Un ghid complet pentru începători pentru EOS

Introducere

Există multe platforme blockchain diferite pe piață, una dintre ele este EOS. În acest articol, vom explica ce este EOS și cum încearcă acest proiect să revoluționeze conceptul despre modul în care rețelele blockchain sunt guvernate în spațiul blockchain.

EOS este o platformă care folosește tehnologia de registre distribuite pentru a găzdui aplicații descentralizate (Dapps)

EOS este ideea lui Dan Larimer, care este, de asemenea, co-fondator al Steemit și Bitshares. Dan a solicitat ajutorul block.one, o firmă privată situată în Insulele Cayman pentru a dezvolta platforma blockchain.

Atât BitShares, cât și Steemit au devenit rețele populare blockchain pe piață, dar EOS a reușit să ajungă și să rămână printre primele 10 cele mai mari criptomonede pentru o perioadă lungă de timp. Rețeaua a reușit să ajungă la această poziție oferind companiilor, investitorilor și persoanelor fizice posibilitatea de a implementa dApp-uri pe partea de sus a blockchain-ului EOS.

Începutul EOS

EOS a fost lansat pentru prima dată pe platforma Ethereum ca jeton ERC-20. Cu toate acestea, platforma nu a fost ideală datorită constrângerilor sale de viteză. EOS a efectuat apoi un ICO de un an, din iunie 2017 până în iunie 2018 și crescut mai mult de 4 miliarde de dolari.

Echipa din spatele blockchain-ului EOS susține că platforma poate gestiona confortabil un milion de tranzacții pe secundă. Această viteză este supersonică în comparație cu cele 25 de tranzacții pe secundă ale Ethereum.

EOS își propune să concureze cu alte proiecte blockchain în mod specific, Raiden și Lightning Network, printre altele. Ambele platforme care au fost dezvoltate ca lanțuri laterale.

Scopul este de a putea scala, de a rămâne descentralizat și de a avea o abordare diferită a guvernării unei rețele blockchain. Comparativ cu Bitcoin (BTC) și Ethereum, EOS este mult mai eficient în modul în care procesează tranzacțiile, deși este mai centralizat decât aceste două rețele..

Diferența dintre EOS și EOS.IO

Ecosistemul global EOS are două componente interconectate, EOS și EOS.IO, care lucrează împreună pentru a-l deosebi de alte proiecte blockchain.

De exemplu, gândiți-vă la EOS.IO ca sistem de operare al computerului și EOS ca aplicație care rulează pe acesta. EOS.IO definește modul în care tot ce este construit pe el va interacționa unul cu celălalt și cu lumea exterioară.

Această abordare permite scalarea aplicațiilor dOS EOS orizontal sau vertical. Moneda nativă a EOS se numește moneda EOS.

EOS.IO este capabil să funcționeze la maximum, fără un efect negativ asupra performanței sale. Acest lucru este posibil folosind comunicații asincrone și criterii de execuție paralele. În plus, procesele individuale sunt rulate separat.


Algoritmul de consens și funcționalitatea sa

Platforma EOS folosește un Consens de dovadă a mizei algoritm și adaugă permisiuni axate pe rol. Această abordare permite retragerea, remedierea erorilor și alte decizii care trebuie luate în cel mai rapid timp posibil. Adăugarea și confirmarea blocurilor noi sunt realizate de producătorii de blocuri. Aceste persoane câștigă jetoane EOS pentru fiecare bloc adăugat.

EOS.IO a definit deja scheme de baze de date, set de instrumente web, printre alte instrumente care vizează facilitarea dezvoltării dApp-urilor pe platforma EOS.

Platforma EOS funcționează ca un ghișeu unic pentru aplicații descentralizate care oferă servicii de găzduire, autentificare și cloud. Aceste caracteristici permit stocarea datelor de pe lanțul principal într-o mașină locală.

Spre deosebire de alte platforme blockchain, platforma EOS nu are taxe de tranzacție fixe. În schimb, o aplicație creată pe platformă definește modul în care utilizatorii săi satisfac taxele de tranzacție.

Deja, platforma EOS are peste 100 de aplicații descentralizate, aplicația lider interacționând zilnic cu șase mii de utilizatori.

Algoritmul Proof-of-Work (PoW) pe care îl utilizează Bitcoin și alte criptomonede, cum ar fi Litecoin (LTC), este mult mai ineficient decât algoritmii de consens Proof-of-Stake (PoS). Prin PoW, minerii trebuie să confirme tranzacțiile folosind puterea de calcul. Multe rețele blockchain precum Bitcoin sau Litecoin necesită mineri specializați pentru a efectua aceste activități. 

EOS folosește un algoritm Dovedit de miză delegat (DPoS), o versiune diferită a PoS care vizează rezolvarea unora dintre problemele cu care se confruntă în prezent Ethereum. DPoS este o implementare a tehnologiei care permite votarea și procesele electorale într-o rețea blockchain descentralizată specifică. 

DPoS a fost dezvoltat de Dan Larimer pentru a oferi o eficiență mai bună proiectului său blockchain BitShares, care este acum aplicat pe EOS și Steem. Utilizatorii activi din rețeaua DPoS votează pentru „martori” și „delegați” plasând jetoanele pe numele candidatului lor.

EOS lucrează cu producătorii de blocuri, iar utilizatorii pot vota pentru acești producători de blocuri care vor lucra în această rețea. Acești producători de blocuri au responsabilitatea de a crea și valida blocuri în rețea, câștigând recompense pentru efortul lor. 

În acest fel, acești delegați pot guverna sistemul. Deși nu trebuie să valideze tranzacțiile, acestea supraveghează taxele de tranzacție, dimensiunile blocurilor, plata martorilor și multe altele. Mai mult, alegerea producătorilor de blocuri este un proces continuu pe care îl întreprind persoanele din rețea. 

Sistemul DPoS permite unui număr mare de persoane – într-adevăr toți titularii EOS pot vota – să selecteze candidații care vor fi următorii producători de blocuri. Acest sistem DPoS este foarte pozitiv pentru utilizatorii mai mici care nu pot participa la alte blockchains PoS sau PoW datorită faptului că nu dețin finanțarea necesară pentru a participa. 

Astfel, există multe avantaje ale sistemelor DPoS. Deoarece nu necesită cantități mari de putere de calcul pentru a rula rețeaua, acestea sunt mult mai scalabile decât alte blockchains. Mai mult, aceste sisteme DPoS tind să fie mai rapide decât algoritmii tradiționali de consens PoS și PoW. 

Mai mult, sistemele DPoS permit utilizatorilor mai mici să poată participa la deciziile întregii rețele prin intermediul reprezentanților. 

Deși utilizatorii EOS au posibilitatea de a participa la rețea, acest lucru nu înseamnă că ar face acest lucru. Dacă există mai mulți utilizatori care nu participă la rețea, beneficiile sale se diluează, permițând micilor facțiuni cu interes specific să preia rețeaua cu participarea lor activă. 

În cele din urmă, există mai mulți experți care consideră că sistemele DPoS sunt mai centralizate, deoarece puterea este în cele din urmă reprezentată doar în câțiva martori. În cele din urmă, utilizatorii cu un număr mic de monede nu ar fi motivați să participe dacă consideră că votul lor nu este important.

Criptomonedă EOS

Rețeaua EOS folosește activul digital EOS care permite persoanelor fizice și companiilor să valorifice diferitele funcționalități ale blockchain-ului. Deținătorii EOS sunt, de asemenea, proprietari de părți ale rețelei. Asta înseamnă că, dacă există un utilizator care deține 1% din oferta EOS, ar deține și 1% din puterea de calcul necesară pentru procesarea tranzacțiilor. 

În același timp, monedele EOS pot fi utilizate în diferite dApp-uri care au fost implementate pe partea superioară a rețelei EOS. 

EOS a avut un drum foarte accidentat pe piața criptomonedelor ca activ digital. Moneda virtuală a atins un maxim istoric pe 29 aprilie 2018. Activul digital a depășit 22 USD la acel moment și apoi a scăzut la 1,57 USD la sfârșitul anului 2018. Creșterea prețului din 29 aprilie a fost legată de lansarea oficială a EOS mainnet. Între timp, partea inferioară experimentată de activul digital s-a datorat pieței urs care a afectat majoritatea monedelor digitale din spațiu. 

În ceea ce privește BTC. moneda digitală a atins, de asemenea, cel mai mare preț în 29 aprilie, când a fost tranzacționată aproape de 0,0023 BTC pe monedă. După piața barurilor din 2018 și un bun început pentru Bitcoin în 2019, cel mai scăzut punct din punct de vedere al BTC a fost pe 9 august, când prețul monedei digitale a scăzut la 0,003311 BTC pe monedă. 

Concurenți – o comparație între Ethereum, EOS și Tron

EOS este în prezent un concurent apropiat de Ethereum (ETH) și, de asemenea, Tron (TRX). Aceste două rețele oferă caracteristici similare cu EOS, de exemplu, posibilitatea de a găzdui aplicații descentralizate. 

În ceea ce privește activitatea dApp, Everstake a lansat un raport în care au informat despre utilizarea zilnică a dAps-urilor pentru fiecare dintre aceste rețele. 

Potrivit acestui raport, EOS înregistrat 65.000 de utilizatori activi zilnici (DAU), urmat de Ethereum cu 19.000 DAU și Tron cu 15.000 DAU. Aceasta arată că dezvoltatorii dApp au acceptat încercările de a construi pe o rețea capabilă să construiască aplicații descentralizate rapide și sigure. 

Raportul publicat la sfârșitul lunii iunie arată că EOS are în jur de 500 de dApp-uri diferite, dintre care 200 sunt active. Ethereum are 2.500 dApp-uri cu 300 de aplicații descentralizate active. În cele din urmă, Tron are 450 dApp-uri cu 170 active. 

În mod clar, comunitatea Ethereum are un număr mare de colaboratori și dezvoltatori care lucrează pentru a extinde caracteristicile și caracteristicile rețelelor. Între timp, EOS și Tron au fost eliberați după Ethereum și încearcă să își construiască comunitățile. Cu toate acestea, merită menționat faptul că ambele rețele au atras deja atenția multor persoane și dezvoltatori din diferite țări. 

Raportul prevede următoarele:

„Nevoia industriei de a avea un blockchain ultrarapid, foarte puternic și capabil a îndemnat la dezvoltarea de noi platforme, care se îmbunătățesc unele peste altele cu un ritm uluitor”

În cele din urmă, aceste trei rețele au algoritmi de consens pentru a-și rula blockchain-urile. În timp ce Ethereum funcționează cu Proof-of-Work lent, Tron folosește și un DPoS foarte asemănător cu EOS, care are 27 de super reprezentanți (SR). 

În timp ce Ethereum este al doilea cel mai mare activ digital de pe piață, cu o capitalizare de piață de 22,77 miliarde USD, Tron este în prezent cea de-a 13-a cea mai mare rețea blockchain cu 1,37 miliarde USD, potrivit datelor furnizate de CoinMarketCap.

Comunitatea EOS

EOS are în spate o comunitate foarte activă care la un moment dat și-a dus prețul la 21 USD. Acesta a fost cel mai mare preț văzut de la lansarea proiectului. În prezent, EOS se tranzacționează la 4,45 USD, ceea ce reflectă starea actuală a pieței.

Monedele EOS pot fi stocate în portofele mobile, computerizate și web. EOS poate fi achiziționat la schimburi de criptomonede de renume precum Huobi, Bitfinex, Binance, printre altele. În majoritatea acestor schimburi, EOS este asociat cu USDT, ETH sau BTC.

În concluzie, având în vedere capacitatea sa de a scala și adapta nevoilor diverse ale aplicațiilor descentralizate fără a compromite viteza, platforma EOS va deveni obligatorie o forță de asociat în viitorul apropiat. De asemenea, abordarea sa unică de soluționare a disputelor pe platformă este un alt plus pentru blockchain-ul EOS.

Concluzie

Pe măsură ce piața criptomonedelor continuă să crească și să evolueze, există diferite proiecte care oferă soluții noi utilizatorilor și care încearcă să facă față provocărilor cu care se confruntă rețelele mai vechi. Deși trebuie să treacă ceva timp înainte ca EOS să fie adoptat de companii, utilizatori și firme, rețeaua sa dovedit deja că are potențialul de a revoluționa multe industrii. 

Aflați mai multe

Dacă doriți să aflați mai multe despre EOS, citiți ultimul nostru raport de știri despre titlul tranzacțiilor pe secundă. Cel mai bun loc pentru a cumpăra EOS este prin Binance, pașii pentru a face acest lucru sunt găsiți în ghidul nostru complet. În cele din urmă, dacă sunteți curioși cu privire la prețul EOS, consultați acest articol EOS Price Prediction.

Basil are trei ani de experiență independentă scriind despre tehnologii perturbatoare. El se concentrează pe știri de ultimă oră și educație; ajutând la răspândirea Evangheliei Blockchain. El speră să aibă propria companie blockchain într-o zi; ajutând lumea prin tehnologia sa inovatoare de registre.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map