Bitcoin Futures viser forsiktig markedsstemning til tross for $ 10 000 støtte som viser seg solid

Futures Friday er en ukentlig gjennomgang av kvartalsvise Bitcoin futures på OKEx

Siden forrige fredag ​​har Bitcoin (BTC) svingt mellom $ 9 800 og $ 10 600, i henhold til OKEx Quarterly Futures (BTCUSD0925) -prisen. Til tross for å teste det psykologiske nivået på 10 000 dollar flere ganger, fortsetter den største kryptovalutaen å holde seg flytende, selv om aksjene presterte dårlig denne uken..

Den realiserte volatiliteten holdt seg konstant rundt 2,5% denne uken, under gjennomsnittsverdien på 3,1%. Den antydede volatiliteten forbedret derimot med 0,3%, men prisene ser ut til å ha stagnert for nå.

Ser man på OKEx-handelsdata, har det lange / korte forholdet steget i flere prisbunnformasjoner. Etter at prisen stabiliserte seg rundt $ 10.200 denne gangen, falt imidlertid forholdet gradvis, noe som indikerer at handelsmenn er mindre sikre på ytterligere prisøkninger. Videre indikerer den fortsatte nedgangen i marginutlånsgraden at færre mennesker i markedet er villige til å betale renter for å låne Bitcoin i disse dager. Åpen interesse er fortsatt på et lavere nivå sammenlignet med forrige måned, og den negative kvartalsvise futurepremien viser et generelt baisse markedssentiment.

OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0925) fra 6:00 UTC den 11. september. Kilde: OKEx, TradingView

OKEx-handelsdataavlesninger

Besøk OKEx handelsdataside for å utforske flere indikatorer

BTC langt / kort forhold

I denne sidelengs trenden er det lange / korte forholdet relativt ustabilt og går mellom 1.05 og 1.45. Dette forholdet nådde topp på mandag og begynte deretter en gradvis nedgang til sin nåværende verdi, nær 1.1. Mens BTC kom tilbake i andre halvdel av uken og løp over $ 10.000, var ikke detaljhandlerne imponert over returen, og flere av dem gikk kort.

Det er også interessant å merke seg at det lange / korte forholdet forbedret seg betydelig når prisene testet nøkkelstøtten til 9 800 dollar flere ganger, noe som indikerer at detaljhandlerne oppfattet støtten som mer solid og var villige til å åpne lengsler til lavere priser.

Samlet sett indikerer den gradvise nedgangen i den lange / korte forholdet at tilliten til markedet fortsatt er lav.

Tid for datainnsamling: 9/4 04:00 UTC til 9/11 4:00 UTC

Det lange / korte forholdet sammenligner det totale antallet brukere som åpner lange posisjoner mot de som åpner korte posisjoner. Forholdet er samlet fra alle futures og evigvarende bytter, og den lange / korte siden til en bruker bestemmes av nettoposisjonen i BTC.

I derivatmarkedet balanseres den når en lang posisjon åpnes av en kort posisjon. Det totale antallet lange stillinger må være lik det totale antallet korte stillinger. Når forholdet er lavt, indikerer det at flere holder shorts.

BTC-basis

I løpet av den siste uken så vi BTC-grunnlaget mellom kvartalsvis futures og spotpriser glir inn i negativt territorium for første gang siden midten av mai. Denne trenden har vedvaret, med den kvartalsvise kontrakten falt til negative 0,16% torsdag.

Den nåværende kvartalsvise futures vil utløpe i slutten av september, og tidsråte kan være en årsak til den synkende premien, men mer av det kan tilskrives det faktum at markedsaktørene ikke er positive til den langsiktige trenden.

Tid for datainnsamling: 9/4 04:00 UTC til 9/11 4:00 UTC

Denne indikatoren viser kvartalsvis futurespris, spotindekspris og også basisforskjellen. Grunnlaget for en bestemt tid tilsvarer den kvartalsvise futuresprisen minus spotindeksprisen.

Prisen på futures gjenspeiler næringsdrivendes forventninger til prisen på Bitcoin. Når grunnlaget er positivt, indikerer det at markedet er bullish. Når grunnlaget er negativt, indikerer det at markedet er bearish.

Grunnlaget for kvartalsvis futures kan bedre indikere den langsiktige markedstrenden. Når grunnlaget er høyt (enten positivt eller negativt), betyr det at det er mer plass til arbitrage.

Åpent rente og handelsvolum

Åpen interesse har ikke endret seg mye etter en rask nedgang til nær 840 millioner dollar sist fredag. OI var nede på det laveste nivået i uken, på $ 802 millioner, på tirsdag, men har siden spratt tilbake til sine nåværende $ 835 millioner. På grunn av den mindre endringen i OI er det ingen tegn til neste store trekk, og hvis OI fortsetter i dette oscillerende mønsteret, vil prisene sannsynligvis forbli sidelengs.

Tid for datainnsamling: 9/4 04:00 UTC til 9/11 4:00 UTC

Åpen interesse er det totale antallet utestående futures / swaps som ikke er stengt på en gitt dag.

Handelsvolum er det totale handelsvolumet for futures og evigvarende bytter over en bestemt periode.

Hvis det er 2000 lange kontrakter og 2000 korte kontrakter åpnet, vil den åpne interessen være 2000. Hvis handelsvolumet øker og den åpne renten synker på kort tid, kan det indikere at mange posisjoner er stengt, eller ble tvunget til å avvikle. Hvis både handelsvolum og åpen rente øker, indikerer det at mange posisjoner har åpnet seg.

BTC-margin utlånsgrad

I motsetning til den raske endringen i long / short ratio, har marginutlånsgraden falt helt ned fra 11 sist fredag ​​til 5,5. Dette betyr også at det er færre handelsmenn som er villige til å betale renter for å låne Bitcoin.

Tid for datainnsamling: 9/4 04:00 UTC til 9/11 4:00 UTC

Marginalutlånsgraden er spotmarkedsdata som viser forholdet mellom brukere som låner USDT kontra låning av BTC i USDT-verdi over en gitt tidsperiode.

Dette forholdet hjelper også handelsmenn til å se på markedssentimentet. Generelt sett handler handelsmenn som låner USDT å kjøpe BTC, og de som låner BTC har som mål å forkorte det.

Når marginutlånsgraden er høy, indikerer det at markedet er bullish. Når det er lavt, indikerer det at markedet er bearish. Ekstreme verdier av dette forholdet har historisk indikert tilbakeslag.

Handlerinnsikt

Robbie, OKEx investeringsanalytiker

Mens prisen på Bitcoin gradvis gikk bort fra $ 10.000 i andre halvdel av uken, tok volumet virkelig ikke opp, og returen var for svak. 

$ 10 700 er midtre terskelen. Hvis prisen kan bryte gjennom det nivået, kan vi se en ytterligere økning i tilliten til markedet. Foreløpig er det imidlertid sannsynlig at prisen fortsatt vil teste støtten på 9 800 dollar, og det gjenstår å se om dette nivået kan holde på mye lenger.

Markedsfølelsen vist av OKEx-handelsdata er heller ikke veldig positiv: Lang / kort-forholdet fulgte ikke BTC-prisoppgangen, og marginutlånsgraden har beveget seg lavere.

Ikke en OKEx-handelsmann? Lær hvordan du begynner å handle!

OKEx Insights presenterer markedsanalyser, inngående funksjoner og kuraterte nyheter fra kryptoprofesjonelle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map