Jay Hao: Sammenligning av likvidasjonsmotorer med kryptobørs

De siste to årene har vi kanalisert vårt arbeid for å perfeksjonere risikostyringsmotoren for futuresmarkedet, og vi har ennå registrert noen BTC-tilbakeslag i omtrent halvannet år. Dette systemet ble designet for å beholde en liten mengde brukerfond i forsikringsfondet vårt, slik at vi er i stand til å overleve en >30% fall i markedet under volatilitet. Jeg er veldig klar på at det blindt å øke forholdet til vedlikeholdsmargin er en skade for brukerne våre.

I løpet av de siste seks månedene ble OKEx offentlig anerkjent av ledere fra våre peer-utvekslinger, som FTX og Deribit, ved flere anledninger. Inntil 13. mars har vi aldri hatt sjansen til å virkelig se hvordan alt kommer sammen, og heller ikke la markedet sette vårt risikostyringssystem på prøve. Vi ønsker ikke å kalle denne fredagen den 13. krasj for en svart svanehendelse, fordi vi allerede forutså at en dag som denne kunne skje da vi designet systemene våre. Vi var godt forberedt på det.

Kilde: https://twitter.com/SBF_Alameda/status/1237569751460671491 Kilde: https://blog.deribit.com/insights/crypto-derivatives-exchanges-liquidation-pioneers/

Som administrerende direktør i OKEx var et av mine stolteste øyeblikk da Huobi (vår doppelgänger) kopierte og lanserte samme rammeverk for risikostyringssystem som vårt bare noen få dager før markedssmeltingen. De sa at imitasjon var den oppriktigste form for smiger – jeg vil gjerne tro at Huobi var i stand til å motstå denne markedsvolatiliteten ved å følge våre fotspor, som er et av våre “spesielle” bidrag til kryptoøkosystemet. Vi vil ikke slutte å innovere. Vi har som mål å bli Nikola Tesla i blockchain-bransjen, bygge kjerne blockchain-infrastrukturen og legge bakken for suksessen til alle. Jeg forventer at våre nærmeste venner som har dratt nytte av våre innovasjoner, fortsetter å nyte fruktene våre ved å forbedre utformingen av byttene og de lineære derivatene basert på vår snart.

Kilde: https://huobiglobal.zendesk.com/hc/en-us/articles/900000297826-Huobi-DM-Huobi-Futures-Releases-Partial-Liquidation

Som de fleste derivatbørser hadde vi våre egne hikke 12. – 13. Mars da bytteproduktene våre gikk ned i noen minutter torsdag kveld før det store fallet. Vårt tekniske team var i stand til å oppskalere driften og bringe systemet tilbake online på kort tid. OKEx-teamet var da på vakt resten av natten i beredskap, og ingen andre store krasj skjedde med sentralen. Det gikk relativt greit for våre derivatmarkeder siden den gang, og vi fikk ingen tilbakeslag.

Sammenlignet med andre industriledere, led Deribit en forsikringsmangel, men de handlet raskt og injiserte 500 BTC av sin egen kapital for å beskytte handelsmenn. I de mørkeste timene på fredag ​​morgen, omtrent som S&P500s strømbryter utløser når markedet faller mye, BitMEX gikk ned for vedlikehold og stoppet den bransjeavviklingen fra å fortsette.

Ryktene hadde det om at vedlikeholdet var et manuelt grep for å stoppe BitMEXs likvidasjonsmotor fra å kaskade med å avvikle alle brukere mens likviditeten var tynn. Hvis BitMEX ikke hadde gått ned, kunne likvidasjoner lett ha fortsatt å kjøre Bitcoin-prisene ned til tre sifret nivåer på grunn av den omvendte naturen til deres futures..

Imidlertid tror jeg ikke det var forsettlig, og bransjen bør være takknemlig for hvordan den panorerte ut. Hvis markedet ikke tok en pust ut, ville det virkelig ha kommet inn i en svart svanivå-begivenhet. En ettertanke var at det var veldig sannsynlig at BitMEX fikk et DDoS-angrep fra konkurrentene, akkurat som det som skjedde med OKEx.

Kilde: https://blog.bitmex.com/site_announcement/system-status-update-13-march-2020/ Kilde: https://twitter.com/DeribitExchange/status/1238426708895830018

Den verste situasjonen så ut til å skje på Binance, som led ca. 50% utarming av forsikringsfondet. Forsikringsfondet deres fungerer på en ganske interessant måte. For de fleste børser, med mindre forsikringsfondet er fullstendig utarmet, vil ikke børsen innføre noen tilbakeføringer eller automatisk reduksjon. men i løpet av tapet tapte Binance ca $ 6,5 millioner av fondet sitt. Selv med $ 6 millioner igjen, avviklet de vinnende traders posisjoner ved automatisk nedskæring (ADL), og forårsaket opprør på Twitter som forventet. Det var uklart at hvis systemet var rettferdig, eller om det var involvert privilegerte markedsprodusenter som ikke er forpliktet til denne auto-reduksjonen. ADL ødelegger for handelsmenn under disse omstendighetene. Hvis en bruker brukte futures for å sikre en annen posisjon, ville han ha mistet et betydelig beløp på det andre benet. Ta for eksempel når markedet krasjet fra 6000 til 5000 fredag ​​morgen, og hvis du ble nedskåret, var du nesten sikker på å lide 20% tap. Mens på OKEx, spiller alle etter de samme reglene, blir tilbakekobling bare brukt når forsikringsfondet er utarmet.

Kilde: https://www.binance.com/en/futures/funding-history/1 Kilde: https://twitter.com/cz_binance/status/1238070877289353217 Kilde: https://twitter.com/Fat_macedonian/status/1238080834982346753 Kilde: https://twitter.com/lionel_tlse/status/1238074058664804352 Kilde: https://twitter.com/skewdotcom/status/1238428787865460736

Da alt støvet satte seg, motsto OKExs system volatiliteten, og vår omsetning og likviditet var ledende i løpet av det kritiske døgnet. Vi er kanskje ikke perfekte, og det er fortsatt rom for forbedring, men vi lover at vi vil fortsette å jobbe utrettelig bak scenen for å sikre brukernes eiendeler.

Følg OKEx på:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map