Bitcoin Bandwagoning: En undersøkelse av institusjonell investering i krypto

Nyheter om at den berømte makroinvestoren Paul Tudor Jones ‘fond ville investere i Bitcoin (BTC) som en sikring mot inflasjon, ble først mainstream 7. mai. Nyhetene ble fulgt opp 11. mai – dagen for den første og fremste kryptokurrencyens tredje blokkbelønning halvering – da Jones gikk på CNBC til detalj at han hadde investert mellom en og to prosent av eiendelene sine i Bitcoin, og innrømmet at tallet var “konservativt.”

I en brev til investorer, sammenlignet Jones dagens Bitcoin med gull på 1970-tallet og sa at hans BVI Global Fund kunne investere oppover “en lav ensifret prosentvis eksponeringsprosent” av sine eiendeler i BTC-futures. Han diskuterte også i detalj Bitcoin som en begynnende butikk med verdi. Videre hevdet Jones at en enkel og objektiv titt på dagens digitale verden og inflasjonær pengepolitikk gjør investering i den mest velprøvde kryptovalutaen en åpenbar innsats verdt å ta.

Selv om Jones spesifiserte at investeringen kommer i form av handel med Bitcoin-futures (og ikke spotkjøp av faktiske bitcoins, for eksempel), styrket nyheten den større kryptovalutaindustrien. Det ble sett på av mange som fortsatte validering at etterspurte institusjonelle aktører offisielt kommer inn i rommet.

Men er Jones og de som følger sent til festen? For å bedre forstå hva vi kan forvente av institusjonell investering i krypto fremover, undersøker vi hvor mye interesse fra institusjonelle investorer som for øyeblikket eksisterer for Bitcoin og det digitale aktivaområdet, og hvordan vi kom dit vi er i dag.

Forkortet toppen i 2017: Bitcoin futures lansering

Historien om institusjonell investering i Bitcoin begynner i stor grad med New York-baserte Digital Currency Groups Grayscale Investments, LLC. – som ble lansert i 2013 og fungerte som en ekte frontløper i løpet av å tilby løsninger for institusjonelle investorer som ønsker å få eksponering mot den da helt nye digitale aktivaklassen. Imidlertid blir det ikke spesielt bemerkelsesverdig før Bitcoin-futureskontrakter kommer inn på scenen.

I løpet av desember 2017, da sprøyten rundt Bitcoin nådde en feberhøyde og den ledende kryptovalutaen var nesten på sin høyeste tid rundt $ 20.000, Cboe Global Markets Inc (CBOE.O) og CME Group Inc (CME.O) droppet nyheten at de begge skulle lansere Bitcoin-futureskontrakter.

Tilbudene ble tilgjengelige henholdsvis 10. desember og 17. desember. CMEs kontrakter åpnet til $ 20,650 – egentlig den nøyaktige toppen av Bitcoin-boblen i 2017. Innen mandag 18. desember, den hadde lagt seg ned 2,05 prosent. Månedene som fulgte så et dramatisk stup i prisen på BTC og startet en periode mange i kryptoindustrien kalte “Crypto Winter.”

bitcoin-prisdiagram 2018-2020 BTC-pris fra den omtrentlige lanseringen av Bitcoin-futures og frem til nå. Kilde: CoinMarketCap

2018: Bygge institusjonelle Bitcoin on-ramper

Selv om 2018 var et tøft år for mange i kryptovalutamarkedet, begynte institusjonene å gjøre alvorlige og usikre oppføringer i det digitale valutaområdet..

De nevnte Grayscale Investments, LLC sparket av den første bølgen av institusjonell interesse i 2018 med Grayscale Digital Large Cap Fund LLC i februar – bare to måneder etter at prisen på Bitcoin nådde en topp på rundt $ 20.000.

Som navnet på Grayscale Digital Large Cap Fund LLC antyder, inkluderte det opprinnelig Bitcoin, Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Bitcoin Cash (BCH) og Litecoin (LTC) – mynter som alle oppfylte “Grayscales fondskonstruksjonskriterier i en markedsvektet vektet portefølje. ” Imidlertid vil alle altcoins ende opp med å gi dårligere resultater enn BTC.

På den tiden hadde Grayscale $ 1,31 milliarder dollar under ledelse – et tall, som vi kommer til å finne ut av, som ville vokse betydelig de neste to årene.

Bitcoin-dominansdiagram kontra Ethereum, XPR, Bitcoin Cash og Litecoin. Kilde: CoinMarketCap

Gråtoner var ikke det eneste navnet i det institusjonelle kryptorommet i 2018.

I august samme år inngikk et USA-basert hedgefond Morgan Creek Digital et samarbeid med det amerikanske kryptoinvesteringsselskapet Bitwise Asset Management, som dukket opp i 2017, for å lansere Digital Asset Index Fund. Produktet var rettet mot institusjonelle investorer som ønsket eksponering for et bredt utvalg av kryptovalutaer og digitale eiendeler. Fondets minimumsinvestering var $ 50.000 og spores den nyopprettede Morgan Creek Bitwise Digital Asset Index (MCBDAI).

Samme måned, Morgan Creek Digital Investment Officer Mark Yusko fortalte CNBC at det var en økende etterspørsel fra legater, pensjonskasser og familiekontorer for investeringer i kryptovalutaområdet – noe vi ville se bekreftet rett etterpå.

2019: Institusjoner går inn i det gjeldende kryptorommet

I september 2019 gikk Yusko igjen på CNBC for å uttrykke sin ultra-bullish følelse av Bitcoin. Mens han var på “Fast Money” -programmet, var hedgefondets veteran oppfordret interesserte bare å “kjøpe den” og ikke bekymre seg for prissvingninger. Som det viser seg, gjorde institusjonelle investorer allerede akkurat det.

I 2019 så det etter alt å dømme den største tilstrømningen av institusjonelle penger til Bitcoin- og kryptovalutaområdet.

Gråtoner – som overveiende serverer tradisjonelle hedgefond, pensjoner og legater – kunngjort tidligere i år at den hadde samlet inn 607 millioner dollar i 2019. Når vi ser på kumulativ investering spredt blant alle tilbudene, hopper tallet til 1,17 milliarder dollar. Den børsnoterte Grayscale Bitcoin Trust så i mellomtiden $ 190 millioner investert i den bare i 4. kvartal 2019. Nesten en fjerdedel av disse investeringene kom fra nye kunder.

Administrerende direktør i gråtoner Michael Sonnenshein tolket disse tallene som en indikasjon på at institusjonelle investorer allerede er her i kraft og sa til Forbes at “de er her og viser seg i en meningsfull størrelse.”

Sonnensheins stemning stemmer overens med den nylig utgitte årsrapporten fra Elwood Asset Management og PricewaterhouseCoopers (PwC), som fastslår at krypto hedgefondes eiendeler under forvaltning økte dobbelt i 2019 – nå til sammen 2 milliarder dollar.

gråtonebitcoin trust otc-diagramGrayscale Bitcoin Trust en ukes OTC-diagram. Kilde: TradingView

Bakkt Bitcoin-derivater gir utbredt sprøytenarkoman

Når det gjelder institusjonelle investeringer i Bitcoin, var Bakkt – opprettet av New York Stock Exchange (NYSE) -operatør Intercontinental Exchange’s (ICE) – kanskje det mest diskuterte og hypede produktet i kryptovalutaverdenen etter at det var først avslørt i august 2018. Bakkt lansering ble forsinket to ganger, og firmaet tilbrakte omtrent 13 måneder i diskusjon med tilsynsmyndigheter. Til syvende og sist ble Bakks fysisk avgjorte Bitcoin-futureskontrakter lansert i slutten av september 2019 – noe som gir en svært pålitelig rampe for amerikanske institusjonelle investorer som ønsker å ta føderalt regulerte posisjoner i BTC-markedet..

Selv om Bakkts BTC-futures – og tre måneder senere, BTC-alternativer – lansert for mye fanfare i det større Bitcoin- og kryptovaluta-samfunnet, tidlige handelsvolumer skuffet. I siste halvdel av januar 2020 – da prisen på BTC gikk til en tre måneders høyde – ikke engang en bitcoin-opsjonskontrakt. byttet hender i løpet av en uke, som rapportert av CoinDesk.

BTC Futures aggregerte daglige volumdiagramSamlet daglig volum av Bakkt BTC futures. Kilde: Skjev

Til tross for samlede volumer som noen kan synes skuffende, forblir Bakkt en fast inventar i det institusjonaliserte Bitcoin-rommet. Høy profil partnerskap med Starbucks, illustrer for eksempel ICEs fortsatte press for å lette adopsjon av detaljhandel. i mellomtiden, lukking en innsamlingsrunde av serie B på 300 millioner dollar i mars 2020, sammen med en kommende mobilapplikasjon, viser at selskapet presser på for vanlig adopsjon.

bakkt bitcoin futures total åpen rente og volumerTotal åpen interesse og volumer av Bakkt Bitcoin futures. Kilde: Skjev

WisdomTree ETP øker investorenes tilgang til faktiske bitcoins

Avrunding av 2019 var lanseringen av et annet Bitcoin børshandlet produkt (ETP) på Sveits viktigste børs, SIX, fra det New York-baserte fondforvaltningsselskapet, WisdomTree. Spesielt er den fysisk støttede WisdomTree ETP (BTCW) ikke avregnet i kontanter. Heller, det er avgjort i bitcoins og gir institusjonell lagring.

wisdomtree bitcoin-diagramWisdomTree Bitcoin en times diagram. Kilde: TradingView

2020: COVID-19 og overgangen til krypto

Mens 2019 var et stort år for institusjonelle investeringer i Bitcoin og det samlede kryptorommet, er dette året – etter alt å dømme – satt til å være det mest massive ennå.

Vi vet allerede at Grayscale hadde et godt år i 2019, men i første kvartal 2020 økte tilførselen av bitcoins bare. Firmaet avslørt at det nå eier omtrent 1,7 prosent av Bitcoins totale tilbud – etter å ha vokst med 0,1 prosent i år. I første kvartal i år var den totale investeringen i Grayscales produkter det dobbelte av Q3 2019 og Q4 2019 tilsammen..

gråtonebitcoin trust otc-diagramGrayscale Bitcoin Trust fire-timers OTC-diagram. Kilde: TradingView

Grayscale er ikke det eneste krypto hedgefondet som raker det i 2020. San Diego Blockforce Capital utnytter også den globale økonomiske volatiliteten, fortellende CoinDesk tidligere i mai er avkastningen opp 18 prosent.

Den nevnte PwC-rapporten som ble utgitt nylig illustrerte også at antall krypto hedgefond som forvalter mer enn $ 20 millioner økte til 35 prosent – opp fra de forrige 19 prosent.

Økningen i institusjonell interesse har selvsagt delvis vært drevet av økonomisk usikkerhet og enestående pengepolitikk globalt, ansporet av COVID-19-pandemien.

Imidlertid er coronavirus ikke den eneste grunnen til at vi ser en så massiv tilstrømning av institusjonelle kontanter til kryptorommet. På-rampene som ble bygget de siste to årene blir også brukt til god bruk. Henri Arslanian, PwC Global Crypto Leader, forklarte i en samtale med OKEx Insights 16. mai:

“For to år siden måtte en institusjonell spiller som ønsket kryptoeksponering legge ut på en reise og mest sannsynlig håndtere uregulerte spillere. I dag er det mange enkle alternativer, fra kryptofond til regulerte instrumenter, som gjør det enklere. “

I tillegg mener Arslanian at det er liten grunn til å forvente at institusjonelle investorer mister interessen for krypto når som helst snart. Han fortalte OKEx Insights:

“Jeg forventer å se den institusjonelle interessen for kryptoaktiva øke de neste månedene. Dette er ikke bare på grunn av makroutviklingen, fra CBDCs til Libra, men også viktige hensyn som reguleringsklarhet og vedtakelse av beste praksis. “

Fidelity tilbyr Bitcoin-varetekt

I mellomtiden handlet investeringsgiganten Fidelity på et behov for institusjonelle investorer for å sikre sine digitale eiendeler hos firmaer de stolte på. Fidelity Investments ’kryptovaluta-arm kunngjort i januar i år at det ville fungere som en Bitcoin-forvalter for det Londonbaserte kryptovaluta-investeringsselskapet Nickel Digital.

Fidelity Digital Assets ’Europa-sjef, Chris Tyrer, bemerket til Reuters den gangen han forventer at den institusjonelle trenden vil fortsette som “vi ser en økning i institusjonell investorinteresse.”

Det Boston-baserte multinasjonale selskap for finansielle tjenester har for tiden nesten 8 billioner dollar i forvaltningskapital.

Stack Funds åpner forvaring og eksponering for ikke-amerikanske spillere

Oppfølging av Fidelitys varetektsspill var Singapore-baserte kapitalforvalter Stack Funds som begynte å promotere et fullt forsikret Bitcoin tracker fond og depotløsning til akkrediterte investorer i Asia og, mer generelt, utenfor USA.

CoinMetrics gir prisene for trackerfondet og depotløsningen er levert av BitGo og Silvergate.

Kanskje det mest bemerkelsesverdige med Stack Funds-tilbudet er at det bare vil tilby lange posisjoner – noe som betyr at handelsmenn ikke kan spekulere på ulempen – med fysiske bitcoins og opprettholde en relativt lav administrasjonsavgift.

Amun AG fokuserer på å kortslutte BTC

Amun AG var også rask med å starte 2020 med Bitcoin-relaterte tilbud for institusjonelle handelsmenn.

I januar, Amun lanserte 21Shares Short Bitcoin ETP (SBTC) på SIX. Som navnet antyder, sporer det børshandlede produktet Bitcoins motsatte ytelse – i motsetning til Stack Funds ‘nevnte produkt – og gir eksponering for investorer som ønsker å spille den beste digitale valutaens pris i begge retninger..

Spesielt er den ETP-strukturerte SBTC-trackeren det første korte / inverse produktet av sitt slag som er basert på et digitalt aktivum, og er det første inverse Bitcoin ETP på en regulert sveitsisk handelsplass.

21Shares Short Bitcoin ETP ett-minutts diagram. Kilde: TradingView

Renaissance Technologies viser interesse for BTC

I april 2020 ble det kjent at hedgefondgiganten Renaissance Technologies hadde tatt en potensiell interesse i Bitcoin futuresmarked. EN regulatorisk arkivering forrige måned indikerte at firmaet hadde gitt tillatelse til sine høyprofilerte Medallion Funds å “inngå bitcoin futures-transaksjoner” på CME. Nyheten falt sammen med en rapportert stigning i nye handelskontoer for CME Bitcoin futures.

Renaissance Technologies er et av de største hedgefondene i verden, for tiden med i underkant av 166 milliarder dollar i forvaltningskapital.

Institusjonelle CME Bitcoin Futures netto åpne rentediagram viser en økning i april og mai. Kilde: Skjev

Når Bitcoin ETF?

Selv om det er klart at flere og flere produkter blir gjort tilgjengelig for institusjonelle investorer som ønsker å bli eksponert for krypto (og spesielt Bitcoin-markedet), er det fortsatt et bestemt produkt som hittil har slitt med å se dagens lys – det mye omtalte Bitcoin børshandlede fondet (ETF).

Bitcoin ETF-applikasjoner har nå en lang historie med avslag fra United States Securities and Exchange Commission (SEC), med den siste er avvisningen av Wilshire Phoenix bud i februar 2020. Som det var tilfellet med tidligere avslag, klarte ikke den siste søkeren å bevise tilstrekkelig at BTC-markedet er motstandsdyktig mot manipulasjon.

Byråets nå berømt kryptovertaler, SEC-kommissær Hester Peirce, nok en gang uttrykte sin dissens mot avgjørelsen og sier:

"Denne avvisningen får meg til å konkludere med at denne kommisjonen ikke er villig til å godkjenne oppføringen av noe produkt som vil gi tilgang til markedet for bitcoin, og at ingen arkivering vil oppfylle de stadig skiftende standardene som denne kommisjonen insisterer på å bruke på bitcoin-relaterte produkter – og bare til bitcoin-relaterte produkter. ”

Spesielt mislyktes Bitwise Asset Management i å få godkjenning fra SEC for sin Bitcoin ETF i fjor. Avvisningen fulgte firmaets høye profil forsøk for å dempe kommisjonens “bekymringer rundt markedsmanipulering, deponering, likviditet, prising og arbitrage” i Bitcoin-markedet i en detaljert presentasjon.

Mens en SEC-godkjent Bitcoin ETF for tiden virker som et lite sannsynlig prospekt, er det ikke helt ute av muligheten i de kommende årene. SEC kan få mer tillit til produktet ettersom industrien blir stadig institusjonalisert. PwCs Arslanian forklarte til OKEx Insights:

“Vi fortsetter å se erfarne finanspersoner komme inn i kryptorommet når industrien utvikler seg og modnes. Dette gir mer komfort ikke bare til institusjonelle investorer, men også til regulatorer. ”

Så selv om ingen skal holde pusten og vente på at en Bitcoin ETF skal treffe amerikanske handelsgulv, ser det ut til at – gitt den jevne økningen i ramper, BTC-futuretilbud og institusjonelle penger som strømmer ut i rommet uansett – kan det ikke ha noe å si.

OKEx Insights presenterer markedsanalyser, inngående funksjoner og kuraterte nyheter fra kryptoprofesjonelle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map