BTC og ETH: Hvilken er et bedre kjøp?

Oversikt

BTC har stjålet markedets søkelys denne uken da kryptoprisene nummer én har prøvd å gjenvinne 10000 nivåene igjen. BTCForsøk på å bryte over den psykologiske barrieren kom etter ETH prisene nådde de høyeste nivåene siden begynnelsen av mars 2020. Med BTC og ETH hype og chatters fortsetter å sirkulere blant kryptosamfunn, tradere og investorer kan finne interessant innsikt når man sammenligner data fra on-chain, off-chain og derivathandel. Ut fra det kunne vi få en bedre forståelse av BTC og ETHs nåværende situasjon, og hjelpe oss med å gjøre en bedre vurdering av hvilken som er et bedre kjøp nå..

Balanse på børser

Balansen på børser kan gi oss litt farge når det gjelder HODLers ‘følelse, og hvor mange mynter / tokens som er tilgjengelige å selge. Data fra Glassnode viser det BTC balanse på børser har redusert til BTC0,32 millioner, det er det laveste nivået på mer enn ett år. BTC-saldoen på børser har vært i en nedadgående trend siden mars, og trenden har fortsatt på den måten.

Figur 1a: BTC-saldo på børser

Kilde: Glassnode

Figur 2b: ETH-saldo på børser

Kilde: Glassnode

På den andre siden, ETH balanse på utveksling har vært snøballing. Antallet har nådd ETH18,7 millioner i midten av mars i år, som ikke har sett siden slutten av desember 2016.

Interessant nok reagerte saldoen på de to eiendelene veldig forskjellig under den enorme utsalget i mars. Det ser ut til at utsalget utløste nedturen BTCBalanse, mens flere handelsmenn har ETH i utveksling etter ETH priskorreksjon i samme periode.

Hvorfor det betyr noe?

Vi tror at handelsmenn og investorer trekker ut myntene / tokens fra børsene, kan være et tegn på langsiktig bullishitet, ettersom de ønsket å lagre sine beholdninger i kalde lommebøker og forvente potensiell bull run. Fra det synspunktet ser det ut til at markedene har vært mer bullish på BTC enn ETH. Imidlertid kan det også være andre faktorer som styrer økningen og nedgangen i saldiene, for eksempel nettverkssikkerhet.

Adresser med høy balanse

Hvalers vilje til å samle mynter / tokens kan være en annen ledetråd som handelsmenn og investorer bør se etter når det gjelder grunnleggende analyse. Antall unike adresser med høy balanse kan være spesielt viktig.

Data fra Glassnode antyder at antall unike adresser med lik / mer enn ETH32 har økt jevnlig det siste året, til tross for prissvingningene. I mellomtiden er antallet unike adresser med ikke mindre enn BTC10K har kommet seg tilbake fra bunnen i slutten av mars. Likevel virker det relativt lavt sammenlignet med tallet i slutten av juni, som er på 120.

Figur 2a: Bitcoin-tillegg. med bal. ≥ 10K BTC

Kilde: Glassnode

Figur 2b: Ethereum addrs. med bal. ≥ 32 ETH

Kilde: Glassnode

Hvorfor det betyr noe?

Vi tror at hodlingkraft er en av de kritiske beregningene for å gjenspeile hvalens følelser over et gitt aktivum, og det ser ut til at ETH er en klar vinner fra dette synspunktet. Imidlertid ser vi også begrensninger på dette. Det er fordi ETH32 er en relativt lav inngangsbarriere, noe som kan redusere betydningen av tallet.

Selv om antall BTC adresser med høy balanse har tatt seg opp, er disse dataene bare en del av det bredere bildet. Ved å kombinere saldoen på børsnummeret kan vi kanskje se et mer omfattende bilde.

Transaksjonsgebyr og gass

Bitcoins transaksjonsgebyr og brukt gass fra Ethereum har mottatt mange samtaler blant kryptopratgrupper i det siste. En av fortellingene er at totalen ETH brukt gass har nådd en ny heltidshøyde, noe som betyr at flere mennesker har brukt nettverket; dermed bør prisen gå opp. ETH prisene har berørt 250 nivåer før de trekkes tilbake til de 230 håndtakene.

Men når vi ser på gjennomsnittlig antall ETH brukt gass, kunne vi se et annet bilde. Data fra Glassnode viser at gjennomsnittet av ETH brukt gass har senket seg på baksiden av rallyet, og dannet en nedadgående trend. Fra det perspektivet er det kanskje ikke så mange transaksjoner som vi trodde.

Figur 3a: Bitcoin-transaksjonsgebyr (gjennomsnitt)

Kilde: Glassnode

Figur 3b: Ethereumgass brukt (gjennomsnitt)

Kilde: Glassnode

På den annen side har bitcoins gjennomsnittlige transaksjonsgebyr svevet på relativt høye nivåer til tross for den siste svingningen. Generelt kan et høyere transaksjonsgebyr antyde at markedet har større etterspørsel etter å gjennomføre transaksjoner. Derfor er brukerne villige til å betale mer for raskere oppgjør. Det indikerer også at flere bruker nettverket.

Hvorfor det betyr noe?

Vi tror at kryptokurrency er en slags nettverksverdi, noe som betyr at jo flere mennesker bruker og hodler den, jo mer verdifull vil eiendelen være. Det er imidlertid verdt å merke seg at det ikke er noen direkte sammenheng mellom transaksjonsgebyr / gass til pris, og disse tallene kan være bare to stykker av hele puslespillet.

ETH-skjevhet forblir negativ, kom BTCs tilbake

Hvis analyse av kjedeaktiviteter er som grunnleggende analyse for aksjer, kan analysering av derivathandelsaktiviteter være som statistisk analyse. Det kan gi markedsdeltakerne et glimt av hvordan virkelige handelsmenn har posisjonert sine handler. Vi kunne finne verdifull informasjon fra det.

Vi la merke til det en av de siste samtalene i kryptosamfunnet er at alternativene skjev ETH har blitt negativ, og det kan være bullish for prisen.

Figur 4a: BTC 25d skjev

Kilde: Skew

Figur 4b: ETH 25d skjev

Kilde: Skew

Alternativ skjevhet er forskjellen i implisitt volatilitet mellom OTM / ATM / ITM-opsjoner. Handlere kan bruke disse relative endringene som en handelsstrategi. Data fra Skew viser det ETHalternativene skjev forble stort sett negativt, mens BTCHar blitt stadig gjenopprettet til det positive området.

Hva forteller den oss?

Vi tror at IV-endringene i forskjellige opsjonskontrakter noe kunne antyde den kommende volatiliteten til den underliggende og hvordan handelsmenn forventet det. Imidlertid er alternativ skjevhet ikke alltid en nyttig indikator i prisforutsigelse, men kan være nyttig under visse omstendigheter. Vi tror at handelsmenn bør vurdere dette sammen med mange andre faktorer som kan drive kryptomarkedene.

Markedsøyne på BTC-opsjoner med høyere streikepriser, ETH-tilnærmingen var relativt konservativ

Måten opsjonshandlere velger streikeprisene synes å fortelle oss at markedet har sett mer progressivt på BTC priser, mens utsikten på ETH har vært relativt moderat.

Vi kan se at det meste av BTC opsjoner med åpen rente var i streikekursområdet 10000, mens den andre og den tredje mest populære innkjøpsprisen gikk rundt 12000 og 11000. ETH side har 280 streik vært den mest populære, mens den andre og den tredje mest OI var 220 og 240.

ETH side, samtaler med 280 streik virker som et typisk bullish oppsett. Imidlertid virker samtaler med 220 og 240 streiker mer som en konservativ tilnærming, ettersom kontraktene allerede / snart vil være i pengene. På den annen side ser 220 og 240 putter mer ut som defensive oppsett, som ETH har vært i et møte siden midten av mai.

BTC side virker samtaler med 10000 streik også som et standard bullish oppsett, men samtaler med 12000 og 11000 streikepriser virker enda mer aggressive. Fra putwriting-perspektivet var putter med 12000, 11000 og 10000 strykepris alle i pengene. Hvis en næringsdrivende er bearish på BTC, kan de vurdere å sette med enda lavere streikepriser enn over 10000.

Figur 5a: BTC opt. OI ved streik (fra 4. juni)

Kilde: Skew

Figur 5b: ETH opt. OI ved streik (fra 4. juni)

Kilde: Skew

Konklusjon

Vi dekket noen av kjedeaktivitetene og handelsdata fra derivater BTC og ETH, og det virker som det fortsatt ikke er enkelt å ringe hvilken eiendel som er bedre å kjøpe for øyeblikket. Det ser imidlertid ut som BTC handelsmenn har vært mer langsiktige på prisen, mens ETH handelsmenn har vært mer fokusert på kortsiktige prishandlinger. Likevel bør handelsmenn og investorer være fleksible på handelsstrategiene og justere oppsettet i henhold til markedsforholdene.

Forfatter: Cyrus Ip – Forskningsanalytiker

Publiseres av: OKEx

04. juni 2020

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map