WaykiChain medstifter av DeFi, Traditional Finance and a Killer DApp: AMA Recap

AMA sammendragsbilde

Torsdag 11. juni arrangerte OKEx en AMA-begivenhet med medstifter og administrerende direktør i WaykiChain (WGRT), Gordon Gao. WGRT er det siste prosjektet som er lagt til OKExs token-salgsplattform, Jumpstart. WGRT-salget vil finne sted 17. juni og markedsføre det 14. prosjektet for å skaffe finansiering på OKExs plattform.

Under gårsdagens AMA stilte Goa spørsmål om rollen som desentralisert finans (DeFi) mot tradisjonell økonomi, desentraliserte applikasjoner (DApps) og blockchain i dagens økonomiske klima.

DeFi og DApps: Twitter Q&EN

DeFi vs. tradisjonell økonomi

OKEx: La oss begynne! Det første spørsmålet: DeFi er et av de hotteste emnene i blockchain-rommet akkurat nå. Kan du dele dine meninger om DeFi? Tror du at DeFi vil forstyrre det eksisterende økonomiske systemet? Hva er WGRTs tilnærming til DeFi-sektoren? (Spørsmål fra @ erol1763 på Twitter)

Gordon Gao: Jeg tror det er fire store forskjeller mellom DeFi og tradisjonell økonomi:

1) DeFi kan endre rollen folk spiller i det økonomiske systemet. I tradisjonell økonomi, som en vanlig bruker, er rollen din og deltakelsesprosessen veldig begrenset. Denne begrensningen bestemmes imidlertid av alle aspekter, for eksempel kredittproblemet, terskelen for antall midler, samt lisensen og terskelen for politisk makt, og så videre. Slike begrensninger gjør ofte vanlige brukere sårbare grupper i det finansielle systemet. Og under toppklassens regler vil rikdom alltid flyte til toppen.

Vi kan bare se at verden fortsetter å utstede penger, og pengene i hendene våre svekkes, mens det ikke er noe vi kan gjøre. Men DeFi er annerledes. La meg gi et eksempel. Med WaykiChain DeFis styringsmynt WGRT har innehaveren både styringsparametere og fordelene med rente- og straffegebyret for hele systemet. Dette er en rolle du ikke kan spille i tradisjonell økonomi.

2) DeFi kan redusere økonomiske kostnader. Siden begynnelsen av den industrielle æra har den globale økonomiske strukturen vært uendret, avhengig av ulike mellominstitusjoner. Sentralbanker, investeringsbanker, kommersielle banker, verdipapirforetak osv. Det kan sies at enhver finansiell aktivitet må ha mer enn ett mellomliggende overskudd fra den.

For eksempel inkluderer, i tillegg til tapet av prisforskjellen, også en meglerprovisjon, vekseltransaksjonsgebyrer, reguleringsmyndigheters stempelavgifter osv. Prisforskjellen opptjent av disse såkalte "mellommenn" gjør dem til den rikeste klassen i verden. Imidlertid vedtar DeFi en åpen protokoll og gir rimelige finansielle tjenester for alle til en lav pris, noe som i stor grad reduserer kostnadene ved transaksjoner.

3) DeFi kan forbedre effektiviteten i økonomien. Blockchain gjør det mulig for finansielle transaksjoner å oppnå transaksjonsoppgjør samtidig som transaksjonen bekreftes. Det har gått utover det tradisjonelle oppgjørs- og avviklingssystemet for finansinstitusjoner. Når det gjelder grenseoverskridende transaksjoner, når det gjelder bankoverføring, kan en grenseoverføring noen ganger ta flere dager, men i et blockchain-system eller DeFi-system har det faktiske eierskapet til eiendeler endret seg når transaksjonen skjer.

4) Det er et poeng til som jeg vil nevne – DeFi kan utlede noe som tradisjonell økonomi ikke har. For eksempel er den konstante produktmarkedsføreren et innovativt produkt innen DeFi. Vi tror at DeFi ikke bare fungerer som en forbedring av den opprinnelige tradisjonelle økonomien, men også [det er] flere innovasjoner å oppdage. CTO for teamet vårt skrev en slik setning i introduksjonen av WaykiChain-koden: “den eneste begrensningen av blockchain er vår fantasi.”

Når det gjelder WGRT, det er styringsmynten i Waykichains utlånsprotokoll. WGRT-innehaveren er som aksjonæren i sentralbanken. De vil ha fordel av rente- og straffegebyret som genereres av utlånsprotokollen.

WaykiChain i DeFi-rommet

OKEx: Takk for forklaringen om forskjellen mellom DeFi og tradisjonelle økonomiske systemer. Neste spørsmål: mange offentlige kjeder presser mot DeFi. For eksempel lanserte TRON også sitt JUST-prosjekt i år. Hva tror du er fordelene og mulighetene til WaykiChain i dette rommet?

Gao: Vi er profesjonelle og vi fokuserer på denne rullebanen. Enten det er en økonomisk modell eller en teknisk systemarkitektur, er WaykiChains DeFi-system profesjonelt og tåler kontroll. Vi har laget mange innovasjoner som ikke er på markedet, og disse innovasjonene er i stand til å finne sine rasjonaliteter i det tradisjonelle finansielle systemet.

Vi har utforsket noen [andre] områder tidligere, for eksempel spill og økosystemer, men siden i fjor har vi [vært] all-in DeFi. Sikkerhetsmidlene på WaykiChain har oversteget 36 millioner WICC, og utgjør 17% av det totale beløpet. Dette forholdet er det høyeste blant alle offentlige kjeder. Btw, for ETH er forholdet rundt 1%.

Global økonomisk volatilitet og DeFi

OKEx: Gratulerer med prestasjonen! Spørsmål tre: Åpningen av 2020 er veldig kaotisk med koronaviruspandemien – alle slags eiendeler opplevde betydelige sjokk, oljeprisen falt, gullprisene led volatilitet, og amerikanske aksjer opplevde flere fortauskanter osv. Hva synes du om innflytelsen av disse uvanlige hendelsene på DeFi?

Gao: Jeg tror det er det beste som kan skje med DeFi. Fordi alle disse tingene hjelper med å avsløre underliggende problemer, som [en] økonomisk boble, vilkårlig innflytelse, kredittkrise, som kan få folk til å mistro det finansielle systemet. Og DeFi er revolusjonen mot det tradisjonelle økonomiske systemet, det er en fullstendig undergravning.

Paul Tudor Jones mener at myndighetene overutstedte valutaer, så han må overføre eiendelen sin til Bitcoin. Krise betyr mulighet. Det tradisjonelle økonomiske systemet har lenge eksisterende problemer. De fleste eiendelene ble laget av kapitalister, noen på rimelige måter, mens de andre bare er ran.

Men de fleste mennesker skjønte ikke det. Henry Ford sa, amerikanerne visste ikke hvordan bankvirksomhet egentlig fungerer, for hvis de gjorde det, ville det være en revolusjon før i morgen. [dette var en omskrivning av Ford – OKEx]. Nå kan alle slags svarte svanehendelser gjøre folk oppmerksomme på risiko, og før den endelige risikoen kommer, vil de velge en mer gjennomsiktig og rettferdig måte å delta i økonomi.

WaykiChains mål med DeFi

OKEx Ok. Spørsmål fire: WGRT er styring og egenkapitaltegn på WaykiChains desentraliserte sikkerhetsutlånsplattform, og det sies å være en viktig del av det desentraliserte økonomiske systemet. Hva er så det opprinnelige målet for WaykiChain å distribuere DeFi-systemet?

Gao: For å være ærlig, ønsket vi først å distribuere det sikkerhetsstillte markedet for stablecoin og utlån. På den tiden var det ikke noe ord DeFi, eller det var allerede, men ordet var ikke bredt spredt.

I fjor diskuterte vi landing av blockchain. For å lande, må vi sikte på den harde etterspørselen fra brukerne. Da er de økonomiske egenskapene til gruppen av blockchain-brukere veldig sterke. Hvis du vil at de skal spille spill og gå til e-handel, er dette ikke det de trenger. Å tjene penger, og låne penger er det de trenger. Så vi startet alternativet All-in, sammen med noen innledende fremskritt i virksomheten, for eksempel sikkerhetsbeløpet til vårt DeFi-system som nådde 36 millioner, og utgjorde 17% av det totale beløpet av WICC, som bekreftet vår opprinnelige idé.

Bitcoin laget nettopp en valuta eller et aktivum, så innføringen av en offentlig kjede med smarte kontrakter er å lage regler mellom eiendeler og valutaer, er det ikke finansiering? Fra dette aspektet, hvis DeFi ikke kan lykkes, er landing av blockchain en pseudo-proposisjon.

WaykiChains sikkerhet og DeFi-hack

OKEx: Flott. Og til slutt det siste spørsmålet i denne økten: DeFi kalles den neste revolusjonen i den krypterte verden, enten det er den siste økningen i hackerdata på DeFi-prosjekter, eller den svarte torsdagen som MakerDao opplevde før, har DeFis sikkerhet blitt mye kritisert. Hvordan er sikkerheten til WaykiChain DeFi satt opp?

Gao: Sikkerhet er veldig viktig. Og det består av to deler, økonomimodell risikokontroll og teknisk sikkerhet. Jeg vil introdusere økonomimodellen risikokontroll først. Nesten alle Defi-protokollene starter fra noe sikkerhetsnivå. Så vi mener DeFi-plattformen bør være sterk under prisfall.

12. mars i år led hele kryptovalutamarkedet av en kraftig nedgang. Bitcoins pris falt over 50% innen 24 timer. I løpet av denne tiden fungerte ikke en av de største DeFi-protokollene på Ethereum, MakerDAOs avviklingssystem, veldig bra på grunn av trafikkbelastning i ETH-nettverket og noen feil i modellutformingen.

Protokollen var nesten stengt og genererte over 4 millioner dollar i dårlig gjeld. Denne dårlige gjelden må fjernes gjennom auksjon. Og dette sier at hele MakerDaos samfunn og MKR-holdere skal dekke de tapte. Imidlertid kjørte Wayki-CDP, som er en lignende utlånsprotokoll med MakerDAO, som normalt med 0 dårlig gjeld. Her er datasammenligningen:

Vi utformet fire mekanismer for å sikre at systemet fungerer under forskjellige situasjoner: Over sikkerhetsmekanisme, likvidasjonsmekanisme, risikoreservefond og systemoppheng for å unngå risiko. Og med disse mekanismene kan modellen takle over 99,9% av markedsforholdene.

Vi har også gjort mange forbedringer for å forbedre vår tekniske sikkerhet. Først av alt gjorde vi noe forbedring av oraklet, og prisforingen fullføres av blokkprodusentene. Deretter vil den endelige prisen bli adoptert gjennom en algoritme som beveger seg. Dette blir sagt, med mindre du starter et 51% angrep på blockchain, vil ikke prisen bli manipulert av hackere.

Vi definerte også 5 forskjellige eiendomsstandarder på det nederste laget av blockchain, som er originale eiendeler, pantsatte eiendeler, krysskjede eiendeler, smarte eiendeler og brukergenererte eiendeler. Derfor trenger du ikke å bekymre deg for kompatible problemer på WaykiChain fordi standarden fungerer på tvers av økosystemet.

Imidlertid på Ethereum er det mange angrep relatert til eiendelenes standard inkompatible problemer. For eksempel skjedde dForce og Uniswap-angrepet i år.

Killer DApps and project vision: Live Q&EN

Gao: Jeg så mange spørsmål, men det er noen kategorier. Visjon, forholdet mellom WICC og WGRT, fremtidsplaner, drapsmannedapps:

Når det gjelder langsiktig visjon: vi lager faktisk den første integrerte DeFi-blockchain, som er forskjellig fra Ethereums tilnærming. Dette sier at vi kan tilby one-stop-opplevelse finansielle tjenester og åpne protokoller til publikum. Og disse tjenestene inkluderer utlån, sparing, investeringsmuligheter, aktivahandel og finansielle derivater.

Forholdet mellom WICC og WGRT: Vi lager denne modellen for å lage to mynter som genererer synergi. WICCs markedsverdi er som BNP for et land. Og WUSD er som en valuta. Da er en WGRT-eier aksjonær i sentralbanken. Dette sier at WGRT-innehavere vil nyte alle fordelene som genereres av valutaaktivitetene (WUSD) på blockchain.

Fremtidsplaner: Vi vil lansere et nytt produkt kalt "WaykiX" i slutten av juli. Dette er en handelsplattform for syntetiske eiendeler som lar brukerne handle nesten alle syntetiske eiendeler i verden. Etter det vil vi prøve å bringe noen virkelige eiendeler på blockchain, for eksempel eiendomsmidler eller T-obligasjoner. Og disse eiendelene vil gi samfunnet varierte muligheter til å investere.

Killer Dapps: Hvor blir neste drapsmann Dapp? Jeg tror på økonomi. Waykichain har erfaring med å utvikle en spillplattform og en spillplattform, men vi valgte til slutt DeFi. Vi innså at den største motivasjonen for folk å bli med i blockchain er å låne ut penger og tjene penger. Denne bransjen er full av spekulanter og investorer. Og å tilby tjenester til disse menneskene er den nærmeste måten å lykkes.

Jeg tror neste drapsmann Dapp vil være en DeFi-app. Og det neste oksemarkedet vil bli ledet av en DeFi-mynt.

Denne AMA er redigert og kondensert for klarhet.

Følg OKEx på:

Twitter: https://twitter.com/OKEx

FB: https://www.facebook.com/okexofficial/

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/okex/

Medium: https://medium.com/@OKEx

Telegram Group (engelsk): https://t.me/OKExOfficial_English

Telegram Group (russisk): https://t.me/okexofficial_ru

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map