Den første DCEP-minibanken ble prøvd i Shenzhen, Shanghai, og finansierte blockchain-oppstart

En ukentlig oversikt over blockchain og kryptovaluta nyheter fra Kina og Hong Kong

China Market Watch-bilde

Det har vært en begivenhetsrik uke for den kinesiske blockchain- og kryptovalutaindustrien. 

Agricultural Bank of China – et av landets "Fire store" banker – gjennomført innskudds- og uttakstester for Kinas digitale valuta elektroniske betalinger, eller DCEP. Rettsaken er foreløpig tilgjengelig på en rekke av AgBanks minibanksteder i Shenzhen.

På østkysten av Kina ga regjeringen i Shanghai et forskningsstipend på 5 millioner dollar til blockchain-oppstart Conflux.

I mellomtiden inngikk 500.com – et kinesisk sportslotterifirma notert på New York Stock Exchange – en kjøpsavtale for Bitcoin-gruvedrift til en verdi av cirka 14,4 millioner dollar..

Her er alt du kanskje har savnet angående disse historiene, og mer, i ukens utgave av China Market Watch fra OKEx Insights.

Agricultural Bank of China muliggjør DCEP minibankforsøk

Agricultural Bank of China er angivelig prøve ut innskudd og uttak av DCEP fra brukernes sjekk- og sparekontoer. Tjenesten er for tiden tilgjengelig i en rekke automatiske tellerautomater fra AgBank i Shenzhen.

AgBank planlegger å utvide DCEP-rettssaken til betaling av offentlige tjenester og e-forvaltningstjenester.

Viktige takeaways

  • Dette er den første DCEP-rettssaken som involverer minibanker i banken.
  • AgBank kunngjorde nylig etableringen av et DCEP-forskningslaboratorium i Shenzhen – intensivert konkurransen på dette området med Construction Bank of China.

Conflux mottar $ 5 millioner forskningstilskudd fra Shanghai

Shanghai Science and Technology Committee, med Changning District regjeringen, har bevilget $ 5 millioner til blockchain oppstart Conflux. Finansieringen vil angivelig brukes til å støtte forskningen i en foreslått forsyningskjede for romfart bygget på prosjektets nettverk.

Viktige takeaways

  • Conflux, som allerede har et pågående forskningssamarbeid med regjeringen i Shanghai, blir et populært prosjekt for regjeringsrelaterte initiativer. 
  • Begge partiene inngikk samarbeid å lansere Tree Graph Research Institute i september 2020. Forskningsinstituttet var en av de 57 enhetene oppført på Shanghai "Innovasjonsplan for teknologi" i desember.
  • Den Beijing-baserte oppstarten er også vennlig med andre kommunale myndigheter. For eksempel mottok Conflux en tjenestemann påtegning fra Hunan-regjeringen angående etableringen av blockchain-laboratorier.

NYSE-børsnotert lotterifirma kjøper Bitcoin gruvedrift maskiner

Kinesisk sportslotterifirma 500.com har kom inn inn i en endelig kjøpsavtale for å anskaffe Bitcoin gruvedrift maskiner. Det NYSE-børsnoterte selskapet forventer å utstede cirka 14,4 millioner dollar til sine A-aksjer for å fullføre kjøpet. 

Detaljene om selgeren ble ikke avslørt, og kjøpet forventes å være fullført innen første kvartal 2021.

Viktige takeaways

  • Når kjøp av gruveutstyr er fullført, vil 500.com eie S17, T17 og S9 gruvedriftsmodeller fra Bitmain. Det vil også eie M20 fra MicroBT. 
  • De aksjekursen av 500.com steg med 11% etter kunngjøringen.

500. com’s aksjer økte betydelig siden 5. januar 2021. Kilde: Google

Bilsalget i Kina vokste for den niende måneden på rad

Aksjemarkedene i Hong Kong og Kina vokste beskjedent denne uken. I skrivende stund handles Shanghai SE Composite og CSI 300 for øyeblikket til 3.599 og 5.578 – med en ukentlig gevinst på henholdsvis 1,35% og 2,96%. I Hong Kong steg Hang Seng-indeksen med 1,98% denne uken og ligger for tiden på 28 241.

Aksjemarkedene i Hong Kong og Kina steg noe denne uken. Kilde: Handelsøkonomi, Investing.com

Viktige takeaways

  • Selv om månedlige økninger i bilsalget har styrket landets markeder, årlig bilsalg i Kina krympet med 6,8% siden i fjor. Nedgangen kan tilskrives COVID-relatert nedleggelse av fabrikker og virksomheter i første halvdel av 2020.
  • Salget av elektriske biler i Kina økte til 1,17 millioner enheter. Dette tallet vil trolig vokse videre etter Teslas uventet lansering av sine elektriske SUV-er Model Y 1. januar 2021.

Ikke en OKEx-handelsmann? Lær hvordan du begynner å handle!

OKEx Insights presenterer markedsanalyser, inngående funksjoner og kuraterte nyheter fra kryptoprofesjonelle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map