Genobank for å bringe personvern til DNA-testing med Blockchain

Tilkobling

Vi lever i en tid med tilkobling. Teknologi har gjort det mulig for oss å holde konstant kontakt med verden, i sanntid. Denne tilkoblingen har imidlertid overskredet kommunikasjon og endret måten vi ser på vår tilknytning til andre.

Ett selskap, med navnet Genobank, gir sine klienter muligheten til å oppdage deres opprinnelse, og forbindelse med andre. Dette gjøres gjennom undersøkelse av DNA.

Det som skiller Genobank fra konkurrentene, er deres tilnærming til dataeierskap / personvern.

DNA

Deoksyribonukleinsyre (DNA) refererer til molekylene som holdes av alle mennesker, som inneholder deres unike genetiske koding. Ved å undersøke denne koden kan vi lære om et individs forfedre, disposisjoner for psykiske og fysiske plager og mer.

DNA ble først populært, og et husholdningsbegrep, da det begynte å bli brukt som et middel til identifisering – spesielt på åsted.

Detaljene

I et forsøk på å fortsette å utvikle produktene / tjenestene sine og skjære ut sin plass i bransjen, er Genobank for tiden vert for et crowdfunding-kampanje gjennom aksjeinvesteringsplattform, Republic.

Denne hendelsen, som har sett Genobank bringe inn omtrent 175% av sitt minimumsmål i skrivende stund, er planlagt å forbli live til 14. mars 2020.

Investorer som deltar i arrangementet vil bli kompensert med en ‘Crowd Simple Agreement for Future Equity (Crowd SAFE)’. Dette er en form for avtale opprettet av Republic, bedre strukturert for bruk i crowdfunding-kampanjer enn en tradisjonell SAFE.

I hovedsak skaffer de som har en SAFE ikke umiddelbart egenkapital i selskapet. Overføring av egenkapital skjer bare når visse forhåndsinnstilte parametere er oppfylt, med hensyn til fremtidig fremgang / utvikling.

Personvern


Vår forståelse av innsikten, som undersøkelsen av vårt DNA kan tilby oss, har ført til en oppblomstring i selskaper som Ancestry Health, 23andMe og mer. Dataene generert fra tjenester som disse representerer de viktigste og mest intime dataene av alle – de representerer deg.

Dessverre har vi sett gang på gang, de siste årene, at data blir misbrukt, stjålet og generelt misbrukt. Naturligvis har dette resultert i store bevegelser som taler for bedre personvernpraksis rundt datagenerering og bruk.

Empowerment over dine egne data er drivkraften bak Genobank. Selskapet bemerker at de spesifikt bruker blockchain-teknologier for å anonymisere bruken av plattformen deres – slik at klienter kan oppdage mer om seg selv, samtidig som de beholder makten over sine mest intime data..

Det opplyser selskapet,

“Vi bruker blockchain på sitt fulle potensiale ved å registrere DNA-dataene dine som en unik digital ressurs, også kjent som en ikke-fungible-token (NFT). Dette gir deg eksklusivt eierskap over det. ”

På godt og vondt

Mens mangel på privatliv med rette kan skremme mange, er det tilfeller der tilgang til DNA-databaser har vist seg å være verdifull.

Et perfekt eksempel på dette skjedde i 2018, da en av USAs mest beryktede seriemordere ble identifisert og fanget. Kjent som ‘Golden State Killer’, Joseph DeAngelo ble identifisert da en slektning av ham brukte en DNA-tjeneste.  Disse dataene ble deretter korsundersøkt med DNA som ble funnet på åstedet hans – og ga myndighetene nok informasjon til å utlede hvem drapsmannen deres var.

Selv om denne spesielle forekomsten hadde et positivt utfall, reiser det spørsmål rundt tilgang til slike data. Hvis personer som aldri en gang har brukt en slik tjeneste, nå kan identifiseres og spores opp, er noen av oss virkelig trygge?

Selv om du kanskje ikke kan kontrollere andres handlinger, kan du kontrollere dine egne data. Genobank spiller for dette og sier,

“Siden det bare er en privat DNA-lommebok per bruker, vil tredjeparter aldri ha tilgang til DNA-dataene dine uten ditt eksplisitte samtykke (digital signatur). Bare du kan gi / tilbakekalle tilgang og endre / slette biodata & poster. DU har kontroll! ”

Minibank

Mens Genobank har forskjellige planer for bruk av midler samlet gjennom crowdfunding-kampanjen, er en av deres mer interessante planer lanseringen av minibanker med DNA-sett.

Disse kioskene ville levere nøyaktig hva navnet deres tilsier – et sett som tillater analyse av ens DNA. Målet er å tilby disse tjenestene til alle, da det ikke er nødvendig med personlig informasjon.

Genobank indikerer at disse minibankene representerer en av de to anslåtte inntektsstrømmene. Den andre vil være en ‘white-label’ versjon av deres sett, som selges til helseklinikker, sykehus osv.

Genobank

Genobank ble grunnlagt i 2014 og har hovedkvarter i Palo Alto, California. Selskapet spesialiserer seg på å utvikle løsninger som gjør det mulig å analysere DNA på en personvern-sentrisk måte.

Konsernsjef, Daniel Uribe, overvåker for tiden selskapets virksomhet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map