DCEP kan brukes online i Suzhou, Bank of China, verifiserer skatt via blockchain

En ukentlig oversikt over blockchain og kryptovaluta nyheter fra Kina og Hong Kong

Digital valuta elektronisk betaling, den offisielle digitale valutaen i Kina, har tatt sentrum i kryptosamfunnet i Kina og Hong Kong. Etter den første DCEP-røde pakkedistribusjonen i Shenzhen, vil Suzhou-regjeringen frigjøre DCEP-røde pakker til en verdi av 20 millioner RMB foran Double 12 Shopping Festival i helgen. 

I mellomtiden samarbeidet Hong Kong Monetary Authority med People’s Bank of China for å teste DCEP i betalinger over landegrensene. Samtidig fullførte Bank of China – for ikke å forveksle med PBoC – sin første blockchain-baserte skatteverifisering i Tibet..

Her er alt du kanskje har savnet angående disse historiene, og mer, i ukens utgave av OKEx Insights ‘China Market Watch.

DCEP røde pakker kan brukes online i Suzhou

For å feire Double 12 Shopping Festival den 12. desember, regjerte Suzhou kunngjort at DCEP-røde pakker til en verdi av 20 millioner RMB vil bli gitt til innbyggerne. Kunngjøringen uttalte at 100.000 DCEP røde pakker, verdt 200 RMB hver, vil bli distribuert via et lotteri. Resultatet av lotteriet vil bli kunngjort 11. desember. 

Mottakerne av de røde pakkene kan tilbringe DCEP med handelspartnere i Suzhou og nettbutikker, for eksempel JD.com, fra 11. desember til 27. desember..

Viktige takeaways

  • DCEP-røde pakker i Suzhou kan brukes i nettbutikker, for eksempel JD.com – noe som ikke var mulig i den forrige giveawayen med DCEP-rødpakke i Shenzhen.
  • JD.com har vært aktiv i å utforske integreringen av DCEP i sin virksomhet. Netthandelsgiganten har partnerødt med PBoC for å utvikle en mobilapplikasjon og blockchain-plattform for DCEP.

Hong Kong Monetary Authority samarbeider med PBoC for å prøve DCEP

Eddie Yue, administrerende direktør for Hong Kong Monetary Authority, sa i en uttalelse at det samarbeider med PBoC for å teste DCEP for betalinger over landegrensene.

Ifølge Yue tilbyr DCEP et ekstra alternativ for innbyggere i Hong Kong og Kina til å foreta grenseoverskridende transaksjoner. Begge institusjonene forbereder seg på en teknisk pilottest av DCEP, selv om det ennå ikke er en tidsplan for sentralbankens digitale valutas lansering.

Viktige takeaways

  • Christopher Hui, Hongkongs statssekretær, antydet DCEP-samarbeidet mellom HKMA og PBoC i oktober. Sa han i en Lovgivningsrådet Q&En økt 21. oktober at han mener DCEP kan fremme gjensidig tilkobling mellom Kina og Hong Kong i betalinger over landegrensene.
  • DCEP-rettssaken i betalinger over landegrensene gjentok det strategiske fokuset til Hong Kong Monetary Authority i sentralbankens digitale valutaer. Tidlig i 2020 samarbeidet HKMA med Bank of Thailand i "Prosjekt Inthanon-Lionrock," et forskningsinitiativ for å forbedre effektiviteten over landegrensene ved hjelp av distribuert hovedboksteknologi.

Bank of China fullfører den første skatteverifiseringen av blockchain

Ifølge kinesiske medier Xinhua, Tibet-filialen til Bank of China nylig fullført den første blockchain-baserte skatteverifiseringen i grenseoverskridende transaksjoner. 

I år har statsadministrasjonen for utenlandsk valuta pilotert en blokkjedebasert økonomisk plattform som gikk om bord i Tibet-filialen. Blockchain-rettssaken har hittil ombord syv banker fra Tibet.

Bank of China har med suksess bekreftet de tilhørende skatteutgiftene i varemerkeregistrering for et cateringfirma i Tibet.

Viktig takeaway

  • Ved hjelp av SAFEs blockchain-baserte økonomiske plattform forkortes skatteverifiseringsprosessen i varemerkeregistreringer fra tre dager til tre minutter. Bekreftelsesprosessen er papirløs og reduserer avregningskostnadene sterkt.

Kina forbrukerpriser faller for første gang på 11 år

Denne uken falt aksjemarkedene i både Kina og Hong Kong litt. Per pressetid handles Shanghai SE Composite og CSI 300 for øyeblikket til 3 373 og 4 965 – med et ukentlig tap på henholdsvis 1,82% og 2,02%. I Hong Kong falt Hang Seng-indeksen med 0,2% denne uken og ligger for tiden på 26 515.

Aksjemarkedene i Kina og Hong Kong fikk en moderat reduksjon denne uken. Kilde: Handelsøkonomi, Investing.com

Denne uken fanget den fallende konsumprisindeksen i Kina aksjemarkedsdeltakernes oppmerksomhet. I november, det falt 0,5% på årsbasis – den første nedgangen siden oktober 2019.

Viktige takeaways

  • Den fallende KPI i Kina er drevet av de fallende kostnadene for mat, transport, verktøy, helsevesen og utdanning. Spesielt falt transportkostnadene med 3,9%, og prisen på svinekjøtt ramlet på grunn av et afrikansk svineutbrudd.
  • KPI er nøkkelindikatoren for å vurdere forbrukerinflasjonen i Kina. Mat og boliger er de viktigste komponentene i Kinas KPI – henholdsvis 31,8% og 17,2%.

YoY% -endringen av den månedlige forbruksprisindeksen i Kina. Kilde: Handelsøkonomi, OKEx Insights

OKEx Insights presenterer markedsanalyser, inngående funksjoner, original forskning & kuraterte nyheter fra kryptoprofesjonelle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map