash Crash skapte noen utvekslinger Scramble – Her er hva som skjedde

I forrige uke gikk Bitcoin (BTC) -prisen på en berg- og dalbane fra natt til mandag 1. juni til ettermiddag tirsdag 2. juni (UTC-tid). Det steg til en tremåneders høyde på $ 10 396, per OKExs BTC-indekspris, før den stupte med $ 800 på mindre enn 24 timer – forårsaket en løkke av likvidasjoner sammen med en Coinbase avbrudd.

1. juni økte prisen på Bitcoin fra $ 9 450 til over $ 10 000, og fikk åtte prosent. Etter pumpen korrigerte prisen og byttet hender mellom $ 10 050 og $ 10 200 – et veldig smalt område – i løpet av de neste 10 timene. Rundt 2. juni, 14.45 UTC, stupte prisen plutselig nesten $ 800 på ti minutter, og falt fra $ 10 150 til under $ 9 400 mens den likviderte $ 347 millioner på tvers av derivater på bare en time.

Det plutselige stupet etterlot Bitcoin-prisene vidt forskjellige på forskjellige derivatbørser. BitMEX var den mest bemerkelsesverdige outlieren, som hadde en evigvarende byttekontrakt med den laveste prisen på $ 8,600 under den ustabile handlingen. Evige bytter på andre større børser en gang varierte så lavt som $ 9 232 til $ 9350, pr ICO Analytics data.

bitcoin-prisutvekslingDe laveste nivåene på tvers av derivatbørser 2. juni. Kilde: ICO Analytics

Hvorfor falt Bitcoins pris?

Detaljhandlere FOMO ville i

Fra OKExs handelsdata oppdaget vi også risiko som akkumuleres etter den nevnte pumpen. BTC Long / Short-forholdet steg til 1,76 fra 1,19 på mindre enn seks timer – noe som indikerer at detaljhandlerne jaktet rallyet for Fear of Missing Out (FOMO) på det.

okex btc langt / kort forholdOKEx BTC Long / Short Ratio – 5/29 06:00 til 6/5 6:00 a.m. (UTC). Kilde: OKEx

Dessuten overførte antall stablecoin Tether (USDT) til børser over natten og nådde en heltidshøyde på rundt 20.000, ifølge Glassnode-data. Glassnode påpekte også på sin Twitter at “gitt at tilførselsvolumet ikke økte betydelig, innebærer dette en stor mengde små Tether-innskudd.”

Premium- og finansieringssatsene tiltrukket arbitrageere

Den juni-utløpte futurespremien på større børser nådde et årlig område på 26,78 til 41,92 prosent tirsdag morgen, i henhold til data fra kryptolåneselskap Babel. Fra OKExs BTC Quarterly Futures har vi sett premien stige til $ 160 fra $ 70.

Siden detaljhandlerne og investorene startet FOMO-inn med høy innflytelse, ble finansieringsrentene på derivatbørser gal. Alle forventede finansieringssatser gikk over 0,15 prosent tirsdag morgen, ifølge aggregerte leverandør av derivatutvekslingsdata Bybt.

Den høye premien i futures og den høye finansieringsgraden i evige bytter tiltrukket mange arbitragehandlere, som gikk inn i korte posisjoner for å dra nytte av prisforskjellen.

Tekniske indikatorer advarte om en reversering

Etter den enorme pumpen 1. juni viste flere tekniske indikatorer risikovarsler.

QCP Capital påpekte rett etter pumpen i sin Telegram-sending at “Vi ser dette som en mulig kortvarig topp med flere TD-reverseringssignaler i spill – en ukentlig TD 9 (bekreftet), en daglig TD 13 (bekreftet).”

TD 9/13-indikatoren har en tendens til å være nøyaktig på høyere tidsrammer fordi den krever 13 stearinlys for å lukke innenfor en bestemt struktur.

Mulig dumping fra et ukjent BTC-gruvedrift

CryptoRank oppdaget at et ukjent gruvebasseng hadde flyttet en enorm mengde BTC 2. juni – totalt 4513 bitcoins (omtrent 45 millioner dollar). Den samme utstrømningen fra dette gruvebassenget 20. mai var i tråd med prisfallet 20. mai.

Videre bemerket CryptoQuant på Twitter at hval hadde flyttet mynter til noen derivatbørser bare noen få timer før dumpen.

Open Interest (OI) på OKEx avslørte også mulige kryptohvalbevegelser. OI økte fra 640 millioner kontrakter (1 kontrakt = $ 100) til 810 millioner kontrakter da Bitcoins pris skjøt opp til over $ 10 300. Prisøkningen utløste en enorm mengde korte posisjonslikvidasjoner mandag kveld, men OI falt ikke. Dette indikerer at noen hvaler åpnet korte posisjoner øverst i området da avviklingsordrer presset prisen opp.

Hvorfor var det så bred pris spredt over evige bytter?

Så, tirsdag ettermiddag (UTC) 2. juni, krasjet prisen på Bitcoin plutselig. Mens andre BTC evigvarende bytter falt til et prisnivå nær $ 9,300, falt den evige prisen på BitMEX til $ 8,600.

Et spredning på -5,98 prosent mellom BitMEXs evige bytter og Coinbases BTC-pris ble registrert av dataleverandøren Skjev. Et totalt beløp på $ 96 millioner posisjoner ble avviklet på BitMEX på en time.

skew bitmex xbtusd coinbase btc-usd basisBitMEX – Coinbase Basis. 6/1 – 6/4. Kilde: Skjev

I sin 5. juni rapport, Arcane Research sa at situasjonen var forårsaket av overdreven gearing, noe som førte til at store posisjoner ble solgt automatisk når prisen faller:

“Disse salgsordrene gikk helt ned til $ 8 600 før alle ble fylt. Denne kaskaden av avviklinger er det som resulterte i $ 1000 avvik på BitMEX fra andre børser. ”

En produktleder for kryptoderivater, som ønsker å være anonym, fortalte OKEx Insights:

“For mange etterfølgende stopp-tap-ordrer og avviklinger utslettet likviditeten i ordreboken, noe som førte til en avviklingsspiral. Det var ikke før $ 8 600 at ordre endelig ble fylt på BitMEX. Etter 12. mars la vi merke til at ordreboken på BitMEX ikke er så dyp som før – men det er ikke åpenbart i normale handelsdager. ”

Yu Qing fra SkyLine Capital fortalte OKEx Insights i kommentarer:

“En enkelt veldig stor avvikling kan føre til at mange små posisjoner går i stykker. Dette vil føre til et likviditetsavløp og legge igjen en lang veke på diagrammet – men hvilket prisnivå som kan utløse en veldig stor avvikling er mer tilfeldig. ”

Når vi ser på BitMEX XBTUSD-avviklingsdiagrammet, kan vi finne en posisjon på 10 millioner dollar som blir avviklet kl 14:46:46 UTC, etterfulgt av en serie avviklinger. Denne likvidasjonsposisjonen på 10 millioner dollar var den største på tvers av alle børser.

bitmex xbtusd likvidasjonerBitMEX XBTUSD Likvidasjoner. 6/1 – 6/4. Kilde: Skjev

Pågående likviditetsproblemer i BitMEX

Alle de ovennevnte kommentarene peker på en ting: BitMEX sto overfor et likviditetsproblem.

I følge CryptoDiffer, tre andre store derivatinstrumenter – OKEx, Huobi og Binance – hadde omtrent samme mengde avviklinger som BitMEX 2. juni. Den evige bytteprisen på disse tre børsene var imidlertid veldig likt plassert rundt $ 9 300.

okex bitmex huobi binance ftxMengde avviklinger ved børser 2. juni. Kilde: CryptoDiffer

Når vi ser på det gjennomsnittlige bud / tilbudsspredningen for å handle $ 10 millioner av BitMEX evigvarende bytter den 2. juni, tørket likviditeten på BitMEX ut, multiplisert budspørselsspread med 40 ganger – et stort spredning fra et gjennomsnitt på 0,16 prosent til 6,36 prosent for en kjøpsordre på 10 millioner dollar.

xbtusdBitMEX Perpetual Swap – Nivåpris: $ 10 millioner ($). Kilde: Skjev

I følge dataleverandøren Skew falt det daglige handelsvolumet på BitMEX betydelig 14. mars, to dager etter at prisen på Bitcoin falt 50 prosent. I mellomtiden begynte OKEx, Huobi og Binance å overgå BitMEX i daglig handelsvolum på dagene som fulgte.

btc futures aggregerte daglige volumerBTC Futures – Aggregated Daily Volumes. Kilde: Skjev

8. juni handlet for eksempel OKEx, Huobi og Binance henholdsvis 3,66 milliarder dollar, 3,27 milliarder dollar og 2,49 milliarder dollar i futures på 24 timer. BitMEX handlet 1,92 milliarder dollar, pr Skjev data. Selv om OI holdt seg på et høyt nivå på 0,83 milliarder dollar på BitMEX, er dets 24-timers handelsvolum knapt rangert blant de tre beste.

btc futuresBytte 24 timers BTC Futures Volumes vs. åpen rente ($ mrd). Kilde: Skjev

BitMEXs fallende handelsvolum er korrelert med den dårlige ytelsen i perioder med ekstrem markedsvolatilitet.

I løpet av hendelsene 12. til 13. mars utløste Bitcoins flashkrasj flest likvidasjoner på kryptoderivatbørser. Den øverste kryptovalutaen etter markedsverdi falt fra $ 7200 til under $ 4000. BitMEX avbrutt handel i 25 minutter. På den tiden var den laveste handelsprisen på evige bytter på BitMEX, Binance og OKEx henholdsvis $ 3.596, $ 3.621 og $ 3.811. BitMEX handlet også til den laveste prisen på tvers av børsene.

I en intervju med Cointelegraph, grunnleggeren og administrerende direktøren for Celsius Network (CEL), Alex Mashinsky, sa:

Jeg tror de mistet kundene de måtte avvikle i mars under flash-krasjet. Også mange andre børser tilbyr akkurat det samme produktet og har mange andre funksjoner som BitMEX ikke har, så det er vanskeligere for BitMex å gjenoppbygge kundebasen. ”

Tidligere i år opplevde BitMEX en annen likviditetsproblem på sitt Ripple (XRP) handelspar. XRP / USD-prisen på BitMEX kollapset raskt fra $ 0,33 til $ 0,13 – et fall på nesten 60 prosent – rundt 14:00 UTC den 13. februar. Det gjenopprettet til $ 0.3277 innen ett minutt.

OKEx Insights presenterer markedsanalyser, inngående funksjoner og kuraterte nyheter fra kryptoprofesjonelle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map