OKExs svar på Coronavirus: En oppdatering tre måneder inn i COVID-19-pandemien

Ettersom mars – det som føles for mange som en evig måned – nærmer seg slutten, ønsket vi å oppdatere samfunnet om hvordan vi som selskap har nærmet oss COVID-19.

Når det gjelder hvor vi er, geografisk, er vårt registrerte hovedkvarter på Malta og vårt operasjonskontor fungerer fra Hong Kong. Vi har også teammedlemmer i andre land rundt om i verden.

I hele selskapet begynte vi å implementere virusresponsen i midten av januar.

Per 30. mars har særlig Hong Kong sett en gjenoppblomstring av COVID-19-infeksjoner. Som svar er byen det strammer opp sosial distanseringstiltak og vurderer mer alvorlige karantenetiltak for milde tilfeller.

Kampen mot viruset er ikke over i Asia, mens mye av verden bare begynner å mobilisere.

I disse usikre tidene synes vi det er viktigere enn noen gang å være gjennomsiktig og dele informasjon, erfaring og råd for å holde oss selv og de som er rundt oss trygge og sunne.

Hvordan reagerer OKEx på koronavirus? Når ble svaret først implementert?

Internt implementerte vi en arbeid-fra-hjemmepolitikk i alle våre globale kontorer når virusutbruddet startet i Asia. Igjen, det var i midten av januar, like før starten på det kinesiske nyttåret.

Vi implementerte også daglige helserapporter og ba nesten 1000 ansatte om å holde rede på og registrere sin helsestatus i selskapets kommunikasjonssystem. Flyttingen er et forsøk på å sikre at teamet vårt får den støtten og medisinsk behandling de trenger, bare i tilfelle.

Vi er glade for å kunne rapportere at så langt har ikke en eneste OKEx-ansatt fått viruset – og vi håper å holde det slik.

I tillegg til, som mange (sannsynligvis de fleste) andre selskaper, inkluderer vår virusresponspolicy suspensjon av arbeidsrelaterte reiser på ubestemt tid.

Hva er OKExs tidslinje for virusadministrasjon?

På dette tidspunktet har vi ikke en konkret tidslinje – det vil avhenge av hvordan situasjonen utvikler seg.

Frem til forrige uke hadde for eksempel våre kontorer i Hong Kong blitt åpnet delvis, i tråd med lokale lover og retningslinjer. Hvis ansatte følte behovet for å komme inn på kontoret, ble det gitt masker, desinfeksjonsmidler og desinfiseringsmidler for dem, og kontoret desinfiseres regelmessig.

For å holde tettheten lav ble hver avdeling bedt om å tillate ikke mer enn 30 prosent av teammedlemmene å jobbe på kontoret samtidig.

Vi er imidlertid fortsatt forsiktige på dette stadiet. Fra og med forrige uke kom selskapet tilbake til en 100-prosent-hjemmefra-policy, gitt den siste utviklingen med viruset lokalt og globalt..

Påvirker viruset virksomheten?

Det korte svaret er nei. Gitt den teknologiorienterte virksomheten til selskapet vårt, har den daglige driften virkelig ikke blitt forstyrret. Vi er heldige som enkelt kan administrere møter og oppgaver eksternt.

Ettersom OKEx-arbeidsstyrken av natur er desentralisert og nå helt fjern, prøver vi alltid å gi rom for fleksibilitet slik at ansatte kan forfølge sine egne oppgaver i tråd med den større selskapets visjon, uten for mye mikrering..

Vi holder kontakten i chatter og har regelmessige videosamtaler innen avdelingene for å holde alle på samme side.

Har teamet lært noe fra overgangen?

Fra et menneskelig perspektiv er en av OKEx kjerneverdier at enhet er styrke – og vi har sett at verdien spiller ut de siste månedene. Innenfor OKEx-samfunnet hjelper vi hverandre, til tross for vår fysiske separasjon.

For eksempel oppfordres ansatte til å gi uttrykk for sine behov til teamet og ledelsen når det gjelder nødvendigheter, for eksempel medisinsk utstyr, mat, masker etc., og medarbeidere kan tilby hjelp når det er mulig.

Forretningsmessig, snart etter at vi implementerte arbeidet hjemmefra, har teamene forstått behovet for å sette opp ukentlige samtaler – ideelt sett med video – for å holde seg oppdatert på hverandres arbeid og fremgang..

Så langt fungerer det bra for de fleste av oss ettersom vi blir bedre kjent og blir mer bevisste på hverandres arbeid. Regelmessige kontroller forbedrer også samarbeidet mellom avdelingene.

Det som mangler mest uten kontormiljøet?

Generelt er selskapets vibes positive og folk er takknemlige for fleksibiliteten. Men selv om vi er et teknologiselskap, har det tatt oss litt tid å tilpasse oss et nytt, kontaktløst arbeidsmiljø.

Selv om vi ikke trenger å være på kontoret for å få utført arbeid – også vi kan teknisk sett jobbe på bærbare datamaskiner hvor som helst – mange mennesker har definitivt gitt uttrykk for at de føler mangel på kontakt med kolleger, som ansikt til ansikt møte engasjement under møter.

Generelt er personlige møter nyttige for å kunne lese hverandres reaksjoner umiddelbart. I begynnelsen tok det oss noen ganger litt lenger tid enn når vi var på kontoret for å nå ut og få svar fra kolleger.

18. mars skrev OKExs administrerende direktør, Jay Hao, et brev til samfunnet om hvordan firmaet har reagert på viruset.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map