Bearish Sentiment hersker når handelsmenn trår forsiktig og BTC søker støtte: Futures Friday

Futures Friday er en ukentlig gjennomgang av kvartalsvise Bitcoin futures på OKEx.

Bitcoin (BTC) startet en retracement sent denne uken, og falt nesten 10 prosent fra mandagens åpning (UTC) på $ 9773, i henhold til OKEx Quarterly Future (BTCUSD0626) pris.

BTC begynte å miste bullish momentum da det slet med å bryte motstanden over $ 10.000 på mandag, og tilbaketrekningen var utløst av en UTXO fra februar 2009 (mer enn 11 år siden) blir brukt på kjeden rundt klokken 15 UTC på onsdag.

Ser på OKEx-handelsdata, vi kan se at BTC Long / Short Ratio svev rundt 1.0 etter onsdagens tilbaketrekning og BTC Basis gikk inn i negativt territorium i noen perioder.

Siden Open Interest (OI) ikke har sett forbedringer på en stund nå, lener det generelle markedssentimentet seg mot den baisse siden.

OKEx BTC-diagramOKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0626) 1D-diagram. Kilde: OKEx

OKEx-handelsdataavlesninger

Besøk OKEx handelsdataside for å utforske flere indikatorer.

BTC lang / kort forhold

BTC Long / Short Ratio har svingt vilt de siste sju dagene. Det nådde først en høyde på 1,24 mandag da BTC tjente en ukentlig topp på $ 10,110, og begynte deretter å trekke seg tilbake. Forholdet hadde gått tilbake til rundt 1,2 onsdag før den plutselige nedgangen i BTC-prisen. Den svever rundt 1.0 for tiden, noe som indikerer at markedssentimentet er balansert.

BTC lang / kort forholdDatainnsamlingstid: 5/15 0:00 til 5/22 4:00 a.m. (UTC)

Den lange / korte forholdet viser forholdet mellom det totale antall brukere som åpner lange posisjoner kontra åpning av korte posisjoner. Forholdet er samlet fra alle futures og evigvarende bytter. Den lange / kortsiden av en bruker bestemmes av deres nettoposisjon i BTC.

I derivatmarkedet, når det er åpnet en lang posisjon, må det også være en kort posisjon for å balansere den. Det totale antallet lange stillinger må være lik det totale antallet korte stillinger. Når forholdet er lavt, indikerer det at flere holder shorts.

BTC Basis

De OKEx BTC kvartalsfremtid premien steg til rundt $ 30 mandag og forble positiv til onsdagens stup. Men siden da har premien gått inn i negativt territorium noen ganger og svever fortsatt rundt $ 0.

BTC-grunnlaget har raskt falt fra $ 80 i forrige uke til dagens $ 0,19, noe som gjenspeiler hvordan markedssentimentet har snudd.

OKEX BTC BasisDatainnsamlingstid: 5/15 0:00 til 5/22 4:00 a.m. (UTC)

Denne indikatoren viser den kvartalsvise futuresprisen, spotindeksprisen, og også grunnforskjellen. Grunnlaget for en bestemt tid tilsvarer den kvartalsvise futuresprisen minus spotindeksprisen.

Prisen på futures gjenspeiler næringsdrivendes forventninger til prisen på bitcoin. Når grunnlaget er positivt, indikerer det at markedet er bullish. Når grunnlaget er negativt, indikerer det at markedet er bearish.

Grunnlaget for kvartalsvis futures kan bedre indikere den langsiktige markedstrenden. Når grunnlaget er høyt (enten positivt eller negativt), betyr det at det er mer plass til arbitrage.

Åpne rente- og handelsvolum

Open Interest (OI) hadde samlet seg til 6,12 millioner kontrakter (1 kontrakt = $ 100) innen mandag, og steg fra lørdagens laveste nivå på 5,08 millioner, før longs ble avviklet. Siden da har ikke OI blitt bedre og kjører fortsatt rundt 5,5 millioner kontrakter. Dette viser at både okser og bjørn er forsiktige med dagens prisnivå, og forhindrer en betydelig oppbygging av OI.

Etter krasj i midten av mars observeres ikke store OI-oppbygginger ofte, og markedsdeltakere ser ut til å ha blitt forsiktige med bruk av gearing. Samlet sett er gearing av Longs fortsatt høyere enn Shorts, noe som godtgjøres av likvidasjonsstørrelsen.

OKEX BTC åpen interesseDatainnsamlingstid: 5/15 0:00 til 5/22 4:00 a.m. (UTC)

Åpen interesse er det totale antallet utestående futures / swaps som ikke er stengt på en gitt dag.

Handelsvolum er det totale handelsvolumet for futures og evigvarende bytter over en bestemt periode.

Hvis det er 2000 lange kontrakter og 2000 korte kontrakter åpnet, vil den åpne interessen være 2000. Hvis handelsvolumet øker og den åpne renten synker på kort tid, kan det indikere at mange posisjoner er stengt, eller ble tvunget til å avvikle. Hvis både handelsvolum og åpen rente øker, indikerer det at mange posisjoner har åpnet seg.

BTC-marginutlånsforhold

Marginutlånsforholdet flyttet i takt med BTC denne uken, og falt etter å ha truffet den ukentlige høyden mandag. Forholdet ligger for øyeblikket på 2,13, som er høyere enn forrige fredags 1,4, men ikke ledsages av aggressiv kjøpshandling i det leverede spotmarkedet.

OKEX utlånsgradDatainnsamlingstid: 5/15 0:00 til 5/22 4:00 a.m. (UTC)

Marginutlånsforholdet er handelsdata for spotmarked som viser forholdet mellom brukere som låner USDT kontra lån av BTC i USDT-verdi over en gitt tidsperiode.

Dette forholdet hjelper også handelsmenn til å se på markedssentimentet. Generelt sett handler handelsmenn som låner USDT å kjøpe BTC, og de som låner BTC har som mål å forkorte det.

Når marginutlånsforholdet er høyt, indikerer det at markedet er bullish. Når det er lavt, indikerer det at markedet er bearish. Ekstreme verdier av dette forholdet har historisk indikert tilbakeslag.

Handlerinnsikt

Robbie, OKEx investeringsanalytiker

Mens indikatorer for futures trading har vist bearish signaler med en og annen negativ premie og en lav lang / kort forhold, finner BTC fremdeles støtte nederst i den stigende kanalen vist ovenfor. Hvis det ikke klarer å komme seg og faller under kanalen, kan vi se et nytt dykk mot $ 7400 på midten.

På kort sikt har $ 9,300-støtten nå blitt en sterk motstand, og BTC må bryte den for å få et nytt skudd mot utvinning..

Ansvarsfraskrivelse: Dette materialet skal ikke tas som grunnlag for å ta investeringsbeslutninger, og skal ikke tolkes som en anbefaling om å delta i investeringstransaksjoner. Handel med digitale eiendeler innebærer betydelig risiko og kan føre til tap av din investerte kapital. Du bør sørge for at du forstår risikoen fullstendig og tar hensyn til ditt erfaringsnivå, investeringsmål og søke uavhengig økonomisk råd om nødvendig.

OKEx Insights presenterer markedsanalyser, inngående funksjoner og kuraterte nyheter fra kryptoprofesjonelle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map