A History of Verge – Înțelegerea creșterilor prețurilor Verge

Fundalul lui Verge

Verge este o criptomonedă axată pe confidențialitate, care a fost lansată inițial sub numele de DogeCoinDark în octombrie 2014. Proiectul a fost creat pentru a menține tranzacțiile anonime și de găsit.

Spre deosebire de majoritatea colegilor săi, Verge nu folosește atât de mult criptografia. În schimb, își oferă anonimatul folosind Tor – care vă ascunde adresa IP prin criptarea traficului și trimiterea acestuia printr-un lanț de computere din întreaga lume – și L2P, care oferă rutare peer-to-peer. Utilizând protocolul lor Wraith, utilizatorii Verge pot efectua tranzacții publice sau private blockchain.

Chiar dacă numele său inițial ar putea să vă facă să credeți că Verge este o furcă a Dogecoin, este de fapt un blockchain complet diferit care folosește un amestec între un protocol de dovadă a mizei și un protocol de dovadă a muncii.

A stârnit o mulțime de controverse când a anunțat următorul titlu al firului:

„[ANN] [DOGED] DogeCoinDark [POD] – Scrypt – Global Darknet este LIVE! INTRASĂ! ”

În timp ce confidențialitatea este o caracteristică excelentă, acest tip de reclamă care se referă la plăți ilegale pe piață a fost mai degrabă neapropiată.

Primele 450 de blocuri au fost exploatate rapid, apoi DogeCoinDark a fost apoi verificat de către un serviciu popular, numit Proof of Developer, descoperind că fondatorul era singura persoană din spatele proiectului.

Rebranding

În februarie 2016, dorind să se separe de asociațiile la marca Doge și referința „întunecată”, DogeCoinDark a fost redenumit Verge. De atunci, proiectul a fost dedicat legitimității și adoptării de către publicul larg. După rebrandarea din februarie 2016, proiectul a ajuns la o monedă de 1,5 miliarde de dolari.

Echipa

VergePrincipalul dezvoltator este Justin Erik Valo, alias Justin Vendetta sau Sunerok.

La fel ca majoritatea pieței criptografice, Verge este un proiect open source, ceea ce înseamnă că nu există nicio companie în spatele Verge. Moneda este susținută de comunitate, ceea ce înseamnă că nu există o echipă stabilă, cu normă întreagă și nici un sediu fizic de la care proiectul își desfășoară operațiunile.


Avantajul este că oricine poate propune modificări sau îmbunătățiri blockchain-ului și, dacă sugestia este votată de majoritatea oamenilor, modificările sunt apoi implementate.

Dezavantajul acestui aranjament ar fi că membrii echipei nu pot rămâne pe deplin anonimi pentru totdeauna, ceea ce duce la o pagină a echipei nedescriptibile care se schimbă constant.

Protocolul Wraith

Care este protocolul wraith?

Wraith Protocol este o tehnologie concepută pentru a permite utilizatorului să comute cu ușurință între registrele publice și private de pe Verge Blockchain.

Protocolul Wraith a fost anunțat la începutul lunii septembrie 2017, iar lansarea era programată să aibă loc în luna următoare. Deoarece Verge a fost întotdeauna destinat să funcționeze ca o monedă privată, protocolul a fost creat pentru a adăuga funcții suplimentare pe care utilizatorii le pot activa oricând doresc.

Lansarea protocolului a ratat termenul inițial și a fost amânată de încă trei ori, chiar și termenul final, 31 decembrie 2017 fiind ratat. Acest lucru i-a determinat pe mulți comercianți din comunitatea Verge să intre în panică să-și vândă participațiile, ceea ce, la rândul său, a provocat o scădere majoră a prețurilor, de la 0,129 dolari la 0,096 dolari.

Funcția a fost oficială în ianuarie, dar a fost criticată rapid pentru numeroasele sale întârzieri și „lipsa de originalitate și utilitate”. Lansarea a generat o acțiune masivă a prețului, valoarea fiind întotdeauna în jurul valorii de marca de 0,11 USD.

Incidentul McAfee

Pe 13 decembrie, McAfee părea să fie un susținător vocal al Verge și altor colegi stabiliți de monede de confidențialitate Monero și ZCash într-o serie de tweet-uri realizate din contul său de Twitter. El și-a reiterat preferința pentru monedă și chiar a împărtășit o țintă de creștere de 150.000% într-un DM cu un adept. Vorbind despre potențialul său, influența lui McAfee a ajutat la creșterea prețului XVG.

Sunt inundat de oamenii care îmi cer recomandări cu privire la criptomonede. Dacă v-ați folosi capul, v-ați da seama că monedele de confidențialitate (tranzacții anonime) vor avea cel mai mare viitor. Monedele precum Monero (XMR), Verge (XVG) sau Zcash (ZEC) nu pot pierde.

– John McAfee (@officialmcafee) 13 decembrie 2017

În timp ce prețul a cunoscut o creștere de la peste 0,01 dolari la 0,15 dolari în doar câteva zile, McAfee a făcut apoi o cotitură de 180 și a refuzat predicția de 15 dolari, susținând că contul său Twitter a fost piratat.

Am spus că XVG ar putea crește la 0,15 USD de la 0,01 USD pe atunci, dar, pentru numele lui Dumnezeu – niciodată 15 USD.

– John McAfee (@officialmcafee) 27 decembrie 2017

Unora le este greu să creadă că un veteran al securității cibernetice, întrucât el însuși ar fi victima unui hack. Membrii comunității susțin că a sprijinit și Verge pentru alte conturi sociale, adăugând o confuzie suplimentară. Mai mult, a început să discrediteze în mod activ moneda și să batjocorească protocolul Wraith la începutul anului 2018.

Un alt factor de influență Verge, XVGWhale, a împărtășit o serie de mesaje între el și McAfee pe telefonul său, în care acesta din urmă susține că a crescut singur capacul de piață al Verge și a cerut peste 1 milion de dolari drept compensație pentru contribuția sa. Două zile mai târziu, XVGWhale a susținut că și contul său de Twitter a fost piratat.

Hackul

În incidentul din noiembrie 2017, CoinPouch, un portofel aprobat de echipa Verge, a pierdut aproximativ 125 de milioane XVG într-un hack. Nimeni nu știe cu adevărat ce s-a întâmplat, deoarece niciuna dintre părți nu își dorește să își asume responsabilitatea, iar contul în care au fost transferate monedele sugerează că hackerii le-ar fi putut vinde printr-un schimb.

Declarația completă și actualizarea pot fi găsite aici:https://t.co/FVrcFQc0tt

Vom continua să actualizăm comunitatea pe măsură ce vom afla mai multe.

– CoinPouch (@coinpouchapp) 22 noiembrie 2017

Adresa rămâne încă una dintre cele mai bogate 100 de portofele Verge, care împreună dețin 96% din totalul aprovizionării, majoritatea fiind deja exploatate. Doar 6.000.000 XVG au fost transferate din portofel de la incident.

Furca tare

Pe 4 aprilie 2018, Verge a anunțat că a suferit un atac minor de hash, dar că problemele au fost rezolvate. Cu toate acestea, a apărut că problema nu a fost nici rezolvată, nici minoră.

Am avut un mic atac hash care a durat cu aproximativ 3 ore mai devreme în această dimineață, a fost clarificat acum. Vom implementa și mai multe controale de redundanță pentru lucruri de această natură în viitor! $ XVG #vergefam

– vergecurrency (@vergecurrency) 4 aprilie 2018

Un miner XVG a dezvăluit că monedele ar putea fi bătute ori de câte ori doriți, folosind ștampile de falsificare pe blocuri noi. Și cineva făcuse deja asta în fiecare secundă de aproximativ 13 ore. Pentru a rezolva această problemă, Valo a implementat un nou cod, care a schimbat deriva ceasului pentru a opri falsificarea.

Dar, în timp ce acest lucru a rezolvat problema, a provocat, de asemenea, că lanțul a fost forțat, făcând toate portofelele și clienții actualizați inutilizabili.

Lucrurile au fost rezolvate de atunci, dar evenimentul a generat un val negativ în comunitate, criticând expertiza tehnică a echipei și metoda lor de gestionare a acestor situații..

Este important de menționat că Justin știa despre inevitabilitatea unei furci dure, ceea ce este un lucru logic atunci când se efectuează o schimbare în derivă în baza de cod..

Numărul Crowdfund

La începutul lunii octombrie 2017, Verge a inițiat un crowdfund cu o țintă de 1.000.000 XVG, în jur de 6.600 USD la acea vreme. Ținta a fost atinsă în decurs de o săptămână, cu peste 1,8 milioane XVG donate.

Dar ultima finanțare participativă a Verge din martie nu a decurs atât de bine. Obiectivul stabilit a fost 75.000.000 XVG sau ~ 3.000.000 USD. Valo a promis, de asemenea, că va anunța un parteneriat important, dar acest anunț a fost amânat în mod repetat.

În ultima zi înainte de termenul propus, unul dintre partenerii existenți ai Verge, Tokenpay, a donat 66,5 milioane XVG, sau aproape 90% din obiectiv.

Pe 17 aprilie, Valo a dezvăluit că nu-și putea accesa fondurile pe Coinbase. 1,5 milioane de dolari au dispărut din portofelul fondurilor și au fost transferați în portofelele deținute de Binance exchange.

Cu toate acestea, prețul Verge a crescut de la 0,04 USD la 0,10 USD în zilele anterioare anunțului. Când parteneriatul a fost anunțat în cele din urmă, prețul monedei a crescut.

Parteneriatul Pornhub

Pe 17 aprilie, Verge a anunțat că a colaborat cu compania de divertisment pentru adulți MindGeek, permițând criptomonedei sale să fie folosită ca opțiune de plată pe Pornhub pentru conținutul său pentru adulți..

Pornhub acceptă Verge acum! https://t.co/h7u6fBL6q9

– vergecurrency (@vergecurrency) 17 aprilie 2018

„Cryptocurrency Verge a semnat un parteneriat cu site-ul de divertisment pentru adulți Pornhub. Clienții vor putea plăti pentru toate achizițiile Pornhub la cerere prin noua metodă – ceea ce fanii site-ului doresc de ceva vreme. Pornhub a spus că o metodă de plată criptografică a fost în fruntea unei liste de sugestii pe forumul de feedback al site-ului. ”

Acest parteneriat este considerat unul dintre cele mai mari cazuri de adoptare a criptomonedelor de către o industrie total diferită până acum.

Cealaltă platformă a MindGeek, Brazzers, a început, de asemenea, să accepte XVG pentru plăți.

Pentru toate criticile pe care Verge le merită, acest caz de utilizare este atât mare, cât și legitim, ceea ce va avea probabil un efect de halou mare pentru comunitatea criptografică în general.

Parteneriat bancar german

Prin parteneriatul său cu platforma de plăți TokenPay, Verge a încheiat un acord pe 27 aprilie cu banca germană WEG Bank AG. Acest parteneriat a condus la o cerere uriașă și, în consecință, a condus la o creștere a valorii XVG cu 22%. Parteneriatul va lansa un card de debit foarte așteptat, care va permite proprietarilor XVG să le folosească ca pe carduri obișnuite emise de bancă.

Listare Bitfinex

Pe 1 mai, popular schimb de criptomonede Bitfinex a listat moneda Verge pe platforma sa, permițând comercianților să o schimbe cu BTC, ETH, USD, EUR, GBP și JPY. Din nou, acest lucru a dat monedei un impuls major în valoare, până la 20%, în timp ce cea mai mare parte a pieței criptomonede a trecut printr-o scădere.

Suntem încântați să introducem tranzacționarea pentru Verge (XVG).https://t.co/ZM1yJwjH8P pic.twitter.com/8JtK6kFx2R

– Bitfinex (@bitfinex) 1 mai 2018

Plăți cu monede

Pe 2 mai, CoinPayments, o poartă pentru plăți cu criptomonede pentru majoritatea platformelor de comerț electronic, a anunțat că va sprijini Verge.

CoinPayments este mândru că sprijină @vergecurrency procesarea plății. Utilizare #XVG pentru tranzacții sigure și anonime.https://t.co/9oFiWvmyxK

– CoinPayments (@CoinPaymentsNET) 2 mai 2018

Având în vedere problemele sale din trecut și modul în care a reușit încă să reziste atunci când s-a produs prăbușirea pieței, putem spune cu siguranță că Verge este o monedă foarte rezistentă. Această criptomonedă va experimenta probabil o creștere mai mare în viitor datorită numeroaselor sale dezvoltări și parteneriate.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map