Bitcoin mangler retning som institusjonelle investorer tar fortjeneste etter tilbaketrekning

Market Watch Weekly er en gjennomgang av kryptomarkeder og utvikling hver uke.

I forrige uke overgikk Bitcoin (BTC) sin heltidshøyde fra desember 2017 og nådde $ 19 911 mandag morgen, i henhold til OKEx BTC-indeksprisen. Imidlertid, uten å krysse $ 20.000, gikk den ledende digitale valutaen deretter inn i en konsolideringsfase, og dette er andre uke på rad at Bitcoin har opplevd et sterkt utsalgspris etter å ha gått over $ 19.500. Når det er sagt, sammenlignet med $ 3000 tilbakebetaling på Thanksgiving, var mandagens $ 1.800 korreksjon mindre dramatisk, men prisene har ikke kommet tilbake til samme høyde siden.

Før den skarpe korreksjonen ble det overopphetede markedssentimentet reflektert i finansieringsrentene for evige bytter. De åtte timers finansieringsrentene oversteg 0,1% på flere børser. Siden prispolitisk jakt fra høye investeringer vanligvis ikke ender bra, var dette ikke noe unntak.

Årets Bitcoin-økning har imidlertid en annen følelse enn 2017-bommen. Profesjonelle investeringsforvaltere fortsetter å kunngjøre sin støtte til kryptovalutaen. Nylig har S&P Dow Jones-indekser bekreftet at den vil debutere kryptovalutaindekser i 2021. 

BTC evigvarende bytter finansiering. Kilde: skjev

Store altcoins klarte ikke å overgå Bitcoin

Ser vi på forrige ukes avkastning for store altcoins, overtrådte ingen Bitcoin, som var opp 4,81%. Litecoin (LTC), Bitcoin SV (BSV) og Ether (ETH) oppnådde ukentlige avkastninger på henholdsvis 4,07%, 3,10% og 1,80%, mens andre store altcoins registrerte negative avkastninger. Åpenbart når Bitcoin ikke har noen klar retning, "eldre" kryptokurver kan ikke tiltrekke handelsmennes oppmerksomhet.

Ukentlig avkastning av store kryptovalutaer, 11 / 30–12 / 6. Kilde: TradingView

SushiSwap blir den største vinneren av fusjonen fra yearn.finance

I DeFi-sektoren lanserte Ethereum 2.0 vellykket Beacon Chain – den første fasen i overgangen til bevis på innsatsen. I mellomtiden nådde den totale verdien låst i DeFi en ny heltid på 14,8 milliarder dollar på fredag.

Total verdi låst i DeFi. Kilde: DeFi Pulse

Yearn.finance (YFI) fortsatte sine høyprofilerte fusjoner, og den første dagen i desember fusjonerte yearn.finance med SushiSwap (SUSHI) for å kombinere deres utviklingsressurser. På denne nyheten var SUSHI DeFi-token som hadde best resultat, opp 50,17%. 

Compound (COMP) og AAVE økte også henholdsvis 24,36% og 22,75%. 

Ukentlig retur av store DeFi-tokens, 11 / 30–12 / 6. Kilde: TradingView


Institusjonelle investorer reduserer lange posisjoner betydelig

CME ga ut den siste (fra 1. desember) Bitcoin-futures posisjonsdata 5. desember. Bitcoin laget et V-formet reverseringsmønster, og kom raskt tilbake etter en dyp tilbaketrekning på mer enn $ 3000 og gjenopprettet alle tapene for å nå en ny høyde innen utgangen av rapporteringsperioden. Selv om prisene til slutt nådde nye høyder, hadde den enorme tilbaketrekningen en betydelig innvirkning på markedssentimentet.

For det første falt åpen rente fra 12 336 til 11 812, og endte en tre ukers gevinst. Korreksjonen på $ 3000 utløste litt panikk og investorer avviklet sine posisjoner.

CME Bitcoin futures data – Åpen interesse. Kilde: Quandl

For det andre falt kapitalforvalterenes lange posisjoner ytterligere fra 668 til 626, mens korte posisjoner forble uendret på 0. Kapitalforvaltere fortsatte å avvikle sine lange posisjoner i de to siste rapporteringsperioder, noe som indikerer at de har sett en sterk motvind mot $ 20 000 nivåer.. 

CME Bitcoin futures data – Antall kapitalforvaltere, longs vs. shorts. Kilde: Quandl

For det tredje falt gjeldsfondets lange posisjoner kraftig fra 5441 til 4509, mens korte posisjoner sank samtidig fra 9864 til 9375. Reduksjonen i lange stillinger var mer omfattende – kuttet nesten alle tilleggsposisjonene de siste tre ukene. Dette indikerer at gearede midler ikke er veldig optimistiske med hensyn til BTCs kortsiktige utsikter, ettersom de var ivrige etter å ta fortjeneste fra sine lange posisjoner etter den skarpe retracementen.. 

CME Bitcoin futures data – Antall leveraged Funds, Longs vs. Shorts. Kilde: Quandl

Ser fremover denne uken

På den makroøkonomiske fronten forventes en ny runde med økonomisk stimulans å akselerere når overgangen til en ny amerikansk regjering nærmer seg. Markedsoptimismen øker etter hvert som COVID-19-vaksineutviklingen ser mer fremgang. I tillegg, når slutten av året nærmer seg, satser institusjonelle investorer på økonomisk bedring neste år.

I krypto vil SPARK-tokens bli droppet 12. desember for XRP-holdere, noe som har blitt sett på som en faktor i den nylige økningen av XRPs pris. Videre vil JUST (JST) lansere sin desentraliserte utlånsplattform, Justllend, på TRON (TRX) 7. desember. 

Ikke en OKEx-handelsmann? Lær hvordan du begynner å handle!

OKEx Insights presenterer markedsanalyser, inngående funksjoner, original forskning & kuraterte nyheter fra kryptoprofesjonelle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map