Bitcoin-futures reflekterer fornyet markedsoptimisme etter Teslas $ 1,5 milliarder kjøp

Futures Friday er en ukentlig gjennomgang av kvartalsvise Bitcoin futures på OKEx.

I det som har vært en massiv uke for Bitcoin, så vi Tesla kunngjøre et kjøp på 1,5 milliarder dollar, etterfulgt av en rekke hausse nyheter, og presset den ledende digitale valutaen utover 40.000 USDT-merket for å berøre høyeste 49.000 USDT tidligere i dag, i henhold til OKEx BTC spotpris. Mens prisen har korrigert siden da, og testet 46 800 USDT-nivåer, handler BTC nå rundt 47 300 USDT.

Forrige fredag ​​diskuterte vi markedsoptimisme og hvordan den kvartalsvise BTC-futureskontrakten BTCUSD0326 – som utløp i slutten av mars – handlet rundt $ 39.000. I skrivende stund handles den samme kontrakten til $ 49,339, nøyaktig $ 2000 over BTC-spotindeksprisen på $ 47,339.

I likhet med OKEx-futuresdata har den åpne renten fortsatt å vokse denne uken, og steg fra rundt 2,17 milliarder dollar til over 2,48 dollar, mens dagens basis er rundt 4% og det lange / korte forholdet er 1,53. Legg til det faktum at finansieringssatsene for evigvarende bytter, selv om de er høye (0,08% for BTCUSD og 0,105% for BTCUSDT), ikke er helt overopphetet, gir Bitcoin rom for å vokse.

OKEx BTC kvartalsvis futures (BTCUSD0326), fra 07:00 UTC den 12. februar. Kilde: OKEx, TradingView

OKEx-handelsdataavlesninger

Besøk OKEx handelsdataside for å utforske flere indikatorer.

BTC langt / kort forhold

Det lange / korte forholdet denne uken har flyttet seg med prisen, men forble i stor grad temperert bortsett fra da den berørte 1,80 i går 11. februar da BTC krysset 48.500 USDT. Siden disse var overopphetede nivåer, fulgte en korreksjon, og forholdet ligger for tiden på rundt 1,53, som fortsatt er blant de høyeste verdiene denne uken.

Forholdet som beveger seg med prisen indikerer at detaljhandlerne jaktet rallyet, og selv om det nåværende forholdet er relativt høyt, gir det rom for et nytt forsøk på 50.000 USDT.

OKEx BTC langt / kort forhold mellom 5. februar og 12. februar

Det lange / korte forholdet sammenligner det totale antallet brukere som åpner lange posisjoner mot de som åpner korte posisjoner. Forholdet er samlet fra alle futures og evigvarende bytter, og den lange / korte siden til en bruker bestemmes av nettoposisjonen i BTC.


I derivatmarkedet balanseres den når en lang posisjon åpnes av en kort posisjon. Det totale antallet lange stillinger må være lik det totale antallet korte stillinger. Når forholdet er lavt, indikerer det at flere holder shorts.

BTC Basis

I likhet med forrige uke forble BTCs kvartalsvise futurespremie på sunne nivåer denne uken, og gikk i stor grad mellom 4% og 5%. Det laveste punktet var 7. februar, før Tesla-nyhetsbruddet gikk, hvoretter det gikk så høyt som 5,54% før det trakk seg tilbake til dagens nivåer rundt 4,50%.

Det er klart at markedet har gjenvunnet optimisme etter Tesla-kjøpet og sannsynligvis vil være positivt på midten av sikt.

OKEx BTC futures basis mellom 5. februar og 12. februar

Denne indikatoren viser kvartalsvis futurespris, spotindekspris og også basisforskjellen. Grunnlaget for en bestemt tid tilsvarer den kvartalsvise futuresprisen minus spotindeksprisen.

Prisen på futures gjenspeiler næringsdrivendes forventninger til prisen på Bitcoin. Når grunnlaget er positivt, indikerer det at markedet er bullish. Når grunnlaget er negativt, indikerer det at markedet er bearish.

Grunnlaget for kvartalsvis futures kan bedre indikere den langsiktige markedstrenden. Når grunnlaget er høyt (enten positivt eller negativt), betyr det at det er mer plass til arbitrage.

Åpent rente og handelsvolum

Den åpne interessen har økt kraftig denne uken, og går fra så lave som $ 2,11 milliarder dollar til så høyt som $ 2,48 milliarder dollar. Nok en gang kom bølgen tydeligvis etter at nyheten om Telsas kjøp brøt, før både OI og volumer generelt falt.

Spesielt kom den skarpe OI-bølgen da BTC gikk fra 39.000 USDT til 44.000 USDT-nivåer, noe som gjorde dette til en viktig sone å se på hvis prisen begynner å bryte ned.

OKEx BTC-futures åpner renter og volum mellom 5. februar og 12. februar

Åpen interesse er det totale antallet utestående futures / swaps som ikke er stengt på en gitt dag.

Handelsvolum er det totale handelsvolumet for futures og evigvarende bytter over en bestemt periode.

Hvis det er 2000 lange kontrakter og 2000 korte kontrakter åpnet, vil den åpne interessen være 2000. Hvis handelsvolumet øker og den åpne renten synker på kort tid, kan det indikere at mange posisjoner er stengt, eller ble tvunget til å avvikle. Hvis både handelsvolum og åpen rente øker, indikerer det at mange posisjoner har åpnet seg.

BTC-margin utlånsgrad

BTC-marginutlånsgraden falt særlig fra rundt 18 til 13.30 da Bitcoin først steg etter Tesla-nyheten. Forholdet hoppet deretter igjen 9. og 10. februar, sammenfallende med påfølgende BTC-toppene.

Denne trenden indikerer at spot leverage-handelsmenn tok fortjeneste under den første økningen og deretter utnyttet igjen for å jage prisen ettersom den tok av fra 45.000 USDT-nivåer. Forholdet har gått ned de siste timene og er for tiden rundt 15, noe som fortsatt indikerer et positivt markedssentiment.

OKEx BTC margin utlånsgrad mellom 5. februar og 12. februar

Marginalutlånsgraden er spotmarkedsdata som viser forholdet mellom brukere som låner USDT kontra låning av BTC i USDT-verdi over en gitt tidsperiode. 

Dette forholdet hjelper også handelsmenn til å se på markedssentimentet. Generelt sett handler handelsmenn som låner USDT å kjøpe BTC, og de som låner BTC har som mål å forkorte det.

Når marginutlånsgraden er høy, indikerer det at markedet er bullish. Når det er lavt, indikerer det at markedet er bearish. Ekstreme verdier av dette forholdet har historisk indikert tilbakeslag.

Handlerinnsikt

Michaël van de Poppe

Nyheter er nok en gang bullish for Bitcoin, så trenden er fortsatt sterkt oppover – og til tross for finansieringsrentene, kan den fortsette å løpe.

Spesielt med tanke på at så mye adopsjon og kjøpere er i markedene, kan vi kontinuerlig se at kjøpepress presser prisene på Bitcoin ytterligere oppover.

Imidlertid, på ulempen, foretrekker jeg å se Bitcoin handle over $ 43K. Hvis $ 43 000 går tapt, kan vi se at et betydelig fall faller tilbake i lavere områder, noe som også vil bryte tilbake finansieringsrentene mot like nivåer.

OKEx Insights presenterer markedsanalyser, inngående funksjoner og kuraterte nyheter fra kryptoprofesjonelle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map