VIX er Bitcoins nye venn

Denne volatilitetsindikatoren kan hjelpe deg med å finne veien i markedet for digitale eiendeler

Viktige takeaways

  • Data viser at sammenhengen mellom BTC priser og VIX er nær et år høyt.
  • Globale usikkerheter presset VIX høyere, kan skape flere muligheter for kryptovalutaer.
  • Investorer bør kryssreferere korrelasjonsdataene før de tar noen handelsbeslutning.

Oversikt

August har vært en ustabil måned så langt for både finansmarkeder og kryptovalutamarkeder. Avviser i knytte bånd gir og inverterte avkastningskurver har blitt diskutert mye de siste dagene, og bekymringene for en mulig lavkonjunktur i USA resulterte i noen store svingninger i den globale aksjer og FXog varer priser. Selvfølgelig, BTC og krypto var ikke noe unntak.

Ved siden av høye sammenhenger mellom BTC og Gull, den ledende kryptovalutaen har også vist forhold til CBOE VIX, og det slipsen nærmer seg.

På baksiden av handelskrigen mellom USA og Kina, ble Brexit saga, og økende geopolitiske spenninger over hele verden er det gyldig å anta at volatilitet har en større oppadgående skjevhet på kort / mellomlang sikt. Hvordan kunne vi utnytte disse sammenhenger for å bli bedre BTC investeringsbeslutning?

Hva er VIX?

Volatility Index eller VIX er skapt av Chicago Board Options Exchange (CBOE), er det en sanntids markedsindeks som sporer den 30-dagers underforståtte volatiliteten til en kurv med S&P 500 indeksalternativer. Det er også kjent som Wall Street’s “Fryktmåler”Eller“Fryktindeks”.

  • En høyere VIX antyder at handelsmenn forventer at S&P 500 for å bli mer flyktig og stressende.
  • En lavere VIX indikerer at opsjonshandlere forventer S&P 500 å være mindre ustabil og mer stabil.

De VIX økte pass 24 i begynnelsen av august på bakgrunn av den høye spenningen i handelsstriden mellom USA og Kina og bekymringene i lavkonjunkturen, VIX gled deretter tilbake til rundt 18 senere sammen med handelsoptimisme og global stimulansprat.

Figur 1: CBOE VIX indeks

Korrelasjon mellom Bitcoin og VIX og andre

Tidligere har vi studert sammenhengen mellom BTC og gull, den særegenheten ved den ledende kryptovalutaen gjør den til et fristed og en sikring mot usikkerhet på markedet, og vi tror at den spesifikke naturen til BTC var i det minste delvis bak den siste rallyen av BTC.

I tillegg gull, vi observerte også at VIX har blitt stadig mer korrelert med BTC. Figur 2 viser de historiske dataene om den 90-dagers rullerende korrelasjonen mellom BTC og VIX, og korrelasjonskoeffisienten nærmer seg +0,2. Selv om antallet ikke er optimalt på dette tidspunktet, er det imidlertid mulig at breakout kan utvikle seg til en ny trend med positiv korrelasjon, gitt det svært usikre miljøet. Nivået på korrelasjonen mellom de to er nær det høyeste nivået siden januar 2017. Korrelasjonskoeffisienten har toppet +0,3 i slutten av desember 2015, det var den tiden da S&P nosedived til 1880 nivåer, og BTC steget fra 300 til nesten 500.


Figur 2: BTC-VIX Return Rolling Correlation (90-Day)

Til tross for båndene mellom BTC og VIX er stadig nærmere, BTCKorrelasjonen med gull forble høy. Figur 3 sammenligner sammenhengen mellom BTC/VIX, BTC/gull, og BTC/DXY (amerikansk dollarindeks). De blå og røde linjene var stort sett i det positive området i 2019, mens DXY har vist mest negativ eller ingen sammenheng med BTC.

Figur 3: BTC-VIX (rød) / BTC-gull (blå) / BTC-DXY (grå) returrullende korrelasjon (90-dagers)

Kilde: coinmetrics.io

Selv om det er for tidlig å overbevise alle de risikovillige investorene om at BTC er en trygg investering, nylig veteraninvestoren Mark Mobius mener økningen av kryptovaluta vil forsterke etterspørselen etter harde eiendeler som gull. Mobius som en gang stemplet bitcoin som en “ekte svindel”, men han skiftet holdning tidligere og tror bitcoin og kryptokurver vil være “i live og frisk” i fremtiden.

Figur 4: VIX, BTC, gull og DXY 1-årsdiagram

Kilde: www.tradingview.com

Tradisjonelt, DXY og gull har et omvendt forhold, og det er samme tilfelle som VIX og varer, som også har en negativ sammenheng. Selv om BTC og krypto som en bred aktivaklasse er den relativt ny i markedene, den langsiktige sammenhengen med tradisjonelle eiendeler er ennå ikke bestemt. Imidlertid, i en verden med lav inflasjon og stillestående vekst, blir det stadig mer utfordrende for tradisjonelle pengeforvaltere å søke høyere investeringsavkastning, og mange av dem henvendte seg til kryptovaluta. Det er rimelig å si at krypto og tradisjonelle eiendeler sannsynligvis vil gå nærmere i stedet for lenger, faktisk har investeringsbanker satt krypto under radarene sine.

I slutten av januar 2018 fremhevet Masao Muraki, global finansstrateg i Deutsche Bank, den økende korrelasjonen mellom kryptovalutaer og VIX. I et notat til klientene sa Muraki: “Korrelasjonen er relatert til et miljø med lav volatilitet som oppmuntret investorer til å gå inn i risikofylte eiendeler som kryptokurver, for å oppnå anstendig avkastning på investeringene.”

Undersøk dine data

Du vil kanskje legge merke til at BTCVIX korrelasjonen vist i figur 2 endret seg konstant, den hadde gått under -0,2 opp til +0,3 så langt, det kan bety at investorer ikke alltid bare skal se ting i ett perspektiv eller stole på den samme korrelasjonen for å ta handelsbeslutninger. For eksempel, mye av tiden det BTC og VIX var i en omvendt korrelasjon tilbake i 2018, og måten de forholder seg til hverandre har skiftet regelmessig. Så den ideelle strategien er å bruke aggregerte data, for eksempel kombinasjoner av andre korrelasjoner og utvekslings- / aktivaflytdata, for å oppnå positive resultater.

Konklusjon

I verden der rentene er ekstremt lave og usikkerheten om bærekraftig global vekst er høy, er det rimelig å forvente at volatiliteten i markedet vil bli høyere. Vi har gjennomgått sammenhengen mellom VIX og BTCog sammenlignet forbindelsen med andre eiendeler og indekser, VIX kan være en annen BTC referanse som kan hjelpe investorer og handelsmenn når det gjelder trendfunn av kryptovalutaen, men den nye BTCVIX forhold er ikke en samtale om å skynde seg og kjøpe BTC, det er heller et av tegnene som indikerer at kryptovalutahandel og investeringer blir mer vanlige.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map