Ce este DeFi (finanțare descentralizată)?

Finanța descentralizată (DeFi) este fuziunea serviciilor bancare tradiționale cu tehnologii descentralizate, cum ar fi blockchain. DeFi poate de asemenea să se numească Open Finance datorită formatului său inclusiv. Important, comunitatea DeFi caută să creeze alternative la fiecare serviciu financiar disponibil în prezent. Aceste servicii includ elemente precum conturi de economii și de verificare, împrumuturi, tranzacționarea activelor, asigurări și multe altele.

Importanța DeFi

DeFi continuă să joace un rol important în evoluția sectorului financiar din mai multe motive. În primul rând, DeFi extinde funcționalitatea și acoperirea banilor. Întrucât tot ce aveți nevoie pentru a participa la sectorul DeFi este un smartphone, există un potențial imens de a extinde economia globală. În consecință, analiștii văd acest sector ca fiind unul dintre cele mai importante în curs de dezvoltare în spațiul cripto.

Acest angajament pentru dezvoltarea unui ecosistem DeFi este ușor de recunoscut. Important, DeFi este sectorul cu cea mai rapidă creștere din blockchain. Conform rapoartelor recente, jetoanele DEFI continuu depășește omologii lor. În plus, deoarece această perioadă de timp reprezintă începutul acestei etape de integrare, piața are acum oportunitatea unică de a vedea o industrie complet nouă înflorire.

Ce sunt Dapps (aplicații descentralizate)?

DeFi depinde foarte mult de Dapps. Pentru a înțelege capacitățile DeFi, trebuie să înțelegeți conceptul din spatele Dapps. Dapps sunt programe concepute pentru a funcționa în cadrul rețelelor descentralizate. Aceste rețele pot fi blockchains, rețele Tor sau Distributed Ledgers Technologies (DLT). Componenta cheie a acestor protocoale este natura lor descentralizată. Nu există nicio autoritate centrală, corporații sau agenție care să monitorizeze și să aprobe funcțiile comerciale ale acestor aplicații.

Compus - DeFi Dapp

Compus – DeFi Dapp

De fapt, Dapps necesită foarte puțină intervenție umană. În schimb, aceste platforme integrează contracte inteligente avansate pentru a-și eficientiza sistemele de afaceri. Contractele inteligente sunt protocoale preprogramate care se inițiază la primirea criptelor la adresa lor. Important, contractele inteligente pot gestiona o mare varietate de sarcini, de la aprobarea clienților până la efectuarea plăților.

Componentele cheie ale DeFi

Astăzi, există mai multe aplicații DeFi ca niciodată. Aceste aplicații economisesc deja afaceri și timp și bani ai clienților. De fapt, platformele DeFi au început să apară în aproape fiecare sector financiar. Pe măsură ce sectorul DeFi se extinde, este important să înțelegem ce caracteristici au în comun toate DeFi Dapps. Iată cele mai frecvente.

Sursa deschisa

Aplicația DeFi ar trebui să fie open source. Codificarea open source se referă la faptul că codificarea este făcută publică. În acest fel, oricine îl poate audita și valida funcționalitatea, securitatea și capacitățile acestuia. Codurile open-source sunt mult mai stabile și mai sigure decât codurile private datorită acestei interacțiuni comunitare. În plus, oferă mai multă încredere în platformă, deoarece utilizatorii pot fi siguri că nu funcționează în fundal nicio codare rău intenționată ascunsă.

Transparenţă

DeFi oferă lumii noi niveluri de transparență. Deoarece majoritatea aplicațiilor DeFi funcționează pe blockchain-uri publice precum Ethereum, toate tranzacțiile sunt disponibile publicului. De fapt, toată activitatea de pe blockchain este publică. Principala diferență în această abordare față de un cont bancar tradițional este că conturile nu sunt legate direct de nimeni. În schimb, conturile sunt pseudo-anonime și listează doar o adresă numerică.

Deși conturile nu sunt legate direct de numele nimănui, în special, există modalități prin care cercetătorii pot afla cine le deține, dacă este necesar. Programe precum exploratorii de blocuri pot ajuta oamenii să urmărească și să urmărească tranzacțiile descentralizate de monede care nu sunt axate pe confidențialitate.

Public global

Dapps reprezintă o extindere a modului în care dezvoltatorii imaginează platformele financiare. Oricine din întreaga lume poate participa la platformele DeFi. Ai nevoie doar de un smartphone cu acces la internet și poți intra în comunitatea DeFi în câteva minute.

În consecință, DeFi Dapps au capacitatea de a oferi celor nebănciți din lume acces la servicii financiare pentru prima dată în istoria înregistrată. Această deschidere este o actualizare imensă față de sistemul bancar actual, care lasă în jur de 40% din populația globală fără nicio formă bancară.

Important, atunci când vă gândiți la populații nebancare, este ușor să vă imaginați un sat undeva la tropice sau deșert, dar realitatea este mult diferită. De exemplu, un recent studiu a constatat că 25% din gospodăriile din SUA rămân nebancate. În aceste locații, DeFi are un efect imediat.

Fara Permisiuni

Sectorul DeFi funcționează fără gatekeepers. Ca atare, oricine poate dezvolta o aplicație DeFi și o poate oferi lumii. În plus, oricine poate participa la DeFi Dapps fără grija aprobării. Această strategie este departe de sistemul financiar actual care impune potențialilor utilizatori să traverseze o multitudine de sisteme de verificare a reglementărilor înainte de a putea participa la economia globală.

Interoperabilitate

Un alt pilon al comunității DeFi este interoperabilitatea. Interoperabilitatea este esențială deoarece asigură că pe măsură ce vor intra mai mulți dezvoltatori în spațiu, nu se vor pierde toate lucrările anterioare. În schimb, utilizatorii își pot stiva produsele DeFi pentru a-și extinde expunerea la această economie new age. De exemplu, este obișnuit ca un singur utilizator să utilizeze stablecoins, schimburi descentralizate și portofele împreună. Această strategie este posibilă datorită integrării continue a aplicațiilor DeFi.

Flexibilitate

Datorită naturii deschise a mediului DeFi, dezvoltatorii pot exercita mai multă flexibilitate în platformele lor. Utilizatorii câștigă opțiuni considerabile și prin integrarea integrărilor de aplicații terțe. De fapt, utilizatorii pot chiar să-și construiască propriile interfețe dacă găsesc opțiunile curente insuficiente.

DeFi în împrumuturi

Unul dintre sectoarele cele mai afectate de introducerea DeFi este sectorul creditelor. Dacă ați solicitat vreodată un împrumut, știți că procesul consumă mult timp. Cel mai rău dintre toate, sunteți forțat să lucrați cu companii de creditare special concepute pentru a maximiza randamentul acestora. Din fericire, comunitatea DeFi a venit cu câteva modalități interesante de a îmbunătăți această piață.

Compus

Compus Dapp prezintă adevărata putere a DeFi și modul în care aceasta are capacitatea de a transforma modul în care lumea prevede rolul pieței financiare. Compusul permite utilizatorilor să împrumute cripto-ul lor către alți utilizatori. În schimbul acordării împrumutului, utilizatorii primesc dobândă sub formă de criptomonedă. Important, platforma utilizează contracte inteligente pentru a se potrivi creditorilor și debitorilor. În plus, aceste contracte inteligente efectuează automat ajustări ale dobânzilor pe baza stării actuale a pieței.

Schimburi descentralizate

Mulți consideră că schimburile descentralizate sunt următorul pas logic în evoluția sectorului criptografic. Aceste platforme de tranzacționare peer-to-peer oferă utilizatorilor o UX mai simplificată, o securitate mai strictă și mai multă flexibilitate. Schimburile tradiționale funcționează printr-o organizație centralizată care facilitează, monitorizează și aprobă toate tranzacțiile din cadrul platformei.

Problema acestei abordări este că lasă deschise prea mulți vectori de atac. Hackerii pot viza schimbul și se pot distinge cu milioane. O căutare rapidă pe Google demonstrează numeroase exemple de hack-uri de schimb în care organizația centrală a suferit pierderi uriașe. În multe cazuri, aceste firme au fost forțate să întrerupă operațiunile din cauza pierderilor.

Binance DEX prin pagina principală

Binance DEX prin pagina principală

Schimburile descentralizate elimină multe dintre aceste preocupări. Atunci când un utilizator schimbă un activ printr-un schimb descentralizat, platforma nu deține niciodată activele direct. În schimb, contractele inteligente sunt utilizate pentru a permite o schimbare simultană de portofel la portofel. În acest fel, nu există un punct principal de slăbiciune în cadrul platformei pe care un hacker să îl exploateze.

Uniswap

Uniswap platforma a introdus un mecanism inovator cunoscut sub numele de Automated Market Making. Acest protocol permite soluționarea aproape instantanee între părți. Important, protocolul este setat să închidă tranzacțiile cât mai aproape de valoarea de piață actuală. Puteți chiar să împrumutați cripto-ul și să câștigați o anumită dobândă prin intermediul funcției Pooling a platformei.

Economii New Age cu DeFi

DeFi permite ca unele dintre cele mai elementare acțiuni financiare să redobândească o nouă viață. De exemplu, PoolTogether Dapp este o platformă la care salvatorii se pot întâlni și participa la un joc fără pierderi. În joc, toată lumea depune cripto într-un portofel care câștigă dobândă. La sfârșitul lunii, un câștigător norocos pleacă cu tot interesul câștigat. În mod uimitor, toți ceilalți pleacă cu investiția inițială la locul lor.

Platforme de predicție DeFi

O altă dezvoltare interesantă din sector este nașterea platformelor de predicție. O platformă de predicție este utilizată pentru a analiza opinia publică actuală a unui anumit eveniment. Utilizarea înțelepciunii maselor poate fi un instrument valoros pentru întreprinderile care caută mai multe informații despre piață.

Ghicitor

Platforma Ghicitor vă permite să faceți predicții și să examinați rezultatele altora din grup. În mod critic, câștigați chiar cripto pentru participarea dvs. Pur și simplu puneți o sumă cu predicția dvs., dacă aveți dreptate, câștigați cripto suplimentar pentru înțelepciunea dvs..

Cum DeFi este aici pentru a rămâne

Întrucât principalele sisteme ale societății noastre suferă o transformare către descentralizare, va exista o cerere mai mare pentru DeFi Dapps în viitor. Aceste aplicații new-age continuă să perturbe sistemele comerciale actuale în moduri remarcabile.

În curând, aplicațiile descentralizate vor stabili noul standard pentru economia care merge mai departe. În consecință, economia globală ar putea primi un impuls uriaș în participare în următorii ani. Deocamdată, DeFi oferă lumii o privire asupra unei existențe mai democratice.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map