AMA Sammendrag: Mantra DAO medstifter og rådsmedlem, John Patrick Mullin

3. september inviterte OKEx Mantra DAO medstifter og rådsmedlem John Patrick Mullin til en AMA-økt med vårt Telegram-samfunn. AMA så gjesten vår gi en oversikt over prosjektet, dets plass i det desentraliserte økonomi-økosystemet og dets viktigste trekk. Dette sammendraget inneholder spørsmålene og svarene fra den økten.

Kan du vennligst presentere deg selv og gi samfunnet vårt litt forståelse for hva slags forretningsbakgrunn du kommer fra og hvordan du har brukt den på dine roller innen Mantra DAO?

Jeg er opprinnelig fra USA, men tilbrakte nesten de siste 10+ årene i utlandet, etter å ha studert på lavere nivå i Spania, min første master i Tyskland og min andre i Shanghai. Jeg gjorde en dobbel mastergrad i Econ and Management.

Jeg ble med på kryptorommet på heltid i 2017, men var aktiv siden 2015 og kjøpte min første Bitcoin (dessverre bare noen få) i 2013. Jeg flyttet til Hong Kong i 2018 og hjalp til med å sette opp et kryptobørs- og rådgivningsfirma før jeg startet HK kontorer for en amerikansk lisensiert meglervirksomhet som har den eneste SEC-lisensen for distribusjon av digitale verdipapirer sammen med Will Corkin.

Etter det ble jeg med i Rio DeFi-teamet som rådgiver, og har nylig vært fokusert på å bygge og lansere Mantra DAO, en DeFi DAO fokusert på innsats, utlån og styring og Polkadot-økosystemet. Mine spesialiteter er forretningsutvikling, fundraising, token økonomi, og i min daglige stilling har jeg ansvaret for driften og strategien på Mantra DAO.

Jeg håndterer mye frem og tilbake med våre institusjonelle investorer, partnerskap med PoS-prosjekter for å bli validator, og bytter lister. 

Så for våre medlemmer som ikke allerede er kjent med prosjektet, kan du gi oss en veldig høy oversikt over hva Mantra DAO er og hvilket konkurransefortrinn det gir til DeFi-landskapet?

Ja, helt klart. Mantra DAO er en DAO strukturert for å bli styrt fullstendig av OM-tokenholdere, hvor brukere kan motta økonomiske belønninger gjennom deltakelse i våre sparepenger (dvs. staking) og utlån av produkter, samt bruke OM-token til å delta i styring og stemme på endringer i økosystemet og plattformen.

I tillegg kan du oppnå rykte i dette systemet gjennom vår interne Karma-protokoll, som er et system som en kredittpoengsum, slik at du kan motta forbedrede økonomiske fordeler, for eksempel lavere renter på lån, lavere gebyrer for innsats, underkollateral utlån og annet morsomme ting.

Vi har hentet inspirasjon fra mange av de ledende DeFi-prosjektene, og tatt deler av dem for å virkelig lage en omfattende tokenized DeFi-plattform som har alle kjerneelementene til en kryptobank, av forskjellige slag, men som har en gamifisert opplevelse gjennom Karma Protocol og Mantra Pool lotterispill. Og alt er bundet i fin emballasje med Mantra, OM og Karma zen-lignende merkevarebygging.

Fortell oss hvordan din DAO unikt gagner åpen finansiering i dagens og morgendagens økonomi?

Når det gjelder dette, tror jeg folk har sett hvordan det tradisjonelle banksystemet enten er utilgjengelig for de i utviklingslandene, eller bare ineffektive – og en forferdelig opplevelse å takle. Jeg mener, jeg tilbrakte bare en time i banken i dag, fordi jeg dessverre fremdeles ikke bruker 100% kryptokostnader i mitt liv. Det var en total smerte, og jeg kastet bort så mye tid.

Vi vil bruke vår erfaring innen både tradisjonell og kryptofinansiering til å utvikle et mer åpent og omfattende system som lar mennesker fra hele verden, og på en tillatelsesfri måte, få tilgang til de grunnleggende finansielle tjenestene som mennesker fortjener – et trygt sted å redde pengene dine og tjen en legitim rente, tilgang til kreditt- og utlånsfasiliteter osv.

Vi hadde rundt 1000 personer fra 81 land som deltok i IMO (dvs. første medlemskapstilbud), og for øyeblikket, etter to uker fra TGE, har vi nesten 9600 adresser som holder OM-token … det er virkelig fantastisk!


I tillegg gir den ikke-forvarende naturen til mange av våre produkter det forbedrede sikkerhetsnivået. Som de sier, ikke nøklene dine, ikke myntene dine.

Kan du fortelle oss når du forventer at staking skal settes ut live, og hvilke funksjoner og / eller insentiver som vil begeistre tidlige adoptere og holdere?

Vi har to typer innsatser. det ene er hvor utvekslingsprogrammer skal kjøre med våre sentraliserte utvekslingspartnere. Den vil ha en fast APR og vil følge de samme vilkårene for innsats som innsetting på kjeden. Foreløpig er dette live på Bithumb Global og BitMax, og om lag 40 millioner OM blir satset for tiden.

Vi forventer at dette tallet vil gå enda høyere fordi vi vil lansere OM-innsatsen med OKEx i den nærmeste fremtiden.

Samfunnet vårt ba om det, og vi fikk jobbe med OKEx-teamet, og vil lansere et ganske fantastisk innsatsprogram for OKEx-brukere og samfunn!

Når det gjelder vår opprinnelige innsetting i kjeden, vil vi lansere enkel innsats for flere forskjellige PoS-kjeder i løpet av de neste ukene.

Vær forberedt på minst fem kunngjøringer om partnerskap og validator i løpet av de neste 2twoekene (gi eller ta noen dager). 

Dette er atskilt fra DOT- og KSM-innsats, som vi vil dele trinnvise veiledninger for hvordan vi kan nominere våre Mantra DAO-noder for å tjene innfødte token-innsatsbelønninger. Vi får ytterligere OM-belønninger lagt til kort tid etter på kjede-for-kjede-basis.

Utlånsproduktene dine vil være en stor del av økosystemet for Mantra. Kan du gi en oversikt over din tre-fase utrullingsplan for dette og hvorfor du gjør det på denne måten?

Vi vil ha et flerfaset utlånsprodukt som inkluderer både en proprietær utlånsprotokoll som ligner på Maker, men med tverrkjedelig sikkerhetsstillelse med flere eiendeler og underkollateral utlån gjennom Karma-protokollen, samt andre utlånsprotokollintegrasjoner.

Vi vil også bringe Ethereum avkastning til Polkadot økosystemet ved å integrere med Compound, Aave og andre topp ETH-utlån / oppdrett protokoller direkte på vår plattform.

En annen kul funksjon som vi ikke snakker så mye om er "væskestaking" og DeFi svinghjulskonsept. Dette er hvor brukerne faktisk kan tokenisere sine innsatte eiendeler, og skape et derivat av det, som lar deg fritt handle og bruke eiendelen, mens du fortsatt opprettholder nettverkssikkerheten til en PoS-kjede..

Så du kan for eksempel satse DOT-en din, som vil tjene store belønninger i DOT + OM, så kan du binde den DOT til oss, og opprette derivatet (omDOT), som du deretter kan låne mot for å enten handle med, eller kjøp mer DOT eller andre eiendeler for å restake og tjene mer DOT + OM.

Selvfølgelig må du koble av kontrakten for å returnere og kreve alle belønningene, men det er egentlig slik det fungerer, og du kan gjøre dette med alle innsatsmidler (som eiendelene til de fem partnerskapene vi vil kunngjøre i kommende uker).

XTZ, BAND, KAI, SRM, ATOM, KAVA, TOMO, LUNA, etc. er alle PoS-prosjekter med høyt potensial, og vi undersøker dem alle.

Hvordan har innehavere av OM-token fordeler i økosystemet? Hvilken makt innenfor styringsmodellen har enkeltpersoner? Hvorfor er det så attraktivt, og hva er de grunnleggende kravene for å delta?

Dette er ekstremt viktig for oss, spesielt siden vi er en "samfunnsstyrt" plattform og i det vesentlige har vi sett tidligere at DAOs spesielt mangler insentiver for å stemme, eller at prosessen er enormt kompleks for den gjennomsnittlige personen å delta i.

Vi ønsker å lage DeFi for massene og tillate at alle, uansett om de har 1 OM eller 1 million OM, skal kunne gjøre stemmen deres hørt

Derfor krever vi i vårt system bare brukere å satse OM for å kunne stemme, men det kan være med så lite som 1 OM.

Hver satset OM representerer en stemme i Mantra DAO-systemet.

OM-innehavere som eier OM, får lov til å foreslå endringer i Mantra DAO-økosystemet, inkludert, men ikke begrenset til, endringer i:

  • Renter
  • OM Inflasjonsnivå
  • Økosystemtilskudd
  • Legge til ekstra innsatsmidler
  • Legge til ytterligere utlånsprodukter

Vi har til og med strukturert Mantra DAO Foundation på en måte som at mottakerne av stiftelsen selv er OM-tokenholdere

Det blir enda mer fantastisk når våre Mantra DAO-noder er topp fem i hver blockchain vi validerer for i fremtiden, og vil generere en betydelig mengde innsatsbelønninger for DAO.

Forresten, det er vårt interne mål for hver kjede – topp 5 validator!

Samfunnsspørsmål

Har du noen myntforbrennings- / tilbakekjøpssystemer eller planer for å brenne token for å øke verdien av OM-token og tiltrekke investorer til å investere?

Dette er et veldig bra spørsmål. Så vi har flere funksjoner som følger en tilbakekjøp og forbrenningsmodell. Dette starter med Mantra Pool, hvor brukere kan brenne 1 OM for å få en inngang i bassenget. Ettersom prisen på OM fortsetter å vokse, kan det hende vi må evaluere hvor mye OM du trenger å brenne for oppføringen. I tillegg må brukerne brenne OM for å åpne og lukke CDPer (dvs. sikkerhetsstillede gjeldsposisjoner) for stablecoin-låningen. Og til slutt vil Mantra DAO også bruke 50% av sin innsats på daglig basis for å kjøpe tilbake OM på det åpne markedet.

Hva var den største milepælen prosjektet ditt hadde så langt? Hva er planen de neste årene?

Jeg tror vi har hatt mange fantastiske suksesser, om enn på utrolig kort tid. Fra vår massivt overtegnede IMO til en fantastisk lansering og notering på over 11 børser, inkludert OKEx, innen to uker, samt å bli akseptert i Substrate Builders-programmet, som er et økosysteminkubasjonsprogram som drives av Parity og Web3. Du kan lese mer her.

Og selvfølgelig er det utrolig å ha nesten 10.000 adresser som holder OM-token på under to uker. Jeg er sikker på at det er enda flere enkeltpersoner der ute, med tanke på at mange blir satt på børser.

Hvordan kan PoA-konsensusmekanismer være til fordel for DeFi sammenlignet med PoS- og PoW-konsensusmekanismer?

For tiden er RioChain, kjeden vi bygger på, en PoA-modell, men beveger seg raskt mot en mer desentralisert PoS-modell. Vi tror på begrepet flippening, der PoS-myntenes nettverksverdier vil formørke PoW-mynter i nær fremtid. Vi vil for øvrig også kjøre en validator for RFuel som en av Genesis-validatorene.

De siste dagene har jeg overvåket OM, og det har hatt en betydelig økning, tror du det skyldes? Har adopsjon startet ved å stake inntektene?

Jeg tror det er flere viktige faktorer for hvorfor vår token-følge har vokst de siste dagene / ukene:

  • Stort antall spillere (rundt 40 millioner OM blir stakes).
  • Økt synlighet – f.eks. Notering på store børser som OKEx.
  • Hype rundt Polkadot-prosjekter – det er en grunn til at vi lanserte med en ERC-20 samme dag som DOT-overførbarhet. Det var ikke tilfeldig.

Hvorfor bruker du fremdeles Ethereum blockchain for OM-tokens mens den har lav hastighet?

Så jeg svarte delvis på det ovenfor, men i det vesentlige er det nåværende OM-token en ERC-20-versjon som kun er ment for å få token i hendene på våre investorer og få dem forutsetning til å satse. Vi bytter til mainnetmynten vår når RioChain-mainnet lanseres de neste månedene.

Hvor kan jeg kjøpe OM?

Vi er for tiden notert på over 11 børser, men jeg synes OKEx er et flott sted å starte, siden vi er oppført der.

Fortell oss om planene dine for 2020, hva jobber du for øyeblikket med, og skal du utvide listen over store børser?

For tiden jobber vi med å lansere den første versjonen av plattformen vår, som i utgangspunktet vil fokusere på innsats, etterfulgt av enkel styring i kjeden når RioChain er live. Og så vil vi lansere utlånsplattformen vår og tilleggsfunksjoner, som Mantra Pool og Karma.

Vi vil gi ut en mer detaljert teknisk veikart og lansering i nær fremtid, samt fortsette å dele mer om vår tekniske fremgang når vi åpner kodebasen vår for publikum og deler mer om dev-teamet som har jobbet hardt bak scenene.

Som et fellesskapsdrevet prosjekt, hvordan kan jeg bidra med kvoten til suksessen din? Har du et globalt ambassadorprogram eller henvisningssystem? Får jeg noe utbytte av å holde på lang sikt?

Ja, vi har et ambassadørprogram som er designet av vårt rådsmedlem, Will Corkin, og vår strategirådgiver, professor Nick Krapels. Følg med for flere kunngjøringer om programmet også!

Hvilke roller spiller Web3 Foundation i Mantra DAO? Ingen oppnår noe av verdi alene, kan du vær så snill dele om partnerskapene dine for å lykkes?

Så som jeg delte i et av spørsmålene, jobber vi med Parity og Web3 gjennom inkubasjonsprogrammet Substrate Builders som vi ble akseptert i. Mantra DAO har ennå ikke søkt om et Web3 Foundation-stipend, men det er noe vi planlegger å gjøre før utgangen av året.

Jeg ser at Mantra DAO-samfunnet vokser, men hvordan kan brukere hjelpe deg? Hvordan kan vi bidra med kvoten til suksess?

Det er mange måter samfunnet kan hjelpe oss på, og det starter med å støtte våre noder ved å delegere eiendelene dine til dem for å tjene innsatsbelønninger. I tillegg kan brukere hjelpe støtte ved å sette OM og delta i styrings- og stemmeprosessen. Jo flere tilbakemeldinger vi har, jo bedre, etter vår mening. Selvfølgelig kan alle hjelpe til ved å dele våre nyheter og kunngjøringer og være en solid talsmann for oss i rommet!

Dette intervjuet er redigert for klarhet.

Følg OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map