Top 5 site-uri de finanțare participativă la capital – Opinie

Crowdfunding-ul a existat din 2008, odată cu lansarea indiegogo, urmat de Kickstarter, lansat în 2009.

Primele site-uri de crowdfunding ofereau utilizatorilor avantaje gratuite și bunuri în schimbul finanțării întreprinderii lor. Majoritatea acestor start-up-uri au ieșit după câteva luni, dar unele dintre acestea au avut un succes pe scară largă. Una dintre cele mai notabile povești de succes este căștile de realitate virtuală Oculus care a strâns peste 2,4 milioane de dolari pe Kickstarter într-o campanie care a atras atenția și lui Mark Zuckerberg. La scurtă vreme după aceea Oculus a fost achiziționat de Facebook pentru 3 miliarde de dolari. Aceasta a fost o achiziție monumentală pentru un start-up cu o viziune excelentă și profituri zero.

Din păcate, în timp ce achiziția Oculus de pe Facebook a schimbat viața pentru echipa Oculus, susținătorii timpurii ai proiectului de pe Kickstarter nu au primit nimic, deoarece nu s-a oferit capital pentru susținerea inițială a acestui proiect..

În 2012, a fost adoptată legea JOBS, care a deschis porțile către site-urile de crowdfunding care oferă investitori timpurii echitate. Acum, investitorii din întreaga lume au posibilitatea de a sprijini start-up-urile care sunt prea mici pentru a avea acces la finanțarea tradițională de risc.

Aceste site-uri de finanțare participativă participă la un scop important, deoarece sunt direct responsabile de cultivarea antreprenorilor, oferind în același timp oportunități de investiții investitorilor care nu au sediul în Silicon Valley.

Mai jos sunt, în opinia mea, primele 5 site-uri de crowdfunding de capital. Ca responsabilitate, sunt proprietar de capitaluri proprii în 3 dintre companiile enumerate mai jos (WeFunder, Microventures, StartEngine).

# 1 – SeedInvest

SeedInvest se diferențiază concentrându-se pe a avea start-up-uri selectate manual în industriile viitoare. Dacă doriți să investiți în viitorul tehnologiei, aceasta este una dintre cele mai bune opțiuni. Industriile care sunt adesea prezentate includ:

  • Realitate augmentată
  • printare 3d
  • Inteligență artificială
  • Robotica
  • Tehnologii spațiale

Au ajutat peste 150 de companii să strângă capital și echipa este excelentă la filtrarea majorității companiilor care aplică, pentru a oferi investitorilor o listă curată de companii de talie mondială în care să investească..

# 2 – Microventuri

Acest site web este diferit de restul acestei liste, deoarece oferă două obiective diferite și vizează numai investitorii acreditați.

Accentul principal se pune pe companiile Late Stage. Unele dintre companiile de ultimă oră care au fost prezentate includ:

  • SpaceX
  • LYft
  • Pinterest
  • Companie cinstită
  • Robinhood

Aceasta oferă cea mai ușoară cale posibilă de a investi în companii fenomenale de etapă târzie, care sunt adesea la doar câțiva ani distanță de a intra în bursă. Investiția minimă este adesea cuprinsă între 5000 și 50000 USD, cu o valoare minimă în funcție de nivelul dobânzii și de companie.

De asemenea, oferă oportunități de investiții în companiile Early Stage cu investiții minime cuprinse între 3000 și 5000 USD. Aceste companii sunt adesea în Fintech, robotică, tipărire 3D, etc. Calitatea acestor companii Early-Stage este ridicată și este, de asemenea, selectată manual..

# 3 – WeFunder

Aceștia au fost responsabili de contribuția la scrierea JOBS Act și sunt una dintre cele mai vechi companii din spațiul de crowdfunding. Au fost câteva povești uriașe de succes pe acest site.

În aprilie 2013, Zenefits a strâns la o evaluare de 9 milioane USD și doar 2 ani mai târziu, în mai 2015, au strâns 500 milioane USD suplimentari și au fost evaluate la 4,5 miliarde USD. Aceasta înseamnă că dacă ați fi investit 10000 USD, ați fi primit o rentabilitate de 500.000 USD într-o perioadă de 2 ani.

WeFunder a ieșit din programul de accelerare Y Combinator, care este cel mai faimos și de succes program de accelerare din lume. Unele povești de succes de aici includ AirBNB, DropBox, Stripe, coinbase etc..

Motivul pentru care acest lucru este important este că companiile Y Combinator se susțin reciproc în ceea ce este un ecosistem gigant. Multe dintre start-up-urile de pe WeFunder sunt absolvenți de Y Combinator (cum ar fi Zenefits).

# 4 – Finanțabil

Una dintre cele mai vechi platforme de pe această listă, Fundable a fost lansată pe 22 mai 2012. De atunci, acestea oferă acces la o listă notabilă de companii din fiecare industrie pe care o puteți concepe. Am văzut de la câmpuri solare până la proteze revoluționare imprimate 3D.

Fundable este un site de crowdfunding care oferă o gamă largă de companii din care să aleagă.

# 5 – Pornirea motorului

Peste 90 de milioane au fost strânși de peste 265 de companii. Chiar și recent au strâns cu succes o STO de 10 milioane USD.

Deși aceasta este o platformă excelentă, acestea nu sunt la fel de selective ca și restul site-urilor de finanțare participativă din această listă, deci trebuie să fiți mai atenți și să efectuați o diligență extremă în cine investiți. Acestea fiind spuse, există câteva pietre care trebuie A fi găsit. Hackernoon a fost finalizat recent cu succes o creștere de 1,07 milioane USD. Consider că au prea multe companii listate, ceea ce face ca examinarea listei să fie un pic obositoare.

rezumat:

Acestea sunt primele 5 site-uri de crowdfunding care cred că oferă investitorilor cel mai bun acces la oportunități de investiții. Trebuie să efectuați întotdeauna diligența adecvată și să înțelegeți că investițiile în stadiu incipient prezintă un risc ridicat și că este mai probabil ca să nu pierdeți accesul la întregul capital. De asemenea, ar trebui să vă așteptați să fie nevoie de 7-10 ani pentru a obține o rentabilitate a oricăreia dintre aceste investiții.

Declinare de responsabilitate:

Securities.io nu este licențiat sau înregistrat de Comisia de Valori și Valori din SUA, FINRA sau orice alt organism de reglementare a serviciilor financiare. Mai exact, Securities.io nu este un dealer de brokeri înregistrat în FINRA și nu oferă sau vinde valori mobiliare și nu se angajează în nicio altă activitate de broker dealer. Nimic din acest site web nu constituie o ofertă, distribuție, solicitare sau comercializare de securitate.

Mai mult, Securities.io nu este un sistem de schimb, tranzacționare alternativă, agent de escrow sau agent de transfer. Securities.io nu oferă consiliere juridică, contabilă, fiscală sau de reglementare sau păstrează custodia numerarului, a monedei virtuale, a simbolului de securitate sau a altor active digitale pentru sau în numele unei terțe părți.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map