Ce este un portofel digital?

Termenul „portofel digital” este mai popular ca oricând datorită introducerii tehnologiei blockchain. Aceste protocoale la îndemână elimină în mare măsură necesitatea de a purta portofelul tradițional. În schimb, portofelele digitale stochează toate informațiile dvs. valoroase printr-o aplicație. Portofelele digitale poartă și numele de „portofele electronice”.

Portofelele digitale de astăzi pot îndeplini o multitudine de scopuri. Aceste aplicații mobile vă permit să încărcați articole precum permisul de conducere, carduri cadou, carduri de credit, bilete pentru evenimente de divertisment și permise de transport. În acest mod, portofelele digitale vă simplifică activitățile zilnice. Veți obține o securitate sporită știind că nu trebuie să purtați documentele originale. În plus, puteți recupera datele pierdute prin backup-uri. Încercați să faceți acest lucru cu un portofel pierdut.

Cum funcționează un portofel digital?

Din fericire, portofelele digitale nu au o natură complexă. În majoritatea cazurilor, trebuie să descărcați o aplicație mobilă pentru portofel digital pentru a începe. Aceste portofele mobile sunt ideale din câteva motive. În primul rând, pot funcționa pe aproape orice dispozitiv inteligent. Aceste dispozitive includ smartphone-uri, tablete și ceasuri inteligente.

Pentru cei preocupați de păstrarea tuturor acestor date pe dispozitivul lor mobil, există și versiuni de portofele digitale bazate pe CPU. Aceste platforme nu sunt la fel de populare ca omologii lor mobili. Cu toate acestea, sunt puțin mai sigure, mai ales în caz de pierdere sau furt. Criptomonedele precum Bitcoin oferă opțiuni de portofel digital CPU pentru utilizatori ca o alternativă mai sigură la aplicațiile mobile.

Unde pot obține un portofel digital?

În zilele noastre, portofelele digitale sunt mai disponibile ca niciodată. Puteți găsi aceste aplicații într-o multitudine de locuri. Unul dintre primele locuri pentru a găsi un portofel digital de încredere este de la banca dvs. Toate băncile majore oferă o formă de portofel digital pentru a-și completa serviciile bancare.

Portofel digital care acceptă plăți cu cardul de credit

Portofel digital care acceptă plăți cu cardul de credit

În plus, nu există nici o lipsă de opțiuni de portofel mobil disponibile de la terți. Pur și simplu accesați Google Play sau Apple Store și veți întâlni o varietate de opțiuni populare din care să alegeți. Important, faceți întotdeauna cercetări cu privire la furnizorii de aplicații de portofel electronic înainte de a descărca produsul lor. Amintiți-vă, această aplicație va găzdui tone de date private și importante pentru dvs. Trebuie să vă asigurați că mergeți doar cu alternativele de încredere.

În cazul criptomonedelor, există opțiuni suplimentare de luat în considerare. De obicei, portofelul oferit de dezvoltatorii cripto este cea mai bună opțiune. Va fi cel mai sigur. Cu toate acestea, este posibil să nu vă ofere toată flexibilitatea de care aveți nevoie. Din fericire, dezvoltatorii terți au introdus, de asemenea, o serie de opțiuni multi-cripto de încredere pe care trebuie să le luați în considerare.

Utilizarea unui portofel digital pentru achizițiile zilnice

Este simplu să vă folosiți portofelul digital pentru a face cumpărături zilnice. Primul pas este de a găsi un comerciant care acceptă plăți cu portofel digital. Acest pas este suficient de ușor. Căutați pur și simplu un simbol portofel digital pe POS-ul comerciantului. Important, există de obicei două tipuri de sisteme digitale de portofel POS utilizate astăzi – contactless și magnetic.

Terminalele fără contact vă vor permite să efectuați tranzacții prin NFC, Bluetooth, WI-FI sau orice altă formă de transmisie fără fir. Near Field Communications sau tehnologia NFC este unul dintre cele mai rapide tipuri de tehnologie de portofel mobil în prezent pe piață. Această tehnologie vă permite să trimiteți fonduri fără efort pur și simplu aflându-vă în vecinătatea POS. Comparativ, majoritatea celorlalte forme de tranzacții cu portofel mobil necesită să țineți telefonul până la POS direct pentru a finaliza tranzacțiile.


După ce ați localizat un comerciant cu amănuntul participant, sunteți gata să folosiți portofelul mobil. Pur și simplu țineți Smartphone-ul la POS și așteptați o solicitare de aprobare. Odată ce promptul apare, aprobați tranzacția și tranzacția dvs. este finalizată. Este la fel de ușor ca asta.

Portofel digital la bancomate

Portofelele digitale fac, de asemenea, vizitele ATM mai plăcute și mai eficiente. În mod similar cu un POS, nu trebuie să vă ocupați fizic de alte articole decât telefonul dvs. pentru a vă efectua tranzacția. Pur și simplu, țineți telefonul smartphone lângă bancomat și așteptați să apară solicitarea. De aici vă puteți gestiona contul și puteți primi numerar de la bancomat, totul din securitatea smartphone-ului dvs. Important, această caracteristică continuă să câștige popularitate în timpul pandemiei de coronavirus. Acum, mai mult ca oricând, opțiunile pentru consumatori fără atingere sunt ideale.

Avantajele unui portofel digital

Portofelele digitale aduc câteva avantaje majore pieței. În primul rând, portofelele electronice oferă utilizatorilor mai multă securitate. Ți-ai pierdut vreodată portofelul? Îți poți aminti acel sentiment pe care l-ai realizat că toate informațiile tale personale și sensibile pluteau acum libere în lume? Puteți elimina această sperietură cu un portofel digital.

Informații despre cardul de credit salvate pe portofelul digital Apple Pay

Informații despre cardul de credit salvate pe portofelul digital Apple Pay

Portofelele digitale încorporează diverse protocoale de securitate pentru a se asigura că numai proprietarul de drept câștigă acces la informațiile din interior. În funcție de furnizorul dvs. de portofel, această securitate ar putea implica parole, tehnologie de scanare a amprentelor sau a feței, tehnici de autorizare cu 2 factori și criptare.

Organizare

Câștigi multă organizare cu un portofel digital. Toate informațiile dvs. pot fi accesate într-un mod convenabil. Nu mai săpați prin portofel sau poșetă pentru a găsi acel card de membru pe care abia îl folosiți, dar acum aveți atât de multă nevoie. Gata cu bancomatele sau cardurile de credit pierdute sau uitate.

Mai ușor

Poate că unul dintre cele mai importante motive pentru a lua în considerare un portofel digital este faptul că aceste aplicații sunt mult mai ușor de utilizat decât portofelele tradiționale. În afară de faptul că nu trebuie să purtați un portofel voluminos cu dvs., câștigați și capacitatea de a efectua fără efort plăți prin telefon. Odată ce ați configurat portofelul cu toate informațiile de plată și cardurile de membru, puteți realiza economii reale. Acum, aveți întotdeauna la îndemână informațiile despre reducere.

Tipuri de portofele digitale

Astăzi, există toate tipurile de furnizori de portofele digitale la dispoziția dumneavoastră. Cu toate acestea, datorită naturii sensibile a informațiilor din portofel, inclusiv a posibilității de a accesa contul dvs. bancar, este important să rămâneți doar cu mărci de renume. Iată cele mai bune alegeri ale portofelului digital:

Opțiuni de portofel digital non-cripto

Când auziți cuvântul „portofel digital”, puteți presupune că acest termen este exclusiv spațiului blockchain. În realitate, portofelele digitale au evoluat separat de tehnologia blockchain, deși în același interval de timp. Furnizorii financiari majori au fost întotdeauna interesați de modalități de simplificare a tranzacțiilor utilizatorilor. În consecință, portofelele digitale au fost întotdeauna un subiect de interes pentru dezvoltatorii de servicii financiare.

Astăzi, consumatorii au acces la mai multe portofele digitale ca niciodată. Noii furnizori continuă să intre în spațiu, toate cu caracteristicile și setările lor unice. Pe măsură ce spațiul devine mai aglomerat, este important să recunoaștem pionierii din sector:

PayPal One Touch

Platforma PayPal OneTouch provine de la una dintre cele mai vechi mari companii de plăți digitale din lume – PayPal. Ca atare, această platformă utilizează rețeaua acestui furnizor consacrat pentru a vă oferi posibilitatea de a utiliza portofelul dvs. aproape oriunde. În plus, platforma eficientizează cele mai populare servicii PayPal. Puteți trimite, primi și solicita fonduri direct din interfața portofelului.

Venmo

Venmo este una dintre cele mai populare aplicații de portofel digital din lume. Începând din 2019, aplicația de plată a înregistrat peste 40 de milioane de utilizatori activi. Una dintre cele mai bune părți despre Venmo este faptul că multe companii au adoptat aplicația. Acest sprijin din partea sectoarelor public și de afaceri împinge adoptarea portofelului mobil la noi culmi.

Venmo a devenit atât de popular datorită diverselor motive. Important, Venmo oferă transferuri bancare gratuite pentru utilizatori. Durata medie a transferului bancar poate dura 3 zile cu aplicația, dar puteți accelera fondurile cu 1% în plus. În special, PayPal a achiziționat Venmo în 2016 ca parte a achiziției Braintree de 800 de milioane de dolari.

Samsung Pay

Samsung a fost una dintre primele firme care a recunoscut nevoia de mai multe opțiuni de portofel digital în spațiu. Ca atare, Samsung Pay a intrat pe piață încă din 2011. În prezent, platforma este mai puternică ca niciodată. Puteți plăti personal, în aplicație sau online folosind interfața. Singurul dezavantaj al platformei este că trebuie să dețineți un smartphone Samsung pentru ao utiliza.

Apple Pay

Apply Pay a apărut ca răspuns la Samsung Pay. Acest portofel electronic include toate caracteristicile la care v-ați aștepta de la unul dintre cele mai recunoscute nume din industria tehnologică. Conform politicii companiei, Apply Pay este exclusiv pentru utilizatorii iPhone sau Apple Watch. Platforma permite utilizatorilor iPhone să efectueze tranzacții în magazin și online direct de pe dispozitivele lor.

Apple Pay a condus calea în ceea ce privește securitatea în sector. Platforma încorporează un sistem de verificare a ID-ului încorporat. Sistemul necesită să furnizați un Face-ID sau un cod PIN pentru a confirma tranzacțiile.

Portofel electronic

Aplicația eWallet este o aplicație extrem de versatilă, disponibilă pe desktop-urile Apple, Android, Mac sau Windows. Această platformă unică nu se potrivește funcționalității normale a unui portofel digital, deoarece nu puteți trimite sau primi plăți. Cu toate acestea, platforma poate stoca toate informațiile dvs. financiare sensibile într-o locație online sigură pe care o puteți accesa de pe orice dispozitiv la nivel global.

Împreună cu capacitatea de a vă păstra informațiile despre cardurile de credit și de debit, eWallets vă pot stoca pașapoartele, cardurile de asigurare, cardurile de program de loialitate, cardurile de bibliotecă și chiar cardurile dvs. cu linii aeriene frecvente. Toate aceste funcționalități vă vor costa în jur de 9,99 USD.

Opțiuni de portofel digital Crypto

Portofelele digitale sunt o componentă de bază a infrastructurii blockchain. Acestea sunt interfața principală pentru interacțiunile cu criptomonede. În consecință, aceste seifuri digitale sunt menite să vă păstreze cheile private stocate în siguranță. În plus, acestea interacționează cu diferite componente din ecosistemul blockchain pentru a facilita tranzacțiile

Portofel digital Bitcoin.org

Portofel digital Bitcoin.org

Majoritatea proiectelor la scară largă, precum Bitcoin, Ethereum și Monero, oferă un portofel nativ. În majoritatea cazurilor, opțiunea portofel dezvoltator este cea mai sigură. Puteți trimite, primi, monitoriza piețele și chiar miza monedele dvs. pentru a câștiga mai mult, în funcție de tipul de criptomonedă pe care o dețineți.

Portofelele digitale de la terți concepute pentru a sprijini criptomonedele sunt cea mai populară opțiune. Aceste portofele oferă utilizatorilor mai multă interoperabilitate pe piață. De exemplu, portofele precum Jaxx, vă permit să stocați mai multe criptomonede în același portofel. De asemenea, puteți accesa date valoroase de piață, inclusiv volumul, știrile și exploratorii de blocuri.

Preocupări legate de portofelul digital

Una dintre principalele probleme legate de adoptarea portofelului digital provine din restricțiile tehnologice, nu din protocoale, ci din dispozitivele pe care rulează. Practic, chiar și cel mai bun portofel digital din lume este inutil dacă bateria telefonului tău moare. Este posibil să fi avut de-a face cu un card de credit refuzat sau pierdut în trecut, dar imaginați-vă unul care trebuie să perceapă înainte de a-l putea folosi. În situații extreme, utilizatorii ar putea rămâne fără acces la fondurile lor.

Sistemul tradițional încă funcționează

Un alt obstacol major cu care se confruntă adoptarea portofelului digital este faptul că majoritatea oamenilor preferă în continuare să folosească plastic și numerar. Studii au arătat că consumatorii nu au nicio nevoie reală de a-și actualiza sistemele de plăți în acest moment. De fapt, 3 din 4 consumatori nu văd punct în actualizare în prezent.

Probleme de incredere

Potrivit cercetărilor realizate de YouGov, 43% dintre consumatori nu cred că portofelele mobile sunt sigure. În plus, aproximativ 38% sunt îngrijorați de pierderea dispozitivului. Portofelul dvs. mobil nu vă va fi de mare ajutor dacă nu vă puteți localiza telefonul.

Portofele digitale – Viitorul finanțelor

În ciuda acestor preocupări, economia digitală necesită funcționarea portofelelor digitale. Vă puteți aștepta să vedeți că aceste protocoale continuă să fie o componentă critică a sectorului financiar care merge mai departe. Deocamdată, revoluția blockchain pare să împingă din nou portofelele digitale în lumina reflectoarelor.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map