Slaying The Crypto Slang

Å komme i gang med kryptovaluta er en tilsynelatende enkel prosess. Imidlertid er det komplisert av teknologien og konseptene som ligger til grunn for markedet. Det tekniske språket som brukes til å snakke om investering i kryptovaluta, får selv de mest interesserte individene til å riste på hodet og vende seg bort. Alt sjargong og kryptoslang fungerer som hindringer for nybegynnere som ønsker å være involvert i krypto.

Hvis du er en av menneskene som er skremt av markedet, ikke sukk og gi opp. Les videre. La oss forstå sjargongen og lære kryptoslang sammen.

Sjargong i Crypto World

Altcoins

Bitcoin var den første og originale kryptovalutaen. I kryptovaluta-samfunnet blir alt annet betraktet som en Altcoin. Noen få eksempler er Litecoin, ZCash, Ripple og Dash. Fra og med 2019 er det mer enn 2200 mynter oppført i CoinMarketCap – et nettsted som brukes til å spore og analysere kryptomarkedet.

Hvis du er interessert i å vite hvilket altcoin du skal investere nå, sjekk ut guiden min om de beste altcoins.

Blockchain

Blockchain er teknologien bak kryptovaluta. Enkelt sagt er det en distribuert digital hovedbok av transaksjoner som er sikker og permanent. Hvert opptak kalles en blokk. En serie blokker knytter seg sammen for å danne blockchain.

Kjøp vegger og selg vegger

Kjøp vegger og selg vegger er verktøy for å manipulere markedet. En salgsvegg brukes til å forhindre at prisene går høyere, som hvis de lykkes, lar deg kjøpe mer valuta til lavere priser. En kjøpsvegg er det stikk motsatte. Det er gjort for å forhindre at prisene blir lavere.

Her er en hypotetisk situasjon. Hvis du vil kjøpe en enorm mengde valuta og legge inn flere kjøpsordrer, vil prisen øke og påvirke markedet. I stedet kan du prøve å sette opp en salgsvegg. Legg inn en salgsordre for en enorm mengde krypto. Dette får det til å virke som en stor spiller vet at noe er i ferd med å skje. Det vil skape en panikk som får andre investorer til å selge valutaen til en lavere pris enn din. Hvis du vil selge valutaen din, kan du sette en kjøpsmur i stedet.

Kryptografi

Kryptografi er en metode for kryptering og dekryptering av informasjon, slik at den bare kan sees av de tiltenkte mottakerne. Dette gjøres ved hjelp av en matematisk algoritme kalt kryptering. I kryptovaluta brukes den til å sikre og verifisere transaksjoner.

Gaffel

Innimellom endrer utviklere reglene og protokollene som styrer kryptovalutaer, noe som fører til en splittelse i blockchain. Når dette skjer, kalles det en gaffel. En myk gaffel er i utgangspunktet når oppdateringer gjøres til en kjede, mens en hard gaffel refererer til endringer i protokollen som skaper en ny og separat versjon av kjeden.

Genesis Block

Opprinnelsesblokken er et begrep som brukes til å referere til den første blokken som noensinne er utvunnet i Bitcoin-blokkjeden av kryptovalutaens skaper, Satoshi Nakamoto.

Hashing

Når et dataprogram gjør informasjon om til en streng med bokstaver og tall, kalles det hashing. Dette beskytter informasjon mot manipulering og styrker sikkerheten. 

Markedsverdi

Også kalt Market cap, eller MCAP, refererer dette begrepet ganske enkelt til det totale antallet mynter i omløp multiplisert med prisen på en enkelt mynt. Dette er nyttig for å bestemme verdien av en valuta.

Gruvedrift

Gruvedrift refererer til prosessen med å validere informasjon og deretter legge til informasjonen i blockchain.

Privat nøkkel

Det er viktig at du holder dette for deg selv. En privat nøkkel er en streng med bokstaver og tall som lar deg bruke eller få tilgang til den digitale valutaen. Tenk på det som et passord du trenger for å være trygg. Privat nøkkel brukes vanligvis til å få tilgang til bitcoin-lommeboken.

Offentlig nøkkel

Også en sammensatt av tall og bokstaver, en offentlig nøkkel lar deg motta digital valuta.

Slang i Crypto World

Nå som du har oversikt over grunnleggende tekniske termer, la oss ta en titt på slanguttrykkene nybegynnere bør gjøre seg kjent med. Ingenting skriker nybegynnere mer enn å være ukjent med disse vilkårene. For å starte en dialog eller delta i en samtale, må du først forstå det.

Bagholdere

Vesker er kryptoaktiva som ble kjøpt til en høyere pris enn dagens markedsverdi. En person som holder på disse eiendelene med synkende verdi kalles en sekkholder.

DYOR

Gjør din egen forskning. I kryptovalutaverdenen, som er veldig spekulativ, oppfordres du til å utdanne deg selv i stedet for blindt å følge andres råd.

Flippende

Brukt for å beskrive en hendelse som ennå ikke har skjedd, refererer flippening til et fremtidig sannsynlig scenario der Bitcoin griper å ha den høyeste markedsverdien, og blir forbigått av Ethereum. 

FOMO

Når tokens er på et helt toppnivå, har folk Fear Of Missing Out (FOMO), noe som gjør at de ønsker å komme inn på sprøytenarkomanen. På et relatert notat er Joy Of Missing Out (JOMO) også en ting som brukes til å uttrykke lettelse når hypen ikke var verdt det, og de lot det ikke komme til seg.

FUD

Frykt, usikkerhet og tvil (FUD) er når negativitet spres om kryptovaluta. Den brukes til å beskrive en strategi for å manipulere markedspriser, som innebærer å spre feilinformasjon til lavere priser. Peddlers of FUD kalles FUDsters.

HODL

Hold On For Dear Life (HODL) er handelsmennets mantra når bevegelser i markedet, som svingninger i pris, skjer. Det var opprinnelig feilstaving av ordet “hold”.

Pump and Dump (PND)

Dette er en praksis gjort av enkeltpersoner eller flere personer for å manipulere prisen på valuta. Prisene blåses raskt opp slik at de kan selges til en høy pris. Dette følges vanligvis av et krasj i markedet.  

Rekt

Et slanguttrykk for ordet “ødelagt”, Rekt brukes til å beskrive en handelsmann som mistet massevis av penger fra en dårlig handel.

Sats

Sats, forkortelsen til Satoshis, refererer til den minste enheten i en Bitcoin. Dette begrepet er et nikk til skaperen av den første digitale valutaen.

Til månen

Dette slanguttrykket brukes når prisene øker raskt. Den kan brukes både som substantiv og slagkrig. Alternative former for dette slanget er “When moon”, brukt til å beskrive tiden for kraftig økning; og “Mooning” for verbformen.

Hval

Hvaler er store aktører i kryptovalutamarkedet. De har en stor mengde mynter og kan forårsake store bevegelser som krasj eller fall i markedet.

Det er ganske mange hvaler i kryptoverdenen, inkludert noen kryptomillionærer nevnt i denne artikkelen.

Konklusjon

Når du tar på deg nye gjøremål som kryptovaluta, er det viktig å forstå språket. Før du kan utforme en effektiv strategi eller velge passende verktøy for å hjelpe deg med å kjøpe, handle og overvåke markedet, bør du ha et visst nivå av kryptokompetanse.

Forhåpentligvis bidro denne artikkelen til den innsatsen ved å avklare viktige begreper og forklare viktige begreper. På denne måten er du mer informert og senere mer rustet til å ta en beslutning. Føler du deg mer trygg på å spille kryptovalutamarkedet?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map