Howard Marks, administrerende direktør, i StartEngine – Interview Series

Howard Marks er medstifter og administrerende direktør for StartEngine. Siden oppstarten har nesten 150 vellykkede finansieringer blitt fullført for oppstart og andre virksomheter via StartEngine-plattformen.

Lenge før ICO-er ble standard språk, så Howard fremtiden for Security Token-tilbud. På hans blogg og også gjennom gjesteartikler som bidragsyter til Forbes, Hacker Noon, The Mission og Next Web, Howard har delt sin visjon for rommet og har jobbet for å kartlegge veien frem til likviditet.

StartEngine var involvert i den meget vellykkede tZERO STO, de holder årlige konferanser, og mange STOer hever via StartEngine-plattformen.

AT: Du har ganske imponerende bakgrunn, med en omfattende historie innen programvare og spill. Likevel bestemte du deg for å starte et akseleratorprogram kalt StartEngine. Hva inspirerte dette?

HM: Jeg følte at Los Angeles teknologisamfunn trengte en akselerator for å investere i unge selskaper. Vi var den første gasspedalen som ble lansert i Los Angeles, mange flere fulgte etter. Oppdraget var å hjelpe Los Angeles til å bli en teknologiby.

AT: Hvor lang tid gikk det før StartEngine svingte mot crowdfunding av aksjer?

HM: Vi investerte i 60 startups, og de fleste av dem klarte ikke å skaffe kapital. Dette var et stort problem. Investorer var bare interessert i svært smale ideer og en bestemt type grunnlegger. Dette resulterte i at de fleste av våre investeringer mislyktes. Dette blir sett på som normalt med tanke på selskapene på et tidlig stadium, men tilgangen til kapital var vanskelig for de fleste av dem, spesielt for de kvinnelige ledere. I 2014, to år etter lansering av gasspedalen, opprettet vi crowdfunding-plattformen og ble lansert i juni 2015.

AT: Din første klient på StartEngine Elio Motors fortsatte med å skaffe imponerende $ 16,9 millioner. Hvordan hentet du denne klienten?

HM: Vi ble introdusert for Paul Elio gjennom et markedsføringsfirma som følte at de ville være en perfekt første kunde for vårt selskap. Paul var fast bestemt på at samfunnet ville investere, og vi var glade for å ha en så tidlig suksess.

AT: Når bestemte StartEngine seg for å tilby ICO-er?

HM: I juni 2017 leste jeg om DAO-rapporten publisert av SEC. Denne rapporten forklarte hvordan DAO var en investering i verdipapirer, selv om den var posisjonert som verktøytegn. Dette fascinerte meg for å lære mer om ICO, og jeg fant en enorm raskt voksende markedsplass for investorer som brukte kryptovalutaer til crowdfund-selskaper. Det var to hovedforskjeller fra markedet vårt: De fulgte ikke verdipapirlovene, og de tilbød mange likvidasjonsmarkeder for investorene. Vi bestemte oss for å hjelpe ICOer med å komme seg ut av skyggen og bruke JOBS ACT til å selge verdipapirer innenfor verdipapirreglene. Den første betydningsfulle ICO vi lanserte var tZero i februar 2018.

AT: Du var et av de første selskapene som svingte fra ICO til STO. Hva fikk deg til å svinge mot STO?

HM: ICO ble sett på av allmennheten som en investering i verktøytegn. Selv om de fleste av disse tokens var verdipapirer, ble de ikke solgt som sådan. Å endre navnet til STO var fornuftig fordi det var klart at disse tilbudene var for verdipapirer.

AT: Vi er store fans av tZERO, hvordan fikk du tZERO ombord til å heve på StartEngine-plattformen?

HM: Da vi lanserte vårt første toppmøte 10. november i 2017, inviterte vi Ralph Diauto fra tZero til å komme og snakke. Han så hele organisasjonen vår og hvordan vi var fokusert på etterlevelse og å følge reglene. Dette var forfriskende for ham med tanke på det store antallet plattformer som lanserte verktøy-tokens ved å se bort fra lovene.

AT: StartEngine Summit har vært ganske vellykket. Min eneste klage er at det ikke er lenge nok, noen planer om å gjøre dette til en 2-dagers konferanse?

HM: Vi har fullført tre toppmøter så langt, og vår neste er 12. april. Jeg tror en 2-dagers konferanse er fornuftig, men det involverer dobbelt så mange foredragsholdere og mye mer logistikk. For nå utvider vi den 1-dagers konferansen og i samarbeid med mange andre Los Angeles-selskaper for å tilby en utrolig LA Blockchain Week.

AT: Du har tidligere snakket sterkt om å støtte kvinnelige gründere, da tradisjonelle risikokapitalister ofte ikke gir dem den støtten og finansieringen de trenger. Føler du at crowdfunding og STOs gir dem mer en rettferdig spillefelt?

HM: Vi har lært at under 4% av Venture Capital er investert i kvinneledede selskaper. Dette resulterer i å motvirke kvinner til å forfølge sine drømmer og forretningsmessige ambisjoner. Denne skjevheten bidrar til mangelen på diversifisering i hvilke typer selskaper som finansieres, og også i hvilke typer ideer som er tilgjengelige for investorer. Så langt har StartEngine kvinner som leder 22% av selskapene på vår crowdfunding-plattform. Dette er fortsatt lavt, men et stort skritt fremover. Vi tror crowdfunding og STO vil bidra til å finansiere flere kvinneledede selskaper enn VC og Angels til sammen.

AT: Jeg vet at du tror på oppdragserklæringer, hva er oppgaveuttalelsen til Start Engine?

HM: Vårt oppdrag er å hjelpe gründere med å oppnå drømmene sine.

AT: StartEngine kjører for tiden sin egen STO. Kan du fortelle oss om denne STO, forhøyelsesbeløpet og vilkårene som tilbys?

HM: Vi har en innsamlingsaksjon for akkrediterte investorer kalt OWN Limited. Dette er begrenset til en kort periode før vi har mottatt kvalifisering fra SEC for vårt neste offentlige A-tilbud. OWN Limited-vilkårene er $ 7,50 per token. Hvert token representerer en andel av foretrukne aksjer i selskapet.

AT: Alt annet du vil dele om StartEngine?

HM: Vi er fokusert på å bygge et moderne finansfirma som kan hjelpe gründere med å kapitalisere selskapene sine direkte fra mengden. Vi ønsker også å gi investorer likviditetsopsjoner. Vi er i ferd med å registrere oss hos SEC for vårt meglerforhandler og alternative handelssystem. Vi lanserte nylig en foreslått standard kalt ERC-1450 for å tokenisere verdipapirer. Hensikten er å tilby investorer muligheten til å motta digitale aksjesertifikater i form av tokens og deretter legge til rette for handel på vår kommende plattform.

AT: Takk for intervjuet. Vi er store fans av StartEngine, og vi var glade for at du kunne bli med oss.

For alle som ønsker å lære mer om StartEngine eller Howard, vennligst se lenkene nedenfor:

StartEngine – Invester i selskaper via crowdfunding eller STO.

Howard’s Blog – Howard diskuterer sine synspunkter på bransjen.

Howards Twitter – En av de beste Twitter-kontoene i bransjen å følge.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map