Ce sunt valorile mobiliare digitale?

Titlurile digitale continuă să fie adoptate în continuare de către firmele de investiții tradiționale din multe motive. Aceste jetoane elimină multe dintre barierele întâmpinate de investitori și eficientizează întregul proces de securitate de la emisiune la supraveghere. În plus, acestea oferă noi oportunități de piață investițiilor nelichidabile. Din toate aceste motive și multe altele, jetoanele de securitate sunt aici pentru a rămâne.

Valorile mobiliare digitale sau jetoanele de securitate apar în mai multe forme. Toate aceste forme împărtășesc un lucru în comun, sunt reprezentări digitale ale valorilor mobiliare și, prin urmare, sunt supuse legilor tradiționale privind valorile mobiliare. Important, nu toate activele digitale sunt jetoane de securitate.

Jetoanele de securitate au apărut la sfârșitul perioadei de desfășurare a pieței bull din 2017 ca răspuns la creșterea numărului de fraude din spațiu. Investitorii au pierdut miliarde de euro pe scheme Ponzi precum Bitconnect. Proiectele reale aveau nevoie de o modalitate de a-și distinge jetoanele de escroci și firmele de investiții tradiționale aveau nevoie să utilizeze tehnologia blockchain într-un mod reglementat.

Valorile mobiliare digitale se nasc

Titlurile digitale pot reprezenta toate tipurile de active, inclusiv contracte de investiții, acțiuni ale unei corporații, o parte a unei note, titluri de creanță sau chiar o dobândă fracționată. Practic, orice datorie, capital sau activ înregistrat electronic și transferabil care emite sau tranzacționează utilizând tehnologia blockchain este un simbol de securitate.

Statistica valorilor mobiliare digitale

Statistica valorilor mobiliare digitale

Avantajele valorilor mobiliare digitale

Beneficiile pe care tehnologia blockchain le aduce sectorului sunt imense. În primul rând, proprietatea este verificată și înregistrată pe un registru distribuit. Aceasta oferă o alternativă mai sigură decât metodele tradiționale. În plus, tehnologia blockchain permite transferul de active alternative private și nelistate. În consecință, jetoanele de securitate oferă mai multă oportunitate, eficiență și lichiditate pe piață.

Aplicarea regulamentelor

Jetoanele de securitate nu ar exista dacă nu vor intra niciodată contracte inteligente în scenă. Aceste protocoale preprogramate pot fi dezvoltate direct în jeton. Această strategie permite aplicarea automată a tuturor reglementărilor. Practic, contractele inteligente ajută la eliminarea multor procese redundante bazate pe hârtie, utilizate în prezent.

Tipuri de valori mobiliare digitale

Astăzi, există mai multe tipuri de jetoane de securitate decât oricând. Piața continuă să se dezvolte pe măsură ce apar concepte de tokenizare mai avantajoase. Ar trebui să vă așteptați să vedeți această tendință continuă, deoarece jetoanele de securitate se împrumută perfect pe multe piețe. Mai jos sunt cele mai comune tipuri de valori mobiliare digitale utilizate astăzi.

Proprietate imobiliara


Sectorul imobiliar a cunoscut o explozie de strategii de tokenizare în ultimul an. Atât dezvoltatorii, cât și platformele de tokenizare au participat la toate proprietățile de tokenizare. Proprietatea imobiliară tokenizată are unele avantaje clare. În primul rând, permite fracționarea vânzării. Această strategie reduce nivelul de bază pentru investitori și oferă mai multe oportunități de diversificare.

Platforma de tokenizare Erudit a făcut titluri în septembrie 2018 după ce a încheiat un parteneriat cu firma de dezvoltare imobiliară BlockEstate. Ca parte a strategiei, s-a născut simbolul Alpha Estate Block sau BEAT. Acest simbol a utilizat standardul standard ST-20 al simbolului Ethereum unic Polymaths pentru a se asigura că proiectul a rămas conform. Fiecare jeton a reprezentat o cotă în proprietatea fondului.

Capital de risc

Poate că unul dintre cele mai populare moduri în care valorile mobiliare digitale sunt utilizate este capitalul de risc. Ofertele de jetoane de securitate (STO) oferă companiei toate avantajele tehnologiei blockchain, cum ar fi acoperirea globală, securitatea suplimentară și urmărirea instantanee. În plus, STO-urile permit companiilor să rămână în conformitate cu liniile directoare de reglementare ale industriei și regiunii lor atunci când găzduiesc un eveniment de crowdfunding.

Swarm Fund - Titluri de valoare digitale

Swarm Fund – Titluri de valoare digitale

Un exemplu perfect al acestei strategii utilizate este STO 2017 găzduit de Swarm Fund. Această platformă de tokenizare a asigurat 5.500.000 de dolari pentru a-și dezvolta în continuare jetonul de securitate și a schimba ecosistemul.

Capital privat

Capitalul privat este un alt tip de simbol de securitate care continuă să fie adoptat mai mult în spațiu. Aceste jetoane de securitate pot fi, de asemenea, denumite jetoane de capital. Ofertele de jetoane de acțiuni (ETO) sunt mai populare ca niciodată, deoarece acțiunile de tip tokenizat oferă mai multă lichiditate pe piață.

Active reale

Una dintre cele mai bune caracteristici ale tokenizării este că poate fi aplicată atâtea tipuri de active. Activele reale precum aurul sau diamantele trăiesc deja pe blockchain. Nu este surprinzător că aceste jetoane au fost printre primele tipuri de jetoane de securitate care au apărut.

Deși conceptul de tokenizare a activelor precum aurul nu este ceva nou pentru piață în sine, ramificațiile acestor manevre sunt evidente. În primul rând, platformele de tokenizare încearcă acum să nu tokenizeze doar aurul, ci să folosească token-ul legat de aur ca o nouă formă de stablecoin.

Monedele stabile sunt monede legate de active din lumea reală, cum ar fi USD sau, în acest scenariu, aur. Aceste jetoane permit utilizatorilor să obțină beneficiile criptomonedelor, dar evită toată volatilitatea găsită astăzi pe piață.

Fonduri de investiții

Fondurile speculative simbolizate sunt un alt exemplu perfect de valori mobiliare digitale. Fondurile speculative sunt o modalitate excelentă de a vă diversifica portofoliul. Fondurile speculative tradiționale sunt restricționate în perioadele lor de tranzacționare și metodele utilizate pentru transferul acestor active sunt învechite. Fondurile speculative tokenizate creează o experiență fără probleme pentru investitori.

Protos Hedge Fund include o serie de criptomonede de top existente. Fondul a vândut 6,5 milioane de dolari în timpul emisiunii sale principale. În special, Protos a fost primul fond de hedging tokenizat licențiat care a tranzacționat pe un sistem alternativ de tranzacționare (ATS) în SUA.

Titluri de valoare digitale – Un viitor luminos

Acum că înțelegeți ce sunt valorile mobiliare digitale, este ușor să vedeți de ce continuă să fie adoptate pe piață. Aceste instrumente financiare new-age oferă mai multe oportunități de investiții și reduc volumul de muncă și costurile asociate de obicei cu aceste tranzacții. Vă puteți aștepta să vedeți că jetoanele de securitate devin mai populare pe măsură ce aceste avantaje devin cunoștințe obișnuite despre investiții.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map