Mikko Ohtamaa, CTO på TokenMarket – Interview Series

Mikko er medstifter og CTO for TokenMarket Ltd, en av de ledende token salg og blockchain crowdfunding plattformen på Gibraltar. Mikko har gitt råd om dusinvis av blockchain-oppstart. Han er også tidligere medstifter og CTO for LocalBitcoins, en peer-to-peer-kryptokursutveksling. Mikko er utdannet sivilingeniør. innen industriell ingeniørfag og ledelse fra University of Oulu. Mikko engasjerer seg aktivt i åpen kildekode og snakker på konferanser. Han er medstifter av Pycon Finland, en Python programmeringskonferanse. Mikko er også medlem av Plone Foundation, den eldste av stiftelser med åpen kildekode.

AT: Du har vært i kryptorommet siden 2011. Kan du dele med oss ​​hvordan du først ble involvert i kryptovaluta og blockchain?

Mikko: Tilbake på utviklingsdagene for mobilprogramvare ble jeg bedt om å utvikle den første og originale Bitcoin mobil lommeboken tilbake i 2011 kompensert med $ 10.000 i verdi av Bitcoin. Jeg avviste det da jeg trodde at fiat ville være tilstrekkelig på det tidspunktet i livet mitt. I ettertid kan det å ta dette tilbudet være det siste prosjektet jeg trengte å gjøre. Senere ble jeg involvert i å bygge ut LocalBitcoins, og derfra flyttet jeg til å etablere TokenMarket.

AT: Du er oppført som en av de opprinnelige medstifterne av TokenMarket. Hva inspirerte deg til å lansere denne markedsplassen?

Mikko: Det opprinnelige målet med TokenMarket var å tokenisere selskapets aksjer. Imidlertid, tilbake i 2016, var det altfor tidlig for det. Begrepet “token” hadde nettopp blitt oppfunnet, mange refererte til tokens som ‘fargede mynter’ og så på nye digitale eiendeler som bitcoin med forskjellige ‘smaker’ og ‘farger som representerer forskjellige tokenattributter og formål’.

Vi så ICO-bommen komme litt tidligere enn andre i slutten av 2016 da FirstBlood, Gnosis og andre Ethereum-baserte ICO-er begynte å rulle ut. Katalysatoren var at Ethereum-teknologien hadde modnet til det punktet at det var realistisk å lansere tilpassede tokens med den. Og oh gutt, mange tokens ble lansert.

TokenMarket hadde den første tokeniseringsplattformen i verden, og plutselig var det en økning i kundebehovet. 

AT: Når inspirert TokenMarket til å svinge fra ICO til STO?

Mikko: Jeg vil ikke bruke et ordpivot her. Sikkerhetstokener er et naturlig kontinuum for uregulerte token-tilbud. Det er alltid bedre for investorer selv å få noe med sterkere investorrettigheter. Verdipapirtilbud gir investorer rettigheter som verktøytegn aldri lovlig kan, for eksempel å motta utbytte, avkastning og stemmerett i selskapet du kjøper et verdipapir fra. For investorene blir det så mye lettere å motta passiv inntekt med sikkerhetstokener i stedet for å bevege seg mot et stort sett ustabilt og ustabilt verktøy som dras opp og ned av bitcoin-prisen..

Siden 2016 tok det litt tid for det globale publikum å lære om fordelene med tokenisering, inkludert finansielle regulatorer. Nå ser vi interesse fra regulatorer over hele verden for hvordan vi bruker DLT og blockchain-teknologi på regulerte verdipapirmarkeder. 

AT: TokenMarket kunngjorde nylig et partnerskap med Loopring som er et protokoll for desentraliserte tokenutvekslinger. Kan du fortelle oss mer om dette og hva vi kan forvente av dette partnerskapet?

Mikko: Loopring er et av de bransjeledende prosjektene som utvikler lag to skalerbarhet for desentraliserte børser, og vi vil bruke Looprings teknologi til å skalere vår egen DEX.

Som du kanskje vet, har desentraliserte børser for øyeblikket problemer med skalerbarhet og kan ikke matche volumene av børsgiganter som Bitmexe og Binance’S. Men fra andre aspekter er desentraliserte børser sikrere og mer rettferdige. Bitcoin-børser blir hacket annenhver uke. Noen sentraler blir beskyldt for å handle med innsideinformasjon og mot sine egne brukere. Regulatorer liker de desentraliserte aspektene, ettersom de garanterer at alle investorer og handelsmenn får tilgang til posthandelsdataene på lik måte, kan det ikke være uregelmessigheter med regnskap og handel med noe som bare er oppdiktet. 

Den gode nyheten er at sikkerhetstokenene vil ha lav likviditet, som Bitcoin tilbake i 2012, når de begynner å rulle ut for handel. Men for den fremtidige utvekslingsteknologien ønsker vi å bygge den bedre og mer skuddsikker hva både tradisjonell handel og kryptohandel har i dag. Vi ser den akademiske forskningen og teorien som lar oss komme dit, nå er det bare ingeniørarbeid de neste årene å oppfylle dette løftet.

AT: Kan du fortelle oss hvilke oppføringskrav som er for selskaper som ønsker å crowdfund via TokenMarket-plattformen?

Mikko: Det er mange crowdfunding-plattformer der ute som opererer på en “cater for all” -oppgave, TokenMarket opererer med et bransjespesifikt fokus. Vi ser hovedsakelig etter globale vekstbedrifter i sektorer som fintech, spill og programvaretjenester, da dette er hva vårt investorpublikum har sett etter de siste to årene.. 

Vi ser hovedsakelig etter selskaper som er nær eller allerede har noen betydelige inntekter generert med et sentralt kommersielt fokus på B2C-virksomheter. 

AT: TokenMarket hever nå sin egen STO. Er du så langt fornøyd med fremdriften i denne økningen?

Mikko: Dette er en pilotheving under Storbritannias regulator, FCA, sandkasse. Vi må demonstrere dem at tokenised equity crowdfunding fungerer: betalinger går inn, folk får tokens og er riktig registrert i Companies House som aksjonærer. 

Vi forventer ikke stort inntak av penger til pilotprosjektet vårt på grunn av Storbritannias FCAs Sandbox-testbegrensninger. I påvente av godkjennelse fra myndighetene, vil vi kunne samle inntil € 8 millioner fra egenakkrediterte investorer for alle våre STOer uten begrensninger for private finansieringsgrenser. 

AT: Er det noen STOer som lanseres på TokenMarket som har deg personlig begeistret?

Mikko: Ja det er det! Men med fare for å offentlig godkjenne eller be om en verdipapirinvestering, gå til vår pipeline av prosjekter her.

AT: Hvor ser du markedet om ti år?

Mikko: Endringen og transformasjonen handler ikke bare om teknologien eller blockchain. Det er en pågående prosess med hvordan nye investorer, tusenår oppfører seg. Det pågår en pågående prosess for å slå ned reguleringen for SME-børsnoteringer siden den siste økonomiske boblen, spesielt i Europa. Så er det en endring i globaliseringen ettersom fremtidens kraftverkøkonomier i verden kan komme fra land som Brasil, Indonesia og Nigeria.

Den fremtidige investeringen kommer til å være mer ”markedsplassdrevet” og mindre om relasjoner og nettverkssentriske modeller. Vi skal erstatte Silicon Valley og deres risikovillige nettverk med et nettsted som Amazon gjorde for detaljhandel. Det er ironisk?

AT: Er det noe annet du vil dele om TokenMarket??

Mikko: Hvis du er et høyteknologisk selskap som ønsker finansiering, kontakt oss. Kontakt oss hvis du er et fond, et familiekontor eller lignende. Vi bryr oss ikke hvilken del av verden du kommer fra. Vi ønsker å skape like vilkår for muligheter og investorer over hele verden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map