AMA Sammendrag: OKEx-sjef Jay Hao & Whalepool

14. april ble vår administrerende direktør Jay Hao med på en live ask-me-anything (AMA) -session som ble arrangert av Whalepool, et veletablert kryptohandelssamfunn, og svarte på spørsmål på deres Telegram-kanal med 14 000+ medlemmer (https://t.me/whalepoolbtc). Gjennom 90-minutterspraten dyppet Jay i OKExs produkter så vel som risikosystemet, og dekker et bredt utvalg av handelsverktøy vi tilbyr, og tiltak som vi setter for å beskytte handelsmenn mot ekstrem markedsvolatilitet..

Lurer på hva som gjør at OKEx skiller seg ut fra kryptomarkedene, og hvordan opprettholder vi en oversikt over null tilbakeslag gjennom markedskrasj i mars? Sjekk ut Q nedenfor&Som vi har forberedt deg på, med alle spørsmålene Jay svarte på i chatten.

Contents

Velkommen @OKExJay, kanskje du kan gi gruppen en introduksjon i bakgrunnen din og tiden din på OKEx.

Visst, jeg har blitt med i OKEx i mer enn to år. Det jeg liker spesielt godt nå er den åpne kulturen til blockchain-selskaper. På OKEx har vi vokst ekstremt raskt til et selskap med over 1000 ansatte, men vi er fortsatt ekstremt flate i strukturen, og ledergruppen vår vil være så imøtekommende som mulig.

Nå er jeg også sjef for kundesupport med ansvar for å håndtere henvendelser knyttet til produktene våre. Så følg meg på Twitter @ jayhao8.

Del 1: OKEx-produkter

Kan du fortelle oss litt om hvilke produkter du tilbyr for å la folk som ikke har krypto kjøpe krypto?

Blant våre produkter, Kjøp Crypto og C2C markedsfører er de som passer inn i brukere som er nye i kryptomarkeder og ønsker å komme ombord.

For å gjøre det mulig for brukere å kjøpe direkte og enkelt krypto med fiat-valutaer via Buy Crypto, samarbeider OKEx med syv fiat gateway-partnere for å tilby seks typer kryptovalutaer (dvs. Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Ripple, Bitcoin Cash, & Tether). Du kan kjøpe disse kryptoene med over 30+ fiat-valutaer ved hjelp av kredittkort. Sjekk ut mer her: https://www.okex.com/buy-crypto/usd

Du kan også kjøpe crypto med fiat-valutaer på våre C2C-markeder, der brukere kan handle mellom fiat-valutaene og crypto med hverandre.

Støtter OKEx fiat valutahandel eller bare tokenhandel?

Vi støtter innskuddstjenester av fiat-valutaer via ulike gateways for spot- og derivathandel. Likevel støtter vi ikke fiat-crypto eller crypto-fiat-par. For de som er interessert i å handle fiat-par, kan de gå til OKCoin, en av våre strategiske partnere – https://www.okcoin.com/

OKEx har et utlånsprodukt som brukere som har krypto kan gjøre "tidsinnskudd" eller "sparekontoer". Kan du fortelle mer om dette produkttilbudet, og hvor kommer renteavkastningen fra?

Vår C2C-lånetjeneste (foreløpig kun tilgjengelig på den nyeste APP-versjonen) gir brukerne en lånetjeneste mellom enkeltpersoner slik at de ulike lån- og investeringskravene til brukerne kan oppfylles. Denne infografikken vil gi deg en kort ide om hvordan den fungerer:

Bilde

Så, hvor kommer returen fra? Godt spørsmål :)

Returnering av C2C-lån til investorer er renten som låntakerne betaler. Låntakere kan ta lånet til andre investeringer for å gjøre ekstra gevinster og betale for lånerenten.

Nå kan du love BTC å låne USDT. Vi planlegger fortsatt å integrere andre tokens i C2C-lånetjenesten, og lanseringstiden vil bli avslørt i fremtiden.

Og hvorfor skiller C2C Loan-tjenesten seg ut fra andre lignende produkter?

 1. – Likvidasjonslinjen vår er 90%, mens andre 83%. Det er vanskeligere å avvikle fra vår side, og dermed garantere låntakers midler;
 2. – Vi tillater brukere å tilpasse lånerenten ut fra markedssituasjonen – mens andre setter lånerenten høyt, og dermed må låntakerne betale en høyere rente;
 3. – Den forfalte strafferenten vår er relativt lavere. Det er straffer for låntakerens sene tilbakebetaling av spesielle årsaker, men det kostet dem for mye. Investorer vil fremdeles være i stand til å samle inn prinsippet, inkludert strafferenten som OKEx garanterer.
 4. – Vi belaster ikke servicegebyr i løpet av kampanjeperioden (Ja, akkurat nå er fortsatt i kampanjeperioden)

  – C2C-lånetjenesten vår kommer både låntakere og investorer til gode.

Er marginhandel fortsatt populært for handelsmenn når de har muligheten til å handle Futures, Swaps, Options, med høyere innflytelse?

Ja, jeg vil si at de er forskjellige produkter designet for forskjellige behov.

Marginhandel, til tross for likhetene i sin innflytelse, gir også fordeler ved bruk av sikkerhet. I utgangspunktet kan du love BTC og altcoin for USDT, eller omvendt, for å øke kjøpekraften din på OKEx.

OKEx margin trading-produkt er selvfølgelig populært fra vinkelen til å bære handler:

 • – Gearingen er lavere, noe som gjør risikoen mer kontrollerbar
 • – Marginhandlere trenger ikke å bære risikoen for avvikling eller tilbakeslag
 • – Det er flere typer digitale eiendeler som støtter marginhandel
 • – Ingen levering, utløpsdatoer og finansieringsgebyrer, men med interesser som gjør kostnadene mer håndterbare

Når det gjelder andre bruksområder:

 1. – Lånte digitale eiendeler (over det nødvendige marginforholdet) kan også overføres til annen OKEx-handel i henhold til bruk
 2. – Sikre deg mot spot / futures / opsjonsmarkedet

De fleste handelsmenn er sannsynligvis kjent med OKEx tradisjonelle Futures-produkter. Men i løpet av det siste året har du lagt til Perpetual Swaps og nylig Valg (på BTC). Kan du fortelle oss litt mer om disse produktene?

Vel, jeg skal gi en kort introduksjon av derivatproduktene litt først.

OKEx futures er et av de aller første produktene som ble lansert på vår plattform, og har blitt det største markedet på tvers av alle kryptoderivatmarkeder i dag.

Vi tilbyr for tiden ukentlige, to-ukentlige, kvartalsvise og to-kvartalsvise futureskontrakter på 9 store digitale eiendeler, i et forsøk på å oppfylle ulike handelskrav som sikring, voldgift og så videre..

Når det gjelder evig swap, ble den lansert i slutten av 2018. Handelsvolum og likviditet har økt raskt etterpå. Og nå er det uten tvil det mest populære derivatinstrumentet som brukes til handel med digitale eiendeler, spesielt blant detaljhandelbrukerne.

I motsetning til futures har den evige swap en finansieringsmekanisme som forankrer den evige swap-prisen til spotmarkedsprisen. Uten utløpsdato og høy innflytelse opptil 100 ganger er evigvarende bytte et godt valg for trendhandlere. I tillegg gir finansieringsmekanismen en flott mulighet for arbitrage.

OKEx-alternativer ble lansert senere i januar i år (for tiden er BTC / USD-opsjonsmarkedet tilgjengelig, mer å komme). Selv om det er relativt nytt for kryptohandel, er opsjoner et populært derivatinstrument i det tradisjonelle markedet. Innføringen av OKEx-opsjoner vil være et flott supplement til plattformens hele handelsinfrastruktur.

I tillegg til eksisterende spot trading, margin trading, futures og evigvarende swaps markeder, gjør opsjoner OKEx-brukere i stand til å diversifisere sine handels- og sikringsstrategier på en gang.

For hvem som vil lære mer, er det Options101: https://medium.com/okex-blog/okex-options-101-68b6da96a7ac

Kan du fortelle oss hvorfor du tilbyr både Lineær USDT (ligner på Binance) og Coin-Margin (mer som Huobi)?

Forskjellen mellom disse to typer kontrakter er grunnleggende.

USDT-marginerte futures er en lineær kontrakt, mens myntmarginale futures er en omvendt. Den største forskjellen mellom dem er marginaktiva og kontrakts pålydende.

USDT-marginerte futures lar deg sette USDT som margin for å handle eventuelle kontrakter. Si at hvis du vil handle BTC-, ETH- og EOS-kontrakter, trenger du bare å sette inn noen USDT. Du trenger ikke lenger å bytte eiendelene dine til BTC, ETH og EOS for å åpne en posisjon.

Pålydende er også ~ $ 1, noe som betyr at terskelen for å åpne en posisjon er senket. Og det er mye lettere for brukere å beregne fortjenesten ved å bruke USDT som margin. Det er likevel for å møte de forskjellige behovene til brukerne våre.

Det er flere og flere konkurrenter i Futures som Binance, FTX, Bybit, HuobiDM – hvordan planlegger OKEx å være konkurransedyktig med så mange nye produkter og spillere i markedet?

Ja, jeg er klar over det også. Vi vil fortsette å utvide markedsdybden og spekteret av våre produkter, for eksempel ved å tilby flere underliggende eiendeler og utløpsperioder, etc. Vel, la meg dele opp tankene mine i flere punkter:

Jeg tror hver børs har sin egen posisjon i markedet. På OKEx tilbyr vi det største utvalget av handelsprodukter til tradere som spot trading, futures trading, C2C, staking osv. Dette er en av måtene vi holder oss foran konkurrentene våre.

For ikke å nevne vårt risikostyringssystem. Ser du, vi har tilbudt futures siden lanseringen av OKEx. Og du vet at kryptomarkedet har vært vilt disse 2 årene. Vi fortsetter å lære av dette uforutsigbare markedet, og perfeksjonerer risikostyringssystemet for å levere en pålitelig handelsplattform for brukerne våre.

Vi tilbyr også forskjellige algo-ordrer for å hjelpe brukerne til å handle praktisk. De kan til og med bruke våre derivatmarkedsdata for å få innsikt i deres handler. Jeg vil si at vi tilbyr ganske mange nyttige verktøy for brukerne våre. Dette er ikke noe du kan ha på andre plattformer.

Og selvfølgelig er likviditeten vår, unødvendig å si, en av de beste børsene. God likviditet beskytter brukerne våre fra ekstreme markeder.

Kan du kort si hvordan OKEx-systemet er designet for å være stabilt og pålitelig for handelsmenn, selv i ustabile tider?

Sikker! Vi har gjort mye arbeid med det.

Som bransjeleder setter vi ekstremt høyere standarder for handelssystemene våre. I tillegg til oppgraderingen av handelssystemet vårt i august 2018, har vi implementert neste generasjons Lightning 2.0-system med verdensledende ytelse etter flere oppgraderinger..

Lav ventetid og høy gjennomstrømning er nøklene for å sikre at brukerne våre kan handle normalt i topptider som ekstrem volatilitet. Og det er også hemmeligheten til at vi overvant 3.12-krasjet – i stor grad takket være systemoppgraderingen.

Vårt nye system kan nå komfortabelt håndtere ikke mindre enn 100 000 ordrer per sekund. Og vår direktør for finansmarkedene Lennix har også dekket dette emnet videre – https://medium.com/okex-blog/on-okex-lightning-2-0-674d47196721.

Del 2 – Risikostyring

Hvor høy gearing tilbyr du for Futures / Swaps / Options-produkter, og hvordan forhindrer du markedsmanipulering av hvaler?

Det er verdt en hel artikkel å gå gjennom vårt risikostyringssystem. Men enkelt sagt, jeg skal forklare mer om alternativene – som kan være nytt for mange handelsmenn.

Vårt risikostyringssystem for OKEx Options-markedet består hovedsakelig av merkepris, prisgrense, opsjonsmarginer, samt forsikringsfond.

Merkeprisen gjenspeiler en rettferdig og objektiv aktivapris på markedet. Vi tar en referanse av de samlede markedskursene for å bestemme en rettferdig merkepris på en opsjonskontrakt, og bruker den til å beregne kontomarginene og håndtere plattformrisiko, for å minimere likvidasjonsrisikoen som følge av markedsmanipulasjon..

Prisgrensen er satt til å begrense rekkevidden av ordrepriser basert på merkeverdien til en eiendel. Den er designet for å beskytte investorer og forhindre markedsmanipulasjon.

Opsjonskjøpere er bundet av maksimumsgrensen for budpris, mens selgerne er bundet av minimumsprisgrensen. Opsjonsmarginen er å sikre at handelsmenn kan utføre handler normalt, nemlig å kjøpe, selge, holde og utøve opsjonsavtaler ved utløpet.

Det er ordremargin, posisjonsmargin og vedlikeholdsmargin. De to siste er å garantere opsjoner selgere har tilstrekkelige midler til å oppfylle handlerne.

Forsikringsfondet er et sikkerhetsnett for å eliminere risikoen for tilbakeslag på grunn av likvidasjon i stor skala under ekstrem markedsvolatilitet..

Hvis du vil forstå detaljene i vårt risikostyringssystem, kan du bla gjennom brukerhåndboken vår her: https://okexsupport.zendesk.com/hc/en-us/sections/360007491391-OKEx-Coin-Margined-Options-User-Agreement-Guide

For futures og swaps tilbyr du maks 100x gearing på BTC og noe sånt som 50x for altcoins?

Ja, de viktigste handelsparene er opptil 100 ganger, og altcoins varierer fra 20 ganger til 50 ganger.

Hvordan stimulerer OKEx likviditet i markedene? Har OKEx interne markedsprodusenter for å sikre likviditet konsekvent? Hva kan folk gjøre hvis de er interessert i å tilby likviditet på OKEx?

Markedets mikrostrutur er godt definert for å stimulere handelsmenn til å tilby reell likviditet, samtidig som vi holder avgiftene lave for at handelsmenn kan åpne en posisjon. Vi har forskjellige markedsføringsprogrammer for ulike nivåer av markedsprodusenter på tvers av forskjellige instrumenter.

Derfor har OKEx, i motsetning til våre kolleger, ikke interne markedsprodusenter, og det er ingen risiko for at interne produsenter tar frontløpende kundestrømmer, misbruker kundebeholdningen for å ta motsatt retning, og heller ikke likvidasjonsjakt..

Våre inntekter er fra gebyrer, ikke handel med pnl. Vi har ikke en intern rekvisita. Likevel har vi et veldig gjennomsiktig markedsmarkeringsprogram for likviditetsleverandører å bruke. Send gjerne en e-post til [e-postbeskyttet] for videre diskusjon.

Du har flere forsikringsfond, ett per marked, og sammen er de for øyeblikket på over $ 75 millioner.

Vi mener tilstrekkelig forsikringsfond indikerer risikokontrollnivået for en børs. Kombinasjonen av OKEx eksisterende forsikringsfond og risikostyringssystem, inkludert Tiered Maintenance Margin Ratio-systemet, merkepris, prisgrense og så videre, gjør oss sterke nok til å motstå alle ytterpunktene som kan skje i kryptomarkedet..

Som vi ser, tok noen ekstreme markedshendelser som krasjen 12. mars oss ikke ned. Enda mer konsumerte vi bare en rimelig mengde av forsikringsfondet for å beskytte næringsdrivendes fortjeneste fra tilbakeslag eller automatisk utskifting på grunn av det ekstreme markedet.

Om Clawback vs. Auto-gearing – OKEx bruker for øyeblikket bare Auto-Deleverage (instant clawback), men ikke sosialiserte tap clawbacks, ikke sant?

Egentlig bruker vi fortsatt sosialisert tap clawbacks mekanisme, men veldig sjelden. Takket være vårt velprøvde risikostyringssystem har det skjedd 0 tilbakeslag på evige bytter mellom alle våre børsnoterte digitale eiendeler siden lanseringen i løpet av et år.

For futureskontrakter fant ingen tilbakekobling sted blant store digitale eiendeler som BTC, EOS og ETH de siste 1,5 årene. 3.070 BTC, 1.6 millioner EOS og 42.000 ETH er samlet i henholdsvis vårt forsikringsfond. Og det er ikke mer tilbakeslag for andre eiendeler etter at vi har rullet ut risikostyringsløsninger som Tiered Maintenance Margin Ratio-system, merkepris og prisgrense osv.

Derfor er det relativt trygt å handle futures og bytte på OKEx, under beskyttelse av vårt sunne risikostyringssystem og et forsikringsfond på 80 millioner dollar. Siden tilbakeslag og ADL er svært usannsynlige (jeg vil si nesten 0% muligheter), er fortjenesten din trygg hos deg.

Hvordan er OKEx system med hensyn til oppbevaring av klientmidler?

Brukere og sikkerhet er uten sidestykke, det være seg sikkerheten til midler, handel, data og personvern. Vi vedtar multisig kald lommebok for å dele eiendelene våre til rundt 500 BTC per lommebok, slik at vi ikke bærer en eneste kald lommebok med en enorm mengde eiendeler og får risikoen spredt og bedre administrert.

Så ikke noe ønske om å sette opp en slags "SAFU" fond?

Når det gjelder sikkerhetsfondet, opprettet vi ikke et bestemt fond og markedsførte det til media. Men det jeg kan forsikre deg om er at vi har en mer enn tilstrekkelig reserve til å håndtere uventede situasjoner.

Vi har mange års erfaring innen sikkerhetsteknologi, og vi har utviklet lommebøker for varme og kalde og multi-sigteknologi alene for å beskytte midlene. Så langt er jeg stolt over å si at vi ikke har noen sikkerhetsbrudd. Vi er sikre på å opprettholde en ren skifer i fremtiden.

Mer AMA å komme

Gi oss beskjed om et hvilket som helst emne du vil dekke!

Hver gang vi avslutter en AMA, føler vi oss veldig overrasket og imponert over hvor ivrig våre lokalsamfunn vil lære mer om oss. Som sagt tidligere, vil flere AMA-økter fortsette å komme. Hvis du har noen gode ideer om temaet vi kan dekke, er du velkommen til å gi oss beskjed på våre sosiale mediekanaler. Inntil neste gang, lykkelig handel!

Følg OKEx på:

 

https://twitter.com/OKEx

 https://www.facebook.com/okexofficial/

 

https://www.linkedin.com/company/okex/

 

https://t.me/OKExOfficial_English

 

https://www.reddit.com/r/OKEx/

 

https://www.instagram.com/okex_exchange

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map