Splitte Bitcoin i to leirer – De som vil ha det og de som trenger det

originalforfatter : Audrey Nesbitt

Foto av Riya Kumari fra Pexels

I den utviklede verden har vi et finansielt system som fungerer, for det meste (med unntak som skjedde i 2007–2008 med det økonomiske sammenbruddet som Satoshi Nakamoto adresserte med Bitcoin). Vi kan forbanne avgiftene, spesielt i transaksjoner over landegrensene eller valutatransaksjoner. Noen transaksjoner kan ikke gjøres utenom åpningstider osv., Men for det meste hvis det ikke er ødelagt, hvorfor fikser det systemet. Vi har regjeringer som fører tilsyn med banksystemet, det har fungert i årevis, så vi legger virkelig ikke mye vekt på å søke bankalternativer som Bitcoin. Mange vil si at vi ikke trenger digitale valutaer som Bitcoin – vi vil ha Bitcoin.

En nylig undersøkelse av forskningstjenesten YouGov Omnibus viser at halvparten av amerikanske årtusener er interessert i å bruke kryptovaluta som betalingsalternativ, men til slutt trenger de ikke det – de vil ha det. Bedrifter som Facebook kjemper også om å bli betalingsplattformen for disse årtusenene. Med tanke på sikkerhets- og personvernbuksene (ofte etter design) til disse selskapene, ønsker vi ikke et bedre valg?

Hva om du bor i Venezuela? Venezuela er midt i en massiv finanskrise med en raskt svekkende nasjonal valuta der bæring av volatiliteten i kryptovalutamarkedet er å foretrekke fremfor å ha den lokale valutaen.

Localbitcoins, en markedsplass hvor brukere kan kjøpe og selge Bitcoins til og fra hverandre, har rapportert volumøkninger eksponentielt i Columbia, Venezuela og Peru. Den siste uken fikk de venezuelanske Localbitcoins-markedene rekordvolum for åttende gang de siste 10 ukene

Ingen tredjepartsforstyrrelser

En av de viktigste fordelene med Bitcoin og andre kryptovalutaer bygget på Blockchain-teknologi, er at myndigheter og banker ikke kan avbryte transaksjoner, konfiskere eller fryse kontoer – en funksjon av kryptokurver som er attraktive for de i ustabile regioner. I land som opplever hyperinflasjon som Venezuela, gjør kryptokurver store fremskritt. Hyperinflasjon skjer når befolkningen generelt foretrekker å beholde sin formue i ikke-monetære eiendeler eller i en stabil utenlandsk valuta som amerikanske dollar. Imidlertid, som i situasjonen i Venezuela, på grunn av myndighetskontroller er muligheten til å skaffe utenlandsk valuta sterkt begrenset, noe som har gjort Bitcoin og andre kryptovalutaer til et populært alternativ. Man kan hevde at disse regionene trenger et bankalternativ som Bitcoin.

Blockchain, Cryptocurrency & Bitcoin – Finansielle alternativer for unbanked og underbanked

Har du noen gang tenkt hvordan livet ville vært hvis vi ikke hadde tilgang til grunnleggende bankvirksomhet?

Mens mange tar fordelene ved moderne elektronisk bank for gitt, mangler faktisk en betydelig del av befolkningen tilgang til banktjenester. I følge en 2017 rapport av FDIC har over 25 prosent av amerikanerne enten ikke en bankkonto i det hele tatt eller er ikke i stand til å bruke kontoen til å dekke alle deres økonomiske behov. Dette problemet blir bare mer presserende når du ser på land som ikke er så velstående som USA. Rundt 1,7 milliarder voksne over hele verden er uten tilgang til bank, ifølge de siste dataene fra Verdensbankens globale Findex-database.

Foto av Vladislav Reshetnyak fra Pexels

Forbedre tilgangen til økonomiske verktøy for alle

Å ikke ha tilgang til en bankkonto er et stort problem, så mye at FN har tatt den med som en betydelig del av syv av sine 17 Bærekraftsmål å oppmuntre til bærekraftig utvikling av fattigdomsramte nasjoner rundt om i verden. Men bærekraftig utvikling blir vanskeligere ettersom store banker fortsetter å dominere det økonomiske landskapet, og mange banker har enten redusert sin tilstedeværelse i fattigdoms tunge områder eller har trukket seg helt ut på grunn av de høye kostnadene og risikoen. Mennesker som bor i disse underserverte områdene trenger fremdeles sikkerheten til en bank, men mangler til og med grunnleggende tilgang til grunnleggende banktjenester online. I tillegg til vanskeligheter med å få tilgang til det, som vi anser som viktige finansielle tjenester som sjekkinnbetaling, mangler mange grunnleggende former for identifikasjon som gir tilgang til de grunnleggende banktjenestene..

Hvis du noen gang har mistet eller blitt stjålet ID, vet du hvor mye vondt det er å erstatte den. For de som lever i fattigdom er det en rekke andre hindringer for å få eller erstatte identifikasjon, inkludert å aldri ha riktige dokumenter i utgangspunktet, høye avgifter, språkbarrierer, mangel på familie- eller sosiale forbindelser for å bekrefte identifikasjon, osv..

Kan ikke verifisere hvem de er, tvinger hjemløse og de som lever i fattigdom til å leve i en tilstand av systemisk usynlighet som kan føre til å bli nektet grunnleggende tjenester som helsetjenester og boliger.

Blockchain-teknologi som hjelper ubankede og underbankede

Blockchain, teknologien som Bitcoin er bygget på, ifølge Wikipedia er en voksende liste over poster, kalt blokker, som er koblet ved hjelp av kryptografi. Hver blokk inneholder en kryptografisk hash av den forrige blokken, en tidsstempel og transaksjonsdata (vanligvis representert som en merkle-tree-hash). Ved design er en blokkjede motstandsdyktig mot endring av dataene. Det er "en åpen, distribuert hovedbok som kan registrere transaksjoner mellom to parter effektivt og på en kontrollerbar og permanent måte"

Gjennomsiktigheten og effektiviteten til blockchain-teknologi gjør det til et attraktivt alternativ for å løse noen av de største utfordringene som ikke-bank og underbank står overfor..

Kanadisk selskap for programvareløsninger Smart Sapien har jobbet med en blockchain-basert digital identitets- og markedsplassløsning for å løse identifikasjon og andre utfordringer som hjemløse unge står overfor. Initiativet heter Silver Linings og fungerer ved å skape en allestedsnærværende kilde til identifikasjon, digitale kontanter med utgiftskontroller.

"Vi går gjennom en av de største transformasjonene i menneskets historie ved å omfavne teknologi i den hastigheten vi er i. Kommunikasjon er nå gratis og grenseløs, vårt daglige liv med shopping, å se på film og sosialt samvær er bygget fra teknologi, vi bruker nå teknologi for utdanning og for å forbedre helsen, men det er ingen nasjonal identitetsløsning som gir det bevis på hvem et individ er – vi har skapt en digital verden der alle er anonyme. Blockchain er et revolusjonerende stykke teknologi som har evnen til å skape denne unike identifikasjonen i en digital verden og også skape en allestedsnærværende verdikilde fra dataene vi motregner fra listen over tjenester jeg har oppført ovenfor. Jeg er trygg på at Blockchain vil spille en stor rolle i å redusere mengden fattigdom i denne verdenen, samtidig som de mindre heldige blir mer utdannede og kommuniseres til andre for en raskere rehabiliteringsprosess.." – Matt Hinkley, Konsernsjef Smart Sapien & Medstifter og administrerende direktør Liquidus

Banking på Blockchain-fordeler:

– Det kreves ingen fysisk gren

– Ingen kompleks eller kostbar infrastruktur er nødvendig for å drive nettverket, noe som til slutt resulterer i lavere avgifter

– Økt gjennomsiktighet

– Hastighet på transaksjoner

– Bevis på eiendom, landtitler, identifikasjon, transaksjonsregistreringer og andre viktige dokumenter kan lagres i en blockchain, noe som reduserer muligheten for korrupsjon av papirdokumenter

– Desentralisert – ikke kontrollert av noen regjering eller annen enhet. Transaksjoner inkludert betalinger over landegrensene kan gjøres direkte til de som trenger det

– Blockchain-aktivert utlån tilbyr en sikrere måte å gi personlige lån til en større gruppe brukere som vil gjøre låneprosessen billigere, mer effektiv og sikrere

Foto av rawpixel.com fra Pexels

Bitcoin

Bitcoin, den første populære kryptovalutaen eller digitale kontanter, krever ingen sentralbank eller en enkelt administrator og kan sendes fra bruker til bruker, peer-to-peer uten behov for en tredjepartsfasilitator. Kryptovaluta som Bitcoin tilby en levedyktig løsning på ubankede / underbankede problemer. Det krever lite når det gjelder oppsett – det krever i det minste en mobiltelefon og internettforbindelse. Bitcoin tilbyr effektivitet, pris, hastighet, sikkerhet, minimerer korrupsjonsmuligheter fra tredjeparter og er uten grenser.

Enten det er Bitcoin, Ethereum, Ripple eller en annen en eller to kryptovalutaer som til slutt blir den viktigste digitale valutaen som brukes i verdioverføring eller Facebook eller ingen i det hele tatt som er til en annen diskusjon.

“Det underliggende problemet med bankabilitet og sosio-politiske problemer som påvirker valutaer og hvordan det påvirker de mest i nød, er en presserende utfordring å løse for mange av oss i Blockchain Technology-rommet. Alt kommer ned til en ting – vårt primale instinkt som søker sikkerhet og stabilitet (ly og mat). Foreløpig representerer blockchain og kryptovaluta en tilgjengelig løsning for ikke-bankerte. Vi vet ikke om det er den bærekraftige problemløseren, men vi vet at det på dette tidspunktet, for øyeblikket, ikke finnes noen bedre. ” – Anna Niemira, direktør for forretningsutvikling hos CryptoChicks

Gjengitt fra: https://medium.com/datadriveninvestor/splitting-bitcoin-into-two-camps-those-that-want-it-and-those-that-need-it-a067cab8920a

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map