Analiza Bitcoin | 4-modele de sfeșnice urs

Există o tendință de creștere și scădere, citind limba prețurilor;

Există un semnal pentru a cumpăra și a vinde și a lua rămas bun de la simțirea tranzacției.

Astăzi, vom învăța despre modelele de sfeșnic urs.

Apariția stelei de seară indică faptul că tendința taurului s-a încheiat și se apropie o ajustare. Să începem cu Steaua de seară.

Ce este o stea de seară? Așa cum se arată în linia roșie.

Steaua de seară este un model de sfeșnice urs, care constă din trei lumânări: un sfeșnic mare alb, o lumânare cu corp mic și o lumânare roșie. O stea de seară demonstrează o caracteristică unică: prețul de închidere al ultimei lumânări trebuie să fie mai mic decât prima lumânare timp de cel puțin 50%.

Putem chiar să stabilim nivelul scăzut al pieței, analizând prețul de închidere al ultimei lumânări. După cum puteți vedea în grafic, prețul de închidere al lumânării roșii tocmai a depășit nivelul de 50%. Acest lucru indică faptul că tendința descendentă este relativ slabă. Dacă prețul de închidere al lumânării roșii este aproape sau același cu prețul de deschidere al lumânării albe, înseamnă că tendința de urs este relativ puternică; prețul de închidere al lumânării roșii este semnificativ mai mic decât prețul de deschidere al lumânării albe, înseamnă că tendința de urs este foarte puternic.

Pe piețele de tranzacționare cotidiene, o stea de seară poate să nu fie atât de evidentă pe cât o puteți recunoaște din manuale. Iată câteva exemple pe care le-am găsit în trecut:

În prima figură, puteți vedea secțiunea din mijloc este formată din două sfeșnice mici. Să le mutăm înapoi la graficul de tranzacționare din viața reală. După o creștere puternică a prețurilor, o stea de seară este văzută la nivel ridicat, apoi vedem imediat un model de corectare a prețurilor.

A doua cifră este preluată de la OKEx – o diagramă BTC / USD de 2 ore. Este posibil să nu fie un exemplu perfect, deoarece lumânarea din mijloc nu este semnificativ mică. Cu toate acestea, putem vedea în continuare un model de stea de seară și prețul scade imediat după formarea modelului.

În a treia figură, două lumânări cu corp mic au format secțiunea din mijloc. De asemenea, putem observa că prețul de închidere al lumânării roșii este semnificativ mai mic decât prețul de deschidere al lumânării albe. Prețul scade după oscilații continue. Uneori, steaua de seară poate apărea de mai multe ori într-un timp scurt. În această tendință de urcare BTC / USDT, vedem două stele de seară când prețul se ridică înapoi și scade imediat după.

Al doilea despre care vom afla este Bearish Engulfing.

Un model de înghițire bearish constă dintr-un sfeșnic alb urmat de un sfeșnic mare roșu care „înghite” lumânarea albă mai mică.

Dar cum putem determina nivelul de urs dacă vedem un astfel de model?

În prima figură, lumânarea roșie abia înghite lumânarea albă, ceea ce înseamnă că tendința bearish este slabă. În a doua cifră, prețul de închidere al lumânării roșii este semnificativ mai mic decât prețul de deschidere al lumânării albe, lungimea lumânării roșii este aproape de două ori față de lumânarea albă, ceea ce înseamnă că tendința de urs este puternică. În cea de-a treia figură, lumânarea roșie cuprinde mai multe lumânări albe la un moment dat, indicând faptul că tendința de urs este extrem de puternică.


Acum, să vedem câteva exemple din viața reală.

Așa cum se arată în grafic.

Prima cifră este o diagramă de zi LTC / USDT de la OKEx. După o creștere a prețurilor, putem vedea o lumânare roșie mare care cuprinde multe lumânări albe și urmează o tendință puternică de urs.

A doua cifră este o diagramă ETH / USDT de 2 ore de la OKEx. După ce prețul ETH se ridică la un nou maxim, se observă un model de înghițire bearish, iar tendința bearish continuă.

A treia cifră este o diagramă EOS / USDT de 6 ore de la OKEx. După o creștere continuă a prețurilor, se formează un model de absorbție descendentă și apare o tendință puternică de scădere.

Ultimul despre care vom afla este Turnul de sus.

Un model din partea superioară a turnului este alcătuit dintr-o lumânare albă normală sau mare în stânga, mai multe lumânări mici, de obicei mai mult de 5, în mijloc și o lumânare roșie normală sau mare în dreapta. După cum puteți vedea, arată exact ca un vârf de turn în diagramă.

Un vârf de turn se formează adesea după ce prețul de închidere al ultimei lumânări roșii este mai mic decât corpul primei lumânări albe cu 50%. Un vârf de turn este un model de inversare, indică o inversare a tendinței bearish. Acest lucru reflectă o epuizare treptată a cumpărătorilor înainte ca vânzătorii să recapete cu forță controlul.

Putem determina, de asemenea, nivelul scăzut al pieței, analizând prețul de închidere al ultimei lumânări roșii. După cum se arată în figură, dacă prețul de închidere al lumânării roșii abia depășește nivelul de 50%, tendința scăzută va fi comparativ slabă. Dar dacă prețul de închidere este aproape de prețul de deschidere al lumânării albe, tendința de urcare va fi mai puternică. Și dacă prețul de închidere este semnificativ mai mic decât prețul de deschidere al lumânării albe, tendința de urcare va fi foarte puternică.

Să aruncăm o privire la câteva exemple din viața reală.

Această cifră este preluată dintr-un grafic BTC / USDT de 6 ore la OKEx. Putem vedea umbre lungi atașate la micile sfeșnice. Dar acest fenomen nu afectează structura de sus a turnului, piața BTC vede un model puternic urcător, prețul scade la un nou nivel scăzut.

Cea de-a doua figură prezintă graficul spot ACC / USDT pe 12 ore la OKEx. Secțiunea de mijloc a vârfului turnului nu este formată din lumânări neobișnuit de mici și putem vedea un nivel de fluctuație mai mare. După formarea modelului, prețul ACC scade brusc.

Să analizăm ceea ce învățăm astăzi:

Prima este o stea de seară, ceea ce înseamnă că întunericul este peste noi. Al doilea este înghițirea ursului, care indică venirea unui urs. Ultimul este vârful turnului, reflectând epuizarea treptată a cumpărătorilor.

Aici vine sfârșitul secțiunii noastre, vă vom arăta importanța diferitelor poziții de combinații de linii de sfeșnic

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map