YAM Finance prøver å stige fra aske via V3 Launch

OKEx Insights ‘DeFi Digest er en ukentlig undersøkelse av den desentraliserte finansverdenen.

DeFi Market Snapshot

Det desentraliserte finansmarkedet gjenopprettet sitt positive momentum denne uken da den totale verdien låst steg fra $ 6,8 milliarder til 8,8 milliarder dollar. Aave tok topplassen med mest USD-verdi låst og oppnådde en markedsdominans på 15,3%.

Når det gjelder desentralisert utlån, nådde det totale lånevolumet 1,67 milliarder dollar – en ukentlig økning på 15%.

Desentraliserte børser har sett en nedgang på 28% i det ukentlige gjennomsnittlige handelsvolumet, som ble dominert av Uniswap.

I sfæren for avlsdrift var Swerve det største likviditetsbassenget med 9,01 milliarder dollar låst.

Viktige beregninger i DeFi-verdenen gjenopprettet primært denne uken. Kilder: DeFi Pulse og DeBank

Ukens Nyheter

Det var to viktige milepæler oppnådd i DeFi-samfunnet denne uken:

  1. YAM Finance relansert protokollen.
  2. Uniswap lanserte sitt styringstoken, UNI.

I denne utgaven av OKEx Insights ‘DeFi Digest, vil vi dykke dypere inn i relanseringen av YAM Finance.

Sparer YAM Finance

Beskrevet som en "minimalt levedyktig monetært eksperiment," YAM Finance er en desentralisert stablecoin som søker innovasjoner innen prisstabilitet og styring. 

Den mest bemerkelsesverdige funksjonen er oppsettet av elastisk tilførsel av tegnet, YAM. Dette betyr at leveransen av YAM kan utvides og trekkes sammen som svar på markedsforholdene. For å oppnå prisstabilitet brukes 10% av hver YAM-forsyningsutvidelse til å kjøpe yCurve, et stabilt mynt i USD, og ​​lagres i YAM-statskassen. Verdien av hver YAM er rettet mot $ 1. 

For styring vedtar YAM Finance styring i kjeden, der samfunnet kan bestemme funksjonaliteten til YAM-protokollen og administrere YAM-statskassen.

YAM Finance ble opprinnelig lansert 11. august og markedsverdi svevde fra null til 57 millioner dollar på to dager. Imidlertid oppdaget medstifter av YAM, Brock Elmore, en kritisk feil i protokollen 13. august, noe som førte til et massivt salg av YAM-tokens og et fall på 90% i verdien..

Prisen på YAM-tokens falt raskt når en kritisk feil ble oppdaget. Kilde: CoinGecko

I følge en offisiell kunngjøring, feilen ble funnet i YAMs ombyggingskontrakt og sendte en stor mengde overskytende YAM til protokollens reserve. Feilen gjorde også quorum umulig i YAMs styring, noe som betyr at ingen styringshandlinger kunne iverksettes og midlene i YAM-statskassen ble låst. 

I et forsøk på å redde YAM Finance foreslo teamet en tofaseprosess for å starte protokollen på nytt:

  1. Fase en var å migrere fra YAMv1 til YAMv2.
  2. Fase to var å gjennomføre en fullstendig revisjon av YAM-systemet og omplassere som YAM V3.

Forslaget ble akseptert av YAM Finance-samfunnet, og protokollen ble vellykket migrert fra v1 til v2 22. august, som muliggjør styring utenfor kjeden for samfunnet. I den andre versjonen ble det startet et styringsforum for medlemmer av samfunnet å sende inn forslag. Også tokenholdere kan stemme på forslag ved hjelp av signaturene. Videre ble det opprettet et nytt YAMv2 ERC-20-token, som gjør det mulig for tokenholdere å konvertere v2-tokens til YAM V3-protokollen.. 

Etter lanseringen av YAM Finance v2 samarbeidet teamet med Peckshield Inc. for å gjennomføre en full revisjon av protokollen. Hele tilsynet var vellykket fullført 10. september, og ingen kritiske feil ble funnet i protokollen. De 15 feilene som ble funnet under tilsynet, er alle løst av teamet. Som et resultat blir protokollen omplassert, og den tredje versjonen ble lansert 18. september, som planlagt. 

YAMv3 likviditetsdrift kan øke Uniswap ytterligere

Som nevnt i en kunngjøring, YAM / yUSD Uniswap-likviditetsleverandørbassenget er den eneste oppmuntrede fordelingsmassen til YAM Finance V3. Brukere kan levere kryptoen sin til bassenget og tjene YAM-tokens som belønning. yUSD vil være reserveaktiva, og YAM-statskassen vil kjøpe yUSD i Uniswap LP-bassenget.

YAM / yUSD Uniswap LP-bassenget vil ha de fordelene som YAM / yUSD gir, til sammen omtrent 925 000 YAM-tokens. 92 500 YAMs, 10% av totalen, blir distribuert hver uke. Tilførselen av belønninger vil reduseres med 10% hver påfølgende uke. Med den nåværende YAMv2-tokenprisen på $ 25, utgjør verdien av YAMv2 distribuert i den første uken $ 2,31 millioner.

Brukere kan tjene YAM ved å sette en av de åtte kryptovalutaene, for eksempel COMP, LINK og MKR. En slik fleksibilitet vakte interesse for DeFi-samfunnet, og $ 500 millioner ble låst i den første YAM-protokollen innen den første dagen etter utgivelsen. Da protokollen kollapset fra den smarte kontraktfeilen, kollapset også prisen på DeFi-tokens som støttes av YAM. For eksempel falt Ampleforth fra $ 0,90 til $ 0,71.

Følger kunngjort tidsplan av YAM Finance V3 15. september økte prisen på YAMv2 nok en gang fra $ 24 til $ 33. 

Pris på YAMv2. Kilde: Uniswap.info

For YAMv3 vil oppdrettsbelønningen til YAM bli konsentrert i YAM / yUSD Uniswap LP-bassenget. Det er mulig at brukere vil samle pengene sine til Uniswap LP-bassenget for å tjene YAM, noe som vil gi Uniswap et nytt løft, etter utgivelsen av Uniswaps styringstoken, UNI.

En samfunnsdrevet stablecoin

YAM V3 fortsetter å være et eksperiment for samfunnsdrevne stablecoins. YAM Finance-samfunnet bidro til protokollens styring ved å stemme på de innledende parametrene til YAM V3. Disse avgjørelser inkluderte oppdateringer til reserveaktiver, distribusjon av jordbruksbelønninger til tokenholdere, oppsett av bug bounty-programmer og mer.

Sammenlignet med Ampleforth, YAMs stablecoin-rival med en elastisk tilførsel av kryptovalutaer, har YAM Finance en høyere grad av desentralisering ettersom styringsprosessen er diktert av samfunnet.

Belønning og YAM-token-distribusjon

Lanseringen av YAM Finance V3 skisserte fordelingen av tokenbelønning til tokenholdere og delegatorer.

For innehavere av YAMv2-token kan de når som helst overføre tokens til YAM V3 i forholdet 1: 1. Når tokenene deres er migrert, er 50% av tokens tilgjengelig for dem umiddelbart, mens de resterende 50% vil være i YAM-protokollen i 30 dager.

For YAM-tokenholdere som savnet den første overføringen fra v1 til v2, vil YAM-teamet lage et multisig for å hjelpe dem med å migrere tokens til YAM V3. Denne hjelpen blir ikke brukt på de som kjøper YAMv1-tokens etter utløpet av migreringsvinduet.

Delegatorer er de som avgir stemmer for å lette migrasjonen fra YAMv1 til YAMv2. For å belønne delegatene vil de motta en YAMv3-belønning på 1: 1 hvis de har over 27 stemmer. De delegatene med like eller mindre enn 27 stemmer vil motta en flat belønning på 27 poletter. Belønningen blir kontinuerlig opptjent i over 90 dager.

Lagrede YAM-er

Fra starten av "Lagre YAM" initiativ til den nylige lanseringen av YAMv3, er det åpenbart at YAM Finance støttes bredt av DeFi-samfunnet. Det aktive fellesskapet til YAM Finance vil være nøkkelen til den langsiktige verdien av YAM-token.

OKEx Insights presenterer markedsanalyser, inngående funksjoner, original forskning & kuraterte nyheter fra kryptoprofesjonelle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map