Bitcoin futures gjenspeiler optimisme ettersom markedet venter på $ 13K brudd

Futures Friday er en ukentlig gjennomgang av kvartalsvise Bitcoin futures på OKEx.

Etter seks sammenhengende dager med gevinster, har prisen på Bitcoin (BTC) klatret fra $ 11.200 til rundt $ 13.000, og har brutt gjennom motstandsnivåer på $ 12.000 og $ 12.600 på onsdag, i henhold til OKEx BTC-indeksprisen. Akkurat nå handler OKEx Quarterly Futures (BTCUSD1225) til en premie på $ 270 over indeksprisen. 

Det siste gjennombruddet ble drevet av nyheten om at betalingsgiganten PayPal vil tillate kundene å ha Bitcoin og andre kryptovalutaer, og å bruke dem på tvers av et nettverk med over 25 millioner selgere. Gitt hvordan denne nyheten følger Square’s BTC-kjøp verdt $ 50 millioner tidligere i måneden, ser Bitcoin-adopsjonen ut til å øke.

I forrige ukes Futures Friday-artikkel uttalte vi at OKEx-handelsdata viser en utvidelse av markedsoptimisme. Denne ukens handelsdata viser at markedsaktørene er mer oppmerksomme på å selge press på viktige motstandsnivåer. Imidlertid forblir markedsoptimisme intakt når det gjelder premier og den økende utlånsgraden for BTC-margin. Videre er åpen interesse også nær $ 1 milliard uten åpenbar nedleggelse av lange posisjoner.

OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD1225), fra 8:00 UTC den 23. oktober. Kilde: OKEx, TradingView

OKEx-handelsdataavlesninger

Besøk OKEx handelsdataside for å utforske flere indikatorer.

BTC langt / kort forhold

Volatiliteten i det lange / korte forholdet økte denne uken, fra 0,66 til 0,93. Interessant, mellom mandag og onsdag – da prisen på BTC kvartalsvis futures steg fra $ 11,600 til $ 12,300 – sank det lange / korte forholdet gradvis, noe som indikerer at detaljhandlerne ikke var sikre på at prisen ville bryte det viktige spotprismotstandsnivået på $ 12.000. Men når prisen brøt ut, endret markedssentimentet seg veldig raskt, og det lange / korte forholdet gikk fra 0,66 til over 0,9. 

Imidlertid, med gårsdagens kvartalsvise futurespris som løp opp til $ 13.300, gikk long / short ratio igjen lavt, noe som indikerer at detaljistinvestorer forventer et salgspress på disse nivåene for å dominere markedets bevegelse.

Datainnsamlingstid: 10/16 04:00 UTC til 10/23 4:00 UTC

Det lange / korte forholdet sammenligner det totale antallet brukere som åpner lange posisjoner mot de som åpner korte posisjoner. Forholdet er samlet fra alle futures og evigvarende bytter, og den lange / korte siden til en bruker bestemmes av nettoposisjonen i BTC.

I derivatmarkedet balanseres den når en lang posisjon åpnes av en kort posisjon. Det totale antallet lange stillinger må være lik det totale antallet korte stillinger. Når forholdet er lavt, indikerer det at flere holder shorts.

BTC-basis


Grunnlaget mellom kvartalsvis futures og spot har ligget i 2% -området gjennom hele uken. Det hadde nådd 2,7% under onsdagens rally og er nå tilbake til 2,1%, eller omtrent $ 270, som er sunt og bærekraftig.

Datainnsamlingstid: 10/16 4:00 am UTC til 10/23 4:00 am UTC

Denne indikatoren viser kvartalsvis futurespris, spotindekspris og også basisforskjellen. Grunnlaget for en bestemt tid tilsvarer den kvartalsvise futuresprisen minus spotindeksprisen.

Prisen på futures gjenspeiler næringsdrivendes forventninger til prisen på Bitcoin. Når grunnlaget er positivt, indikerer det at markedet er bullish. Når grunnlaget er negativt, indikerer det at markedet er bearish.

Grunnlaget for kvartalsvis futures kan bedre indikere den langsiktige markedstrenden. Når grunnlaget er høyt (enten positivt eller negativt), betyr det at det er mer plass til arbitrage.

Åpent rente og handelsvolum

Åpen interesse steg raskt i løpet av uken til nylige høyder på over 1 milliard dollar. Denne stigende OI er i tråd med prisoppgangen. Vi kan se en ny økning i OI hvis prisen kan slå gjennom $ 13 300-nivået.

Datainnsamlingstid: 10/16 04:00 UTC til 10/23 4:00 UTC

Åpen interesse er det totale antallet utestående futures / swaps som ikke er stengt på en gitt dag.

Handelsvolum er det totale handelsvolumet for futures og evigvarende bytter over en bestemt periode.

Hvis det er 2000 lange kontrakter og 2000 korte kontrakter åpnet, vil den åpne interessen være 2000. Hvis handelsvolumet øker og den åpne renten synker på kort tid, kan det indikere at mange posisjoner er stengt, eller ble tvunget til å avvikle. Hvis både handelsvolum og åpen rente øker, indikerer det at mange posisjoner har åpnet seg.

BTC-margin utlånsgrad

BTC-marginutlånsforholdet var motsatt til prisen før onsdag, og falt fra 9,5 til så lavt som 6,6, noe som indikerer at handelsmennene som lånte BTC gradvis returnerte myntene sine etter å ha tatt fortjeneste.

Etter onsdag steg imidlertid forholdet igjen til over 9,0, noe som også viste at tilliten til spot gearing-markedet fortsatt er sterk.

Datainnsamlingstid: 10/16 04:00 UTC til 10/23 4:00 UTC

Marginalutlånsgraden er spotmarkedsdata som viser forholdet mellom brukere som låner USDT kontra låning av BTC i USDT-verdi over en gitt tidsperiode.

Dette forholdet hjelper også handelsmenn til å se på markedssentimentet. Generelt sett handler handelsmenn som låner USDT å kjøpe BTC, og de som låner BTC har som mål å forkorte det.

Når marginutlånsgraden er høy, indikerer det at markedet er bullish. Når det er lavt, indikerer det at markedet er bearish. Ekstreme verdier av dette forholdet har historisk indikert tilbakeslag.

Handlerinnsikt

Robbie, OKEx investeringsanalytiker

Etter seks sammenhengende dager med gevinster er Bitcoin fortsatt i en sterk oppadgående trend, og det er stor mulighet for et nytt forsøk på å bryte gjennom $ 13.000 etter en viss konsolidering.

Hvis Bitcoin kan bryte gjennom nøkkelmotstandsnivået på $ 13 000, kan vi være vitne til at handelsmenn jager prisoppgangen helt opp til Bitcoins 2019-høyde på $ 14 000.

OKEx Insights presenterer markedsanalyser, inngående funksjoner og kuraterte nyheter fra kryptoprofesjonelle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map