US SEC ser på DeFi-tilbud, noe som får DMM til å opphøre virksomheten

Tim Draper-støttet DeFi Money Market opphørte driften etter US SECs sonde.

DeFi Digest-bilde

Det desentraliserte finansmarkedet falt i takt med kryptomarkedet denne uken, og den totale verdien låst i DeFi-protokoller falt med 15% på ukentlig basis. Til tross for fallet i TVL økte imidlertid de totale lånevolumene av DeFi-protokoller – ledet av Compound – med 31% til 9,46 milliarder dollar.

Tilsvarende hadde det ukentlige gjennomsnittlige handelsvolumet for desentraliserte børser også steget 13% til nå 2,59 milliarder dollar, i skrivende stund. Uniswap fortsetter å lede DEX-er med en markedsandel på 36%, mens Curve erstattet Aave som den største likviditetsmassen denne uken, med den totale verdien låst til $ 2,23 milliarder.

Kategori Nøkkelstatistikk Beløp Ukentlig% endring
Alt i alt Total verdi låst (USD) 34,01 milliarder dollar -15%
Markedsdominans (%) Produsent (16%)
Utlån Samlet innlån vol. 9,46 milliarder dollar 31%
Markedsdominans (%) Forbindelse (42%)
DEXer Ukentlig gjennomsnitt trading vol. 2,59 milliarder dollar 1. 3%
Markedsdominans (%) Uniswap (36%)
Avling oppdrett Største likviditetsbasseng Curve (2,23 milliarder dollar)

Denne uken falt den totale verdien låst mens det totale lånevolumet og ukentlige DEX-handelsvolumer steg 31% og 13%. Kilde: DeFi Pulse og DeBank

Tim Draper-støttet DeFi-protokoll opphørte

DeFi Money Market – en DeFi-protokoll støttet av milliardæren Tim Draper – nylig kunngjort at den vil stanse driften etter forskriftsmessige henvendelser fra United States Securities and Exchange Commission.

DMM ble etablert av DeFi Money Market Foundation og er en protokoll for aktivering av tokenisering som lar brukere tjene interesse for kryptoaktiva. Protokollen lanserte sin offentlig token salg i juni 2020 og samlet inn ETH på over 6,5 millioner dollar på mindre enn 48 timer.

Ifølge den offisielle Twitter kunngjøring, DMM mottok en undersøkelsesstevning fra US SEC 15. desember 2020. Den amerikanske verdipapirtilsynsmyndigheten ba om informasjon om henholdsvis driften og styringsmekanismen for aktiva-token (mTokens) og governance token (DMG-tokens). SEC-ansatte reiste bekymring for at det offentlige token-salget av mTokens og DMG-tokens ikke overholdt den føderale verdipapirloven. 

Renten på mTokens falt til null etter nyheten, og DMM-teamet uttalte at de utestående mTokens og påløpte interesser er tilgjengelige for innløsning. For DMG-tokens utvikler teamet en tegningsinnløsningsplan for å returnere alle tilgjengelige eiendeler til sine eiere.

SEC fortsetter å slå ned på uregistrerte token-tilbud

US SEC har fremskyndet tiltaket mot uregistrerte verdipapirtilbud fra kryptoprosjekter. Det mest bemerkelsesverdige angrepet er den pågående søksmålet mellom SEC og Ripple, der regulatoren belastet skaperen av XRP for et uregistrert verdipapirtilbud på 1,3 milliarder dollar. Tidligere i oktober nådde SEC en $ 5 millioner oppgjør med Kik Interactive Inc. angående uregistrert digital "Slekt" tokens salg.

SECs handlinger mot Ripple, Kik og DeFi Money Market var basert på samme begrunnelse – disse protokollene gjennomførte innsamling i det offentlige markedet. Som bemerket av Kristina Littman, sjef for SEC-håndhevelsesdivisjonens cyberenhet, er slike innsamlingsaktiviteter kanskje ikke unntatt fra registreringskravene i de føderale verdipapirlovene..

Mens DeFi Money Market gjorde en ordnet nedleggelse under SECs etterforskning, er det fortsatt uklart om SEC vil anke søksmål mot DeFi-protokollen. SEC bruker de tre kriteriene som er skissert i Howey Test for å avgjøre om visse tilbud anses som verdipapirer:

  1. Investeringen av penger
  2. Felles bedrift
  3. Rimelig forventning om fortjeneste fra andres innsats

SECs sonde på DMM kan være presedens for DeFi-tokens

SECs undersøkelse av DeFi Money Market-protokollen kan tjene som en presedens for andre DeFi-tokens som har samlet inn midler i det offentlige markedet. For eksempel lag-en DeFi-protokoll Radix oppvokst $ 12,7 millioner i sitt offentlige tokensalg i oktober i fjor. På den annen side er den automatiserte likviditetsprotokollen MoonDeFi for tiden dirigere sin andre runde med offentlig tokensalg. Selv om disse tokens hevdet at de innsamlede midlene brukes til å støtte deres DeFi-økosystem, kan de kanskje ikke unngå registreringskravene i henhold til føderal verdipapirlov..

Fundraising ble populær blant DeFi-protokoller for å øke virksomheten. For eksempel Nexus Mutual nylig oppvokst 2,7 millioner dollar i NXM-token-salget. Sammenlignet med Radix og MoonDeFi antas det at Nexus Mutual er mindre sannsynlig å bli undersøkt av SEC, da token-salget ledes av private investorer som Collider Ventures.

OKEx Insights presenterer markedsanalyser, inngående funksjoner, original forskning & kuraterte nyheter fra kryptoprofesjonelle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map