Mining Dash i 2018: En komplett guide

Dash er en av de mest populære og vellykkede altcoins hittil. Tidligere kalt “Xcoin” da den først ble lansert i 2014, ble den senere “Darkcoin”, før den til slutt landet navnet vi alle kjenner i dag, Dash.

Dash var den første selvfinansierende og selvstyrende protokollen, samt en av de første DAOene, forkortelse for desentraliserte autonome organisasjoner. Utviklet for å løse de fleste av problemene som vanligvis er knyttet til Bitcoin, er dens viktigste salgsargumenter øyeblikkelige transaksjoner (InstantSend) forbedret personvern (PrivateSend) og sikkerhet (transaksjoner bekreftes av en 200 TerraHash-algoritme).

I skrivende stund er Dash (DASH) rangert som 15. CoinMarketCap, med en samlet markedsverdi på $ 1 654 703 119, en nåværende pris på $ 200,73 og en sirkulerende forsyning på 8 243 632 DASH-mynter. Dash ble utviklet slik at det bare kan være en samlet forsyning på 18 millioner mynter. Selskapet håper å nå 18 millioner-marken et sted rundt 2030.

Nedenfor kan brukerne finne en guide som forklarer hvordan Dash blir utvunnet, samt all maskinvare og programvare som kreves for å fullføre denne prosessen..

Dash’s Consensus Mechanism

Dash bruker en Proof-of-Work (PoW) konsensusmekanisme og en hash-algoritme kalt X11. Utviklet av Dash-kjerneutvikleren, Evan Duffield, får algoritmen navnet sitt fra alle de 11 sekvensielle hashingalgoritmene den bruker. Den største fordelen med denne algoritmen var at den krevde mindre beregningskraft og energiforbruk sammenlignet med Bitcoins SHA-256 PoW-algoritme.

Dash Mining forklart

Hvis PoW høres kjent ut, er det fordi det er det samme som Bitcoin. Det samme grunnleggende prinsippet gjelder: for at gruvearbeidere skal tjene belønninger under gruvedrift, må de løse vanskelige matteproblemer, som deretter må godkjennes av andre i samme nettverk. Dette kan oppnås ved å benytte en kombinasjon av spesialisert programvare og maskinvareelementer.

Et annet bemerkelsesverdig aspekt av Dash er det faktum at den bruker en åpen kildekodealgoritme som kontinuerlig justerer gruveproblemet, kalt DGW, forkortelse for Dark Gravity Wave. Denne algoritmen sørger for at vanskelighetsgraden justeres for hver blokk og ikke en gang hver 2016-blokk, som i tilfelle Bitcoin. Mynten har en variabel klokke som er satt til å reduseres med en hastighet på ca 7,1% årlig.

DGW-systemet har utviklet seg gjennom årene og nådde sin tredje versjon og har blitt oppgradert for å løse de fleste av problemene som vanligvis er forbundet med utnyttelse av tiden, flytende nøyaktighet og vanskeligheter med å målrette.

På Dashs to-lags nettverk vil gruvearbeideren dele blokkbelønningen med masternodene og systemet. Minearbeideren vil da motta 45%, masternodene får også 45%, og resten av 10% går til å støtte systemet. De 10% brukes til å utbetale nettverkskontrakter som ønsker å utvikle og investere i Dash-økosystemet. Nodene brukes til å vedlikeholde og sikre nettverket ved å utføre transaksjonsbekreftelser og valutaopprettelser.

Som du kan forestille deg deg, er masternoder veldig viktige for Dashs økosystem. For å sette opp og kjøre en masternode, må brukerne sørge for at de eier og lagrer 1000 DASH-mynter, at de enten har en Virtual Private Server (VPS) eller en Linux-server, samt en DASH Wallet. De 1000 myntene må alltid ligge i lommeboken din for å kunne kjøre masternoden, ettersom å ha mindre enn det nevnte tallet vil føre til at masternoden din blir fjernet fra Dash-nettverket.

Dash Mining Hardware

Akkurat som de fleste andre kryptovalutaer, kan Dash også utvinnes. Selv om gruvedrift i de tidlige dager var mulig med bare en enkel datamaskin, er det ikke lenger lønnsomt med CPU- og GPU-gruvedrift.

For å utvinne Dash, vil brukerne kreve en spesialisert ASIC-gruvearbeider. En av de beste Dash-gruvearbeiderne er Antminer D3 utviklet og utgitt av Bitmain i 2017. Den bruker samme algoritme som Dash (X11), og den har en hashkraft på 19,3 Gh / s og strømforbruk på rundt 1350W. I tillegg til selve gruvearbeideren, må brukerne også kjøpe en PSU, strømforsyningsenhet.


Dash Cloud Mining

Å kjøpe all denne spesialiserte maskinvaren koster selvsagt en pris. Et annet, mer kostnadsvennlig alternativ kommer i form av sky mining. Vanligvis leveres prosessorkraften av forskjellige PC-er som ligger i land med lave energikostnader. Brukere kan derfor leie hashkraften fra disse gårdene i bytte mot fiat-valuta. Noen av de mest pålitelige leverandørene av skygruvedrift er Bitminer, MinerGate, CoinMine, og NiceHash.

Dash lommebøker

Å kjøpe eget maskinvareutvinning eller bli med i et gruvedrift er bare en del av hele prosessen med gruvedrift. For å utvinne Dash, vil brukerne også kreve en lommebok for å holde Dash-myntene sine. Noen av beste Dash lommebøker, som anbefalt av det offisielle nettstedet, er Dash Core, Dash Electrum, Mosebok, og Jaxx for stasjonære datamaskiner, og Dash lommebok, Dash Core iOS, Edge Wallet (Android og iOS), Coinomi, og Jaxx iOS) for mobile enheter.

Sikkerhetsvitende brukere kan også velge mellom forskjellige maskinvarelommebøker, for eksempel Ledger Nano S, og Trezor.

Hvor lønnsomt er Dash Mining i dag?

Den globale hashrate for Dash har sett sine oppturer og nedturer de siste par årene. Lønnsomheten er ikke så høy som den var de første årene. X11-algoritmen er imidlertid en relativt enkel algoritme å utføre sammenlignet med andre kryptoer der ute, og hashhastigheten er relatert til prisen på mynten.

Siste tanker

For å konkludere, kan Dash-gruvedrift fortsatt være lønnsomt, så lenge brukere tar seg tid til å grundig undersøke det nødvendige gruveutstyret, samt å beregne den totale kostnaden og profittpotensialet. Les så mye som mulig angående Dash-gruvedrift, og sørg for at du aldri lar deg lokke av ordninger for rik-rask. Ikke glem at Dash-gruvedrift er trygt hvis du bruker riktige kanaler og riktig utstyr.

For enda mer informasjon om Dash-gruvedrift, sjekk gjerne den dedikerte delen på Dash-plattformen offesiell nettside.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map