Genobank va aduce confidențialitate la testarea ADN cu Blockchain

Conectivitate

Trăim într-o eră a conectivității. Tehnologia ne-a permis să rămânem în contact permanent cu lumea, în timp real. Cu toate acestea, această conectivitate a depășit comunicarea și a schimbat modul în care ne privim conexiunea cu ceilalți.

O singură companie, pe numele Genobank, oferă clienților săi capacitatea de a-și descoperi originile și conexiunea cu ceilalți. Acest lucru se face prin examinarea ADN-ului.

Ceea ce diferențiază Genobank de concurență este abordarea lor față de proprietatea / confidențialitatea datelor.

ADN

Acidul dezoxiribonucleic (ADN) se referă la moleculele deținute de toți oamenii, care conțin codificarea lor genetică unică. Examinând acest cod, putem afla despre ascendența unui individ, predispozițiile la afecțiuni mentale și fizice și multe altele.

ADN-ul a devenit popularizat pentru prima dată și un termen de uz casnic, când a început să fie folosit ca mijloc de identificare – în special în scenele crimei.

Detaliile

Într-un efort de a-și dezvolta în continuare produsul / serviciile și de a-și scoate locul în industrie, Genobank găzduiește în prezent un campanie de crowdfunding prin platforma de investiții de capital, Republica.

Acest eveniment, care a văzut că Genobank a adus aproximativ 175% din obiectivul lor minim, în momentul scrierii, este programat să rămână live până pe 14 martie 2020.

Investitorii care participă la eveniment vor fi despăgubiți cu un „Acord simplu pentru mulțime de capitaluri viitoare (Crowd SAFE)”. Aceasta este o formă de acord creată de Republică, mai bine structurată spre a fi utilizată în campaniile de crowdfunding decât un SAFE tradițional.

În esență, cei care dețin un SAFE nu dobândesc imediat capitaluri proprii în companie. Transferul de capitaluri proprii are loc numai atunci când sunt îndepliniți anumiți parametri prestabiliți, în ceea ce privește progresul / evoluțiile viitoare.

Confidențialitate


Înțelegerea noastră a perspectivelor, pe care ni le poate oferi examinarea ADN-ului nostru, a dus la un boom în companii precum Ancestry Health, 23andMe și multe altele. Datele generate de astfel de servicii reprezintă cele mai importante și mai intime date dintre toate – vă reprezintă.

Din nefericire, am văzut de mai multe ori, în ultimii ani, că datele sunt abuzate, furate și, în general, abuzate. În mod firesc, acest lucru a dus la mișcări mari care pledează pentru practici mai bune de confidențialitate în jurul generării și utilizării datelor.

Împuternicirea asupra propriilor date este forța motrice din spatele Genobank. Compania notează că utilizează în mod specific tehnologiile blockchain pentru a anonimiza utilizarea platformei lor – permițând clienților să descopere mai multe despre ei înșiși, păstrând în același timp puterea asupra celor mai intime date..

Compania afirmă,

„Folosim blockchainul la potențialul său maxim prin înregistrarea datelor dvs. ADN ca un bun digital unic, cunoscut și sub denumirea de non-fungible-token (NFT). Acest lucru vă oferă dreptul de proprietate exclusiv asupra acestuia. ”

Pentru mai bine sau mai rău

În timp ce lipsa confidențialității îi poate speria pe mulți în mod justificat, există cazuri în care accesul la bazele de date ADN s-a dovedit a fi dincolo de valoros.

Un exemplu perfect în acest sens a avut loc în 2018, când unul dintre cei mai infami ucigași în serie din Statele Unite a fost identificat și capturat. Cunoscut ca „Golden State Killer”, Joseph DeAngelo a fost identificat atunci când o rudă de-a lui a folosit un serviciu ADN.  Aceste date au putut fi apoi examinate cu ADN găsit la locul crimei – oferind autorităților suficiente informații pentru a deduce cine a fost ucigașul lor.

Deși acest caz particular a avut un rezultat pozitiv, acesta ridică întrebări legate de accesul la astfel de date. Dacă persoanele care nu au folosit niciodată un astfel de serviciu pot fi acum identificate și urmărite, oricare dintre noi este cu adevărat în siguranță?

Deși este posibil să nu puteți controla acțiunile altora, puteți controla propriile date. Genobank joacă acest lucru, afirmând,

„Deoarece există un singur portofel ADN privat per utilizator, terții nu vor avea niciodată acces la datele dvs. ADN fără consimțământul dvs. explicit (semnătură digitală). Doar dvs. puteți acorda / revoca accesul și modifica / șterge biodata & înregistrări. TU stăpânești! ”

ATM

În timp ce Genobank are diverse planuri pentru utilizarea fondurilor strânse prin campania lor de crowdfunding, unul dintre planurile lor mai interesante este lansarea de ATM-uri pentru kit-uri ADN.

Aceste chioșcuri ar oferi exact ceea ce implică numele lor – un kit care permite analiza ADN-ului cuiva. Scopul căruia este de a oferi aceste servicii tuturor, deoarece nu sunt necesare informații personale.

Genobank indică faptul că aceste ATM-uri reprezintă unul dintre cele două fluxuri de venituri proiectate. Cealaltă va fi o versiune „albă” a kit-urilor lor, care este vândută către clinici de sănătate, spitale etc..

Genobank

Fondată în 2014, Genobank își are sediul în Palo Alto, California. Compania este specializată în dezvoltarea de soluții care să permită analizarea ADN-ului acestora într-un mod centrat în confidențialitate.

CEO, Daniel Uribe, supraveghează în prezent operațiunile companiei.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map