DeFi-samfunnet forventer ivrig lansering av Ethereum 2.0 etter massivt momentumskifte

OKEx Insights ‘DeFi Digest er en ukentlig undersøkelse av den desentraliserte finansbransjen.

Øyeblikksbilde av DeFi-markedet

Det desentraliserte finansmarkedet falt denne uken da den totale verdien låst i DeFi-produkter falt fra $ 13,80 milliarder til $ 12,51 milliarder. 

Maker fortsatte sin ledelse i DeFi-sfæren med et markedsdominansnivå på 19%. Compound opprettholdt sin markedsdominans i utlånssfæren med en andel på 52%.

Det ukentlige gjennomsnittlige handelsvolumet for desentraliserte børser økte med 36%, og Uniswap opprettholdt sin handelsvolumdominans på 39%. Curve erstattet SushiSwap som det største likviditetsbassenget denne uken.

Totalverdien låst i DeFi-sfæren falt denne uken, mens det ukentlige handelsvolumet på DEX økte med 36%. Kilde: DeFi Pulse og DeBank

Ethereum 2.0s fase 0-lansering er høyst forventet

DeFi-samfunnet forventer ivrig Ethereum 2.0 fase 0-lanseringen som sannsynligvis vil skje, som planlagt, 1. desember. Ethereum-protokolloppgraderingen, også kjent som Sinnsro, vil overføre nettverket til en proof-of-stake konsensusmekanisme, som erstatter den nåværende proof-of-work-modellen. 

Det er fire faser av Ethereum 2.0-oppgraderingen. For å aktivere lanseringen av fyrkjede, sin innskuddskontrakt, utgitt 5. november krever en innskuddsterskel på 524,288 Ether (ETH). I skrivende stund har 741.728 ETH vært satset i innskuddskontrakten. I følge Ethereum-medskaper Vitalik Buterin vil fyrkjeden være det lanserte 1. desember. 

Beacon-kjeden er en PoS-blockchain som går parallelt ved siden av det eksisterende Ethereum-nettverket. Det vil ikke påvirke eksisterende brukere og DeFi-applikasjoner i Ethereum-nettverket. Validatorer vil være de viktigste interessentene i Ethereum-nettverket, som er ansvarlige for å validere transaksjoner. For å bli Ethereum 2.0-validator, må en bruker satse minst 32 ETH i innskuddskontrakten.

En treg start for ETH-innskudd

Etter den første lanseringen av Ethereum 2.0-innskuddskontrakten 5. november, var fremgangen med å nå innskuddsgrensen langsom i løpet av de to første ukene. 17. november ble litt over 100.000 ETH satt inn i innskuddskontrakten – bare 19% av innskuddsgrensen.

Årsaken til den opprinnelig lave deltakelsen i prosessen kan tilskrives usikkerheten om tilbaketrekningstider for innsatt ETH. Som bemerket av Codefi, hvis ulike DeFi-protokoller gir høyere innsats enn Ethereum 2.0, kan ETH-innehavere i stedet sette myntene sine i DeFi-protokoller. Taylor Monahan, administrerende direktør i MyCrypto gjennomførte en uformell avstemning på Twitter og foreslo at flertallet av brukere ikke ville betrakte Ethereum 2.0 som en verdifull investering på grunn av usikkerheten om tilbaketrekningstider for innsatt ETH.

Et dramatisk skifte i fart


Til tross for den lave innsatsdeltakelsen i de tidlige stadiene, fikk Ethereum 2.0 fart etter at mer enn 600.000 ETH ble raskt satt inn den siste uken.

Over 700.000 ETH er nå satt inn i innskuddskontrakten til Ethereum 2.0. Kilde: Etherscan, OKEx Insights

En av årsakene til den dramatiske økningen i innskudd er at den forventede årlige avkastningen for å satse Ethereum 2.0 er mye høyere enn den fra innsatsen i DeFi-protokoller. I skrivende stund setter du inn protokollen tilbud Årlig avkastning på 19,98% – bedre enn DeFi-protokoller som Aave, DAI og yearn.finance.

Den årlige avkastningen av innsatsen i Ethereum 2.0 er høyere enn i DeFi-protokoller. Kilde: Satser belønninger

Bortsett fra den høyere forventede avkastningen av staking i Ethereum 2.0, bidro fremveksten av tredjeparts staking-leverandører også til å øke innskuddene. Som oppgitt av Staking Rewards er det tre alternativer for brukere å bli validatorer, i stedet for å kjøre valideringsnodene selv:

  • Validator-as-a-service (UI-løsning)
  • Validator-as-a-service (API-løsning)
  • Forhåndskonfigurerte valideringsnoder

Validator-as-a-service-løsninger er semi-depot. Dette betyr at leverandørene av VaaS-løsningen holder på brukernes valideringsnøkler, og brukerne eier uttaksnøklene mens de beholder full kontroll over pengene sine. Mens UI VaaS-løsninger retter seg mot investorer med høy nettoverdi, retter de fleste API-løsninger seg mot institusjoner. På den annen side trenger ikke brukerne å utføre det første tekniske oppsettet av valideringsnodene hvis de bruker forhåndskonfigurerte valideringsnoder, som f.eks. Startnoder og Avado.

Når brukere har satt inn 32 ETH og blir validator av Ethereum-nettverket, vil de motta belønning for å støtte nettverket (eller straffer hvis de er frakoblet eller handler ondsinnet). I fase 0 er det mulig for validatorer å si opp sitt ansvar, men de vil ikke være i stand til å gjenopprette validatorstatusen når de har sluttet – og de vil ikke kunne trekke sin opprinnelige innsats før lanseringen av fase 1.5-oppgraderingen – som er forventet i slutten av 2011 eller tidlig i 2022. Hvis brukerne fortsetter å fungere som validatorer av Ethereum 2.0-nettverket, vil de imidlertid kunne ta ut deres innsatsbelønning i fase 0. 

Desentraliserte prediksjonsmarkeder skinner igjen

Etter presidentvalget i USA fortsetter desentraliserte prediksjonsmarkeder å skinne blant DeFi-samfunnet med den forventede lanseringen av Ethereum 2.0. Ifølge Polymarket forventet 96% av deltakerne en vellykket Ethereum 2.0-lansering 1. desember, og handelsvolumet for denne spådomshendelsen overgikk $ 540.000.

96% av deltakerne i Polymarket er optimistiske med hensyn til den vellykkede lanseringen av Ethereum 2.0s genesehendelse 1. desember. Kilde: Polymarked

OKEx Insights presenterer markedsanalyser, inngående funksjoner, original forskning & kuraterte nyheter fra kryptoprofesjonelle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map