Capitolul V: Cum se plasează o comandă

Dacă vă așteptați ca prețul unei criptomonede să scadă, puteți merge scurt (deschideți o poziție scurtă) asupra activului pentru a obține profit. Dacă vă așteptați invers, puteți merge mult (deschideți o poziție lungă) pentru a obține profit.

De exemplu (a se vedea mai sus), dacă vă așteptați ca prețul contractului BTCUSDT Trimestrial 0327 să scadă, puteți plasa o comandă introducând prețul și numărul de contracte dorite. Puteți deschide o poziție scurtă (după ce faceți clic pe Deschidere scurtă, puteți completa un preț sub cel mai recent preț de piață pentru a accelera execuția; dacă alegeți Deschidere lungă, puteți face acest lucru introducând un preț peste cel mai recent preț de piață). Dacă prețul său continuă să scadă, puteți obține profit. Vom introduce mai jos unul dintre cele mai comune tipuri de ordine, ordinea limită și principiul acesteia.

1. Ordinea limită

Comanda limită este o comandă care limitează prețul maxim de cumpărare al cumpărătorului și prețul minim de vânzare al vânzătorului. După plasarea comenzii dvs., sistemul nostru o va posta pe carte și o va asorta cu comenzile disponibile – la prețul specificat sau mai bun.

Exemplu: Dacă prețul de piață al BTC Trimestrial este USDT 10094,8 și doriți să cumpărați unul la un preț mai mic de USDT 10090, ar trebui să plasați o comandă limită la USDT 10090. Dacă prețul său de piață este mai mic sau egal cu USDT 10090, comanda va fi executată automat. Dacă un alt utilizator plasează o comandă de solicitare limită la USDT 10094,8, iar dvs. plasați o comandă de ofertă limită la USDT10100, comanda va fi executată la prețul de 10094,8 pe baza principiului „cumpărați scăzut”, deoarece USDT10094,8 este mai preferabil decât USDT10100 la cumpărători.

  • Introduceți un preț

1) Faceți clic pe carnetul de comenzi

Când plasați o comandă limită, puteți verifica ultimul preț tranzacționat în carnetul de comenzi. Prețurile afișate deasupra ultimului preț tranzacționat în roșu sunt prețuri cerute Când derulați în sus, prețurile cerute cresc. De asemenea, prețurile afișate sub ultimul preț tranzacționat în verde sunt prețuri licitate. Când derulați în jos, prețurile de licitare scad.

Exemplu: Dacă doriți să deschideți o poziție scurtă, puteți alege un preț cerut preferat din carnetul de comenzi. Faceți clic pe preț și acesta va fi afișat automat în intrarea Preț.

După ce faceți clic pe preț, suma va fi, de asemenea, introdusă în intrarea Sumă. Suma se va acumula în direcția de la prețul de piață la prețul stabilit și nu va depăși numărul maxim de contracte pe care le puteți deschide sau închide.

2) Faceți clic pe BBO

În loc să alegeți un preț de partea dvs., puteți selecta și un preț de contrapartidă (faceți clic pe BBO) pentru a stabili prețul comenzii.

Atunci când alegeți prețul contrapartidei, dacă deschideți lung / închis scurt, prețul comenzii va fi cel mai bun preț cerut; dacă deschideți scurt / închideți lung, prețul comenzii va fi cel mai bun preț licitat.

Selectarea prețurilor contrapartidei vă poate ajuta să accelerați executarea comenzii dvs..

3) Introduceți manual un preț

În loc să faceți clic pe un preț din carnetul de comenzi sau pe un preț de contrapartidă, puteți introduce și prețul preferat în intrarea Preț pentru a plasa o comandă limită.


3. Introduceți o sumă

Puteți alege să introduceți manual o sumă sau să selectați un procent. Dacă alegeți 20%, puteți plasa o comandă pentru a deschide sau scurta 20% din numărul maxim de contracte pe care le puteți deschide.

După introducerea prețului și a sumei, puteți face clic pe Deschidere lungă sau Deschidere scurtă pentru a plasa o comandă.

4 Calculul numărului maxim disponibil de contracte

Sistemul calculează numărul maxim de contracte pe care le puteți deschide / scurta pe baza marjei disponibile, RPL, modul de marjă, pârghia selectată și numărul de contracte deținute.

Exemplul 1:

Dacă alegeți modul cu marjă fixă ​​în tranzacționarea futures BTCUSD cu marjă de monedă și doriți să deschideți contracte lunare BTCUSD săptămânale, numărul maxim de contracte lungi pe care le puteți deschide (A) = marjă disponibilă * pârghie lungă * preț de piață / valoare nominală până la cel mai apropiat număr întreg) multip Multiplicatorul este calculat pe baza pârghiei selectate pe pagina interfeței. Valoarea nominală este de 100 USD / contract.

Cu toate acestea, numărul real de contracte lungi pe care le puteți deschide se referă la numărul total de poziții de contracte lungi și la ordinele în așteptare (B), de asemenea, numărul maxim de contracte solicitate de nivelul maxim disponibil (C) este calculat pe baza pârghiei. Numărul maxim de contracte pe care le puteți deschide = min (A, C-B)

Dacă marja disponibilă este de 1 BTC, pârghia lungă este de 50x și prețul pieței este de 8.000 USD / BTC, numărul maxim de contracte pe care le puteți deschide (A) = 1 * 50 * 8.000 / 100 = 4.000 de contracte

Dacă numărul maxim disponibil de contracte de nivelul 4 cu un levier 50x (C) = 42.000 și numărul de comenzi în așteptare pentru contracte lunare lunare BTCUSD (B) = 40.000, numărul maxim de contracte pe care le puteți deschide = min (A, CB ) = min (4.000, 42.000 – 40.000) = 2.000 de contracte

Exemplul 2:

Dacă alegeți modul de marjă încrucișată în tranzacționarea futures BTCUSD cu marjă de monedă și doriți să deschideți contracte săptămânale lungi BTCUSD, numărul maxim de contracte lungi pe care le puteți deschide (A) = marjă disponibilă * pârghie lungă * preț de piață / valoare nominală până la cel mai apropiat număr întreg) , Multiplicatorul este calculat pe baza pârghiei selectate pe pagina interfeței. Valoarea nominală este de 100 USD / contract.

Cu toate acestea, dacă numărul real de contracte lungi pe care le puteți deschide se referă și la numărul total de poziții și la comenzile în așteptare ale tuturor contractelor (B), numărul maxim de contracte solicitate de nivelul maxim disponibil (C) este calculat pe baza efect de levier. Numărul maxim real de contracte pe care îl puteți deschide = min (A, CB)

Dacă marja disponibilă este de 1 BTC, pârghia lungă este de 50x și prețul pieței este de 8.000 USD / BTC, numărul maxim de contracte pe care le puteți deschide (A) = 1 * 50 * 8.000 / 100 = 4.000

Dacă numărul maxim disponibil de contracte de nivelul 4 cu un efect de levier 50x (C) = 42.000, numărul de comenzi în așteptare pentru contractele lunare BTCUSD săptămânale = 2.000 și numărul de comenzi în așteptare pentru contracte scurte BTCUSD bisăptămânale = 15.000, numărul maxim de contracte pe care le puteți deschide = min (A, CB) = min (4.000, 42.000 – 2.000 – 15.000) = 4.000

Exemplul 3:

Dacă alegeți modul cu marjă fixă ​​în tranzacțiile futures BTCUSDT cu marjă USDT și doriți să deschideți contracte săptămânale lungi BTCUSDT. Numărul maxim de contracte pe care le puteți deschide (A) = marjă disponibilă * levier lung / preț de piață / valoare nominală (rotunjit la cel mai apropiat număr întreg), multiplicatorul este calculat pe baza levierului selectat pe pagina de interfață. Valoarea nominală este de 0,0001 BTC / contract.

Cu toate acestea, numărul real de contracte lungi pe care le puteți deschide se referă și la numărul total de poziții de contracte lungi și la comenzile în așteptare (B).

Numărul maxim de contracte pe care le puteți deschide = min (A, C-B)

Dacă marja disponibilă este de 10.000 USD, pârghia lungă este de 100 ori prețul pieței este de 8.000 USD / BTC, numărul maxim de contracte pe care le puteți deschide (A) = 10000 * 100 / 8.000 / 0.0001 = 1.250.000

Dacă numărul maxim disponibil de contracte de nivelul 1 cu un levier 100x (C) = 50.000 și numărul de comenzi în așteptare pentru contracte lunare BTCUSD săptămânale = 10.000, numărul maxim de contracte pe care le puteți deschide = min (A, CB) = min (1.250.000, 50.000 – 10.000) = 40.000

Exemplul 4:

Dacă alegeți modul de marjă încrucișată în tranzacționarea futures BTCUSDT cu marjă USDT și doriți să deschideți contracte săptămânale lungi BTCUSDT. Numărul maxim de contracte pe care le puteți deschide (A) = marjă disponibilă * pârghie lungă / preț de piață / valoare nominală (rotunjit la cel mai apropiat număr întreg). Multiplicatorul este calculat pe baza pârghiei selectate pe pagina interfeței. Valoarea nominală este de 0,0001 BTC / contract.

Cu toate acestea, numărul real de contracte lungi pe care le puteți deschide se referă și la numărul total de poziții și la comenzile în așteptare ale tuturor contractelor (B), numărul maxim de contracte solicitate de nivelul maxim disponibil (C) este calculat pe baza pârghiei . Numărul maxim de contracte pe care le puteți deschide = min (A, C-B)

Dacă marja disponibilă este de 1.000 USD, pârghia lungă este de 10 ori prețul pieței este de 8.000 USDT / BTC, numărul maxim de contracte pe care le puteți deschide (A) = 1.000 * 10 / 8.000 / 0.0001 = 12.500 de contracte.

Dacă numărul maxim disponibil de contracte de nivelul 19 cu un levier de 10x (C) = 4.550.000, numărul de comenzi în așteptare pentru contracte săptămânale lungi BTCUSDT = 20.000 și numărul de comenzi în așteptare pentru contracte scurte BTCUSDT de două săptămâni = 150.000, numărul maxim de contracte pe care le puteți deschide = min (A, CB) = min (12500, 4.550.000 – 20.000 – 150.000) = 12.500

5 Regulile privind limita de preț

Dacă prețul deschis introdus depășește valoarea limită cerută de sistem, nu puteți plasa comanda.

Scopul limitării prețurilor este de a împiedica comercianții mari să facă comenzi în bloc pentru a manipula piața. Este o măsură crucială de control al riscurilor pentru a proteja interesele tuturor investitorilor.

Prețul indicelui spot și prima sunt luate în considerare la calcularea prețului limită (primă = preț contractual – preț spot).

Regulile se aplică atât comenzilor deschise, cât și celor închise. Dacă deschideți lung sau închideți scurt, atunci când prețul comenzii este peste prețul maxim, comanda limită nu poate fi plasată; dacă deschideți scurt sau închideți mult, atunci când prețul comenzii este sub prețul minim, comanda limită nu poate fi plasată.

Puteți vizita pagina de tranzacționare pentru a verifica prețurile maxime și prețurile minime și pentru a plasa comenzi între intervale.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map