Hva vil skje med Bitcoins prisposthalvering? Bullish og Bearish Outlooks

Bitcoins (BTC) tredje halvering av belønningsblokkeringen vil finne sted i dag, 11. mai, på bare noen få timer.

Tidligere falt Bitcoin-halveringshendelser sammen med en oppgang i generell bevissthet, handelsaktivitet og oppmerksomhet mot kryptomarkeder som helhet.

Halveringsmekanismen – en del av Bitcoin’s design – foregår omtrent hvert fjerde år. Siden Bitcoins start i 2009 har det vært to halvbelønningsbelønninger så langt.

I følge prismønstrene etter de to siste halvdelene er bransjen generelt enig i at Bitcoins tredje halvering har potensial til å bringe BTC-prisen til nye høyder over den langsiktige perioden. 

I løpet av bare ett års periode etter forrige halvings, i november 2012 og juli 2016 halvings, prisen på Bitcoin vokste x80 og x4, henholdsvis. 

Bitcoins pris på kort sikt

Det som ikke er så klart, hevder mange analytikere at er hva som vil skje med Bitcoin – og andre kryptomarkeder følgelig – på kort sikt, i dagene, ukene eller til og med månedene rett etter at blokkbelønningen er kuttet i to.

Med den tredje halveringen bare noen timer unna, har spekulasjonene om de kortsiktige implikasjonene på markedet nådd feber. Kryptoanalytikere er grovt delt på hvordan de umiddelbare markedsforholdene etter halvering vil se ut – bullish eller bearish?

Det bullish argumentet forutsetter en oppadgående bevegelse i pris da halveringshypen bringer flere kjøpere inn i markedet, mens den bearish handelsmannen forventer en kortsiktig salg som vil presse prisen ned.

Det bullish tilfellet for Bitcoin

Kortsiktig: gruvearbeidere gjør saken til et oksemarked

Noen av dem mer bullish utsikter til effekten av den halverende kortsiktige kommer fra store Bitcoin-gruvearbeidere. I følge OKEx Insights grundige analyse av gruvearbeidere og halvering:

“Gruvearbeidere er faktisk ansvarlige for en stor del av kapitalutstrømningen fra Bitcoin-nettverket ettersom de selger sin BTC for å dekke driftskostnadene hver måned. Dette betyr at det er et konstant nedadgående press på Bitcoin-prisen på grunn av gruvearbeidere som tømmer inntektene sine på markedet. 

Fra synspunktet til bransjens mer lønnsomme og etablerte gruvearbeidere, kan avvikling av deres mindre kolleger avlaste markedet for ineffektivt salgspress og la prisen stige.

Tidligere denne måneden, Cointelegraph rapporterte på resultatene av en avstemning som ble holdt i Kina av kryptotjenestefirmaet RockX. Målingen inkluderte svar fra 42 store Asia-baserte Bitcoin. Flertallet (57 prosent) av deltakerne forventer en bølge av nye Bitcoin-kjøpere i “nær fremtid.”

Langsiktig: Stock-to-Flow sier at BTC vil øke etter halvering

Ved prognoser for en langsiktig halvering av oksemarkedet, lener mange analytikere seg på den kvantitative modellen stock-to-flow (S2F), som beskrevet i en nylig rapportere fra kryptoanalysefirmaet Messari. Konseptet – som vanligvis brukes på edle metaller som gull og sølv – brukes til å snakke om knapphet og hvordan pris forholder seg til tilbud og etterspørsel..

I modellen er aksjen den totale mengden av eiendelen som allerede eksisterer i omløp. Flyt er mengden av eiendelen som nylig blir preget hvert år. S2F-forholdet er til enhver tid antall år som trengs for å nå den nåværende forsyningen. Jo høyere tall – dvs. jo lengre tid det tar å nå den forsyningen – jo mer knapp er eiendelen.

Bitcoin har knapphet innebygd i sin design – det vil bare bli opprettet 21 millioner bitcoins. Bitcoins blunkbelønningshalvinger sørger også for at hastigheten som nye bitcoins produseres jevnt og jevnt avtar over tid.

Analytikere hevder at gitt Bitcoins svært forutsigbare utstedelse, kan S2F planlegges nøyaktig og viser sammenheng med BTC-pris. Messaris rapport sier:

“Faktisk ser ikke de to variablene [S2F og pris] ut til å være korrelert, men de er mynt integrert, noe som er et strengere statistisk forhold mellom to tidsserier. […] Derfor innebærer myntintegrering av pris og S2F at de i det lange løp ikke vil avvike vesentlig. Skulle denne trenden spille seg ut, antyder modellen at bitcoin vil stige minst en størrelsesorden som den har gjort i de to foregående halvdelene. ”

Handlernes langsiktige utsikter

Selv om en priskorreksjon vil redusere prisen for en periode, sa den populære kryptovalutahandleren og analytikeren Michaël van de Poppe til OKEx Insights at han er bestemt bullish om Bitcoin-prisen på lang sikt. Han kommenterte markedene bare dager før BTCs siste rally, sa:

“En begivenhet som halvering, får detaljhandlere og folk til å kjøpe seg inn i arrangementet, som nettopp diskutert. Mitt mest sannsynlige scenario vil være et FOMO-trykk mot $ 9.500 eller $ 10.500, hvoretter prisen korrigeres mot $ 6000- $ 7.000-området. Det høyere lav- og støtteområdet bør være en bekreftelse på at oksemarkedet skal skje i de kommende årene. ”

En kryptomarkedsanalytiker kjent på Twitter som Bysantinsk general uttrykte et lignende langsiktig syn i kommentarer til OKEx Insights. Næringsdrivende påkalte det som så ut til å være et lager-til-strøm-basert argument for å forutsi at Bitcoin-prisen sannsynligvis går oppover:

“Jeg er av den oppfatning at Bitcoin-halveringen på sikt er grunnleggende bullish. Dette er bare sunn fornuft. Det handler om tilbud og etterspørsel. Tilbudet avtar, så i forutsetningen om at etterspørselen holder seg minst den samme, vil prisen til slutt komme opp. ”

Den bearish saken for Bitcoin

Kortsiktig: ‘Kjøp rykte, selg nyheter’

Noen analytikere spår at markeder etter halvering vil se en korreksjon på kort sikt når etterspørselen tørker, og en strøm av tilbud ser etter kjøpere.

På spørsmål om hans tanker om den kortsiktige virkningen halveringen vil ha på Bitcoin, sa van de Poppe til OKEx Insights, “[t] he halvering itself is praktisk talt en kortsiktig ikke-hendelse, da den virkelige effekten av halveringen vil forekomme i løpet av de kommende årene. ”

Van de Poppe spådde at etter en kort demonstrasjon før halveringen, vil prisen på Bitcoin falle på kort sikt etter hendelsen. Hans vurdering av markedet tar hensyn til historie og hyp: 

“Halveringen er en typisk” kjøp ryktet, selg nyheter “-hendelsen der det oppstår et møte før arrangementet. Imidlertid, når folk begynner å innse at halveringen i seg selv ikke har stor innvirkning og sprøytenarkomanen forsvinner, bør en korreksjon være det mest sannsynlige tilfellet. Gjennom en slik korreksjon bør prisen på Bitcoin trekke tilbake mot likevekten. ” 

Dette hype-drevne mønsteret var virkelig synlig den siste uken, da Bitcoin steg for over $ 10.000 for første gang siden februar. Etter mønsterets logikk, selger handelsmenn som kjøpte Bitcoin før rallyet som ledet til arrangementet, sin posisjon når prisen topper.

Når prisen begynner å synke, ryster den tilliten til andre investorer, som også kan selge ut Bitcoin i panikk. Som vi så i helgen, har imidlertid Bitcoin allerede begynt å korrigere, og kastet 15 prosent på bare en time på søndag, før han gjenvunnet noe av sin tapte verdi i morges.

Den bysantinske generalen delte van de Poppes syn på BTCs oppførsel rundt halveringen og påkalte den samme hyp-induserte analogien. Analytikeren forutser en forventningsdrevet pumpe, etterfulgt av en kortsiktig korreksjon etter halvering, og sier:

“Når halveringen faktisk har skjedd, forventer jeg et salg på kort sikt. Som å kjøpe ryktet, selge nyhetene. En historie like gammel som tiden. Siden dette også skjedde i løpet av den siste halvingen (rally før, salg på kort sikt, bullish langsiktig), tror jeg denne halveringen vil spille ut som den forrige. ”

Langsiktig: kryptokritikere er alltid baisse

Mens få bransjeanalytikere er langsomme på Bitcoin, er det kritikere som mener det meste av prisaksjonen og handel rundt Bitcoin er spekulasjonsdrevet.

I en nylig tweet, aksjemegler og Bitcoin-kritiker Peter Schiff argumenterte at Bitcoin-prisen raskt ville slå et tak rundt halveringen: 

“En konsensushandel er overfylt og går vanligvis ikke ut som publikum forventer. Jeg kan ikke tenke meg en mer konsensushandel med #Bitcoin enn å være lenge i halveringen, en begivenhet som generelt antas å være ekstremt bullish. Så når halveringen inntreffer, hvem er det igjen å kjøpe? ”

Med henvisning til prisfallet i helgen, la Schiff til i en annen kvitring at “Bitcoin-spekulanter” hadde “hoppet [red.] pistolen.”

En annen kjent og frittalende kryptokritiker, økonom Nouriel Roubini, også twitret om helgens krasj, og kaller nylige prisbevegelser for en “pumpe & dump ”støttet opp av falske volumer i et hvalkontrollert og manipulert marked.

Gå tilbake fra prisen

Noen bransjekommentatorer har oppfordret til å gå vekk fra fokuset på Bitcoin-prisen rundt halveringen og understreket det grunnleggende i kryptovalutas design som arrangementet representerer.

I en nylig tweet pekte Jake Chervinsky, generaladvokat hos blockchain-selskapet Compound, på det større bildet, angir:

“Jeg sier ikke at halveringen ikke vil påvirke prisen i det hele tatt. Jeg tror bare ikke 900 færre bitcoins per dag er så stor avtale. For meg bør halveringen være en feiring av Bitcoins pengepolitikk, dens soliditet, dens frihet fra sentralbankers innfall. Ikke et ”wen moon” -fest. ”

I Messaris siste halvering rapportere, sitert ovenfor, uttrykte firmaets forsker Ryan Watkins en lignende følelse av fenomenet:

“I beste fall er halveringen en gang hvert fjerde år markedsføringsarrangement hvor Bitcoin minner verden om sine overlegne eiendommer som et pengevare … I den grad alt dette tvinger nye mennesker til å investere i Bitcoin, er halveringen en bullish katalysator. ”

Bitcoin og kryptokurver er kjent som ustabile. Hvordan markedet etter halvering oppfører seg i dagene og ukene som følger er selvfølgelig usikkert.

Enten den tredje Bitcoin-halveringen utløser en prisstigning eller faller på kort sikt, er den rådende visdommen som deles av bransjeeksperter at markedsforholdene i øyeblikkene etter hendelsen er flyktige og overdrevne..

Ansvarsfraskrivelse: Dette materialet skal ikke tas som grunnlag for å ta investeringsbeslutninger, og skal ikke tolkes som en anbefaling om å delta i investeringstransaksjoner. Handel med digitale eiendeler innebærer betydelig risiko og kan føre til tap av din investerte kapital. Du bør sørge for at du forstår risikoen fullstendig og tar hensyn til ditt erfaringsnivå, investeringsmål og søke uavhengig økonomisk råd om nødvendig.

Følg OKEx Insights på:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map