Ghid: Ce este ICON (ICX)

Fundația ICON din Coreea are un proiect despre care pretind că va „conecta lumea la lume”. În spatele acestei promisiuni, criptomoneda legată de proiect a crescut la o valoare circulantă totală de peste 4,5 miliarde de dolari SUA în punctul său cel mai înalt. Toate la doar câteva luni după lansarea simbolului.

Aflați ce anume ICON își propune să facă pentru comunitatea blockchain și de ce mulți oameni cred că acest proiect este atât de special.

Conectarea lumii prin contracte inteligente

De la explozia blockchain-ului din ultimii câțiva ani, au fost create un număr mare de platforme și rețele blockchain (peste 2000 de criptomonede listate pe CoinMarketCap de la scrierea acestui lucru). Fără îndoială, există multe avantaje ale concurenței între diferite rețele. Dar prezintă, de asemenea, o barieră semnificativă în calea adoptării blockchain-ului.

Imaginați-vă: utilizați un serviciu care vă cere să plătiți cu Bitcoin, altul care utilizează Litecoin și altul folosind Dash. Acum trebuie să dețineți toate aceste monede diferite. De asemenea, imaginați-vă că încercați să utilizați un software bazat pe Ethereum, cu hardware care funcționează pe NEO și problemele legate de compatibilitatea laterală care apar. Este o imagine foarte simplificată a proiectului ICON, dar totuși este un exemplu de utilizare a acestuia.

ICON există pentru a lega „comunitățile” blockchain într-un mod care fiecare este compatibil unul cu celălalt. Comunitățile formează „Republica ICON”. O colecție de rețele care sunt guvernate independent, dar acționează și ca noduri ale rețelei ICON. Folosind contracte inteligente mai complexe decât cele dezvoltate de platformele existente, fiecare rețea va putea opera singură. În timp ce mențineți capacitatea de a lucra unul cu celălalt.

Rețeaua ICON va permite persoanelor fizice să creeze aplicații descentralizate (dApps) care să aibă operabilitate în toate rețelele comunitare ICON. În plus, ICON are un schimb descentralizat încorporat, care permite swap-uri de token și compatibilitate între diferite rețele. De exemplu, ar permite deținătorilor de Bitcoin să plătească pentru ceva pe Ethereum, acționând ca intermediar pentru a schimba între diferite monede.

O scurtă istorie a ICON

Originară din Coreea de Sud, a fost fondată de DAYLI Financial Group, una dintre cele mai importante companii Fintech din Asia, în valoare de aproximativ 4 miliarde de dolari. Compania deține, de asemenea, schimbul criptografic coreean Coinone, care vede în medie un volum de tranzacționare de aproximativ 10-30 milioane USD, cu sprijin pentru 16 criptomonede și câștigul coreean.

Proiectul a fost în dezvoltare de puțin peste doi ani până acum. ICO-ul lor de mare succes în T4 din 2017 i-a văzut să strângă mai mult de 40 de milioane de dolari SUA. Nu după mult timp, simbolul ICX a crescut pentru a deveni unul dintre primele 30 din lume prin capitalizarea pieței. În ianuarie 2018, ICX a atins un preț de peste 12 dolari în cel mai înalt punct de până acum.

Prima versiune a rețelei principale ICON a fost lansată la începutul anului 2018. În momentul în care am scris acest lucru, blockchain-ul ICON este în medie puțin sub 1000 de tranzacții pe zi. Luna trecută, a anunțat un parteneriat cu SK, cel mai mare furnizor de telecomunicații din țara sa de origine.

Jetonul ICX

La fel ca ETH pe platforma Ethereum, ICX este simbolul folosit pe blockchain-ul ICON. Toate serviciile și activitățile sunt plătite cu ICX, astfel încât valoarea monedei se leagă de nivelul de adopție pe care ICON îl poate atinge. Pe măsură ce utilizarea ICON crește, va crește și cererea pentru ICX și, prin urmare, prețul monedei. Deoarece moneda nu poate fi extrasă, deficitul ar trebui să crească prețul în mod semnificativ în timp.

A schimb de simboluri de la jetoane ERC-20 la un jeton originar din blockchain-ul ICON a început în iunie 2018, extinzându-se până la sfârșitul acestui an. Începând cu 21 septembrie, 84% din jetoane au fost schimbate. Toate jetoanele care nu sunt schimbate înainte de termenul limită vor fi arse – un semn bun că prețul ar putea fi stabilit să crească.

Preț ICX

ICX s-a comportat la fel de multe alte criptomonede pe piață în ultimii ani. După eliberare, prețul a crescut la peste 12 USD pentru o scurtă perioadă de timp, potrivit CoinMarketCap. Acest lucru s-a întâmplat în ianuarie 2018, când majoritatea monedelor virtuale de pe piață au înregistrat creșteri masive de preț. 

Cu toate acestea, moneda digitală nu a reușit să susțină acest nivel de preț și, în cele din urmă, a intrat pe o piață bear. Prețul ICX a scăzut la 0,182 dolari la începutul lunii februarie a acestui an. Acest lucru arată că moneda digitală a cunoscut o corecție de peste 98% într-un an.

Aceasta reprezintă o mișcare care a fost experimentată și de întreaga piață a criptomonedelor în 2018. Jetoanele din ofertele inițiale de monede (ICO) au fost, de asemenea, afectate de întreaga piață urs. Multe dintre aceste proiecte au încetat să funcționeze și un număr mare de monede au fost scoase din schimb sau pur și simplu au fost abandonate. În plus, activele digitale majore, cum ar fi Bitcoin (BTC), au scăzut cu aproximativ 85% față de maximele lor din toate timpurile. 

Din august 2018, ICX a fost tranzacționat sub 0,8 USD și peste 0,18 USD. Din noiembrie 2018, ICX a atins un maxim de 0,45 USD, ceea ce înseamnă că volatilitatea a fost redusă. Va fi foarte important ca ICX să primească sprijin din partea investitorilor și să poată lăsa în urmă actuala piață urs. Deși alte monede au putut crește în ultimele luni, Bitcoin își crește dominanța pe piață (peste 69%) și acest lucru afectează monedele mai mici.

Unde pot cumpăra ICX?

Există diferite schimburi de criptomonede care vă vor permite să cumpărați ICX. Cu toate acestea, există unele dintre ele care au o lichiditate mai bună decât altele. De exemplu, potrivit CoinMarketCap, bursa cu cea mai mare lichiditate pentru ICX este LATOKEN cu două perechi diferite de tranzacționare: ICX / BTC și ICX / USDT. Aceste două perechi de tranzacționare reprezintă 32% din volumul de tranzacționare al ICX din întreaga lume. 

Cu toate acestea, Binance, una dintre cele mai mari bursă criptografică de pe piață, are și patru perechi de tranzacționare diferite care reprezintă aproape 7% din volumul total de tranzacționare ICX pe piața criptografică. Aceste perechi de tranzacționare includ ICX / BNB, ICX / BTC, ICX / ETH și ICX / USDT. În plus, acestea reprezintă 0,16% din volumul total de tranzacționare pe platforma Binance. 

Binance este unul dintre bursele cu cea mai mare lichiditate pentru altcoins. Permite investitorilor să tranzacționeze un număr mare de monede fără a fi îngrijorați de lichiditatea lor, care este în general una dintre cele mai mari de pe piață. 

Una dintre modalitățile de a achiziționa ICX prin Binance este prin trimiterea de fonduri la bursă. Utilizatorii pot trimite BTC, ETH, BNB sau USDT pe platforma Binance și le pot schimba pentru ICX. Cu toate acestea, Binance a lansat un nou serviciu care permite utilizatorilor să achiziționeze active digitale folosind un card de credit. Utilizatorii care selectează această opțiune pot cumpăra direct Ethereum, Bitcoin sau Binance Coin și pot schimba aceste fonduri pentru ICX imediat ce le primesc pe platformă. 

A doua opțiune este probabil cea mai rapidă modalitate de a cumpăra ICX. O puteți face direct cu un card de credit și imediat după ce ați primit fondurile este posibil să le schimbați cu monede ICX. Acest lucru vă va ajuta să evitați achiziționarea de fonduri în alte burse și să le trimiteți la Binance. 

După ce ați cumpărat ICX pe Binance sau pe un alt schimb, cel mai bun lucru de făcut este să retrageți fondurile într-un portofel privat de criptomonede în care dețineți cheile private. 

Obiectivul final al ICON

Hiperconectarea lumii nu este un lucru mic. De aceea, în timp ce ICON începe să obțină mai multe parteneriate, acestea par să fie încă o cale de a-și atinge obiectivul.

În timp, fundația ICON speră să conecteze nu numai rețelele blockchain din lume, ci să ofere interactivitate între toate tipurile de comunități dintr-o singură rețea (nu doar platforme blockchain). Viitorul ideal pentru ICON va fi legarea industriilor precum finanțele, asigurările, asistența medicală, securitatea, comerțul și multe altele.

ICON are ambiții foarte înalte și este un proiect care ar putea schimba lumea în timp. Urmăriți-le dezvoltarea la lor site-ul oficial, și consultați ghidul nostru pentru a vedea cum să cumpărați jetoane ICX pe Binance.

Concurenții ICON

Există mulți concurenți care ar putea participa în cele din urmă la piața ICON în spațiul criptomonedelor. Două dintre aceste proiecte includ Cardano (ADA) și Cosmos (ATOM), care se numără printre primele 25 de criptomonede din spațiu. 

Deși Cardano este acum cea de-a 13-a cea mai mare criptomonedă de pe piață, în ultimii ani s-a confruntat cu unele probleme. Nu a existat niciun produs funcțional care să permită activului digital să crească și să se extindă în continuare. Cu toate acestea, în ultimele luni au fost unele eforturi din partea Fundației Cardano, IOHK și Charles Hoskinson pentru a îmbunătăți această situație. 

Atât Cardano, cât și ICON au lucrat, de asemenea, la diferite parteneriate cu companii din diferite țări pentru a utiliza aceste tehnologii, pentru a-și îmbunătăți industriile respective și pentru a oferi utilizatorilor servicii și produse mai bune.. 

Merită subliniat faptul că Cardano lucrează la soluții care ar fi unele dintre cele mai avansate de pe piață, în comparație cu alte blockchain-uri precum Ethereum (ETH) sau Bitcoin (BTC). 

ICON trebuie să continue să lucreze la diferitele soluții pe care le oferă în prezent pentru a putea ajunge la Cardano sau cel puțin pentru a intra în topul celor mai mari 25 de criptomonede. Acestea fiind spuse, ICX are o capitalizare de piață de doar 101 milioane de dolari, comparativ cu 1,3 miliarde de dolari a lui Cardano. Asta înseamnă că ICON reprezintă doar 7,8% din capitalizarea de piață a Cardano. 

Puteți afla mai multe despre Cardano în ghidul nostru despre ce este Cardano (ADA). 

Între timp, Cosmos este, de asemenea, unul dintre proiectele de monedă digitală care se așteaptă să intre în top 20. Acest lucru se datorează abordării pe care echipa din spatele acestui proiect a decis să o ia. Cosmos oferă posibilitatea de a conecta diferite blockchains cu o abordare inovatoare care utilizează implementarea zonelor. 

În același timp, Cosmos folosește protocolul consensual de toleranță la defecțiuni bizantine care îl ajută să fie una dintre cele mai rapide și eficiente rețele din spațiu. Punctul forte al acestei monede este că a fost lansat acum câteva luni și a reușit să ajungă în top 25 într-o perioadă rapidă de timp. Între timp, ICON rămâne departe de pozițiile de top și cu o capitalizare de piață semnificativ mai mică. 

ICON dorește să se concentreze pe crearea unei rețele de blockchain-uri interoperabile pentru diferite organizații din întreaga lume. Prin utilizarea algoritmilor AI, dezvoltatorii ICON au promis să integreze diferite strategii de tranzacționare în mașinile neuronale autodidactă. 

Unele dintre preocupările pe care criticii le au cu privire la ICON sunt legate de centralizarea acestui proiect de criptomonedă. Echipa din spatele ICON a lucrat la crearea soluțiilor necesare bazate pe AI, care ar putea avea unele prejudecăți față de anumite rezultate. 

Cu toate acestea, ICON este unul dintre primele proiecte care oferă soluții nu numai utilizatorilor, ci și organizațiilor precum spitale, instituții și școli. Aducând tehnologia blockchain în aceste industrii, ar putea fi posibil să le îmbunătățim serviciile și modul în care funcționează aceste organizații.

Deși acești concurenți lucrează din greu pentru a lansa un produs real pe piață, rămâne de văzut dacă ICON va putea oferi soluții mai bune sau mai avansate decât proiectele menționate anterior..

Concluzie

ICON este o platformă blockchain care dorește să conecteze hiper lumea prin construirea unei rețele descentralizate de companii și persoane fizice. Platforma este în curs de dezvoltare de câțiva ani, iar moneda digitală ICX a fost printre primele 100 de active digitale pentru o perioadă lungă de timp, în ciuda pieței ursului din 2018. 

Utilizatorii ar putea utiliza ICON pentru a transfera nu numai bani, ci și informații care ar putea fi gestionate printr-o rețea blockchain. În același timp, are o comunitate numeroasă în multe țări, inclusiv Coreea de Sud. 

ICON va trebui să facă față multor provocări care afectează în prezent alte criptomonede din spațiu. Dacă este capabil să le facă față mai eficient decât alții, inclusiv concurenții săi, ar deveni cu siguranță unul dintre liderii pieței criptomonedelor.. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map