SushiSwap øker USDT-etterspørselen i Kina mens DCEP-testen fortsetter

En ukentlig oversikt over blockchain og kryptovaluta nyheter fra Kina og Hong Kong.

DeFi og DCEP var de beste moteordene i det kinesiske kryptosamfunnet denne uken. I det desentraliserte finansområdet har økningen av SushiSwap ført til sterk USDT-etterspørsel i det kinesiske OTC-markedet. I mellomtiden utforsket de beste kinesiske statsbankene, som CCB og ICBC, å integrere Kinas digitale valuta i sine mobilapplikasjoner og kredittkort. Disse historiene og mer i ukens utgave av OKEx Insights ‘China Market Watch.

SushiSwap presser sterk USDT-etterspørsel i Kina

Tether (USDT) så sterk markedsetterspørsel i det kinesiske reseptfrie markedet nylig. De USDT OTC-indeks av ChaiNext beregnes basert på reseptfri pris på USDT og offshore RMB / USD valutakurs. Indeksen nådde 100,8 på et tidspunkt den 1. september, noe som betyr at USDT ble handlet til en premie, der 100 USDT tilsvarte $ 100,8. I skrivende stund ligger indeksen på $ 100,33.

Ukentlig verdi av USDT OTC-indeks. Kilde: ChaiNext

USDT-premien som handles i det kinesiske markedet er drevet av DeFi-sprøyten. SushiSwap, en gaffel av den automatiserte markedsprodusenten Uniswap, er det hotteste DeFi-prosjektet blant det kinesiske samfunnet, med over 1,2 milliarder dollar innelåst hittil.

Viktige takeaways

  • Den enorme interessen for SushiSwap kan delvis forklares av "frykt for å gå glipp av det," spesielt på grunn av begrenset forståelse av DeFi-rommet. ARPAs DeFi-undersøkelse, publisert i juli, angitt at bare 25% av det kinesiske kryptosamfunnet forsto og brukte DeFi-protokoller som utlån.
  • Markedsdeltakere bør være oppmerksomme på sikkerhetsrisikoen i SushiSwaps ureviderte smarte kontrakt.

Topp kinesiske statsbanker presser på for DCEP-testing

China Construction Bank og Industrial and Commercial Bank of China – to av de fire beste kinesiske statsbankene – presser på for å ta i bruk landets offisielle digitale valutasystem, digital valuta elektronisk betaling, eller DCEP.

28. august lanserte CCB en prøve for en online lommebok for digital valuta på mobilapplikasjonen, slik at brukerne kan konvertere sine fiat-valutaer til digitale RMB. Imidlertid deaktiverte banken den digitale lommeboken dagen etter, stressende at testingen ikke innebærer lanseringen av DCEP.

På den annen side kunngjorde ICBC nylig utstedelse av digitale kredittkort, slik at brukerne kan aktivere tjenester for digital valuta ved å knytte tjenesten til kortene sine. Tjenesteaktivering betyr imidlertid ikke at brukere kan bruke digitale valutaer nå.

Viktige takeaways

  • CCB er ikke den første kinesiske banken som tester den kinesiske lommeboken for digital valuta. En annen topp fire kinesiske statsbanker, Agricultural bank, lanserte intern testing av en DCEP lommebok i april.
  • De fire største kinesiske statsbankene – inkludert CCB, ICBC, Agricultural Bank og Bank of China – angivelig testet DCEP for betalinger og overføringer blant sine interne ansatte i august.

Grensesnittet til lommeboken for digital valuta. Kilde: Sina Finance

Mineriggerproducenten Canaan Inc. rapporterte nettotap i 2. kvartal 2020

Canaan Inc., den første produsenten av gruvedrift på Bitcoin som er notert på Nasdaq-børsen, utgitt sine ureviderte økonomiske resultater for 2. kvartal 2020.

I følge rapporten så selskapet et nettotap på 16,8 millioner RMB (2,4 millioner dollar) i 2. kvartal, en forbedring fra 39,9 millioner RMB selskapet tapte i forrige kvartal. Produsenten av gruverigger har forbedret drifts- og salgsytelsen i 2. kvartal, med bruttofortjeneste forbedret med 17,1 ganger og den totale solgte datakraften nesten tredoblet, på 2,6 millioner Thash / s.

Viktige takeaways

  • Som den første produsenten av Bitcoin gruvedrift oppført på Nasdaq i november 2019 har Canaan Inc.s aksjekurs, som for øyeblikket er $ 2,01, falt 85% fra første børskurs på $ 9.
  • Canaan Inc. har vært rapportering av nettotap siden 2019, men det siste kvartalet har sett noen forbedringer. Konsernsjef Zhang Nangeng tilskrev dette forbedringen av Canaans forsknings- og utviklingsmuligheter og gjennomføringen av selskapets AI-initiativer..
  • Canaan har nektet å forutsi resultatene i nær fremtid på grunn av usikkerheten COVID-19 medfører.

Kina Caixin Manufacturing PMI steg til ni år

Aksjemarkedet i Kina har kommet seg tilbake denne uken. Shanghai SE Composite og CSI 300 handles for øyeblikket til 3.406 og 4.844, per pressetid, med en ukentlig økning på henholdsvis 2,25% og 2,93%. SZSE Blockchain 50-indeksen ligger i mellomtiden på 4,130, med en ukentlig verdiendring på 3,71%. I Hong Kong falt Hang Seng-indeksen med 1,46% denne uken og ligger for tiden på 25 120.

Ytelse på kinesiske og Hong Kong markedsindekser. Kilde: Handelsøkonomi, Investing.com

Utgivelsen av China Caixin General Manufacturing Purchasing Managers ‘Index fungerer som en stimulans for det kinesiske aksjemarkedet denne uken. Kina Manufacturing PMI steg til 53,1 i august, en ni-års høyde siden januar 2011. Dette er drevet av den økonomiske bedringen etter COVID-19 i industrien som er vitne til økende eksportsalg, nye ordrer og produksjon.

Viktige takeaways

  • PMI for produksjon av Kina Caixin måler resultatene til produksjonssektoren i fem pilarer: nye ordrer, produksjon, sysselsetting, leverandørers leveringstid og lager av kjøpte varer.
  • Indeksen ligger for øyeblikket på et ni år høyt på grunn av innsats etter COVID.

OKEx Insights presenterer markedsanalyser, inngående funksjoner, original forskning & kuraterte nyheter fra kryptoprofesjonelle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map