Glass halvfullt eller halvt tomt?

Oversikt

BTCs tekniske drevne rebound har presset prisene på den ledende kryptovalutaen tilbake til 7200 nivåer. Mens handelsmenn kanskje lurer på hvor langt oksene kan gå, var det rom for bjørnene å få grunnlag på kort sikt. Imidlertid kan sesongmessige faktorer spille inn når markedene nærmer seg høytiden.

Return of the Bulls

Prisene på bitcoin har gjort en skarp sving i torsdag morgenøkt i Asia, fra under 6500 over natten til nesten 7500 nivåer, før de slo seg ned i 7200-området. Mens BTC-okser fremdeles kan heie på den lange forfallet, kan prisaksjonen hovedsakelig være drevet av tekniske faktorer.

CME bitcoin futures har produsert et gap ned tidligere denne uken. Den lå mellom 7120 og 7240. CME bitcoin futures har en tendens til å fylle hullene den produserte, og vi har sett mange lignende tilfeller før. For eksempel skapte futures tre 3-timers hull i november som de gule sirkler som er angitt i figur 1, og alle disse hullene er til slutt fylt. I tillegg til den oversolgte tilstanden, tror vi at den tekniske faktoren var den viktigste driveren for returen.

Figur 1: CME Bitcoin Futures 3-timers diagram

Kilde: Tradingview

Glass halvfullt eller halvtomt?

Til tross for den avgjørende svingen i markedssentimentet, er det fortsatt for tidlig å ringe prisene på bitcoin på dette tidspunktet, spesielt på kort sikt.

Fra 19. desember har OKEx BTCUSD-indeksen en høyde på 7775,7 og en lav på 6433,09, noe som betyr at rekkevidden så langt har nådd 1342,61, og at tallet fortsatt er under gjennomsnittet på 2772,326. Siden slutten av den såkalte “Crypto Winter” -perioden har indeksens månedlige rekkevidde ligget på rundt 3000. Gjeldende område på 1342,61 indikerer at OKEx BTCUSD-indeks potensielt fremdeles har handlingsrom lenger opp eller ned før året, og spørsmålet er i hvilken retning?

Du kan lese mer om hvordan du bruker månedlige rekkeviddetall her.

Figur 2: OKEx BTCUSD Index Daily Chart

Kilde: OKEx; Tradingview

Tabell 1: OKEx BTCUSD indeks månedlige områder

Kilde: OKEx

Blandede data

Datamessig har vi sett en blandet pose her. Figur 3 viser at OKEx BTC evigfinansieringsrate holdt seg i det negative området. Selv om vi forstår at en negativ finansieringsgrad betyr at shorts betaler lengre tid i evig handel, kan det også bety at det kan være mer oppside i prisen.

Videre la vi merke til at Crypto Fear & Grådighetsindeksen holdt seg på et relativt lavt nivå etter at returen fant sted. Frykten & Grådighetsindeksen har falt til 15 onsdag og holdt seg på 21 etter rebounden over natten. Selv om 21 kanskje ikke er det laveste, fortsetter indeksen å være på “Extreme Fear” -stadiet. Lesingen indikerer at investorer kan være for bekymret for kryptomarkedet, og ofte betraktet som et tegn på innkommende bullishness.

Figur 3: OKEx BTC Perp. Bytter finansieringsgrad

Kilde: Skew; OKEx

Figur 4: Crypto Fear & Grådighetsindeks

Kilde: alternative.me

OKEx BTC Long / Short Ratio kan være et annet stykke av puslespillet her. Ratio har trukket seg tilbake fra 1.22 til 1.03 etter prisoppgangen over natten, noe som indikerer at den potensielle fortjenesten til shorts har redusert. Et lavere forhold betraktes ofte som et tegn på kortsiktig prisoppgang.

Figur 5: OKEx BTC Long / Short Ratio

Kilde: OKEx

På den annen side har vi sett noen av de institusjonelle investorene kan ha begynt å lukke bøkene når høytiden nærmer seg. Data fra Skew viser nedgangen i åpen interesse for både CME og Bakkt bitcoin-futures etter at BTC-prisene gikk tilbake til 7200 nivåer.

Figur 6: CME Bitcoin Futures Total OI

Kilde: Skew

Figur 7: Bakkt Bitcoin Futures Total OI

Kilde: Skew

Det er fornuftig at pengeforvaltere stengte ut bøker for slutten av året i påvente av å fullføre porteføljene. Lavere åpen rente kan medføre færre prissvingninger på kort sikt, og det kan også antyde økt sannsynlighet for at prisene stanser på nåværende nivå.

Konklusjon

Post-rebound-markedet er fortsatt veldig flytende til tross for et tregere enn vanlig marked på grunn av feriefaktoren. Derfor vil den kommende utviklingen, som endringer i beregninger og trender, være spesielt viktig.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map