Goldman Sachs, Facebooks Novi og Digital Dollars: Crypto News of the Week

OKEx Insights presenterer de fem siste kryptonyhetshistoriene den siste uken.

Goldman Sachs forteller klienter at Bitcoin ikke er en aktivaklasse

Goldman Sachs var vert for en planlagt investeringsrådgivning for klienter 27. mai, der den diskuterte Bitcoin og kryptovalutaer. Selv om noen i bransjen forventet en positiv posisjon etter nyheten om Paul Tudor Jones ’Bitcoin-investering og den dramatiske økningen i institusjonell eksponering de siste årene, forskjøvet den multinasjonale investeringsbanken BTC som en ulovlig aktivaklasse..

I et lysbilde med tittelen “Kryptovaluta inkludert Bitcoin er ikke en aktivaklasse," Goldman Sachs hevdet at Bitcoin ikke gir kontantstrøm eller inntjening, ikke gir diversifisering og ikke er en effektiv sikring mot fiat-inflasjon, blant annet negative ting.

Viktige takeaways

  • Bitcoin-samfunnet var raskt ute med å svare på Goldman Sachs ‘inntak av den markedsledende kryptovalutaen. Spesielt bemerkelsesverdig var Coinshares Chief Strategy Officer Meltem Demirors påminnelse om at investeringsbanken har vært involvert i hvitvasking av penger, til tross for påstanden om at Bitcoin primært brukes til dette og andre ulovlige formål.
  • Tatt i betraktning bølgen av institusjonell interesse for Bitcoin og kryptovalutaområdet – som ikke forventes å redusere farten – er det vanskelig å ta Goldman Sachs ‘antikke mening om BTC på alvor.

Facebook ommerker Libra-lommeboken til Novi

Facebook kunngjort denne uken at datterselskapet som er ansvarlig for lommebok-appen for digitalvalutaprosjektet Libra, har fått nytt merke. Opprinnelig kalt Calibra, nå vil lommeboken hetes Novi.

Sosiale mediegiganter har også gjort det klart at Novi vil kreve bekreftelse av din kunde (KYC) – noe regulatorer i USA og andre steder gjort klart, ville være en absolutt nødvendighet for mynten og lommeboken å lansere for forbrukerne. Appen vil være frittstående, samt integrert i Facebook Messenger og Facebook-eide meldingsgiganten WhatsApp.

Viktige takeaways

  • Facebooks forsøk på å omstille Calibra til Novi er sannsynligvis ment å distansere firmaets opplevde dominans av Libra-prosjektet. Mens Facebook kun har ansvaret for Novi, har det posisjonert seg som bare medlem av Libra Association – organisasjonen bak Libra.
  • Vekten har blitt mye kritisert av kryptovaluta-samfunnet for sin tilsynelatende sentralisering, personvernhensyn og iboende mangel på sensurmotstand..

Digital dollar foreslått i en ny whitepaper

Et rammeverk for en amerikansk sentralbank digital valuta (CBDC) har vært foreslått av The Digital Dollar Project – en gruppe bestående av den tidligere U.S. Commodity Futures Trading Commission (CFTC) styreleder Chris Giancarlo, tidligere CFTC Chief Innovation Officer Daniel Gorfine og andre.

Forslaget sier at ethvert CBDC i USA ikke skal være forbruker-vendt – noe som betyr at det skal opprettholde det nåværende to-lags banksystemet, der Federal Reserve utsteder dollar til bankene. Brukere kan da beholde sine tokeniserte dollar i sine egne digitale lommebøker – sannsynligvis bare deres nettbankapp – mens bankene fremdeles vil ha muligheten til å bruke kundemidlene til utlån..

Viktige takeaways

  • USA kan endelig slutte å trekke bena på regulering av digital valuta og CBDC-er med den nye whitepaper som legger et rammeverk for en digital dollar.
  • Da Kina fortsetter å akselerere utviklingen og implementeringen av sin egen CBDC, må USA følge med hvis de ønsker å opprettholde Dollars posisjon som verdens reservevaluta.

2009 BTC-gruvearbeidere roper Craig Wright

Da en Bitcoin-adresse fra 2009 ble liv for første gang på 11 år 20. mai 2020, utløste Twitter-bruker Whale Alert frykt for at Bitcoins skaperen, Satoshi Nakamoto, kan stå bak transaksjonen.


Merkelig nok ble Bitcoin-adressen bak 20. mai-transaksjonen funnet å være blant de 16.000 + adressene som datavitenskapsmannen Craig Steven Wright – som hevder å være den sanne Nakamoto – la frem for retten som sin egen i en pågående rettslig tvist. Transaksjonen 20. mai – skjønt den kan ha blitt gjort tilfeldig – miskrediterer Wrights påstand om at han eier adressen, men ikke er i besittelse av private nøkler..

Imidlertid publiserte en anonym enhet en filen 25. mai som etterlot en direkte melding som miskrediterte Wright. Innlegget digitalt verifisert eierskap av 145 Bitcoin-adresser, som også holdt Bitcoin utvunnet i 2009, og som også ble hevdet av Wright som sin egen.

Gitt alder og besittelse av adressene det er snakk om, er det en mulighet for at de kan tilhøre Nakamoto, men blockchain-forskere siterer i begge tilfeller Patoshi-mønsteret i uenighet.

Viktige takeaways

  • Hvorvidt disse adressene tilhører Nakamoto eller andre tilfeldige tidlige gruvearbeidere er fortsatt ukjent, men uansett har Craig Wright blitt satt på stedet.
  • Siden det antas at Nakamoto eier mer enn 1,1 millioner Bitcoins, som han potensielt kan selge når som helst, spekulerte spekulasjonene rundt hans retur i markedssentimenter – til og med som industrinpåvirkere forble skeptisk.

Gemini integrerer app med Samsung Blockchain

På torsdag utvekslet USA-basert kryptovaluta Gemini og teknologigiganten Samsung kunngjort et partnerskap. De to firmaene introduserte Samsung Blockchain Wallet. Integrasjonen lar brukere av Samsungs lommebok-app i USA og Canada kjøpe, selge og handle krypto via Geminis mobilapp

Viktige takeaways

  • Selv om vanlig adopsjon av Bitcoin og andre kryptovalutaer ikke akkurat har blitt en realitet, er partnerskap med teknologigiganter som Samsung eksempler på meningsfulle trinn på veien mot å gi tilgang til kryptovaluta i alles hender..

OKEx Insights presenterer markedsanalyser, inngående funksjoner og kuraterte nyheter fra kryptoprofesjonelle. Følg OKEx Insights på Twitter og Telegram.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map