Bitmain avgjør juridisk tvist, nye Ethereum ASIC-gruvearbeider ruller ut

En ukentlig oversikt over blockchain og kryptovaluta nyheter fra Kina og Hong Kong

China Market Watch-bilde

Cryptocurrency mining har tatt sentrum i uken i Kina og Hong Kong. De langvarige juridiske tvister mellom Bitmain-medstifterne Jihan Wu og Micree Zhan har nådd et forlik som involverer kjøpet av $ 600 millioner av Wus aksjeandel i Bitmain..

I andre gruverelaterte nyheter delte Chris Zhu fra INBTC sine tre spådommer om krypto-gruveindustrien de neste fem årene. I mellomtiden blir konkurransen om Ethereum-gruvedrift oppvarmet denne uken da Linzhi Inc. begynte å rulle ut sin siste gruvedriftsmodell, Phoenix.

Her er alt du kanskje har savnet angående disse historiene, og mer, i ukens utgave av OKEx Insights ‘China Market Watch.

Bitmain juridisk kamp når $ 600 millioner forlik

Det har vært rapporterte at Bitmain-medstiftere Jihan Wu og Micree Zhan har nådd et forlik på 600 millioner dollar etter langvarige juridiske tvister over kontrollen til det fremtredende kryptokurveselskapet. Som en del av forliket vil Wu trekke seg fra ledelsen av Bitmain. Han vil overta BTC.com gruvedrift og Bitmains utenlandske gruvesentre. Zhan, derimot, vil overta Antpool-gruvebassenget og Bitmains gruvedrift i Kina.

Den strukturelle endringen krever kjøpet av Wus andel i Bitmain på $ 600 millioner, som Zhan midlertidig vil pantsette aksjene sine for å fullføre. I følge Sequoia Capital, formidleren i tvisten, forventes de nåværende vilkårene i avtalen å bli ratifisert på Bitmains kommende aksjonærmøte 28. desember. Som en del av forliket har Zhan til hensikt å fullføre et første børsnotering for Bitmain i USA før utgangen av 2022.

Viktige takeaways

  • Bitmain må kanskje rulle ut nye gruvedriftsmodeller for å finansiere oppgjøret.
  • En vellykket børsnotering vil lette likviditetsproblemer fra Bitmains investorer.

INBTC grunnlegger skisserer tre krypto gruvedrift trender

Chris Zhu, grunnleggeren av Kina-baserte gruvedrift INBTC, delt hans spådommer for gruveindustrien de neste fem årene. Han skisserte tre viktige trender:

  1. Krypto gruveindustrien vil bli dominert av institusjoner, noe som betyr at gruvearbeidere i detaljhandel er mindre sannsynlig å overleve.
  2. Krypto gruveindustrien vil bli regulert – når det gjelder beskatning, revisjon og godkjenning.
  3. Energileverandører vil dominere tilbud-og-etterspørselssiden av kryptodrift, mens Kina vil forbli en "optimal" sted for krypto gruvearbeidere å fortsette virksomheten.

Viktig takeaway

  • Rundt 70% av krypto-gruveselskapene i Kina er regulert. Gruvedrift i Kina må overholde forskriftene fra National Development and Reform Commission.

Linzhi Inc. rullet ut ny Ethereum ASIC gruvearbeider

Linzhi Inc., et Kina-basert kryptogruveselskap, har startet ruller ut en ny Ethereum ASIC-gruvearbeider, kalt Phoenix. I følge en demo utgitt av F2 pool, overgikk Phoenix konkurrenten Innosilicons A10 Pro ETH gruver, når det gjelder prosessorkraft og energieffektivitet.

Viktig takeaway

  • Mens Ethereum gjennomgår sin overgang fra bevis på arbeid til bevis på innsats, vil Phoenix trenge en støt i minnestørrelse eller ettermarkedskomponenter. Ellers blir gruvedriftmaskinen foreldet etter fase 1.5 av Ethereum 2.0.

Verdensbanken advarer Kina om ikke raskt å trekke tilbake stimulans

Det har vært en stillestående uke for aksjemarkedene i Hong Kong og Kina. Fra pressetiden handles Shanghai SE Composite og CSI 300 for øyeblikket til 3 385 og 5 014 – med en ukentlig gevinst på henholdsvis 0,54% og 1,21%. I Hong Kong falt Hang Seng-indeksen med 0,84% denne uken og ligger for tiden på 26 238.

Det har vært en stillestående uke for store aksjeindekser i Kina og Hong Kong. Kilde: Handelsøkonomi, Investing.com

I den siste økonomiske oppdateringen om Kina, Verdensbanken sa at Kina bør opprettholde en imøtekommende pengepolitikk og unngå noen "betydelig sammentrekning" i finanspolitikken i 2021 for å holde den økonomiske utvinningen på sporet.

Viktige takeaways

  • Den største risikoen for Kinas økonomiske bedring vil være gjenoppblomstringen av koronavirus neste år.
  • Økende investeringer fra private sektorer og sterkere husholdningsutgifter kan være nøkkeldriverne til Kinas økonomiske vekst neste år.

OKEx Insights presenterer markedsanalyser, inngående funksjoner, original forskning & kuraterte nyheter fra kryptoprofesjonelle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map