Uciderea argoului cripto

Noțiuni de bază în criptomonedă este un proces aparent simplu. Cu toate acestea, este complicat de tehnologia și conceptele care stau la baza pieței. Limbajul tehnic folosit pentru a vorbi despre investițiile în criptomonede îi face chiar și pe cei mai interesați să dea din cap și să se întoarcă. Toate jargonul și argoul criptografic servesc drept obstacole pentru începătorii care doresc să fie implicați în cripto.

Dacă sunteți unul dintre oamenii intimidați de piață, nu răsuflați și renunțați. Citiți mai departe. Să înțelegem jargonul și să învățăm împreună cripto-argoul.

Jargon în lumea criptografică

Altcoins

Bitcoin a fost prima și originală criptomonedă. În comunitatea criptomonedelor, orice altceva este considerat Altcoin. Câteva exemple sunt Litecoin, ZCash, Ripple și Dash. Începând din 2019, există mai mult de 2200 de monede listate în CoinMarketCap – un site folosit pentru a urmări și analiza piața criptografică.

Dacă sunteți interesat să știți ce altcoin să investiți acum, consultați ghidul meu despre cele mai bune altcoins.

Blockchain

Blockchain este tehnologia din spatele criptomonedelor. În termeni simpli, este un registru digital distribuit de tranzacții, care este sigur și permanent. Fiecare înregistrare se numește bloc. O serie de blocuri se leagă împreună pentru a forma blockchain-ul.

Cumpărați pereți și vindeți pereți

Cumpărați pereți și vindeți pereți sunt instrumente pentru manipularea pieței. Un perete de vânzare este utilizat pentru a împiedica creșterea prețurilor, ceea ce, dacă are succes, vă permite să cumpărați mai multe valute la prețuri mai mici. Un perete de cumpărare este exact opusul. Se face pentru a împiedica prețurile să scadă.

Iată o situație ipotetică. Dacă doriți să cumpărați o sumă imensă de valută și să plasați mai multe comenzi de cumpărare, prețul acesteia va crește și va afecta piața. În schimb, ați putea încerca să montați un perete de vânzare. Puneți o comandă de vânzare pentru o cantitate imensă de cripto. Acest lucru va face să pară că un jucător mare știe că urmează să se întâmple ceva. Va crea o panică, ceea ce va determina alți investitori să-și vândă moneda la un preț mai mic decât al tău. Dacă doriți să vă vindeți moneda, puneți în schimb un perete de cumpărare.

Criptografie

Criptografia este o metodă de criptare și decriptare a informațiilor, astfel încât să poată fi vizualizată doar de către destinatarii săi. Acest lucru se face folosind un algoritm matematic numit cifru. În criptomonedă, este utilizat pentru securizarea și verificarea tranzacțiilor.

Furculiţă

Din când în când, dezvoltatorii schimbă regulile și protocoalele care guvernează criptomonedele, ducând la o divizare a blockchain-ului. Când se întâmplă acest lucru, se numește furculiță. O furcă soft este practic atunci când se fac actualizări la un lanț, în timp ce o furcă hard se referă la modificări ale protocolului care creează o versiune nouă și separată a lanțului.

Blocul Genesis

Blocul genezei este un termen folosit pentru a se referi la primul bloc extras vreodată în lanțul de blocuri Bitcoin de către creatorul criptomonedei, Satoshi Nakamoto.

Hashing

Când un program de computer transformă informațiile într-un șir de litere și cifre, aceasta se numește hashing. Acest lucru protejează informațiile împotriva manipulării și consolidează securitatea acestora. 

Capitalizare de piață

Denumit și Market cap, sau MCAP, acest termen se referă pur și simplu la numărul total de monede în circulație înmulțit cu prețul unei monede individuale. Acest lucru este util pentru determinarea valorii unei monede.

Minerit

Exploatarea minieră se referă la procesul de validare a informațiilor și apoi adăugarea acestor informații în blockchain.

Cheie privată

Este important să păstrați acest lucru pentru dvs. O cheie privată este un șir de litere și numere care vă permite să cheltuiți sau să accesați moneda digitală. Gândiți-vă la aceasta ca la o parolă pe care trebuie să o păstrați în siguranță. Cheia privată este de obicei folosită pentru a accesa portofelul dvs. bitcoin.

Cheie publică

De asemenea, o cheie publică compusă din cifre și litere vă permite să primiți monedă digitală.

Argou în lumea cripto

Acum, că aveți o prezentare generală a termenilor tehnici de bază, să aruncăm o privire asupra termenilor de argou cu care ar trebui să se familiarizeze începătorii. Nimic nu țipă începător decât să nu fie familiarizați cu acești termeni. Pentru a porni un dialog sau a vă alătura unei conversații, trebuie mai întâi să-i dați sens.

Purtători de saci

Pungile sunt active criptografice care au fost cumpărate la un preț mai mare decât valoarea actuală de piață. O persoană care deține aceste active cu valoare descrescătoare se numește deținător de sac.

DYOR

Fă-ți propriile cercetări. În lumea criptomonedelor, de natură extrem de speculativă, sunteți încurajați să vă educați în loc să urmați orbește sfaturile altora.

Flippening

Folosit pentru a descrie un eveniment care încă nu s-a întâmplat, flippening se referă la un scenariu probabil viitor în care Bitcoin profită pentru a avea cea mai mare capacitate de piață și este depășit de Ethereum. 

FOMO

Când jetoanele sunt la un nivel maxim, oamenii au frica de a pierde (FOMO), ceea ce îi face să dorească să intre în publicitate. Într-o notă asemănătoare, Joy Of Missing Out (JOMO) este, de asemenea, un lucru, care este folosit pentru a exprima ușurare atunci când hype-ul nu a meritat și nu l-au lăsat să ajungă la ei.

FUD

Frica, incertitudinea și îndoiala (FUD) este atunci când se răspândește negativitatea despre criptomonede. Este folosit pentru a descrie o strategie de manipulare a prețurilor pieței, care implică răspândirea dezinformării la prețuri mai mici. Peddlers din FUD se numesc FUDsters.

HODL

Hold Hold For For Dear Life (HODL) este mantra comercianților atunci când se produc mișcări pe piață, cum ar fi fluctuațiile de preț. A fost inițial o ortografie greșită a cuvântului „țineți”.

Pump and Dump (PND)

Aceasta este o practică făcută de persoane singure sau multiple pentru a manipula prețul monedei. Prețurile sunt rapid umflate, astfel încât să poată fi vândute la un preț ridicat. Acest lucru este de obicei urmat de un accident pe piață.  

Rekt

Un termen argotic pentru cuvântul „naufragiat”, Rekt este folosit pentru a descrie un comerciant care a pierdut o tonă de bani dintr-un comerț rău.

Sats

Sats, prescurtarea Satoshis, se referă la cea mai mică unitate a unui Bitcoin. Acest termen este un semn de semn al creatorului primei monede digitale.

Pana la luna

Acest termen argotic este folosit atunci când prețurile cresc rapid. Poate fi folosit atât ca substantiv, cât și ca luptă. Formele alternative ale acestui argou sunt „Când este lună”, folosit pentru a descrie momentul creșterii bruste; și „Mooning” pentru forma verbală.

Balenă

Balenele sunt mari jucători pe piața criptomonedelor. Ei posedă o cantitate mare de monede și pot provoca mișcări majore, cum ar fi accidente sau scufundări pe piață.

Există o mulțime de balene în lumea criptografică, inclusiv unii cripto-milionari menționați în acest articol.

Concluzie

Atunci când îți asumi noi activități precum criptocurrency, înțelegerea limbii este esențială pentru succesul tău. Înainte de a putea concepe o strategie eficientă sau de a selecta instrumentele adecvate pentru a vă ajuta să cumpărați, să tranzacționați și să monitorizați piața, ar trebui să aveți un anumit nivel de cripto-alfabetizare.

Sperăm că acest articol a contribuit la acest efort prin clarificarea termenilor importanți și explicarea conceptelor esențiale. În acest fel, sunteți mai informat și ulterior mai echipat pentru a lua o decizie. Vă simțiți mai încrezători în a juca piața criptomonedelor?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map