Spør OKEx-sjef: 10 spørsmål om Kinas DCEP

Skjermbilder av testgrensesnittet til Kinas etterlengtede DCEP (Digital valuta elektronisk betaling) er en bombe til økonomi-, blockchain- og crypto-områdene. Avsløringen av grensesnittet antyder at DCEP sannsynligvis er i siste fase av utviklingen, og ryktene sier at The People’s Bank of China (PBOC) forbereder seg på å lansere piloter for den digitale yuanen i fire byer, inkludert Xiong’An, Suzhou, Chengdu, og Shenzhen.

Med mye skudd og interesse har vi snakket med OKExs administrerende direktør Jay Hao og stilt ham ti vanlige spørsmål om DCEP.

Testgrensesnitt for DCEP

Q1. Hva er DCEP og hvordan er det forskjellig fra den eksisterende kinesiske yuanen?

Jay: Enkelt sagt, DCEP er de kinesiske yuan-sedlene og myntene vi bruker hver dag digitalisert.

Q2. Er DCEP og Bitcoin lignende ting?

Jay: Nei, de er helt forskjellige ting med to karakteristiske forskjeller:

For det første er DCEP 100% statlig støttet av regjeringens reservefond. Med andre ord er det sentralbankens gjeld garantert av PBOC. Så det er en nasjonal suveren valuta. På den annen side støttes ikke Bitcoin av noen sentralbanker. Derfor er det den enorme prisfluktuasjonen i verdien.

Når det gjelder design, vedtar DCEP et to-lags operativsystem – PBOC konverterer først DCEP til banker eller andre finansinstitusjoner, og deretter distribuerer disse institusjonene den digitale valutaen videre til publikum. Bitcoin utstedes på en desentralisert måte som kalles gruvedrift, som ikke involverer noen sentralbanker eller kommersielle banker, og den distribueres direkte til publikum.

Q3. Er DCEP bare en stablecoin som Libra og USDT?

Jay: Nei, DCEP er det støttet og utstedt av den kinesiske regjeringen, mens Libra og USDT er utstedt av private institusjoner og sikkerhetsstillet av US dollar eller andre fiat-valutaer.

Fra et juridisk perspektiv er DCEP en betalingsmiddel, som betyr at når vi bruker DCEP for betaling, kan ikke selgere nekte. Tvert imot er ikke Libra og USDT lovlig betalingsmiddel, og selgere har full rett til å si nei hvis vi vil betale med dem.

Q4. Brukes blockchain-teknologi på DCEP?

Jay: Det er vanskelig for PBOC å bruke blockchain-teknologi til DCEP fullt ut, da den eksisterende teknologien ikke kan håndtere den høye samtidigheten som vil finne sted. Så vidt jeg er klar over, har DCEP lånt noen av konseptene innen blockchain-teknologi, da blockchain i seg selv faktisk er en smart kombinasjon av mange eksisterende modne teknologier, for eksempel asymmetrisk kryptografi, bevis på arbeid og tidsstempling. Som det fremgår av sitt siste avslørte patent, er DCEP integrert med asymmetrisk kryptografi, ubrukt transaksjonsoutput (UTXO) og smarte kontraktsteknologier. Konsensusmekanisme, som er nøkkelen til offentlige blokkjeder, vil imidlertid neppe bli vedtatt.


Q5. Hva er forskjellen mellom DCEP og saldiene i Alipay / WeChat Pay?

Jay: Alipay og WeChat Pay er de mest populære mobilbetalingsappene i Kina. DCEP er imidlertid mer enn bare en annen balanse for virtuell lommebok.

Når det gjelder pengemengde, DCEP er designet for å erstatte dagens reservepenger (M0), som er kontant, mens midler som er lagret i Alipay og WeChat Pay tilhøre M2, innskudd fra ikke-depotfinansielle institusjoner. Det vil si DCEP er den nye kontanten.

Dessuten er den juridiske statusen og sikkerhetsnivået til sentralbankens digitale valuta mye høyere enn Alipay og WeChat Pay-saldoen. I likhet med forretningsbanker, når disse tredjepartsbetalingsselskapene går konkurs en dag, må folk møte risikoen for å miste pengene sine. Men DCEP-holdere vil aldri måtte takle dette problemet.

Q6. Hva er fordelene med DCEP?

Jay: DCEP har mange fordeler.

For det første tilbyr den en løsning på de høye kostnadene ved utstedelse, uttak og lagring av sedler, samt ulempene ved å bære og bruke kontanter.

For det andre er problemet med den nåværende sentralbankens pengepolitiske utforming at det er umulig å overvåke sirkulasjonen og bruken av valutaen etter at den er tatt i bruk. Med DCEP blir innsamling av transaksjonsdata og sirkulasjonsinformasjon gjort mye enklere, og gir en utmerket referanse for utforming og implementering av fremtidig pengepolitikk.

For det tredje legger DCEP til rette for arbeidet med hvitvasking av penger, skatteunndragelse, antikorrupsjon og finansiering av terrorisme. Basert på informasjonen som er utgitt av PBOC, selv om den digitale valutaen vedtar kontrollerbar anonymitet, kan PBOC fortsatt bruke big data og annen teknologi for å identifisere mistenkelige transaksjoner og gjennomføre tilsyn med hvitvasking av penger og finansiering av terrorisme..

Dessuten kan DCEP fremme utviklingen av Kinas digitale økonomi. For eksempel kan DCEP generere enorme store data som kan fremme utviklingen i Kinas kredittindustri, noe som resulterer i redusert dårlig gjeldsrate og risiko for finansielle institusjoner.

Sist men ikke minst forbedrer det kvaliteten på finansielle tjenester i underutviklede og avsidesliggende områder. For tiden er det fortsatt ikke mennesker i disse områdene som har glede av nyttige finansielle tjenester, som pengeoverføring, innskudd og lån. Imidlertid kan DCEP være en spillveksler.

Q7. Betyr PBOCs introduksjon av DCEP at Kina går mot et kontantløst samfunn?

Jay: Generelt sett kan et kontantfritt samfunn fungere uten fysisk valuta. USA har begynt å bruke kredittkort siden det 20. århundre. Raskt frem til et tiår siden dukket tredjeparts mobilbetalingsapper opp i Kina. De er faktisk kontantløse transaksjonssystemer. Verden har begynt å bevege seg mot et kontantløst samfunn tidligere enn vi kanskje trodde.

Apropos pengemengde klassifiseres kontanter i M0, og kredittkort og Yuebao tilhører henholdsvis M1 og M2. Og som jeg nevnte ovenfor, er DCEP klassifisert som M0. Derfor går Kina virkelig kontantfritt. Imidlertid tar det kontantløs tid – det kan ta flere tiår eller til og med et århundre å oppnå det.

Q8. Hvordan kan DCEP være til fordel for internasjonaliseringen av kinesisk yuan?

Jay: Digitaliseringen av kinesisk yuan gjør det. forenkle betalinger og transaksjoner over landegrensene og forbedre valutaenes utenlandske sirkulasjon. Imidlertid er det ikke den eneste faktoren som bidrar til internasjonaliseringen av yuan.

Å legge til rette for offshoresirkulasjon er bare en del av internasjonaliseringsplanen. Det endelige målet med yuan er å bli verdens ledende valuta og handelsoppgjør. Spesielt må yuan-denominerte eiendeler bli en stor valutareserve for sentralbanker, og yuan-avregnede transaksjoner må utgjøre en viss andel i internasjonale handler. Digitaliseringen av yuan er langt fra å oppnå noen av disse.

Q9. Hvordan vil DCEP endre betalingsvanene til den kinesiske befolkningen?

Jay: Faktisk fungerer DCEP på samme måte som Alipay, WeChat Pay eller andre tredjeparts betalingstjenester. Men DCEP kan til en viss grad knuse barrierer i betalingsbransjen. Selv om vi for eksempel ikke kan overføre penger fra Alipay til WeChat direkte og omvendt, kan DCEP settes inn på både bankkontoer, Alipay- og WeChat-lommebøker..

Q10. Vil DCEP erstatte kontanter helt?

Jay: Det er for tidlig å si det. Likevel, uten tvil, vil DCEP legge til rette for den kinesiske regjeringens pengepolitiske utforming. Pengene i lommen er fremdeles dine, men sirkulasjonen vil være mye mer effektiv over hele landet og til og med verden.

PBOC utvikler en “dobbel offline betaling” -teknologi som gjør at transaksjoner kan fullføres selv når begge sider av en transaksjon er frakoblet. Slik teknologi vil uten tvil gjøre DCEP svært brukbar i de fleste anledninger og tiltrekke folk til å adoptere den for enkel bruk.

Følg OKEx på:

https://twitter.com/OKEx

https://www.facebook.com/okexofficial/

https://www.linkedin.com/company/okex/

https://t.me/OKExOfficial_English

https://www.reddit.com/r/OKEx/

https://www.instagram.com/okex_exchange

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map