Square investerer i BTC, McAfee blir arrestert og Revolut øker kryptovirksomheten

Ukens største historier fra kryptovalutaverdenen du kanskje har gått glipp av

Denne uken så mange bemerkelsesverdige historier fra kryptovalutaverdenen. Vi lærte at et stort finansselskap bevilget $ 50 millioner til BTC, en stor kryptoproponent ble arrestert for skatteunndragelse, og en berømt fintech-bank beveger seg lenger inn i det digitale valutarommet. I mellomtiden undersøker sentralbanker over hele verden CBDC-er.

Her er alt du trenger å vite om disse historiene, og mer, i ukens utgave av OKEx Insights ‘Crypto News of the Week.

Jack Dorsey’s Square tildelte $ 50 millioner til BTC

Square, et amerikansk finansselskap som eies og drives av Twitter-sjef og medstifter Jack Dorsey, kunngjort torsdag at det har tildelt 1% av eiendelene sine i den opprinnelige valutaen til Bitcoin-nettverket, BTC. 

Investeringen utgjør til sammen 4 709 mynter og tilsvarer omtrent 50 millioner dollar.

Viktige takeaways

 • Squares investering i BTC kommer etter at business intelligence- og programvareselskapet MicroStrategy investerte 425 millioner dollar i den første og første kryptovalutaen – noe som signaliserer en potensiell trend for at selskaper i økende grad setter BTC på bøkene sine. 
 • Squares investering ble spesielt gjort delvis fordi den tror på kraften i kryptovaluta. Det uttalte selskapet "kryptovaluta er et instrument for økonomisk empowerment og gir en måte for verden å delta i et globalt monetært system, som er i tråd med selskapets formål." Square CFO Amrita Ahuja bemerket også at selskapet "tro [s] at bitcoin har potensial til å være en mer allestedsnærværende valuta i fremtiden."
 • Kunngjøringen provoserte beskjedne gevinster i både prisen på BTC og aksjene i Square.

Torges verdivurdering har først og fremst vokst siden midten av september. Kilde: TradingView

John McAfee arrestert for skatteunndragelse og saksøkt for å ha pumpet ICO

Engelsk-amerikansk programvaremagnat og kryptovaluta-talsmann John McAfee ble arrestert i Spania denne uken for påstått skatteunndragelse og forsettlig unnlatelse av å sende inn selvangivelser – anklager som kan se den alltid kontroversielle figuren tilbringe fem år i fengsel.

I tillegg er United States Securities and Exchange Commission det saksøker McAfee for angivelig å ha deltatt i ukjent og betalt salgsfremmende aktivitet for syv innledende mynttilbud i 2017 og 2018 – pumpetaktikk som angivelig nettet ham $ 11,6 millioner i BTC og ETH, samt $ 11,5 millioner i tokens.

Viktige takeaways

 • McAfee er ikke fremmed for kontroverser og er svært aktiv på Twitter, og man kan hevde at anklagene som blir pålagt ham ikke er spesielt sjokkerende. Under kryptovalutamarkedsboblen 2017–2018 vil enkelt tweets fra McAfees konto om å nevne et prosjekt resultere i nesten øyeblikkelige prispumper for mynten eller symbolet – og det var egentlig kjent at han promoterte prosjekter for lønn..
 • Den libertariske og tidligere presidentkandidaten har også gjort sine stort sett anti-regjeringsstillinger veldig offentlige på sosiale medier – på måter, kan man hevde, som var provoserende overfor SEC.

Sentralbanker publiserer kjerneprinsipper for CBDC

Sentralbankene i Canada, Storbritannia, Japan, Sverige og Sveits har sluttet seg til Federal Reserve, Den europeiske sentralbanken og Bank for International Settlements i publisere en rapport som har som mål å legge ut hvordan nasjonale digitale valutaer kan forbedre implementeringen av pengepolitikken.

Rapporten har tittelen "Sentralbankens digitale valutaer: Grunnleggende prinsipper og kjernefunksjoner" og diskuterer "kjerneprinsipper" for hvordan sentralbankens digitale valutaer skal utformes.

Viktige takeaways

 • Bankene hevder at CBDC ikke skal erstatte kontanter og andre eksisterende betalingstyper; de burde heller jobbe sammen med dem – en tro vi allerede har hørt fra ECB.
 • CBDC bør også "ikke skad" til monetær og finansiell stabilitet, ifølge rapporten, samtidig som det fremmer innovasjon og effektivitet.
 • Rapporten fra gruppen overveiende vestlige sentralbanker kommer i hælene på Kinas vellykkede pilotprogram for sin egen digitale valuta, DCEP.

Revolut blir kryptosikkerhetsfirma Fireblocks ‘100. kunde


Det London-baserte fintech-firmaet Revolut er forene krefter med det digitale sikkerhetsfirmaet Fireblocks i et forsøk på raskt å opprette nye kryptorelaterte funksjoner.

Per pressetid er det foreløpig uklart nøyaktig hvilke nye funksjoner eller produkter som blir tilbudt av partnerskapet.

Viktige takeaways

 • Revolut er ikke fremmed for kryptovaluta. Den digitale banken har for tiden 13 millioner kunder og gir eksponering mot BTC, Ether (ETH), Litecoin (LTC), XRP, Bitcoin Cash (BCH) og Stellar lumens (XLM).
 • Revolut har for tiden alle digitale eiendeler på brukernes vegne og tillater ikke uttak av kryptovaluta – noe som potensielt kan endre seg i fremtiden, gitt at Fireblocks har hevdet at det vil hjelpe selskapet i "sikring av betalingsbanene for overføring av digitale eiendeler."

Ethereums gjennomsnittlige hash-rate treffer nye rekordhøye

Den døgnåpne gjennomsnittlige hashfrekvensen for Ethereum-nettverket slo angivelig en ny heltidshøyde denne uken, etter en sommerlange økning i industriens interesse over desentralisert finans.

I følge Glassnode, nettverkets prosessorkraft krysset 250 t / s – en økning på 80%, hittil i år.

Viktige takeaways

 • Den økte hashhastigheten på Ethereum-nettverket signaliserer at flere gruvearbeidere jobber med å lage ny Ether – etterspørsel som nesten helt sikkert drives av fortsatt interesse for nåværende og fremtidige Ethereum-baserte DeFi-prosjekter, ettersom ETH brukes til å betale transaksjonsgebyrer.
 • I forrige måned så gruvearbeidere på Ethereum-nettverket mer belønning fra gassgebyr enn blokkbelønning – en historisk først for den fremste altcoin.
 • Naturligvis er Ethereum-nettverket sikrere enn noensinne – ettersom en økt hashrate korrelerer direkte med økt sikkerhet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map