Ce este Social Trading?

Tranzacționarea socială a crescut foarte mult în popularitate în ultimii ani. Acest lucru se datorează disponibilității multor brokeri și platforme de tranzacționare sociale de top, cum ar fi Etoro și altele, combinate cu o dorință tot mai mare de interacțiune socială online. Aici vom examina exact ce este tranzacționarea socială, cum să începeți tranzacționarea socială și câteva dintre modalitățile prin care ar putea beneficia viitorul dvs. de tranzacționare valutară..

Bazele comerțului social

Tranzacționarea socială este un tip de tranzacționare care permite în mod eficient comercianților să copieze mișcările pieței altor comercianți. În acest fel, tranzacționarea socială poate fi exact aceeași cu tranzacționarea prin copiere.

Ceea ce face ca tranzacționarea socială să fie unică și diferită de tranzacționarea prin copiere este elementul adăugat al interacțiunii sociale. Gândirea la tranzacționarea socială ca la tranzacționarea prin copiere combinată cu rețelele sociale vă va aduce aproape de o imagine exactă a ceea ce este tranzacționarea socială.

Prin intermediul brokerului și platformei de tranzacționare socială, veți avea de obicei puterea nu numai de a copia tranzacțiile altora, ci și de a interacționa cu acei comercianți și cu alții prin intermediul platformei. Acest lucru adaugă un strat dinamic suplimentar procesului de tranzacționare, care este capacitatea dvs. de a comunica cu alți traderi în timp ce tranzacționați.

Cum funcționează tranzacționarea socială

Principiile de bază ale tranzacționării sociale sunt că un broker vă va oferi o platformă de tranzacționare care încorporează pe deplin o gamă de caracteristici. Aceste caracteristici includ capacitatea de a vă angaja în tranzacționarea copiilor altor persoane pe platformă și, de asemenea, să integrați caracteristici de stil de rețea socială. Aceasta înseamnă că puteți urmări alți comercianți, puteți posta comentarii, mesaje și vă puteți împărtăși opiniile prin rețea.

În ceea ce privește tranzacționarea, aceasta funcționează în continuare ca o platformă de tranzacționare a copiilor. De obicei, veți alege comerciantul pe care doriți să-l copiați și îl puteți face după bunul plac. Elementul adăugat aici este abilitatea de a interacționa cu ceilalți. Acest lucru vă permite să obțineți o perspectivă mai largă de la alții cu privire la un anumit comerciant sau strategie pe care doriți să o urmați.

Cel mai bun exemplu de platformă de tranzacționare socială complet integrată este eToro. Acestea sunt adesea menționate atât ca exemplar numărul unu, cât și ca platformă de tranzacționare socială din lume. Acest lucru evidențiază gradul mare de asemănare dintre cele două stiluri.

Dacă nu doriți să vă angajați cu o platformă de tranzacționare socială complet echipată, există și alte modalități prin care puteți începe tranzacționarea socială prin MT4 sau o altă platformă de tranzacționare. Acest lucru necesită mai multă muncă în numele dvs., deoarece va trebui să colectați și să urmăriți separat datele, dar este posibil. Metatrader 4, de exemplu, are o caracteristică cunoscută sub numele de „comerciant de sentimente”, care vă permite să analizați sentimentul pieței și modul în care au tranzacționat alții.

În afară de aceasta, puteți alege, de asemenea, să urmați semnale de tranzacționare valutară, informații pe care le colectați de la alte comunități de tranzacționare sau date de la unul dintre mulți indicatori de opinie de piață care sunt ușor disponibili. Cu toate acestea, în calitate de nou comerciant, este adesea mult mai ușor să vă înscrieți cu un broker de tranzacționare social ușor de utilizat, complet integrat.

Noțiuni introductive în Social Trading

Noțiuni de bază în tranzacționarea socială nu este un proces dificil, deși mai întâi va trebui să alegeți în ce tip de tranzacționare socială preferați să fiți implicat.

Dacă aceasta este o experiență de brokeraj de tranzacționare socială complet integrată, atunci puteți găsi rapid un broker de tranzacționare social de top și puteți finaliza procesul de înscriere cu ei pentru a începe tranzacționarea. De asemenea, puteți alege să începeți tranzacționarea cu o platformă de tranzacționare terță parte. Multe dintre aceste platforme terțe pot fi conectate la contul dvs. original de broker pentru a permite tranzacționarea socială, deși ar trebui să verificați mai întâi cu brokerul dvs..

În cele din urmă, dacă sunteți un comerciant mai experimentat, vă recomandăm să vă „construiți propria” experiență de tranzacționare socială. Cu sprijinul unui broker de top, acest lucru este, de asemenea, posibil. Aici vă puteți alătura grupurilor comunitare de tranzacționare, cum ar fi MQL4, dacă sunteți utilizator Metatrader. De asemenea, puteți colecta date din indicatori de diagramă, cum ar fi raportul COT sau Indicele Volatilității (VIX), pentru a vă ajuta să vă decideți strategia. De asemenea, ați putea decide să vă înscrieți pentru un serviciu de semnale separat pe care îl puteți urmări pe cont propriu.

Pro și contra ale tranzacționării sociale

La fel ca orice formă de tranzacționare, există puncte bune și rele cu tranzacționarea socială în funcție de nevoile dvs. Iată câteva dintre punctele cheie de remarcat:

Pro

  • Tranzacționarea socială poate fi excelentă pentru cei care încep să tranzacționeze. Poate fi o modalitate pentru comercianții începători de a primi îndrumări și informații excelente de la comercianți mai experimentați.
  • Puteți obține toate avantajele tranzacționării copiilor, cu interacțiunea adăugată cu alți utilizatori. Acesta este ceva ce mulți simt că adaugă valoare și un sentiment de comunitate tranzacționării.
  • Tranzacționarea socială poate fi o economie excelentă de timp. Găsiți un comerciant pe care doriți să-l urmăriți și să-l copiați și eliminați o mare parte din timpul necesar cercetării și plasării tranzacțiilor.

Contra

  • Doar pentru că urmăriți meseriile altora nu înseamnă că nu ar trebui să vă faceți propriile cercetări și due diligence. Acest lucru este încă cheie, indiferent de stilul dvs. de tranzacționare.
  • Urmărind meseriile altora, chiar dacă sunt probabil comercianți cu experiență, vă expune la risc, care poate fi oarecum scăpat de control. În acest scop, este important să cercetați orice comercianți pe care doriți să îi urmăriți și să copiați cu atenție.
  • Tranzacționarea socială permite tuturor să își împărtășească opiniile, indiferent dacă sunt bine informați sau nu. Depinde de dvs. să decideți ce sfaturi trebuie să urmați.

Brokeri de tranzacționare socială

Există multe locuri care oferă opțiunea comerțului social. În prezent, vă recomandăm următoarele:

Etoro – Un broker multi-reglementat de încredere de milioane de utilizatori. Sunt cel mai popular broker care oferă tranzacționare socială. Dacă doriți să aflați mai multe, citiți Etoro Review.

Avertizare: Vă rugăm să rețineți că toate tranzacțiile implică riscuri. 67% din conturile de investitori cu amănuntul pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui să vă gândiți dacă vă puteți permite să vă asumați riscul ridicat de a vă pierde banii. Acest conținut are doar scop educativ și nu este un sfat de investiții.

AvaTrade – Oferă tranzacționare socială în criptomonede, acțiuni, indici, mărfuri, obligațiuni și ETF-uri. Citiți recenzia noastră AvaTrade.

XM – Oferă tranzacționare socială și oferă peste 1200 active pentru tranzacționare. Citiți recenzia noastră XM.

Gânduri finale

Tranzacționarea socială, indiferent dacă este printr-un broker și o platformă de tranzacționare socială bine stabilită, sau printr-o serie de servicii oferite de terți pe care le combinați singur, este o modalitate excelentă de a vă îmbunătăți mediul de tranzacționare. Vă poate oferi opinii, idei și date pe care nu le-ați luat în considerare anterior, precum și eficientizarea întregului proces de tranzacționare pentru mulți.

Atâta timp cât vă angajați în cercetarea corectă și vă amintiți să folosiți un management prudent al riscurilor, nu există niciun motiv pentru care tranzacționarea socială nu poate funcționa în beneficiul dvs. în tranzacționarea valutelor, a CFD-urilor sau a altor active..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map