Analiza Bitcoin | 6-Înțelegeți tendințele pieței pentru a tranzacționa cu înțelepciune

Există o tendință de creștere și scădere, citind limba prețurilor;

Există un semnal pentru a cumpăra și a vinde și a lua rămas bun de la simțirea tranzacției.

Buna! În episodul de astăzi vom vorbi despre tendințele pieței și modelele lor.

Deci, care este tendința pieței?

În cele mai simple cuvinte, tendința se îndreaptă către piață – crește, coboară sau se mișcă lateral.

Tendința pieței este ca fluxul de apă. Datorită gravitației, apa curge în mod natural în jos; În mod similar, pe o piață de capital, datorită diferenței dintre preț și valoare a investițiilor, prețul tinde să revină la valoare sub influența pieței. Peisaj diferit afectează fluxul de apă, creând cascade sau râuri; În mod similar, pe o piață de capital, diferitele decizii ale comercianților afectează tendința pieței.

Legendarul comerciant Jesse Livermore a spus odată: „Prețurile, ca orice altceva, se deplasează de-a lungul liniei celei mai puțin rezistente.” Dacă rezistența în creștere este mai mică decât rezistența la scădere, prețul va crește și invers. Găsirea tendinței înseamnă găsirea căii celei mai puțin rezistente.

Calea celei mai puțin rezistente nu este întotdeauna dreaptă, la fel cum râurile curg întotdeauna în jurul unui munte, mai degrabă decât prin el. Tendințele au și modele diverse.

Modelele de tendință se mișcă ca valurile; Prețul de piață nu se mișcă direct într-o direcție, se mișcă întotdeauna în zig-zag ca valurile, cu vârfuri și jgheaburi clare..

Vârfurile și jgheaburile sunt asemănătoare codurilor binare 0 și 1 dintr-un computer – sunt elementele de bază ale diferitelor tendințe.

Poziția diferită a vârfurilor și a jgheaburilor determină dacă tendința pieței crește, coboară sau este aglomerată.

Să vedem o diagramă reală a mișcării prețurilor pentru a înțelege diferența dintre aceste tipare de tendință.

Aceasta arată o tendință ascendentă, în care vârfurile și jgheaburile se mișcă treptat în sus.

Aceasta arată o tendință descendentă, în care vârfurile și jgheaburile se deplasează treptat în jos.

Aceasta arată o congestie comună. Vârfurile nu cresc în mod constant și nici jgheaburile nu scad în mod constant. Prin urmare, caracteristica principală a unei aglomerații este că vârfurile și jgheaburile nu prezintă tendințe clare în sus sau în jos; în schimb, rămân la același nivel (vom acoperi asta mai târziu).


Analizând pozițiile vârfurilor și jgheaburilor pe o diagramă, putem distinge între tendință ascendentă, tendință descendentă și congestie. Pentru a vizualiza tendința, putem folosi „liniile de tendință”..

Cum să desenați o linie de trend? Pur și simplu conectați maximele pivotului sau sub minimele pivotului din diagramă.

Conectați minimele pivot ale lui A și B așa cum se arată în diagramă pentru a obține o linie ascendentă (o linie ascendentă). Totuși, doar conectarea a două jgheaburi nu este o dovadă eficientă a unei tendințe ascendente. Avem nevoie de un al treilea jgheab (C) pentru a demonstra acest lucru.

Pentru a trasa o linie descendentă, conectați punctul A și punctul B așa cum se arată în diagramă, punctul C va cădea pe linia dreaptă, ceea ce înseamnă că linia de tendință descendentă este eficientă. dar ar putea oferi, de asemenea, o viziune greșită. Punctul C apare după trasarea liniei, iar punctul D și punctul E pot sau nu să apară, suportul și rezistența liniei de trend vor fi încălcate la sfârșit.

Cum se poate spune dacă tendința este puternică, slabă sau continuă? Să aruncăm o privire la „pantă”.

Aceasta arată o tendință ascendentă de 45 de grade. Cunoscută și sub numele de linie obiectivă, arată puterea tendinței în care prețurile și timpul sunt în echilibru perfect. Prin urmare, se așteaptă ca tendința de 45 de grade să se mențină.

Când panta de tendință se schimbă de la 45 de grade la 65 de grade, tendința ascendentă este mai puternică, dar conectează mai puține sfeșnice decât linia de tendință de 45 de grade, ceea ce înseamnă că prețurile avansează într-un ritm neașteptat și sunt mai greu de susținut. Bull to bear, tendința descendentă va fi la fel de puternică și de rapidă, prin urmare nu este înțelept să-i urmăriți pe câștigători.

Aceasta arată o tendință ascendentă de 30 de grade. Comparativ cu tendințele de 45 și 65 de grade, tendința de 30 de grade este cea mai slabă în ceea ce privește avansarea prețurilor și este mai puțin fluctuantă.

În cele din urmă, să cunoaștem un tip special de linie de trend – canalul de tranzacționare.În anumite circumstanțe, tendința prețurilor este limitată în cadrul a două linii de trend paralele: linia de tendință de bază și linia de canal.

Linia neagră este linia de trend inferioară, în timp ce linia albastră este linia superioară a canalului. În stânga este o diagramă de canale ascendentă simplificată, cea din dreapta este o diagramă de canale descendentă.

Să vedem o diagramă reală. Când sfeșnicele trec deasupra liniei canalului, înseamnă că tendința avansează și devine mai puternică; când sfeșnicii scad sub linia canalului, înseamnă că tendința slăbește și că s-ar putea ca piața să se întoarcă.

Totul este pentru tendințele pieței. Săptămâna viitoare, vom vorbi despre „tendință și ciclurile sale de timp”, rămâneți la curent!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map